ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

s_andras
Ez milyen rendszer már:
fekete lyuk - terrestial water world
|
neutron + fehér törpe

A bolygó nem tudom hogyan csinálja de 4x-es földtömegű, 1.32 G-s, és 2000 atmoszféra a légkör nyomása..! <#guluszem1>

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

Köszönöm!
RJoco
És végre megvan a kis aranyos 😄

Warning! Cargo bay open, shields are down!

Roger6
BÁNYÁSZATI ÚTMUTATÓ - itt mindent megtalálsz amúgy, ami fontos.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Nem tudom miért, de a sok 100 beletett óra ellenére a bányászat nekem szinte totálisan kimaradt. Most olvastam a hozzászólásodat ami meghozta a kedvemet egy kis gyűjtögetéshez. Köszönet a részletekbe menő írásért!
ööö...szóval én mindig tövig nyomom a gázt, és ezért még sohasem sérült a hull. a túlterhelésben nem is látok logikát, rég rossz ha ezer év múlva ott tartanánk, hogy pusztán gázadással kicsináljuk a hajót. egyébként is van boost, annak mit kellene okoznia? semmit, mert úgy kell megalkotni, hogy kibírja a masenka.
az a kék sáv meg azért van, mert abban a tartományban manőverezhető legjobban a hajó. azonkívül ha állomáshoz közelítesz szintén abban a tartományban a legideálisabb a megközelítés (van idő mindenre). na ez utóbbit sem használom soha.😊
Én úgy tudom, hogy a 0% ship integrity esetén kb 30%-al gyengül a hajótest. Vagyis egy explorer hajónál ennek semmi jelentősége nincs
Dzsini
itt van egy demonstrációs videó ~5000 fényévről, egy 33 fényéves Asp Explorer ennyi távon kb. 1 órát "spórol" össze. a fórumon már egy ugrótávhoz alkalmazkodó tervezőprogram is készülőben van
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.11.30. 14:08:29

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

s_andras
Megnéztem, és bár nem emlékszem rá hogy mekkora alap ugrótávot követel meg, de nekem biztos nem lenne gyorsabb a felfedezőkonfigos Asp-nél.

Dzsini
"csak akkor van értelme" - vagy akkor, ha épp jó szórakozásnak tűnik 😊

A neutron highway azért nem rossz, ami Colonia felé "épül", azzal igen tempósan lehet haladni.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.11.30. 13:58:51

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

s_andras
Annyit hozzátennék az eddigiekhez hogy az egésznek csak akkor van értelme, ha az elérendő célhoz útvonaltervvel sem lehet eljutni, mert túl ritkán vannak a csillagok. Időben nem járunk jobban a nagyobb ugrással, mert vagy aránytalanul sokáig kell anyagbeszerzést folytatni, vagy a jetben lavírozni. Ezalatt normál módban megugráljuk több lépésben ugyanazt a távot (a befecskendezésnél meg sokszorta többet is).
Emiatt a veszélyek listájára viszont felvenném azt amiről pont nemrég beszéltünk, ha valaki a peremnél elugrik az utolsó adag koktélt felhasználva egy olyan helyre, ahol nincs utánpótlás, és így ottragad.

Dzsini
Ha a csóvákkal akarsz játszani először válassz egy olcsó hajót, és azzal a buborékon belül gyakorold be a közlekedést - tényleg ripityára lehet törni magad vele, ha nem vagy ügyes.

Köszönöm, így már teljesen képbe vagyok! <#worship>

Aki sokat dolgozik az sokat hibázik, aki keveset dolgozik az keveset hibázik, aki nem dolgozik az nem hibázik, aki nem hibázik azt elöléptetik.

Dzsini
Az alapanyagok igen, bányászós cuccok - gyűrűből vagy felszínről.

Bemászol a csóvába, feltöltődik, kimenekülsz belőle biztos távra, és utána folytatod. Nem maradsz benne tovább, mint szükséges.

Köszi, tehát ha jól értelmezem bemászok egy ilyen csóvába ott tartom a hajót feltöltődik a FSD kijelölöm a célt és jump.
A felsorolt alapanyagok bányászással és bolygó felszínen gyűjtögetve szerezhetők be csak?

Aki sokat dolgozik az sokat hibázik, aki keveset dolgozik az keveset hibázik, aki nem dolgozik az nem hibázik, aki nem hibázik azt elöléptetik.

Dzsini
Több módszer van:
1) szedsz megfelelő matériákat, és ezeket a szintézisben felhasználva 1 ugrásra megnöveled az ugrási távolságot. Ez teljesen veszélytelen, csak alapanyag kell hozzá:
+25%-ért 2 Vanadium, 1 Germanium
+50%-ért 1 Vanadium, 1 Germanium, 1 Cadmium, 1 Niobium
+100%-ért 1 Arsenic, 3 Niobium, 1 Yttrium, 1 Polonium
2) elmész egy fehér törpéhez vagy egy neutroncsillaghoz, és ott a jetekben megfürösztöd az FSD-t. Ez veszélyes, kicsit sérül tőle az FSD, plusz a csóvák átmenetileg nehezen irányíthatóvá teszik a hajód, és ha kiesel supercruise-ból, akkor komoly recsegés-ropogás következik, és nem csak az FSD sérül....
A fehér törpék +50%, a neutronok +300% boostot adnak, szintén egy ugrásra.

