23609
-
gyurmak #15718 Szerintem az azonos adatot adó tök egyforma helyszínek is bug, mert a tegnapi scan berakása után (ami sokak szerint tervezett volt) a tű a szénakazalban -redundancia elmélet pont meg is dőlt, mert egyértelmű, hogy minek kellett volna azonos adatokat adó, ugyanolyan helyszíneket berakni, ha tudja, hogy úgyis megjelenik majd a ruin helye a játékosnak a panelen.Egyrészt tök felesleges, mert így már megtalálhatók a helyek, ha mindből csak egy van -is, (és meg is találják) másrészt csak égeti magát. (mondjuk azért az sem elegáns, hogy a különböző adatokat adó ruin rajzok is mm-mm-re egyformák, de még azt be lehetne nyelni)
Utoljára szerkesztette: gyurmak, 2017.02.14. 08:33:45 -
VJP #15717 Nem az a bug!
Az, hogy még nincs meg az összes helyszín de már valakinek megvan a 201M fizetsége.
Két elméletem volt:
-túl sok adatot adnak a helyszínek openben és ezért bugos a dolog
-nem jött még rá senki, hogyan kell soloban aktiválni az obeliszkeket, és openben a bug miatt a feltétel nélkül is aktiválódnak az obeliszkek
Az első tipp volt a helyes.
Azt tudtuk, hogy az open bugos, de hogy mi a bug pontosan azt nem.
Utoljára szerkesztette: VJP, 2017.02.14. 08:12:17 -
gyurmak #15716 Igen, ezt el is ismerte az FDEV hivatalosan, hogy multiban több obeliszk aktív, mint kellene és hogy BUGOS, ezt javítják elméletileg a most kijövő patchhel. Hogy hogy sikerült ezt összehozni, nem tudom, annyira nem voltak képesek, hogy ezt a küldetést multiban is kipróbálják??? szánalmas. -
#15715 Miért lenne ez bug? A lenti példával élve: miért kellene egy könyvnek szigorúan csak egy könyvtárban meglennie? -
VJP #15714 Értem. Akkor az az elméletem volt helyes, hogy több adatot adnak az obeliszkek mint kellenének, és ez a bug.
(Kicsit programozói szemmel nézve... hogy sikerült ezt a bugot összehozni??) -
#15713 Ha (most már inkább amikor) meglesz minden típus, akkor soloban az lesz a megoldás, hogy végig kell járni minden típust, és az ott fellelhető változatokat begyűjteni - legalább 4-4-4 alfa béta és gamma várható, de lehet, hogy több is.
Példa (nem valós adatokkal, nem keresgéltem ki): Az alfa.1 helyszín adja a language 1,2,6,7-et. Az alfa.2 a language 2,3,5-öt, és így tovább. Tehát a language 2-t vagy az alfa.1-ről, vagy az alfa.2-ről kell begyűjtened.
-
VJP #15712 Ezek szerint tudják hogyan kell "bugoltatni" a rúnákat?
Az segítene, hogyan kell soloban is összehozni.
Vagy soloban az a megoldás, hogy végigjárod az összes helyszínt? (3x3? 3x4? Már nem emlékszem.) -
#15711 Ez a glitch még működik, most nyomom:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
gyurmak #15710 Ábránd, de ideje lenne bevonni a közösséget a leendő történetek és a küldetések kitalálásakor/kivitelezésekor. Ez a küldetés is bizonyítja, milyen kemény a keménymag és belegondolni is jó, hogy mik sülhetnének ki a bevonásukkal. Csak ehhez Braben távozása kellene. Az meg a 'ne álmodozzon mama, ha ébren van' kategória.
Utoljára szerkesztette: gyurmak, 2017.02.13. 20:27:46 -
TokraFan #15709 nerfelni fogják ezt is -
#15708 Kérdés, hogy Ram Tah meddig tartja fenn a pénzdíjazást, és hogy utána átalakul-e a dolog valami mássá.
