23609
-
#15918 ... egy Pythonra ;) -
TokraFan #15917 Akkor majd ráírom, hogy ASP! -
#15916 A hajónév 22 karakter lehet és fix helye van a hajó felületén - tehát rövid nevek nagyobb betűvel, hosszú nevek kisebb betűvel látszanak majd.
Lehet tervezgetni :) -
#15915 Ezzel összevetve a kiegészítések így néznek ki:
Hist 9: béta1+ SYNUEFE ZR-I B43-10 D 2; 13.88, -0.5478; D06 C+C
Lang 13: béta1+ SYNUEFE ZR-I B43-10 D 2; 13.88, -0.5478; C43 Ta+To
Tech 5: alfa4+ SYNUEFE ZR-I B43-10 D 2; -32.71, -34.0391; B44 O+Ta
Ez az uccsó hely elvileg adja a Lang 6-ot is (most még piros, megerősítetlen), ha ez így van, akkor ki lehet cserélni a 11. dián lévő COL 173 SECTOR LY-Q D5-59, 8 A térképpel, mert oda csak ezért az egy adatért kellene menni. Azt most meg nem tudom mondani, hogy ez a kedvezőbb a4+ vagy a másik esik jobban útba/van közelebb az érkezési ponthoz ami a VELA DARK REGION KR-W C1-24 A 7 A -18.4224, 65.5005 De gyanítom hogy az előző, mert amúgy is a Synuefe szektorban vagyunk. További bonyolítás, hogy ugyanezen a bolygón van egy alfa3+ rom is (SYNUEFE ZR-I B43-10 D 2 28.8065, -51.8289), amit meg elvileg be lehet tenni a 10. dián lévő ugyanilyen helyére, hiszen ha már úgyis ott vagyunk, közelebb van (csak a nevet és a koordinátákat kell cserélni) - de ezek csak jegyzetek! - nem várom hogy kapásból módosítva legyen. -
#15914 Köszi, én csak most érkeztem a második helyszínre, maholnap leszkennelem az itteni hármat, aztán a hétvégén a maradékot. -
gyurmak #15913 ill. javítva színekkel:
-
gyurmak #15912 A 94 solo adathoz az én táblázatom így néz ki a siték megnevezésével. Azonos színűek azonos siték. Ha valaki esetleg kombóra rendszerezve szeretné/keres adott kombót. A pirosak amik még senkinek nem lettek meg soloban.
Utoljára szerkesztette: gyurmak, 2017.02.27. 15:04:31 -
gyurmak #15911 Én ezt a Canonn -os táblázatot használtam, az all combos sheet-en szerepl összes kombó soloban is fejthető, a pirosak is, csak a lila 7 db ami nem, ez hiányzik még nekem is. Azt megfigyeltem, hogy az alfa1+-os sitékre néhány kombóra csak opent ír, de soloban is megfejthető reloggal, ilyen pl. a cult6 is. Az is észrevétel, hogy van olyan is, ami egy másik alfa1+-os sitén lesz aktív reloggal. Tulképpen az utolsó 8-10 db-ot így fejtettem meg, hogy ide-oda mászkáltam a ruinok közt. Lehet, hogy a maradék 7-is megfejthető az eddigi sitéken, csak itt-ott, ezért egyszerűbb a végén mindenkinek a multi. a tábla:
canonn sheet: -
#15910 94? Akkor van még 3 db amit nem vettünk észre/azóta rakták fel a solo-k közé.
Nem tudok logikáról az open aktiválódásokkal kapcsolatban. Bizonyos oszlopoknál elég egy második CMDR megjelenése a területen. Állítólag van olyan is, hogy 4 főnél kezd világítani. Aztán van az mint a solo +-os helyeken, hogy openben is kell 4 fő után egy relog. De az rejtély hogy pl az első romnál hogyan változnak az aktiválódások, amikor tucatnyian vagyunk, és mindenki össze-vissza SRV-zik meg logol ki-be. -
gyurmak #15909 Nekem az alfa+-os adatokat pl. hiába nem jelölte a térkép, csak openre, reloggal aktívak lettek az obeliszkek soloban is és sikeres szkennelés lett belőle, így lett meg a 94.
Utoljára szerkesztette: gyurmak, 2017.02.27. 11:33:01 -
#15908 Köszi, bejelöltem piszkozatban, de most nem megyek vissza megnézni.
Ezek szerint már 91 van.
Azt sem tartom kizártnak, hogy össze lehet szedni az összeset a meglévőekből, mert elég sok a sárga pötty az interaktív térképeken.
De, ha valaki nem solo-ban játszik, akkor a máshol open-ben megkapott után sem fog üzenetet kapni.
Az ilyeneket solo-ban kellene tesztelni, de kezdésként. A legbiztosabb az lenne, ha minden egyes darab után leadná a régész a küldit és ismét felvenné, így tutira meg lehetne fejteni az összeset.
Csakhát ki az, aki ennyit repked?
Arról nem is beszélve, hogy láttunk már olyat, mely szerint egy obeliszkre 2 megoldás van. -
gyurmak #15907 nekem 94 lett meg soloban. a maradék adatokat openben ha nálad van a kombó és tudod melyik obeliszk kéne, akkor véletlenszerű, hogy mikor lesz aktív, vagy van benne valami rendszer?
