ELITE: Dangerous
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A kisbetű-nagybetű vitához: mivel a játékban a hajónevek csupa nagybetűvel szerepelnek (ahogyan a rendszerek nevei is), nekem az is természetellenes, hogy pl. az EAGLE-t Eagle-nek írjam, mert a játékban nem erre áll rá az agyam.
A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.
120 új turistacélpont került a játékba
Mérnöki balanszolás és 4-5. szintű receptek
Fegyverzet balanszolás (ehhez egy rövid béta is járul majd)
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
A játék Earth-like-nak nevezi a Földszerű bolygókat, és terraformálásról beszél 😊
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992
És mellékes kérdésként miért írták a latin nevet többen is csupa nagybetűvel itt a topicban, ahogy az áspiskígyót is?
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.11.21. 21:45:53
Hogy a jövőben lesz-e bármilyen "csillagközi" megnevezés, az jelenleg nem eldöntött, és scifije válogatja, hogy épp Sol-nak hívja, Heliosnak vagy másnak, és hogy a Földnek Earth, Terra, Gaia a neve, és a Holdnak Moon, Selene vagy Luna.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.11.21. 21:10:01
Én rengeteget bányásztam EVE-ben, itt annyira nem vonz.
ASP-hez nem kell repu, a küldik már más tészta. Viszont nagyobb ugrótávval hamarabb összehozható az a repu.
Keress olyan állomást, aminek kell anyag és bányászd le azt. Azzal pénz is jön és repu is.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2016.11.21. 20:59:14
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Az pedig, hogy a játék nem szórakoztat megjelenítés közben kis- és nagybetűkkel nem változtat azon, hogy az első a Naprendszerünk scifiben bevett neve, az utóbbi pedig egy hajó, ami egy kígyófajról kapta a nevét, mint nagyon sok másik a játékban, így tulajdonnévként nagy kezdőbetűvel, és utána kisbetűkkel írandó, neked is sikerült mind a rangoknál, mind más csillagrendszerek megnevezésénél.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.11.21. 20:55:30
www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu
De lehet, hogy írnod kellene a srácoknak, hogy ne ordibáljanak már a játékban. Oké, hogy messze a rendszer, de a rádió 'közel' hozza.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
(segítség: egyik se rövidítés, nem kell csupa nagybetűvel írni)
Érdemes olyan helyre menni.
Én Eravate-n jóban vagyok bár állomással, ott kerestem meg az ASP-re valót. Miután bejutottam SOL-ba, 2 szervezet kivételével ally vagyok.
Már csak azért is, mert SOL. Most innen indulok taxizni, van miből válogatnom. Közel vannak olyan rendszerek, ahol a hajómat is tudom tuningolni.
Felvehetsz áru szállítós küldit is. Általában olyant, hogy ez meg az kell az egyik állomásnak és te leszállítod. Ehhez el kell menned egy másik állomásra. Ha szerencséd van, akkor az meg olyan dolgok akar, amit a kiinduló állomáson tudsz beszerezni. Általában nem kell nekik túl sok egyszerre, kis hajóval is lehet csinálni. Jobban jövedelmez, mintha csak kereskednél és a repu is szépen tud nőni egyből 2 rendszerben. De van amikor csak egyik helyről kell a cuccot szállítani másikra.
De az új mission fülnek köszönhetően adott rendszerben más szervezetek küldijeit is felveheted. Régen csak azokat a küldiket lehetett felvenni, ahol épp dokkolt az ember. Ez azért elég kényelmes dolog.
De a lényeg, taxizáshoz célszerű egy rendszerbe beenned magad. Azt nem mondom, hogy letelepedni, de vannak helyek, ahol biztos, hogy jó sokáig el lehet időzni.
A frakció (federation, empire) rangot úgy tudod a legveszélytelenebbül növelni, ha adat szállítós küldiket csinálsz. Bár itt is van olyan, hogy mellékfeladatként, ha kilősz x hajót, akkor y pénzt kapsz pluszban. Ezek a hajók úgyis ki akarnak majd szedni SC-ből, de nem olyan erősek, ki lehet jönni az FSDI-ből.
Ezek a feladatok csak repkedősek és általában nem is túl messze. Én van, hogy felveszek akár 5-öt is, ha van annyi és 1-1 ugrással bejárom az összeset. Arra figyelni kell, hogy az Alpha Centaur-nál mindig meg kell nézni, hova szól a küldi. Több, mint 1 óra lett volna elérni az állomást SC-ben, mert 0,22ly-re volt. Inkább dobtam a küldit.
A feladatokkal nem csak a rangod növeled, hanem az adott állomások reputációja is emelkedik, így lehetsz ally viszonyban velük.
Mi kell konkrétan ahhoz, hogy a rang emelkedés számítható várható, kalkulálható legyen ? Kénytelen vagyok olyan dolgokat is tenni amiket nem szeretek vagy amiket szeretek kell többet és jobban csinálnom ? Lásd : Nem nagyon vonz a csihi-puhi lövöldözős kergetőzés. Ezért az ilyen szitukat is kerülöm és a hasonló küldiket is. Combatom szinte semmi, a Trade 100%on az Explorer 50% on. Ehhez képest mire kellene gyúrni és hogyan hogy lássam is hogy szintet tudok lépni ? Thnx.