Valahol felmerült, hogy a Regor szektorhoz (feltételezve, hogy ott lesznek a Guardian belső világok - útba esik) való permithez kelleni fog a 101 adat, és így akkor turistalátványosságon túl lesz később is értelme a romoknak. Ezt pl. el tudom képzelni, mint további hasznosítás.
A dekódolt adatokat olvasgatva sokat írnak arról, hogy a monolit rendszer adattárolási-közlési célra is használható volt, és a megfelelő modulokkal hajókat, és élőlényeket is be lehetett kötni a "hálózatba" - így ha valaki "eleget tud" a Guardianokról, akkor a védelmi rendszer már átengedi (ezt fogja jelenteni a permit). És ott már talán állomásokat, egyebeket is lehet majd találni - van bőven hova kerekíteni a történetet.
Egy elméletnek ez se rossz.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.02.13. 20:02:13 -
gyurmak #15707 Meg a 2.3-as patchben elvileg javítják a multibugot, ha igen, utána csak a solo kombók maradnak.
Utoljára szerkesztette: gyurmak, 2017.02.13. 19:52:51 -
#15706 Igen, tudjuk.
Azt is lehetett tudni (pontosabban nagyon sejteni), hogy amint lesz egy gamma helyszín openben összeszedhető lesz az összes adatsor, hiszen az első harmadot az alfák, a másodikat a béták adták. Egy kis csoport pilóta pedig összeállt egy wingbe, végigjárta a szükséges helyeket, és összeszedte a 101 adatot, majd elment leadni 201 millióért.
Egy-két napon belül lesznek olyanok is, akik szólóban összeszedik, így, hogy már egyszerűbb a helyszíneket megtalálni, nemsokára meglesz a hozzá szükséges számú alfa/béta/gamma helyszín, amiket végig lehet szkennelni. -
gyurmak #15705 Csakhogy ez nem OPEN/CG küldetés, mint ahogy az FDEV hivatalosan el is ismerte, hogy az OPEN/Multi BUGOS, többletadatot ad. Mindamellett elég véletlenszerű.
Utoljára szerkesztette: gyurmak, 2017.02.13. 19:38:08 -
#15704 Openből összeszedhető volt mióta a gamma helyszínek megjelentek:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
akit érdekel a tartalom is, ennek a táblázatnak a megfelelő fülein elolvashatja
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.02.13. 19:11:31 -
#15703 Szelfikamera preview:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
kedden és csütörtökön béta livestream
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.02.13. 19:05:05 -
gyurmak #15702 A bolygószkennelés eddig is, -szinte minden- felszíni küldetésnél szükséges volt, nem újdonság és főleg- nem jár patcheléssel, vagy leállással, mint ahogyan az állandóan változó küldetések és azok helyszínei/kapott adatok sem, ezt az állomásra érkezéskor töltöd le. Tehát nem kellett, hogy kész legyen egy ideje, ugyanaz a metódusa, mint az eddigi megszokott küldetésekben.. Másrészt már több mint 2 hete pont ezért csesztette a fórumokon az FDEV-et a közösség, hogy legalább a ruin helyek bolygószkennelését rakja be valamilyen formában, ill. később, hogy ne kelljen már ezzel az SC módszerrel kínlódni. 2 hétbe telt, hogy belerakják, ráadásul a lehető legegyszerűbb formában. "és főleg CMDR Noodlz05 és társainak köszönve (ők voltak, akik a töltési idős mókát megtalálták)" akkor nem is ezekre reagálva kapják elő a szkenner-használatot mi? hagyjuk már. Ha így tervezték volna, az elejétől lehetett volna szkennelni, mint a többi surface-küldetésben. És a fölött meg ne lépjünk már át elegánsan- hogyha tervek szerint a küldetéstől számítva majdnem egy hónap múlva dobják be a szkennelést, akkor az első felvett küldetést hogy a píbe lehetett volna megcsinálni a megadott 3 hét pár nap alatt? (már aki érti mire gondolok), Nem így tervezték, napnál is világosabb, most megadtak minden helyszínt, mert megsajnálták a népet, mert látják h a büdös életben nem fogják megfejteni. Persze ez csak egy vélemény, egyet lehet érteni vele, meg nem.
