23609
1418743729.jpg
  • Dzsini
    felfedezőknek pár DSS és szenzor módosítási lehetőség - gyorsabb / távolabbra működik / nagyobb szögben működik
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.03.01. 20:25:24
  • Dzsini
    Ezzel kapcsolatban volt egy beszélgetés arról, hogy miért 64 tonna a szenzor az Anacondában, mikor pont ugyanazt tudja, mint egy Sidewinder... úgyhogy többen felvetették, hogy ők esetleg odaszigszalagoznának egy üres Haulertaz Anacondára gyári 8-as alkatrész helyett, az mindenestül 25 tonna A kategóriás szenzorokkal :)
  • s_andras
    Most nézem ezt: life supportnál már eddig is volt súlycsökkentés, a szkenner viszont tényleg új lenne.
  • RJoco
    Lejjebb elég sokszor leírtam már, hogy ez a része nagyon bugos.
    Sokszor van, hogy kapok üzenetet (mindig kapok), aztán azonnal el is tűnik. Ilyenkor vagy bedobja a következő szkennelésnél a 2-t vagy csak az egyiket. Esetleg még ki is dob.
    A megoldás: főmenübe lépés, majd vissza és ott lesz az üzenet, bár már nem jelzi újnak.
    Ha nem jelent meg üzenet, akkor várnom kellett kicsit, mert kommunikációs probléma adódott, de jött az mindenképp valamilyen módon. Vagy jól, vagy nem jól.
    A térképen végigmentem és minden oké volt. A hiányzó 4-et majd hétvégén teszem rá.
    Az, hogy néha a mellette lévő bejön azért van, mert sok helyen van egymás mellett két aktív obeliszk és mind a kettő ugyanazt adja. Én a nekem szimpatikusabbat választottam és amihez oda volt írva, hogy solo.
    Arra is figyelni kell, hogy a "+"-os site-okon csak akkor lesz aktív az obeliszk, ha leszállást követően legalább egyszer jártál már a főmenüben.

Az interaktív térképeket azért nem szeretem, mert minden obeliszkre rá kell klikkelni, hogy akkor melyik is az. Ha bekapcsolom a terület jelölést, akkor nem tudok a betűk alatti oszlopokra klikkelni. Ha bekapcsolom az adatok jelölését, akkor meg sok helyen kivehetetlen.
    Egyszer végig lehetett vele menni, de többször nem csinálnám meg vele.
    Ezért készítettem ezt az egyszerűt.
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2017.03.01. 13:58:59
  • gyurmak
    Nimrod tökéletesen leírta, csak a küldetésszámlálót figyeld, az üzenetek megbízhatatlanok. A leírás alapján tudod követni, hogy melyik ruin után mennyinek kell lenni, ill. egyesével is.
  • Dzsini
    A Megashipek felszínére lehet leszállni, az ilyen szempontból más.
  • s_andras
    Nekem kifejezetten tetszik hogy az állomásról ismert "bejárat-modul" egy sziklába vájt lyukba van illesztve. A leszállóhelyek dettó, klasszul néz ki.
  • TokraFan
    Újabb levélbedobó.. Semmi fantázia nincs ott a frontiernél.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.03.01. 13:09:21
  • s_andras
    Most már összeálltak annyira az útmutatók, hogy meg lehet bízni bennük. Egy szkennelés sikerességét ne az üzenetnél ellenőrizd, hanem a küldetés adatlapján, hogy ugrott-e a jutalom +1 millióval.
    Az üzenetek megbízhatatlanok, általában le vannak maradva eggyel, tehát mindig az jelenik meg a lista tetején, ami az eggyel korábbi adatról szól.
  • etniez
    Meg kell kövesselek, a térképed teljesen jó.
    A játék nem jó. Vagy a szerver laggol vagy valami bug van. Az a probléma, hogy a leszkennelt adat nem jelenik meg az üzenetek között.
    5-10 percet kell várnom, közben leszkennelek még vagy hármat és akkor bedob néhányat, így utólag tudom visszaellenőrizni, hogy mit csináltam 10 perccel azelőtt.
    A másik gond az, hogy néha új üzeneteket bead olvasottnak és nem a tetejére teszi, hanem le.
    Úgy vettem észre, hogy csináltam egy táblázatot az üzenetekből, hogy mi van meg és mi nincs. Egyes adatok nem jelentek meg, aztán újra végignéztem az összes üzenetet és megtaláltam 15-et lejebb..
    Ha ez így marad, akkor én abbahagyom ezt, nincs kedvem 100 adatnál újra és újra elolvasni az összes üzenetet.
    Most megyek a hármas helyszínre, holnap folytatom.
    Utoljára szerkesztette: etniez, 2017.03.01. 12:03:51
  • gyurmak
    ja, de az egy maroknyi ember, a többiekre nincs hatása. De ha kapnánk a komolyabb küldetések után, jól nézne ki a hajó, ill. emlék lenne mindenkinek, így még jobban behúzná a playereket a játékba...
    Utoljára szerkesztette: gyurmak, 2017.03.01. 10:31:48
  • s_andras
    Bármelyik ami Cannon-os kutatásra épül, amelyik jobban bejön:
    http://www.nusantara.com.my/EliteDangerous/ruins1.html
    https://trello.com/b/TKZc5t6L/ancient-ruins
  • gyurmak
    ott van az is az elején, második sor felül, hogy melyik interact. térképet használd, de egyébként ez is jó:

