ELITE: Dangerous
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.11.28. 22:11:44
Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992
Fórumon olvastam, hogy ez már szkenneli az utasokat is.
Mint ahogy nálunk is lehetnek csibészek, úgy mi is megfoghatunk már másokat is.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Szerencsére nem lőtt agyon, nekem csak egy viper 4-e van...
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.11.28. 17:30:58
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Nem értem, ki az a hülye, aki 0.22Ly távolságra tesz le állomást a beérkezési ponttól.
Nem lenne rossz egy olyan hajtómű módosítás, amivel már ki lehetne választani, hogy a rendszer mely napjához akarunk érkezni.
Végül is mi határozza meg, hogy melyik lesz a fő napja a rendszernek?
Az én játékbeli nevem Etniez.
Majdnem beleszaladtam ebbe a küldibe, jó hogy jobban megnéztem 😄
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: etniez, 2016.11.28. 16:30:30
A háromszög a kirakott fegyverzetet mutatja, erre érdemes odafigyelni, tudni.
Vegyél fel: Julian Sinulf. Mostanában Sol környékén repkedem.
Érdekes tapasztalatokat gyűjtöttem a napokban, amit megosztok veletek:
Úgy vettem észre, ha valami olyan van a rakteremben, aminek a jelképe egy IC (a nevére sajnos nem emlékszem), akkor sokkal nagyobb összegű fuvarokat kapok, mintha üres lenne vagy más lenne benne. A cuccot szintén fuvarral lehet beszerezni. Volt is ilyenem, mikor bedobta a 15M-sat és még mellette láttam 5M, 8M környékén is hasonló távban.
Tegnap Open-ben játszottam és, ha volt valami a raktérben, akkor mindig kiszedtek SC-ből és nem vacakoltak szkennelni sem, követelték a cuccot és lőttek. De már a comm csatornán látni lehetett, hogy valaki célba vett. Ha üres volt a raktér akkor békén hagyott mindenki.
Ma Solo-ban játszottam és úgy szedtek ki SC-ből, hogy üres volt a rakterem. Az egyik nem is bántott, hagyott menni, ki is írta, hogy nincs semmi a raktérben, nem érdeklem. Az érdekes az volt, hogy nem volt figyelmeztetés a szkennelésre. A másikat lelőttem.
Nekem úgy tűnik, hogy nem a tolvaj felszereltségén múlik a dolog, hanem a szerver dönti el önkényesen, hogy mennyire tegye nekem izgalmassá/bosszantóvá a játékot. Nem tartom fair dolognak.
És egy utolsó dolog. A menübe való visszalépés, majd ismét betöltés már nem módosítja a küldetéseket és fuvarokat. Sajnos ezzel már nem lehet játszani. Talán a teljes játék újraindítása, de annyit nekem egyenlőre nem ér, hogy akár csak megpróbáljam.
Másik, nem vesszük fel egymást friend listára játékban? Ha találkozunk valahol az űrben, ki tudja?
Nem rossz a kontroller, csak sok mindent ki kell vele tapasztalni. De ha megszokod, akkor természetesen az lesz a magától értetődő beviteli forma. Én már FPS-eket is kontrollerrel játszom, élvezem őket és a testtartással járó kényelmet, és ennyi elég is nekem. :-) Persze, megvannak az előnyei és a hátrányai, mint mindennek.
A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.
A menüknél pedig fókuszt-kijelölést mozgatod, a galaktikus térkép talán az egyetlen, ahol lényegesen kényelmesebb egérrel minden másnál. Tényleg nagyon jól megcsinálták a játék kezelhetőségét minden eszközzel.
Látod, nálad is vannak funkciók amit már nem lehet a kontrollerre préselni. Teljesen rendben van ha valaki azzal repül a többi irányító MELLETT. És az egér is hiányzik a menüknél, nem is tudom: tologatni kell az analóg karokkal a nyilat vagy lehet nincs is nyíl csak a kijelölést lehet táblázatszerűen fel-le jobbra-balra ugrasztani...
És üdv a Beagle Point látogatók között, én július 23-án voltam ott. <#eljen>#eljen>
A kényelmi zóna tágulását látványosan lehet érzékelni, emlékszem milyen elveszve éreztem magam amikor a kezdőhelyről elindultam a Birodalom belseje felé <#nevetes1>#nevetes1> Aztán kicsit később amikor egy 1000 fényéves tesztkör után meglátogattam SagA-t, a bubi méretei többé nem számítottak távolságnak. Egyébként nemrég megint áthaladtam ott, megnéztem a turista kilátóhelyet. Tegnap este pedig letettem az agyon - kopott Asp Exploreremet Beagle Point-on.
... ami egy esetben lehet kényelmetlen, ha sikerül pont két csillag közé érkezni a nagy melegbe 😊 (elvileg ilyesmi 2.2 óta nem, de legalább az eddiginél is sokkal ritkábban történik meg)
Egyszer én is belerepültem a "masniba", rendesen megpörkölődtem, de túléltem. :-D
A 'masnis' csillagok sem olyan veszélyesek, megfelelő távolságra el kell távolodni tőlük. A legegyszerűbb, ha hátat fordítasz nekik és úgy teszed. Elég annyira elmenni, hogy a hajó lehűljön normál értékre. Ha a célrendszered nem takarja a csillag, akkor normál térbe váltasz és onnan indítod az ugrást. Így mindegy, hogy milyen közel mennél el a csillaghoz. De azt is csinálhatod, hogy SC-ben megfordulsz a cél felé, de 0-ra (30km/s) vett sebességgel. Megkezded az ugrást és amikor szól, hogy adj sebességet, akkor max-ra kapcsolsz. Az ugrás azonnal megkezdődik.
