23609
-
#15878 Módosítottam, itt az új.
A 12-es maradt Orb+Casket, mert nekem mindig arra adta az adatot. Ezt a site-ot elég sokszor bejártam.
Az üzeneteknél, meg gyakran kiléptem és vissza, mert akkor tuti ott volt. -
#15877 Igen, nézd át nyugodtan, meg is köszönöm!
Ez volt az első, még ismerkedtem a programmal is, amivel csináltam.
Illetve voltak hibák/ismétlések, ami miatt újraszámoztam és emiatt elcsúszhattak a dolgok.
Erről jut eszembe, el is felejtettem átírni egy-két helyen. Az elején még csak a fellelt listát néztem át, hogy mi van meg és mi nincs, így figyelmetlenségből van olyan, ami már nem fog adatot adni, mert már megvan. Egy site-nál ezt az oszlopot pirossal is jelöltem.
Később csináltam egy összevető listát, ami alapján meg is vannak a többlet oszlopok. Majd javítom.
Kb 10 óta dolgoztam rajta, kicsit összefolytak már a dolgok.
PDF-ben lett mentve, mert az xcf-et nem hiszem, hogy sok minden képes olvasni. Viszont egyszerűen tudom javítani.
Képekbe majd akkor mentem, ha rájövök, hogy lehet jól nyomtathatóra csinálni.
Amúgy az Alpha 1+nál mindjárt hiányosság is volt a váz rajz készítőjétől, egy blokk hiányzott. -
#15876 ...már nem tudom tovább szerkeszteni, de látom hogy mindjárt a következő (nyelvi) részlegben is van elcsúszás. Nem lehet hogy megkavart egy kicsit az hogy van egy olyan bug is hogy az üzenetek sokszor eggyel le vannak maradva? Tehát szkennelsz egyet, megkapod a milliót, de nem jön az üzenet egyáltalán. Aztán amikor a következőt befejezted, akkor kapsz egy üzenetet, de az az ELŐZŐről szól! Szóval emiatt úgy tűnik alaposan át kell nézni az egészet, ha nem bánod ezt elvállalom, és majd adok egy teljes javítási leírást. -
#15875 Sirály! :) Nem kritika, hanem építő szándékú hozzászólás: az elsó romnál találtam hibát, az 5. pontnál is a 6. leírása szerepel, a 12-eshez pedig casket+tablet kell., az 1. pedig a tech10-et adja, nem a 20-at.
Amúgy megint pont ott csövezek a korvettel, csak kedvtelésből figyelgetem a forgalmat, a többieket, és felcsipegetem az első 13 adatot. Ha lesz közös nyomulás a 10 open adatért, benne vagyok.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2017.02.24. 17:42:01 -
#15874 Megcsináltam a begyűjtési térképet, akit érdekel, letöltheti innen pdf formátumban.
Nem teszteltem, de jegyzeteim alapján én ezt az utat jártam be.
Ez csak 90 adatra vonatkozik! -
TokraFan #15873 Thx! -
#15872 A többi "+"-os site működik rendesen, csak mikor odaérsz, akkor kell egy ki/belépés, hogy aktívak legyenek a plusz obeliszkek. Egyedül az Alpha4+, aminél solo-ban nincs plusz.
Az meg tényleg nagyon gyanús, hogy még nincs meg a maradék 2 site.
Jó lenne látni, merre haladnak a felfedezők.
Vagy a középpontban lehetnek vagy más szélső helyeken, mint a D11-102-n lévő. Vagy még csak nem volt szerencséje senkinek.