canonn
  • gyurmak
    nem az én rajzom, thx to cmdr Zach. Ennél egyszerűbben enm lehet, jobb oldalon ott van még az is, hogy 'JUMP'..:)
  • etniez
    Melyik térkép kell hozzá?
  • s_andras
    Kell hozzá a térkép is. szerk.: ha van térkép, akkor nem lehet gond.
    ------------------
    Amúgy tegnap óta van 5 új rom, de egyik sem a5 v g5.
    Utoljára szerkesztette: s_andras, 2017.03.01. 10:24:16
  • etniez
    Ezt én nem tudom értelmezni., az a baj.
    A rajzod úgy jó, hogy nagyjából ott van, ahova rajzoltad.
    Ha nem jön adat, akkor szkennelem a mellett lévőt. Ha nem adja, akkor relog.
    Szóval nem nagy tragédia a hiba egyelőre.
    Utoljára szerkesztette: etniez, 2017.03.01. 10:21:19
  • gyurmak
    csináld ez alapján (94 -solo) szerintem az eddigi legjobb, szekv. tutorial:

• etniez
    Csinálgatom a kettes helyszínt, a 90 adat-os térképet használom.
    Szerintem a 2-3 rossz helyre van rajzolva, másikat kellett leszkennelnem a helyesen megadott dolgokkal, hogy jöjjön adat.
  • gyurmak
    Nekem egy másik fontos dolog van a changelogban:

Added additional installation scenarios
    Medical installation added
    Added Space Bar installation
    Added Space Farm installation
    Added Government installation
    Added new Security Station installation
    Colour variations for installations added

A kérdés megint a szokásos, Ok, szép..de mikor???

más. csináltam egy befejező ruinos videót, akit érdekel:

• s_andras
    Ugye nem ez a néhány összeköpködött roncs lesz az a nagy meglepetés amire utalgattak?...
  • Dzsini
    Erre amúgy már volt utalás, hogy fontos események / csoportosulások kapnak decalt - egyelőre nincs sok ilyen, a kickstarteres alapítóknak járt néhány, a Fuel Rat-eknek van, a 3302-es Distant Worlds expedíciósok fő csoportja kapott ilyet, és PAX-on és hasonló összejöveteleken / streameken lehetett kódokat kapni néhányhoz.
  • gyurmak
    Anyagilag biztos hogy nem éri meg. A 2.3 patch után , ill. azután hogy meglesz a maradék adathoz hiányzó site (k) akkor már igen, mert akkor fél nap alatt végig lehet csinálni.
    Következő fejlesztésekben egyébként szívesen látnék olyat, hogy pl. egy ilyen kínlódós küldetést aki megcsinál, kap egy matricát, amit felrakhat a hajóra, így a hajóról kívülről is látszik, hogy a pilóta milyen küldetéseket csinált meg, mekkora a respekt-je. Tegnap pl. az utsó 3 adatot 3 olyan, addig tök ismeretlen taggal csináltam meg, akik már sok küldetésen túl vannak, izgalmas és felemelő volt ilyenekkel együtt befejezni a küldetést. Ezen bug kapcsán egyébként nagy potenciált látnék abban a jövőben, hogy multiban, közösen csinálni meg kifejezetten a coop módra (jól) kifejlesztett küldetéseket. Végül mindenkinek meglett az adat, elköszöntünk, hogy majd egyszer a közeli/vagy távoli jövőben lehet összefúj minket a szél vmi küldetésben...és egymás után kiugrottunk mindenki másfelé....
    Utoljára szerkesztette: gyurmak, 2017.03.01. 07:40:32
  • Dzsini
    "was seen it beta in Galaxy map... there's a system with 2500 population. Most likely an asteroid base. From the patch notes, there's 32 such bases in "deep space". small populated systems have been discovered in the GalMap all over the galaxy, usually in or near popular Nebula. From the few that have been reached today, it's always an asteroid base. I visited one such base, and although there was no shipyard or outfitting, there was repair/restock available. That could be handy in deep space if these are dotted all over."

