ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én végül megvettem a voice attackot meg az ASTRA voice packot és nem bántam meg. Sokkal immerzívebb lett vele a játék. Igaz sokszor gyorsabb egy gombot megnyomni mint kiadni a parancsot, de a több katintásból álló feladatokat leegyszerűsíti. Pl a dokkoláshoz elég kiadni a parancsot, nem kell 2 menün keresztül klikkelgetni, vagy pl harc közben az energia átirányítás fegyverre, rendszerre,hajtóműre is egyszerűbb. Amit még nem állítottam be (alapból nincs benne) de be fogom az az alrendszer kiválasztása hogy mit célozz pl power plant. De még csomó parancs van ami azon felül hogy segíti a beleélést tényleg hasznos. + aki HOTAS-szal játszik annak nem kell levennie a kezét a joy-ról mert szóban bármilyen parancsot kiadhat amit nme mappelt a joyra.

Angolul tudni nyilván nem árt hozzá, de az akcentus nem probléma. A voice attack a windows beszéd felismerő rendszerét használja amit hozzá lehet igazítani a beszélő akcentusához szövegek felolvasásával. Nekem kb 10-ből talán 1x ha előfordul hogy nem érti a kiadott parancsot.
Utoljára szerkesztette: rogan99, 2016.11.25. 23:31:42
etniez
Sima Eagle-m van vagy ASP Exp.
Mikor lenne a móka? És hol?
Roger6
Nekem holnap lenne megfelelő, addigra odaviszem a hajót, ahova kell.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

RJoco
No ezt sosem értettem igazán.
A RES-t viszont támogatom. Ott egyszerűen csak vadászunk.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

iSS!

RJoco
Én Asp-vel vagy Cobra-val tudok menni. Bár asszem az ajándék Eagle is megvan még, de nem imp.es.
Időpontban meg inkább a 6 után lenne a jó.

A CZ mi? A RES-t tudom már...

RJoco
Nem is vészes az ára. Meglátjuk mennyi marad a karácsonyi pénzből. Van néhány jó akció steam-en is.

Meg még ki akarom próbálni a kamerás megoldást is. Csak utána kell néznem.
Volt aki kísérletezett hang paranccsal is, viszont oda angol tudás és kiejtés kellett. Viszont a rendszerenergia állításához teljesen jó lenne.

15.000-re vagyok, úgy hogy most nem, de amúgy jó lenne.

iSS!

Roger6
Hétvégén van kedve valakinek Privát csoportban CZ-zni, vagy RES-ezni? Fer-De-Lance, vagy Imperial Egale hajóval. Rendszer mindegy, tudok cipekedni, és lehet velem tárgyalni.
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.11.25. 13:41:17

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

etniez
Amiga
Sajnos random frissül a küldetéslista, ha ki-be ugrálsz belőle. Nekem is sok ilyen volt már.

@nibron, köszi szépen.

A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.

RJoco
Érdekesen osztogatja a fuvarokat a játék. Volt ugyanannál a szervezetnél 2 fuvar kb 1100 fényévre. Rendszer, állomás megegyezett. Összesen 10M-et hozott volna. Míg feltettem még egy kabint a hajóra, addig eltűntek. Viszont összességében talán nem is baj, mert így csak kb 2-300 fényévet ugráltam 4M-ért.

a bountyról még csak annyit, hogy a dormant bounty eltűnik magától amikor letelik az idő, de ha eközben elpukkan a hajód, újraindul amivel elkezdődött.xD nem tudod sehol befizetni, nem is jelenik meg tartozásként. azokba a rendszerekbe ahol dormant bounty van rajtad nyugodtan bemehetsz nem fog senki bántani. legalábbis ezért nem. de amúgy sem ezt kell figyelni, hanem a jobb oldali kijelzőn a piros wanted feliratot. a dormant bountynál nem fog világítani.
RJoco
Szép ára van a cuccnak.
Se amazonon (de-s), se ebay-en nem találtam.