[merlinw.org]
Első körben érdemes ally viszonyban lenni az adott állomással, de a legjobb, ha az adott rendszer összes állomásával vagy ilyen jóban. Ilyenkor elérhetőek lesznek a zsíros falatok. Addig viszont...
Nekem most pont van egy 56ly-re lévő utam 1,4M-ért. Nameg vissza is ennyi lesz. Ez kb 6 ugrás. Oda-vissza.
De én ASP Explorer-rel csinálom és 25-öt tudok ugrani. Ehhez viszont kell pénz. Az FSD csak 5M, hajó 6M körül. Egyéb dolgokat még nem számoltam, az enyém fel van szerelve minden jóval.
Az sem mindegy, hogy kiket viszel. Wanted személyek esetén jó a pénz, de, ha 3-an leszkennelnek és még rád is lőnek, akkor nem kapsz semmit. Szerencsére most normális utasaim vannak.
A jutalom (úgy okoskodtunk itt a fórumon) függ attól is, hogy milyen nehézségbe sorolja be a játék a feladatot. Elite felfedező ranghoz méltó szállítás nagyon jól fizet. Szóval az ajánlott szintnek minél magasabbnak kell lennie, annál többet fizet. Hogy mi alapján adja ezeket? Lehet köze a frakció rangodhoz. Viszont a magasabb szintűt is fel tudod venni alacsonyabb szinttel.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2016.11.21. 18:43:06
Átpakoltam a ViperMKIII-at egy laza hat férőhelyes kabinra, pár lézer ha útközben valaki rosszalkodna. Kapott még egy fuelscoopot. azt hajrá. Elöször is, 10nél több ugrás volt állomásonként, tehát majdnem harminc ugrás környékén értem volna oda. Vissza talán kevesebből meg lehetett volna úszni mondjuk húszból ... akkor is. Közel ötven úgrás egy hárzomszárezres fuvarért ? Nem sok. Közben fedezd fel menj ide és oda. Közben kétszer kaptak ki hyperből, sikerült visszatámadni, bontyt megkaptam utánuk enyhe vigasz. Az idő meg ment vele. Elment rá három órám és az út végére potom 250fényévre keveredtem volna. Inkább félbehagytam. Nem kerestem egy vasat se, de már most látom, hogy az idő amit eltöltök vele plusz a távolság amire elkeveredek majd onnan vissza az kicsit sem kényelmes. Egyelőre szerintem csak az idő megy az ilyen küldikkel. A fent említett móka a harmadik órában már nem volt vicces. Most szereltem fel egy Keelebet ha megpakolom nyersanyaggal egy 2A bányászlézerrel megküldöm a sziklákat legyen két óra oda vissza ( mert folyamatosan az olcsóbb nyersit csere-berélve megy az idő itt is, plusz ha legdrágábban akarom eladni megkeresem a megfelelő bázist egy másfél milla biztos koppan. Taxizásnál ráadásul szlalomoznom kell a pilóta szintek közt is mert jelenleg Mostly Harmless vagy mi a rangom, a jól fizetős (min. 1milla) szállítós buliért meg már valami magasabb rang kell ami meg még nincs.
Ha pár mondatban leírnátok hogy Ti hogy fuvaroztok, milyen pilóta szint, milyen repcsi, milyen felszerelés vagyis mennyi befektetést érdemes számolmi mire felszállhattatok pár utassal, és mikor merre hány ugrással zsebeltek zsírosabb hasznot azt megköszönném. Mert jelenleg azt látom, hogy érdemesebb a bolygó gyűrűk közt matatni és bányászni mint ide-oda rohangálni.
Köszi.
A nyugati és a keleti pontok ugyanígy el lehetnek majd nevezve, és ezek nem az fsd boostos pontok, ahogy Beagle Point se az - oda 30 fényéves ugrótáv elég, 35-el már egyenesen is lehet haladni, nem a galaxis karja mentén.
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=508Screenshot_Original.png
itt kb 1 hónappal ezelőtt jártam, nagyon izgalmas, jó út volt, rengeteg felfedezéssel, kutatással
A sört nem is szeretem, whiskey-re meg még rá kell keresnem 😊
Aki mind a négy ponton járt már, na az már tud valamit.
<#banplz>#banplz>
iSS!
Én meg két rövid este alatt máris eljutottam vele Polo Harbourra 😊 t.i. úgy döntöttem most letudom a Beagle Point meglátogatását.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.11.20. 19:10:53
Nekem 7A scoop van az Anacondán és nem is állok meg scoopolni, mert a csillag kikerülése alatt scoopol annyit, hogy feltöltse magát. Néha ki is kapcsolom, hogy fogyjon a nafta a tankból és növekedjen az ugrótáv.
Utoljára szerkesztette: Amergin, 2016.11.20. 18:19:54
iSS!
Nekem Beagle Pointig és vissza (~150 ezer fényév) valószínűleg összespórolt néhány órányi tankolást 😊