És felvetődött bennem a kérdés, hogy vajon az eltűnt hajó nem hordoz-e információt. Mert a játékba bele lehetett volna tenni gond nélkül a felfedező hajót és, hogy üzenetben kommunikál velünk. Sajnos angol fórumokat nem látogatok, hogy esetleg valaki megpróbálta e megkeresni a hajót az utolsó ismert helyzetéhez képest. -
#15871 ránézésre sincs rajta 100 rendszer, úgyhogy bizonyára nem naprakész -
#15870 ...de mintha nem működne tökéletesen: nem látszik rajta az összes rendszer. Ha kikapcsolok mindent kivéve mondjuk a g2-t amiből 8-at ír (amúgy már 10), akkor egyetlen pötty sem marad zöld. -
#15869 ... ráadásul 100 körüli könyvjelződ lehet csak - sokan belefutottak most ebbe :)
ezen nem tudom mennyi van rajta (jobb felül a milky wayt érdemes kikapcsolni)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.02.23. 11:46:21 -
#15868 Teljesen jó ez minden szempontból. Tényleg csak a tech5/a4+ nincs rajta. Egyébként szerintem nem kizárt, hogy valójában nincs olyan hogy "+"-os rendszer, csak eddig azoknál történt meg valamilyen speciális együttállás, ami kihozott egy hibát, és ugyanezt bármelyik hasonló romnál el lehetne játszani.
Azért kezd "izgalmas" lenni hogy ennyire nincs a5 és g5. Csak tegnap este óta 9 új helyet adtak a listához, b1-ből már 16 db van..! Igaz hogy b2 és g4 meg csak 1-1 db.
Nincs kedvem bekönyvjelzőzni 101 csillagot, de azért érdekes lenne hogy milyen az eloszlás eddig.
szerk: 128 a max könyvjelző. Hű, ez a térkép nagyon jó!! Köszi Dzsini.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2017.02.23. 11:46:47 -
#15867 "Kép mentése másként"..
köszi :) -
#15866 Nekem most így néz ki az útvonaltervem:
Első a D11-102, majd B44-0, B42-2, D5-47, D5-59, D6-11.
Egyedül az utolsó van 34k LS-re, a többi 2000-en belül van.
Alpha4+-os site nincs köztük, mert ott is csak open-ben dobja a Tech5-öt. Persze, ha valaki így akarja kijátszani, akkor más útvonalat kell keresnie. Én még bízom benne, hogy meglesz nemsokára az a két site. -
#15865 #15830-tól olvasd, a fontos dolgok itt vannak (és ha van valami, kérdezz, de ezt tudod :) ). A három kulcsrendszer az open miatt:
VELA DARK REGION KR-W C1-24 A 7 A
-18.4224 , 65.5005
SYNUEFE TP-F B44-0 CD 1
59.33 , 15.1
COL 173 SECTOR KY-Q D5-47 A 9 A
-15.08 , -102.99
(legalábbis nekem ezek estek útba)
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2017.02.22. 23:46:32 -
#15864 Én most megyek ki szkennelgetni.
Tudtok adni hasznos tippeket? -
#15863 Huhhh, készen vagyok!
Tömören: a solo-ból hiányzó 10 adat közül 6 összejön az első romnál, mert ott még mindig relatíve nagy a forgalom esténként. A többit 3 távolabbi helyen szerváltam (legalább 2-n jártam soloban is). Egy cucc biztos egy alapból aktív oszlopból jön, kettőhöz azt hiszem elég volt egy második CMDR érkezése, és most a bio19 volt a legrosszabb, ehhez már nehezen jött össze a szükséges 4 CMDR, és utána kellett egy relog is.
Valahol sikerült a relic helyére letennem a gépet, mert miután kiraktam az SRV-t, az orrom előtt nőtt bele a hajóba de semmi baj nem lett belőle. -
#15862 Péntek, vasárnap, hétfő délután ráérek PG-zni egyet. Hátha sikerül összeszedni, esetleg többször is :)
Opennél lehet, hogy sokat segít, ha valaki szkennel és más valaki meg időnként ki/be lépked. Hátha az a titok nyitja, hogy mikor valaki deaktiválta az obeliszkeket, akkor az újonnan érkezőnek mást ad be. Esetleg területre koncentrálva lehetne ezt próbálgatni.
De lehet, hogy addig összerakok egy solo útvonalat térképekkel és megnézem, hogy meddig tart az utat bejárni és összeszedni a 90-et. -
#15861 Pontosat nem tudok, de szerintem jó sokáig benne fog maradni. Bármikor vesszük fel, 4 hetet ad rá.