Mindkét esetben az injekció és a supercharge után a galaktikus térképen ki kell választani arra az 1 ugrásra a növelt ugrótávnak megfelelő célpontot.

Valaki össze tudná foglalni hogy az FSD boost hogyan működik és mi a veszélye. Előre is köszi.

Amiga
:-DDD

Nagyon tetszik, hogy olyan sok kis apróság van a játékban. :-)

A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.

Dzsini

Amiga
Merre van a Voyager? :-O Ki nem hagynám. :-)

Amiga
Nagyon köszönöm mindenkitől a sok segítséget. :-)))

s_andras
Ez a része világos, csak a hosszútávú felfedezésnél semmi tétje nincs.

RJoco
Nem véletlen van gyors és economy útvonaltervező. A nagy ugrások terhelik a hajó hull-ját, vagyis a ship integrity-t.
Bár közel sem annyira, mint amikor SC-ben a maxon járatod a hajtóművet. Akkor nagyon amortizálódik. Én anno a Voyager űrszonda meglátogatásakor 10k Cr-t fizettem a hull javítására. És csak odafele mentem, visszafele ugrottam.
A kék sávban vagy alatta kell járatni a meghajtást és akkor sokkal kisebb a rongálódás.
Aki nézi a Star Trek-et, ott párszor előfordul, hogy a hajó megterhelésekor romlik az állapota. Itt is kb így kell elképzelni.

Azt nem tudom, hogy mennyire eshet vissza így az integritás, DE:
Ha nem figyelsz rá és nekiütközöl valaminek (akár egy sokkal kisebb hajónak), hiába a pajzsod, szétesik a hajód és bumm.
Jó integritással sem jó ütközni, mert csökken.
Én javítom, amikor csak lehet és kell.

s_andras
Jó a kérdés, és a helyes válasz felé mutat: semmi értelme nincs így az egésznek. Nem tud 0-ra csökkenni, sosem esik szét. Lehet hogy a 25% a minimum. Ugyebár meg sem lehet tudni menet közben hogy mennyi áll, csak szervizben.

Ugrottam kb 40K fényévet. Visszatérve 25%-ra esett vissza a ship integrity.
Ha 0%-ra amortizálódik, akkor a hajó szétesik? Vagy ha nem, akkor viszont ennek így mi az értelme?

iSS!

RJoco

etniez
Tegnap beugrottam egy ilyen szaloncukor napba, majdnem odalett a hajóm :I
Kicsit utána kell olvasnom a dolgoknak
RJoco
Ez az engineer-es dolog elég macerás.
Elmentem FELICITY FARSEER-hez. Gondoltam, leadok egy csomó térképet, meglesz az 5-ös szint és a térképeket sem kell féltenem.
De nem engedett térképet leadni. Mostanában valahogy így vagyok a térképekke. A Sol Nationalist-nak sem tudtam leadni térképet, mert csak 1 kis épületük van egy holdon.
Ja igen, Felicity állomása enyhén szólva bugos. Egy része a levegőben van, másik része meg talán a föld alatt. Még jó, hogy le tudtam szállni.
Szóval nem sikerült leadnom a térképeket. Úgyhogy maradt a fejlesztgetős módszer. Elsőre szép eredményt kaptam, 2ly-vel nagyobbat ugrom. Az utána lévő 2 már nem volt ilyen szép, így maradtam ennél. A második szinthez viszont fúrnom kell. Sajnos sehol nem kapható a cucc. De, ha már ott voltam, akkor majd 400-zal boostol a hajó 😊

etniez
Dehogy is 😊
Vettem 18 fontért egy Logitech F310-et.
Elite? Hát, gratulálok hozzá és irigykedek! 😊 Remélem nekem is lesz egy a fa alatt
Utoljára szerkesztette: tordi, 2016.11.29. 17:25:22
Medupe City néhány napig szép volt. Mára eltűntek a fák, a tavak, a fény. Újra a régi félhomályos, unalmas. Ez mire volt jó?
etniez
Én nagyon várom már a kontrollerem, Fekete Pénteken rendeltem, elvileg holnap megjön 😊
Én simán csinálnék egy LV-426 bolygót egy állomással, aztán kiírnám GalNetre eltűnt ott pár scarab. <#vigyor>

RJoco
Köszi!

Dzsini

RJoco
Meta-Alloys-t és Soontill Relics-et hol tudok beszerezni?

Dzsini
Ha egy GalNet hír tetején Freelance report van, alján pedig CMDR nevet látsz, azt játékos írta és küldte be, ők pedig csak kirakták, nem vállalnak felelősséget a tartalmáért 😊

s_andras
Ezt élőben néztem pont onnantól amikor megtalálták egymást és ~20 perc alatt megjött a germánium. GalNetben is benne van, bár csöppet túldramatizálva:

FREELANCE REPORT: GUARDIAN ARCHANGEL
Last week, the galaxy witnessed a truly audacious rescue.