MerlinW

[merlinw.org]

MerlinW

[merlinw.org]

Amiga
Értem, sokat segített, nagyon köszönöm a válaszokat! <#eljen>

s_andras
Bounty: sosem fordítottam arra komoly szándékot hogy megértsem (állandóan változtatták is eddig, plusz ha nem javították 2.2.0.x-nél akkor még mindig bugos?), de azt hiszem mindenféle vérdíj végleg csak akkor tűnik el, amikor kifizetjük. Ha egy alvó rendszerben újra leszkennelnek, megint élesedik ha jól tudom, én ennek még sosem adtam meg a lehetőséget. Nagy könnyítés az új szolgáltatás, amivel alacsony biztonsági fokozatú állomáson meg lehet tekinteni - és akár ki is fizetni - minden korábbi tartozásunkat (és behajtani követeléseinket). Én az elejétől kezdve azon voltam, hogy mindig amint lehet azonnal letudjam a tartozásaimat, a Guardians élesítésekor mégis találtam 3-4 elmaradt ügyet.

Mérnök: elöljáróban annyi, Felicity is olyan, hogy elfogad szintlépéshez felfedezési adatokat is. Tehát ha valaki egy nagy útról hazatér és hozzá parkol be leadni, hirtelen 5-ös szinten találja magát. De az alap, hogy a viszony fejlesztéséhez dolgoztatni kell őket. A tervrajzok megmutatják, hogy mennyibe kerülnek (áru és/vagy guberálható összetevők) és mi a hatásuk, azaz az adott modul mely statisztikáin mennyit javítanak és rontanak. Ha megvan a szükséges szint (ki van nyitva a terv), és megvannak a hozzávalók is (nem piros a listában), akkor elvégeztethetjük a mérnökkel. Kijön egy eredmény, amit vagy elfogadunk, vagy elutasítunk, ettől függetlenül a mérnöknél emelkedik az ázsiónk. Ha elfogadtuk, az utolsó módosítás lesz érvényes az adott modulon, az értékeit meg lehet tekinteni bármelyik szervizben.

"Csillámló cucc": az a chaff, utility mountra lehet venni, hozzá kell rendelni egy gombot. Hatása az amit leírtál, megzavarja az összes célkövető fegyverrendszert. Rég létező dolog a hadászatban: "Lokátorzavaró fémszalag csíkokat kilövő berendezés: a berendezés feladata a rakéták aktív radarkereső berendezésének a megtévesztése, hamis cél imitálásával."

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

etniez
Nem olvastam még el a frakciók sztoriját, dióhéjban mi a baj a Föderációval? 😊

Megnézem ezt a Coloniát is, gondolom ez valami telep lehet valahol távol. Fura, hogy vannak részek, ahol egyáltalán nem találtam semmilyen települést sem (volt hogy 30 ugrás alatt eggyel sem).
Amiga
Van néhány kérdésem, miután tegnap este sírásközeli állapotba szivatott a játék:

- ha kilőnek és a bounty-m dormant bounty-vá alakul, akkor az magától eltűnik a 7 nap után? És a dormant bounty-s rendszerbe kockázat nélkül visszamehetek?
- Felicity engineer-nél leadtam a metal alloy-t, a második szinthez valami fejlesztéseket kéne vennem (???)... csináltam blueprintet, de nem értettem, hogy akkor ez számszerűen most mihez mit adott, vagy mit vett el... és ez a blueprint automatikusan upgradeli is az FSD-t, vvagy kell még vele csinálni valamit? Szinte semmit nem értek ebből az engineer-mókából.
- van valamilyen csillámló cucc, amivel meg lehet zavarni a gimbelled fegyvereket, az mi? Kiszórja a hajó, mintha valamilyen vasreszelék, vagy szemét lenne és eltereli a beam lézert... Mi az és hogy kel használni?

Dzsini
Olyan gyorsan pénzt keresni felfedezéssel nem lehet, mint lövöldözéssel. Még a "legjobb" módszer lehet a Colonia és a Sag A* közötti részen fekvő neutronmezők farmolása - ott tényleg megoldható, hogy minden csillag, amihez érkezel egy (vagy több) neutron, ezeknek darabja legalább 50 ezer, első felfedezőként 75. De odáig el kell utazni (bő 20 ezer fényév) és vissza kell térni valahova leadni (mondjuk 5-7 ezer Coloniára).
Ez viszont mióta a neutronok kaptak szép nagy veszélyes jeteket valószínűleg kicsit kockázatosabb lett 😊

És igen, ugyanúgy, ahogy a bountykat, a felfedezési adatokat is bukod, ha kipukkad a hajód.