Különben már átparkoltam VELA DARK REGION KR-W C1-24 A 7 A -ra az alfa4+ romhoz, mert itt fixen ígérik a tech5-öt openben, és remélem hogy a másik két alacsony sorszámút is kierőszakolom belőle valahogy... -
TokraFan #15860 Meddig aktív még ez a mission? Arról tudni valamit? -
#15859 Többnyire ezt használom: http://www.nusantara.com.my/EliteDangerous/ruins1.html
Soloban 10 hiányzik, mert még nincs meg az 5. alfa és az 5. gamma variáns. Viszont szerintem már érdemes elkezdeni a végső gyűjtést, mert mire végzel, meglesz ez a két hiányző terület is, vagy ha nem, azt a 10-et openben is össze lehet glitchelni. -
#15858 Az nekem nagyon lassú.
Mi a helyzet srácok, még mindig nincs meg a végleges összes adat? Én addig nem megyek ki szkennelgetni :)
Most melyik térképet használjátok, tudtok dobni linket? Átnézném, hol tartanak. -
#15857 ÉS MEGVAN! :) Fogalmam sincs, hogyan aktiválódott, nem is volt a közelében senki, csak úgy találomra megint letettem a gépet és odamentem megnézni. Vicces volt hogy olyan közel állt a korvett, hogy kb egy centin múlt hogy a torony is működött, és a célt is befogta.
Most irány a legközelebbi alfa vagy gamma, már csak 4 db kell. -
#15856 Persze, az elsőn. Az előbb ki tudja miért, de végre aktív lett az egyik a kettőből, bio12 is kipipálva. Már csak EGYETLEN oszlopra várok...
Az előbb az egyik arc aki felülről nézi a terepet, kifakadt hogy a többiek miért nem dolgoznak! -
#15855 Jó site-on vagy? -
#15854 Bakker lehet hogy semmit sem érne a partyzás, mert most így este már 12-en vagyunk éppen, de az a két cucc csak nem aktiválódik... :(
(Pár órája eljátszottam hogy a csetablakban reflexből tabot nyomtam, ami a boost, épphogy fel tudtam húzni, valaki meg épp most adta elő ugyanezt :D) -
#15853 Ráadásul Canonn oldaláról eltűnt az a fül, ahol a rendszerek voltak Meene-hez képest is mérve.
De bekerültek jó kis rajzok, ami alapján már akár a 90-re is könnyen készíthető nyomtatható begyűjtő térkép, amivel talán 1 délután alatt végig lehet járni mindet solo-ban. Mert nekem legalább 2 délutánomba, ha nem többe került az interaktív térképekkel a begyűjtés. -
#15852 Na akkor itt egy "hivatalos" felhívás mindenkinek: open adatbányászat céljából találkozó! Cél az a 10 adat, ami még nem szerezhető meg soloban.
Most pl fél órája SENKI sincs itt (rajtam kívül), az előbb belépett egy asp, 2 perc után eltűnt... Remélem nem én vagyok az x+1. aki már pont kiszorult a tömeges instákból... Mondjuk amióta így felszaporodtak a romok, meg van a kütyü ami mutatja a rendszerben, nyilván szétspriccelt mindenki.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2017.02.21. 17:17:43 -
#15851 Lehet, hogy elfogyott az üzemanyag? Vagy a pilóta halt meg az SRV-vel?
Engem érdekelne a dolog a hétvége folyamán valamikor.
7-es pajzsot úgyis csak olyan hajóra tudok venni, aminek van 7-es slot-ja. Márpedig egyet be akarok szerezni. A 200M nagyon jól jönne az Anaconda-hoz és a pajzsokhoz. -
#15850 Úgy értem hogy összeállunk 4-en (vagy lehetőleg legalább 2-3-an, ahogy van jelentkező), leparkolunk a legközelebbi bétán (én most ott vagyok, az elsőre megtalált rom), és várjuk hogy ami hiányzik, aktiválódjon. Pl nekem itt már csak a bio 11,12 kell, tudom is melyik oszlopok azok, megvan a tárgykombó is, csak nem világítottak még. Ha csak egyvalaki szkenneli le, a többiek is megkapják. Én akár őrködhetek is a kimaxolt korvettemmel fentről, kivont fegyverekkel, de amúgy sincs mitől tartani. Sőt ha 4-en lennénk, PG is mehet.
Aztán ha ez megvan, át kell menni a legközelebbi alfára, majd gammára, és behúzni a maradékot. Nem kell felfedezni az 5. variánst.