Utoljára szerkesztette: gyurmak, 2017.02.13. 18:40:14 -
#15701 áá értem, köszönöm
-
#15700 Ha elég közel vagy simán felbukkan a bal oldali listán, mintha egy állomás vagy bármi más lenne - "Ancient ruins" néven. -
#15699 Ez most melyik skenner? -
#15698 És mivel nem járt kliens oldali patcheléssel és leállással, így valószínűleg már régóta bent van, csak most lett aktiválva - ez is kész van már egy ideje.
(azóta még 2 helyszín a lenti 3 mellé - azok voltak az elsők, amik bekattantak ezzel) -
#15697 Akkor talán végre egyszerűen oda lehet majd találni?
Nem mellesleg nem alakítják éppen rosszul a történetet. Mi most tanúi vagyunk a felfedezés menetének. Sokan meg résztvevői. A későbbi játékosoknak már csak rá kell keresni neten és megcsinálni a feladatot. De talán valahova beteszik a folyamatot is, mint történetet, hogy azért más is informálódhasson, hogy is történt a dolog.
Köszi a fordítást! -
#15696 Na, ez egy kifejezetten elegáns megoldás a SC móka elkerülésére! -
#15695 Ram Tah mérnökösködése
Hevenyészett fordítás:
A Synuefe romok októberi felfedezése óta felfedezők, kincsvadászok százai gyűjtögették az információt a fajról, akik a romokat készítették. Ram Tah mérnök felkérésére további sok százan csatlakoztak hozzájuk a tudás, és a pénzdíj érdekében.
Ram Tah egy jelentős áttörést jelentett be:
"Sok eltökélt pilóta kemény munkájának eredményeként - és főleg CMDR Noodlz05 és társainak köszönve (ők voltak, akik a töltési idős mókát megtalálták) - sikerült elkülöníteni a Guardianok monolit hálózatának a jelforrását. Ez a szkennert használva lehetővé teszi, hogy 1000 ls-en belül jelezzék, ha van egy helyszín a közelben. Ez nagyban segítheti a további romok megtalálását.
Köszönöm minden résztvevő segítségét. Nem volt könnyű a feladat, de együtt nagyon sokat tanultunk a Guardianok fantasztikus kultúrájáról"
Reggelre nyakig leszünk a helyszínekben :)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.02.13. 17:25:48 -
#15694 opsz, ez utóbbit mégis említette Melville, akkor marad a 3, de ebben a rendszerben 3 új. -
gyurmak #15693 Meg el vannak foglalva a mostani újabb NAGY DOBÁSSAL, a multicrew ééés az AVATAR!!!
A multicrew eddig is megvolt tul.képpen, csak AI irányította, az h most egy másik játékos fogja, programozni nemnagyon kellett,
sőt inkább az AI-t kell (ennek már anno be kellett volna kerülni együtt a fighter bay-el, passenger cabinnal). A másik az Avatar- akár többféle arc és test/ruhamintából választhatunk, hogy nézzünk ki és így már más nézetből bámulhatjuk magunkat ahogy a pilótaülésben ülünk! TÁDÁÁÁMM!!! nagy hiányt tölt ki!
De továbbra se tudunk kiszállni az ülésből és bejárni a hajót pl., vagy a bázist, ill. multicrewban sincs semmi új küldetés, direkt a coop-módra alapozva. (lásd. portal2 pl.)
Utoljára szerkesztette: gyurmak, 2017.02.13. 17:00:21 -
#15692 Nem olyan játékosnál történt először, aki streamel, hanem az összes Xbox One automatikusan bármikor egy gombnyomásra el tudja menteni a legutóbbi pár percet bármelyik játékból és feltölteni egy linkelhető tárhelyre, és a PC-k nagy részénél is rendelkezésre áll a lehetőség (Nvidia Shadowplay, AMD ReLive).