plusz néhány modulnál (pl. life support, szkenner) lehet súlycsökkentést mérnöközni, úgyhogy:

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.03.01. 05:45:48
  • Dzsini

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.03.01. 05:17:02
  • RJoco
    Ha 7 óra alatt be lehet járni a site-okat állomástól állomásig, akkor el kell gondolkodni, hogy mennyi időt éri meg várni egy adatra.
  • RJoco
    Nem tűnt valami barátságosnak a rengeteg lángoló hajót elnézve. Vagy csak védte magát?
  • RJoco
    Ez nem néz ki rosszul, bár én arra gondoltam, hogy olyan leszállók lesznek, mint a bolygókon.
  • gyurmak
    Meglett végül a 101 adatom, de az utolsó multis 7 adat megszerzése nagyon fárasztó. Egyrészt véletlenszerű, másrészt nagyon időigényes, volt hogy több órát dekkoltam egy adatért. Tanácsként írom, hogy reloggoljatok sűrűn, akkor nagyobb az esély. Másik, hogy a legjobb, ha a csoport/open tagjai ugyanazt az obeliszket (ugyanazzal a kombóval) várják, mert nem mindenkinek aktiválódik az obeliszk, de ha egyvalaki beszkenneli és nálatok is ott a kombó, akkor mindenki megkapja az adatot. Fontos, hogy tapasztalatom szerint minimum 3 player kell hozzá.
    Utoljára szerkesztette: gyurmak, 2017.02.28. 20:33:13
  • Dzsini
    új találkozó egy idegennel
  • Dzsini
  • Dzsini
    béta livestream Fierytoadtól - épp egy Dolphint engineerel, hajónév állítás, Holo-me, ilyesmik (multicrew még nem került be az első bétába)
  • Dzsini
    2.3 béta changelog
  • gyurmak
    Eddigi legjobb ruinos táblázat, szekv.tutorial az eddigi solo+maradék codexekhez:

kép
    Utoljára szerkesztette: gyurmak, 2017.02.28. 09:18:22
  • MerlinW
    Fegyver nélkül ugrik az 55-öt is. Teljesen leszerelve meg 60-at.
  • RJoco
    Majd utána nézek és szerkesztem.
  • RJoco
    Mily meglepő...
  • Dzsini
    Sajnos ahhoz, hogy a hajóra ki lehessen rakni táblára a nevet vásárlás kell :( A sima elnevezés persze ingyenes, és a szkenneren meg becélozva látszik.
    "You will be able to name your ship and that will show in the HUD and in multicrew game UI. To add the name to your hull, you will need to pick up a name plate from the store"
  • TokraFan
    Az engem nem akadályoz meg semmiben! :-D ASPYTHON
  • Dzsini
    megerősítés a fórumról

Rebel factions appear to have obtained secret information regarding the naming of ships and adding those names to Commanders’ hulls.

We can confirm that this information is correct and naming of ships is a feature that will be added to Elite Dangerous: The Commanders (2.3). Everyone will be able to rename their ship for free in game and there will also be the option to purchase cosmetic name plates which will allow Commanders the ability to display that name on your ship’s hull via a special decal. These additional features will be made available in the near future with a catalogue of designs. We’re looking forward to seeing you display your ship names with pride.

I can also confirm that the character limit for ship naming is determined by width.

Have a good evening.

Zac