(és szégyengyalázat, hogy a föderációnak adtad le az adatokat...)<#ejnye1>
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.11.24. 06:03:12

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

etniez
Köszi, hogy szóltatok, hogy várjak.
Meg is veszem a horájzont 😊

Hogyan lehet jó pénzt keresni a felfedezéssel?
Végignéztem a youtube-on jó pár videót ez ügyben, ahol elmagyarázzák, hogy mely csillagokra kell ugrani, miket kell szkennelni, stb, stb.
Én elugráltam kétféle irányban is vagy ezer-ezer fényévet, leszkenneltem vagy 70 rendszert és a végén kaptam 2.2 milla kreditet.
Ez nem hangzik rosszul, de kb 6 óra játékidőm van benne. Ennyi pénzt egy óra alatt összelövöldözöm a bányászvidékeken, tehát nem tűnik túl hatékony pénzszerzési forrásnak.
A baj az, hogy sem white darf sem non sequence nincs a közelemben sem...
Közben leadtam az adatokat a föderációnak, benne vagyok az első 30%-ban.
Azt is mondták az egyik videóban, hogy az el nem adott adatokat elbukom, ha meghalok. Ez igaz?

Felfedeztem néhány értéktelen bolygót, csak azért, hogy a nevem fent maradjon. 😊
Ha jártok az R CRA SECTOR OT-Q B5-6 vagy a R CRA SECTOR UJ-Q B5-5-ben, akkor találkozhattok a nevemmel .
RJoco
Ezt én sem tudtam, hogy minden rakétára lő. De, ha elkezdem lőni, akkor általában én vagyok a primer.
Szóval nézelődés esetén érdemes kikapcsolni vagy távolságot tartani.

<#wow1>...köszi Dzsini, bár fele annyira tudnék angolul, mint amennyire nem.....<#vigyor>

Akik nem tudnak ölni, mindíg áldozatúl esnek azoknak, akik tudnak!

<#wave> Köszi!...ez megszívlelendő!-😊

és nemcsak a téged támadó rakétákat lövi, hanem globálisan az összeset amit lát.😊 ha sűrűn vagyunk és ezerrel megy a rakétázás elég zavaró. azonkívül legalább egyszer miatta lettem wanted, mert gondolom meglőtt egy hajót. el voltak téve a fegyvereim, csak nézelődtem, csak a pd puttyogott folyamatosan. feltételezem nem direkt van így.
felszerelni pedig úgy kell, hogy minél kisebb holttér maradjon. általában kettő kell (pl. elöl-alul és hátul-felül), de a kondára 4 kell.
Köszi, Köszi, Kösziiiiii!-😊))

RJoco
Nem, az automatikus. A lényeg, hogy legyen rálátása a rakétára.

Dzsini
A Point Defence teljesen automatán működik.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

A point def.-ről jut eszembe a következő noob kérdés. Ez is külön gombon van?....mert nem látom fire group-beállításoknál.

van ilyen.😊
a #13856-ban nem véletlenül írtam, hogy mind a két frakciónál van egy biztos pont ahová mehetek szintlépőzni. a birodalomnál ez a cubeo rendszer. azért nem olyan bonyolult.😊
RJoco
Azt szerette volna, hogy ide dokkoljak le:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Úgyhogy inkább kértem egy másik platformot, de az is rendesen bugos volt. Meg úgy az egész állomás.
Az SRV-vel nem sikerült visszamennem a hajóhoz, így inkább odahívtam magamhoz. Egyszerűbb volt.

Dzsini

s_andras
A gyors válasz: amit leírsz, az szerintem nincs benne a játékban, valami plusz. Ha olvassa valaki aki tudja mi ez, majd elmondja pontosan.

Ryder159
Ez most komolyan szórakozik velem?
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Eddig Cordial kellett volna hogy elvállalhassam a navy küldetést. most hogy megvan mindenhol Friendly-t követel

Utoljára szerkesztette: Ryder159, 2016.11.23. 19:49:23

Szevasztok!
Előre is bocsi - ismét ha már elcsépelt, hülye kérdést teszek fel, amit esetleg már meg is válaszoltak korábban -, de azt szeretném kérdezni, hogy az a "dolog" mikor a hajó(fedélzeti)számítógépe elkezd mindenféle adatokat magyarázni, a alapban benne van a játékban, és be kell állítani valahol, vagy ez ez külön valami? Nem a hangvezérlésre gondolok.
A hangvezérlés az más, bár az is érdekelne, hogy mit és honnan érdemes leszedni. Az ASTRA nevű program az egyetlen vagy van más alternatív=olcsóbb megoldási is?
Még egyszer bocs, ha már ez felmerült...de nem mindig tudom követni a fórumot...<#whatever>

Dzsini
Megkezdődött a feketepéntekes akció: a játék és egy csomó festés és egyéb kapott leárazást.