Emellett már 3 olyan helyszínt találtak, ami olyan rendszerben van, amit se Ram Tah, se Melville nem említett meg.
szerk: nem 3, 6. Synuefe LY-I b42-2 C2 - 3 new ruins
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.02.13. 17:00:03 -
TokraFan #15691 Elég jól érvel pedig... Bár máshogy értelmez egy rajongó és máshogy egy földhöz ragadt játékos. -
TokraFan #15690 Utólag foltoznak, kapkodnak, ez egyértelmű. Csak a rajongóknak nem az, még mindig.
Egyébként, mi van a bombasztikus scriptelt alien shipekkel? Mert sok értelmét annak sem láttam azon kívül, hogy pár napra mindenki elájult. Úgyhogy eazt meg egyszerű marketing fogásnak tartom, már csak azért is, mert persze éppen egy olyan játékosnál történt, aki streamel is, tehát pontosan tudhatták, hogy ki fogja tenni és jó hírértéke lesz. Nincs is ezzel baj, ha lenne valami folytatása, de most lefogadom, hónapokig megint semmi. Aztán majd megint feltűnik egy anyahajó vagy valami más, látványos ship, és ismét az elég is lesz a kemény magnak arra, hogy újabb hónapokig ellegyen, az Fdev meg nyer megint pár hónapot magának, amíg nem kell tartalmat gyártania. -
#15689 Ezért lenne jó egy számláló, mint EVE-ben, hogy bejelentkezéskor láthatnánk, hány online játékos van éppen. -
#15688 Az átlagos játékos elmegy mást csinálni vagy farmolja az 1. site-ot, mint ahogy én is tettem. Az elején framoltam, de már rég mást csinálok. Múlt héten néztem vissza egy kicsit, de a dc-k miatt továbbra is hanyagolni fogom. Majd, ha meglesz a megoldás, akkor megcsinálom. Addig meg nem izgat, mert mire én rájönnék a megoldásra és megtalálnám a helyszíneket, addig nem csak 200M-et szednék össze más feladatokkal. Utasítások nélkül meg inkább nyűg lenne, mint élvezetes. -
#15687 Épp most kaptam Empire területen egy Imperial Navy küldetést, amellyel növelni tudtam a rangomat.
A frakciónál, ahonnan a küldi származott csak Cordial repuval rendelkezem.
Az 5. vagy 6. állomás volt, ahova bedokkoltam, mire a feladatot adta. -
gyurmak #15686 Tavaly több mint 2 millió pldnyt adott el az ED-ből a Frontier. Ez csak a tavalyi év. Mondhatjuk, hogy több millióan játsszák. Gondolom elvárható lenne, hogy küldetés indítás előtt átlagjátékosokkal leteszteljék, ha berkeken belül irreális az ítélőkészség.
Utoljára szerkesztette: gyurmak, 2017.02.13. 15:44:55 -
gyurmak #15685 Nem jöttek rá, hogy hol kell keresni, SC anomália miatt találtak rájuk (a rendszereket meg megadták), ezt senki nem vitatja. (ill. az első copy ruint egy olyan tag találta meg, akinek pont akkor volt a szül.napja...) Éppen ez a gond, a küldetéssel, hogy ha többezer ember nem talált összefüggést, akkor az átlagos játékosnak mi esélye lenne? még ha több egyforma ruin van, akkor se, ezért írtam, hogy így értelmetlen az egész. Arra meg gondolom FDEV se alapozott, hogy majd az SC anomália segít... -
#15684 Bármelyik sci-fi író megpróbálkozik a regényeiben az idegen faj fejével gondolkodni, és többször elő is fordul, hogy sikerül eléggé nem-emberi idegeneket kitalálni - erről pár hónapja volt itt a témában beszélgetés, hogy milyen idegeneket kell/érdemes kitalálni, hogy tudjunk valamilyen módon azonosulni velük, lehessen őket szeretni/gyűlölni - erről szól a rengeteg információmorzsa, amiket Ram Tah dekódol.