(Érdekes: volt olyan is, hogy parkolt egy asp a kerítésen belül, a pilótája SRV-zett, és egyszercsak felrobbant a hajó!.. )
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2017.02.21. 16:31:34 -
#15849 Az szép, lehet, hogy elég kevesebb ember is?
Nem tudom, hol lehet a maradék hely, a galaxis meg nagy.
Azt sem tudom, merre jártak a felderítők, különben besegítenék pár rendszerrel.
Most már nem nehéz, hogy csak be kell ugrani, nyomni egy szkennelést majd minden bolygó felé odafordítani a hajó orrát és, ha van site, akkor megjelenik a távolságtól függetlenül. Legalábbis, ha 2300 Ls-ig ment, akkor szerintem megy tovább is.
Open-ben nekem sosem volt olyan szerencsém, hogy ne ütköztem volna egy gyökérbe. Úgyhogy nem is openelek arrafele. -
#15848 Telespammelem itt egyedül, de fontos info: megint felülről szemlélődtem, tehát a hajóból, és csak hárman voltunk, de valaki mégis hozzámvágta a bio10-et, már 94-nél vagyok. -
#15847 Lehet össze kéne állni wingbe, mert most egy jó ideje csak 3-an vagyunk az instában, és így állítólag semmi sem aktiválódik. Meg ki kéne találni, hol van pontosan a maradék, és gyorsan összeszedni. Ez a várakozás nem nyerő. Különben meglett a töri9 is: észrevettem a "levegőből" hogy az egyik SRV haladtában aktiválgatta a cuccokat amikor még 4-en vagy többen voltunk, és az egyikre lecsaptam a térkép alapján. -
#15846 Amikor olyan helyen voltam ahol kellett volna lennie a tech8-nak, azt sem sikerült valamiért megtalálni, már nem tudom mi volt a baj. Lehet hogy akkor még nem tudtam hogy relog kellhet esetleg.
Bakker most meg gyors egymásutánban másodszor crashel ki a desktopra, a disconnect már nem elég neki... :(
Itt most nem lőnek, mondjuk csak próbálják meg, felszállok és lesz nemulass Egyébként csupa harmless-stb kutató van aspok, teherhajók, cobrák, egy beluga, semmi veszélyes. -
#15845 A tech 8 összeszedhető Solo-ban is.
Nekem még hiányzik a Gamma 4 site 3 adata és a tech 8 kivételével a többi, amit korábban te is írtál.
Illetve nekem a Lang 7 is hiányzik, nálam nem volt aktív az obeliszk és a térkép szerint Open-ben szedték ki.
Még várok kb két hetet, hátha meglesz a maradék két site és azon az adat. Utána meg én is beparkolok open-ben ide-oda, hátha összejön. Illetve, ha nem lövöldöznek akkor szkennelgetek is. -
#15844 Nem biztos hogy jól értem a kérdést, mert ha ismered a coriolis hajóépítőt, ott század-százalék pontossággal meg lehet adni a fejlesztéseket, és azonnal látni a teljesítményváltozásokat. Ennél semmilyen lista nem jobb szerintem.
------------------------------------------------------------
WOW!!! Béta1-nél openben kiszedtem a tech8-at, és valaki közben a nyelv13-at, amit tényleg megkaptam én is!! Mondjuk két másik cucc amit zöldnek mutat a térkép, rohadtul nem is aktív nekem... -
#15843 Van valami összehasonlító lista a thrusterek teljesítményéről? Gondolok itt arra hogy pl egy sima 7C erősebb e vagy nagyobb teljesítményt ad le mint egy pimpelt 6a? -
#15842 Na hát ez nem nagyon fog működni, még le sem tudtam szállni openben, és máris kivágott connection errorral... -
#15841 Na akkor erről maradtam le. Szóval van 5 variáns, mostmár világos
-
#15840 Ja igen, akkor félreértettelek, azt hittem a "nem hasonlít egyikre sem" a fő szerkezetre vonatkozik, a "földsáncok", domborzat stb. A képemen a 3. variáns van az 5-ből. -
#15839 Tehát ilyet találtunk elsőre
és ez is más