RJoco
Jött az üzi, hogy adott szervezetnél elértem az ally státuszt. Csak épp nem kaptam meg. Hiába léptem ki a főmenübe és vissza, éppen egy kicsi mégiscsak hiányzik nekik. Pedig olyan szép küldit tudtam volna felvenni, ha megkapom.

RJoco
Azt elfelejtettem írni, hogy az útvonal tervezése és a dc között én állítgattam azokat a beállításokat és úgy hagytam, amire állítottam. A játék meg megjegyezte.

RJoco
Akkor most már értem, hogy múltkor miért nem talált útvonalat, míg korábban már kijelölt egyet, csak dc miatt újra kellett volna számolnia.

s_andras
Ja neeem, én magyarul írtam, de valójában ezek ott csak ikonok!

A szűrők meg azok a kis négyzetek amiket bepöttyözünk vagy kiüresítünk. Lehet szövetségi rendszerre, kormányzási formára, gazdaságra, állapotra, biztonságra, csillagtípusra, és meglátogatottságra állítani.

RJoco
És ott át tudom akkor állítani magyarra is?
Nem találtam még meg a szűrő beállításokat. De majd akkor jobban körbe nézek azon a fülön.
Köszi a tippet!

s_andras
Ki is lehet kapcsolni, és van mindegyikhez jelmagyarázat a galaxistérkép utolsó menüjében (leírás - útvonalterv - könyvjelzők - szűrők - BEÁLLÍTÁSOK).
--------------------------------------------
Juteszembe: próbált valaki úgy útvonalat tervezni hogy alkalmazza a szűrőket is? Beállítottam azt hogy csak K, G (rengeteg van errefelé ezekből) és a különleges, ritka csillagok legyenek benne, majd egy 140 fényévre lévő célhoz eco-módban szeretnék eljutni. 20 perce tervezett, és 62%-nál tartott amikor meguntam és megszakítottam.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.11.23. 16:30:55

RJoco
Most már legalább tudom, hogy mik azok a sárga jelek a térképen. 😊

Amiga
Köszi, meg fogom nézni ezeket is. :-)

igen, példul az. mindenféle lehet az üzenettől, valaki levadászásáig. a lényeg, hogy nem a szokásos fejlécekkel jelennek meg. ha belenézel, akkor pedig az alján kiírja, hogy juttatásként kapod a következő rangot is.
nekem úgy szokásom csinálni, hogy egy nagyobb állomást ahol sok társaság van az adott frakcióból, kimaxolok. ha szintet kell lépnem, odamegyek és ott dolgozgatok. nem biztos, hogy elsőre lesz szintlépő küldi, de ha nem ad elsőre, felveszek néhány küldit szomszéd rendszerekbe. pár perc múlva végzek velük, visszamegyek és újra megnézem. elég gyorsan szokott lenni, előfordul, hogy ahová viszem a cuccot ott kapom meg. érdemes még hq-k környékén dolgozgatni, mert ott sűrűn vannak a társaságok. ha a birodalomnál húzom az igát, akkor a cubeo-ban vagyok kimaxolva, tehát odajárok szintlépőért. minél magasabb rangot ugrassz meg, annál magasabb repu kell hozzá. a baron-t nekem már csak allied-re adta.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.11.23. 13:27:03
Amiga
Értem, este megnézem, köszi. :-)

s_andras
Az igaz hogy egy oldalas rizsa van mindegyiknél, de a lényeg mindig benne van valahol 2 sorban. Hová kell leadni (mellesleg galaxistérképen sárga ikon), és mit: adat, bounty, áru.

Amiga
Igen, azt láttam, csak ezek a mission-ök nem annyira egyértelműek számomra, mint amit a board-on kap az ember. Előfordul, hogy nem is nagyon látom át belőlük, hogy mi is a konkrét feladat... Bár igaz, amúgy is vannak olyan küldetéstípusok, amiket még soha nem próbáltam. Szerintem kb. a játék 15 %-át ismertem meg eddig, annak a felét már profin, de lassan nyílok ki az új dolgokra... Na és most kezd összeállni egy olyan űrhajó is, amivel már ki merek lesni az authority ship-ek szoknyája mögül... :-)

s_andras
Bármelyik állomás Mission Boardján a bal felső sarokban van (az arcok listájának a tetején) a CG-lista.