A feladatnak pedig megoldhatónak kellene lennie, és jól látszik, hogy a régebbieket sikerült is - hang alapú kommunikációt, hálózatokat, vonalrajzokat, vektor alapú kirakósokat, és még többet (és az is lehet, hogy van olyan is, amit nem, és akár rá se jöttünk, hogy lehet, hogy jelent valamit - pl. a barnacle-k körüli tüskék elrendezésével alig/nem foglalkoztak). A mostanit nagyon nem megy, de ugyanígy előfordulhatott volna valamelyik régebbivel is, és ezzel is előfordulhatott volna, hogy valakinek hamar "leesik". A villogó háromszöges minta, ami az obeliszkeken van hónapok óta foglalkoztat csomó mindenkit - lehet, hogy red herring, de valószínűbb, hogy nem az, és annak a dekódolása sokat jelentene. -
#15683 Az "idegen faj fejével gondolkodni" gondolatmenettel csak az az egy baj van, hogy nem idegen faj csinálta a feladatot, hanem emberek (remélhetőleg és nem majmok vagy idegen fajok...).
Vagyis, ha van benne logika, akkor azt nekünk meg kell tudnunk oldani.
Ahogy rájöttek, hogy mely égitesteken kell keresni, úgy lehet, hogy rájönnek, merre kell keresni rajtuk. Hacsak nem egy véletlenszámgenerátorral határozták meg a helyeket, ez esetben kell a gép, ami generálta őket.
@gyurmak: menj ki az űrbe mindenféle infó nélkül és kezdj el letűnt civilizációk után kutatni. Ha technológiailag lehetséges lenne a nagy távú űrutazás, akkor sem sok esélyt adnék neked, hogy találsz valamit, bár nagyobb lenne az esély, mint a játékban.
Ne feledjük, hogy a játéknak komoly korlátai vannak. Elsősorban, hogy fix keretek között mozog. Ez kb. minden játék korlátja, mégha nagy szabadságot is adnak benne, akkor is korlátolt. Ellenben a valóságban csak mi szabjuk magunknak a korlátokat. -
gyurmak #15682 A tények elég makacs érvek... -
gyurmak #15681 Az FDEV nem idegen faj, nekünk csinál játékot. Idegen faj fejével meg ne akarjunk már gondolkodni, mert valszeg küldetés se lenne. A valósághűséget meg hagyjuk is a játékban, nem is lehetne vele így játszani. Megint meg ne kezdjük már el magyarázni a copy/paste ruinok létjogosultságát, vagy ha komolyan írtad, akkor nincs mit hozzátennem. -
#15680 Hagyd, tök felesleges.. Ő már eldöntötte, hogy az úgy van ahogy. -
#15679 Én ha hátra akarom a tudásom hagyni, akkor nem 1 könyvtárba teszek be 1 példányt a könyveimből, hanem megpróbálom minél több könyvtárba minél többször elhelyezni a könyveimet, hogy jobban ellenáljon az idő vasfogának, és több esélyt adjak az utánam jövőknek arra, hogy valamelyikre rátaláljanak, és még ha néhány sérült is belőlük, a mennyiségből adódóan legyen esélyük arra, hogy minden hiányzó darabkát összeszedjenek.
Plusz valamilyen módon megpróbálom a könyvtárakat úgy elhelyezni, hogy könnyen rájuk lehessen találni.
De nem egyszerű egy idegen faj fejével gondolkodni, például nem tudom, hogy milyen számrendszert használnak, milyen jeleket tartanak fontosnak, stb... úgyhogy én a fizikai-matematikai alapokkal kezdeném (prímszámok, hidrogén, honnan jöttünk, stb.), de nehéz egy idegen faj fejével gondolkodni, és reménykedni abban, hogy meg tudják fejteni a "feladványomat".
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.02.13. 14:58:42