Én mentem már bele a 'masni'-ba. Kicsit zötykölődött a hajó, visszavettem a sebességet és kint is voltam. Igaz, én csak a végét érintettem, beljebb nem próbálkoztam. És azóta is inkább elkerülöm.
Ez még nekem nagy távolság, eddig a Cubeo buborékból is csak esetileg mozdultam ki, nemrég jött be a 300 Ly-es mérnök is, szóval nekem ez a 13k óriási fordulat... Biztonságorientált vagyok, lassan mozdulok ki a kényelmi zónából. :-)
Mellesleg szerintem picit túlparázod ezt a párezer fényéves kiruccanást 😊
De ha innen egyben visszajutok, lesz a nevemen pár új bolygó azt hiszem, scannelgetek ezt-azt útközben... :-))
A két veszélyesebb típus (aminek "masnija" van) a fehér törpe és a neutroncsillag - ezeket a galaxis térképen csillagtípusra szűrve ki is veheted az útvonaltervből (előbbi white dwarf néven, utóbbi a többi nem-fősorozatbeli csillaggal együtt a "non-sequence stars" néven szerepel) .
Eddig amivel találkoztam: a hagyományos Nap-szerű csillag különböző színekben (sárga, fehér, vörös, egyszer talán kékes); illetve az a kék masniszerű csillag, aminek a közepén van egy apró gömb. Ezeknél általában látni ugrás közben a "hagyományos csillagot", nagyjából még a színét is. Van valami jele, ha zűrös csillag felé ugrunk? Fel lehet rá készülni?
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.11.27. 22:40:56
Viszont azoknál a taxis feladatoknál, ahol reput is ad, 1%-ot megy fel mindig a rang. De ezek nem fizetnek jól.
Ellenben amelyek nem adnak így reput, azok sokkal jobban fizetnek.
A frakció reputáció meg szerintem össze van kötve a powerplay heti összegzésével.
Szerdán még 75% volt, csütörtökre 81% lett, most 77%. Kíváncsi leszek, hogy szerdán megint mennyi lesz. Szerintem ugrani fog a valós értékre, hogy utána megint zuhanjon.
Mit is mondtatok, melyik PP-s ügynök területein lehet olcsóbban venni a hajót és modulokat? (Vagy csak modulokat, már nem emlékszem pontosan.) Szerződnöm kell alá vagy a rendszereiben eleve úgy adja mindenkinek?
iSS!
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.11.27. 20:56:04
Szerintem.
iSS!
"nem tud jól angolul" - ha pl. magyarul tud és angolul nem, akkor itt szól, és segítünk neki. Közösségről van szó.
"nem hallott soha a fuel ratsről" - ezért reklámozzuk itt is, minden hasonló alkalommal, hogy tudjon róla, van lehetőség, mert vannak rendes játékosok szerte a világon, akik napi 24 órában mentésre készek.
"egy hülyeség miatt" - elutazott a galaxis egy olyan vidékére, ahol csak egy különleges módszerrel tud haladni, és figyelmetlenségből / felkészületlenségből kifogyott az alapanyagokból, teljesen a játék szabályait követve. Semmiféle "normális leprogramozás" nem mentette volna meg.
"nem is az ő hibájuk" - mi? mi nem a te hibád ebben? Az, hogy mondjuk nem vittél magaddal bányászlézert? Az a te hibád. Hogy nem figyelted, hogy hova ugrasz? Az a te hibád.
De a Patkányokat ez nem érdekli. Ők elmennek érted, és megmentenek. Nem kérnek érte semmit.
Az, hogy egy netszakadás miatt neked levonta az üzemanyagot, és visszadobott az indulási pontra, az nem a te hibád, de az már a Support dolga, ha ilyen bajod van ők is gyorsan segítenek (megtették már rengetegszer, meg is fogják tenni, nekem is intézkedtek pár órán belül mikor ilyesmi történt - áramszünet miatt) - ja igen, ott is angolul kellene tudni, de bármelyikünk szívesen segít ilyen esetben.
Ezek mind pusztuljanak egy hülyeség miatt, ami nem is az ő hibájuk, mert valahol valaki ezt a helyzetet nem méltóztatta normálisan leprogramozni.
iSS!
Jelen esetben semmiféle "normálisan megírás" nem segített volna a játékoson, kifogyott a boostból, és nem tudott továbbugrani. Egy Rat elment és segített neki, így folytathatta az útját.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.11.27. 20:28:38
iSS!
A hónapban volt egy olyan mentés, hogy egy pilótának Beagle Point mellett kellett az egyik boostos alapanyagot gyűjteni, úgyhogy egy mining laseres Rat ment ki érte, együtt elmentek a rendszer egyik gyűrűjéhez, és ő kibányászta neki az ugráshoz szükséges cuccokat, hogy tovább haladhasson.
MINDENKIÉRT elmennek.
Én sem értem, ha már ugrás közben vagyok, akkor miért nem a következő rendszerbe tesz, miért az előzőbe. Főleg, hogy az üzemanyagot is levonta.
Ma már kétszer volt DC-m. Mindkétszer épp a felvehető feladatokat néztem.
El is buktam egy kb 1 órás utat 8M-ért. Azóta sem adott ma ilyen jót.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2016.11.27. 20:06:07
iSS!
(meg egy ilyesmi miatt érdemes lehet a Supportnak is szólni, segítenek gyorsan, ha mégis gond adódik)