While returning from Beagle Point, Commander Felix Macedonica found himself without sufficient germanium to synthesise a FSD injection and continue his journey home. Faced with the choice of spending the rest of his life 65,000 light years from home or destroying his beloved Lakon Type-6E and riding the escape capsule back to civilisation, Felix was in dire straits indeed.

At that moment, Commander Chiggy Vonrictofen was exploring the Zunou sector. When Chiggy picked up a weak sub-ether distress signal he quickly established a private link with Felix before appraising the system for asteroid belts and ringed planets that could potentially yield germanium. He then departed for Colonia to fit a mining laser and larger fuel tank.

With his ship appropriately equipped, Chiggy proceeded to cover the first 30,000 light years from Jaques in less than 13 hours, a wraith of speed and purpose. Stopping only to sleep, he finally arrived less than 48 hours after receiving Felix's first transmission.

The pair travelled to the nearest belt and Chiggy spooled up the mining laser as Felix watched the scanner. Nickel, iron, sulphur, manganese, phosphorus – the elements kept coming, but not the one they needed.

Despair started to creep in. Then it appeared, a word that brought with it a cascade of emotions: germanium. Felix swooped in and secured his freedom.

"Chiggy's efforts have left me speechless," said Felix. "His perseverance shows that the indomitable human spirit has no bounds."

Commander Mad Billy
Institute for Galactic Exploration and Research

"riding the escape capsule back to civilisation" - szóval mentőkabinban élünk túl, de olyanban ami bármilyen messziről másodpercek alatt visszaér LOL

<#worship> Az érzés megfizethetetlen egy megpakolt téglával repülni miközben már majdnem letöröd a gázkart és pánikszerűen nyomkodod a FSD gombot <#guluszem1>, de szerencsére itt lehetsz a másik oldalon is, való igaz csábító a sötét oldal. <#gun>

s_andras
Most megvilágosodtam! A kalózoknak valójában csak barátokra van szüksége! A szeretet mindent megold <#nevetes1>
------------------------------------------------------
Tegnap megtaláltam az eddigi legjobb 5-ös színsorrendet. Teljesebb a spektrum mint az eddigieknél. Következő szint az lenne ha egy 6 darabból álló jönne.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.11.29. 10:24:03

létre kell hoznod csoportokat, fire groups, a jobb oldali panelen. A csoportok között úgy tudsz oda-vissza váltani, hogy lenyomva tartod az X-et és az Lb vagy Rb gombokkal lapozol közöttük
Dzsini
Nekem van egy olyan tűzcsoportom amin csak a scanner van, van egy összfegyveres, van egy multifunkciós (collector limpet, pár fegyver), stb.

Elég hasznos funkció ám 😊

Amiga
Ahhh... Értem, hát igen, az nem egy túl sűrűn használt gomb nálam.

Ma reggel is ugráltam vagy ezer fényévet... Kis lépés az emberiségnek, de nekem hatalmas, csak olvasni nehéz közben. :-D

Dzsini
egyszer kialakítod az oszlopokat, itt az (1)-(2) lesz a két triggeren.
aztán van egy tűzcsoport váltó gomb, azzal lehet az "oszlopok" között váltani (az alap kiosztáson ez az "A" gombon van)

Amiga
A másodlagos tüzelési módokat hogy lehet a kontrollerrel elérni? Mert ugya a jobb ravaszon van a beam, a balon a multi cannon, de nem tudom hová tenni a scannert, így most a multit és a beam-et az 1-re raktam a scannert meg a 2-re. De látom, hogy van egy második oszlop is, csak nem tudom, hogy kell átváltani rá.

Köszi, igen legfőképpen nem az anyagiak miatt gondolkoztam el a lehetőségen hanem, hogy kis izgalmat vigyek az unalmas állóvízbe.

Dzsini
Anyagilag egyértelműen nem, játékélmény szempontjából viszont (ha játékosok ellen kalózkodsz, szerepet játszol, rakományt kérsz, és nem csak lősz, mint egy bolond) megéri, mert jó móka lehet.

Mi a véleményetek, vagy van-e valakinek tapasztalata megéri-e kalózkodni?
Gondolom low security érdemes vagy esetleg community goal környékén.

Persze ha lenne egy Elite kontrollerem azért azt jobban átszabnám, kihasználnám az extra irányítókat. Talán karácsonyra landol egy olyan nálam
Nekem a kontroller gyári beállításai jók. Két dolgot módosítottam csak, csináltam egy 0-ra állítót, ez a gáz-fék együttes lenyomása, illetve a landing gear-t tettem máshová mert a B-t nem szerencsés egy állomáson piszkálni, néhányszor boostoltam , ezért az a két joy kar együttes lenyomásával aktiválódik. A galaxy map az utóbbi időben lett ilyen irgalmatlanul lassú, de csak akkor ha egy állomáson akarom előhívni, ott sokat, akár 30-40 mp-t is várni kell míg betölti. Én ha tehetem már menet közben, az űrben böngészem a térképet, ott nincs ilyen gond