Azért nemnagyon vannak új rendszerek, mert mindenki befejezi openben. Aki meg a lóvéra hajt, annak meg elég egy béta site.
lang7 alfa3+ nál volt nekem is, ahogy írtad, meg tudom erősíteni.
Utoljára szerkesztette: gyurmak, 2017.02.27. 11:30:42 -
#15906 Nem rossz, de ez még csak 40% volt. Még 10% ott maradt, de egyenlőre elég is, amire használni akarom. Majd, ha rákerülnek az A-s dolgok, akkor talán megint nekiállok, de az odébb lesz. -
#15905 ...egyetlen aprócska hiba, pontosabban hiány, de persze csak akkor ha az interaktív nem téved, ha saját magad ellenőrizted, akkor nem szóltam:
COL 173 SECTOR KY-Q D5-47 A 9 A
-15.08 , -102.99
Ezen az alfa3+ helyen megszerezhető a lang7, az M24-es oszlopnál, Ta+R kombóval.
Azért gondolom hogy ez tényleg így van, mert a saját jegyzeteim szerint is valahol biztos behúztam solo módban.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2017.02.27. 10:43:39 -
#15904 Óóójeeee, tökéletes, köszönjük!
Elég durva hogy napok óta nemhogy alfa5 vagy gamma5, de még egy szál akármilyen új rom sincs!! Pedig amióta automatán mutatja a "radar", igazán gyorsan lehet keresgélni..
Az 1.5-es szorzó kb a legjobb amit ki lehet pörgetni az ugrótáv-növelésre, elégedett lehetsz vele.
MikX: dokkolás a Meene rendszerben (megkapod a feladatot) - a frissen elkészült leírás alapján végigmész, szkennelsz, leadod, ennyi :) Bonyodalom akkor van, ha az összeset meg akarod szerezni, mert azt csak openben lehet. -
#15903 Halihó! No huhh jó régen nem toltam már a játékot, de látom van miért most. Van valami leírás hogyan s mint kellene elkezdeni ezt a ruinok dekodolását?
Így most kicsit sok a lemaradásom, és sok az input :D -
#15902 Megvettem az első Anacondam \o/
Szép nagy hajó. A figther meg jó gyors.
Az FSD tuning csak 30 fényévre húzta 20-ról, de egyenlőre nincs több adatom. Viszont így is nagyobbat ugrik, mint a Python, nagyobb a cargo is és természetesen fel van szerelve fegyverrel is.
Boom-ozni és ruinozni nem fogok vele az biztos, de így ritkábban kell karikát mennem a power miatt.
A dokkolás nem volt gond HotasX-szel, bár van rajta landoló automatika, egérrel nem biztos, hogy olyan egyszerű lesz ezért kellhet. -
#15901 Elkészült a végleges változat, amíg meg nem lesz a maradék 12 adat.
Ma Theta Octantis-ról indultam délben és 19 órára értem vissza 90 millióval gazdagabban. Út közben kétszer kellett Meene-re betérnem és rengeteg dc-m is volt. A térképek leellenőrizve, javítva és bővítve lettek.
Az SRV-t nem kellett megtankolnom, kibírta üzemanyaggal. -
#15900 Most megint 8-an bulizunk az első romnál. Potyognak az adatok. Amikor újra leparkoltam itt, még nem volt nálam egy tárgy se: nem tudom hogy emiatt volt e, de akkor csupa "rossz kombináció"-üzenet jött abból amit a többiek csináltak. A másik lehetőség hogy akkor csupa kezdő próbálkozott, de ezt kétlem. -
#15899 " Teljesen jó arra, hogy poweres árut szállítsak 20 fényév körül és boom-ozzak, az egyéb szállítós küldiről nem is beszélve. Emellett a jó fegyverzetnek köszönhetően az akadékoskodókat is lelőhetem, bár jelenleg nem tudom mivel váltsam a fegyvercsoportokat. "
pont ezt írtam, erre jó. Ha nagy tömegű árut akarsz vinni biztonságban. -
#15898 Nem tudom, mi vele a bajod. Most is azt használom. Teljesen jó arra, hogy poweres árut szállítsak 20 fényév körül és boom-ozzak, az egyéb szállítós küldiről nem is beszélve. Emellett a jó fegyverzetnek köszönhetően az akadékoskodókat is lelőhetem, bár jelenleg nem tudom mivel váltsam a fegyvercsoportokat. Mindig elfelejtem megnézni. Ez nem egy felfedező hajó, de közeli helyekre, repu húzásra tökéletes.
Viszont néha nagyon rühellem a játék mocskos, csaló mivoltát. Jó, hogy az Ai erősebb, de csalnia akkor sem kellene vagy akkor adjanak nekem is ugróhajtóművet... Arról nem is beszélve mikor pont bolygó mellett kapod az interdictort, ami kedvesen belevezet a bolygóba... 90 ezerbe került ez a kis mulatság...
Melyik az a plazma fegyver? Nekem ilyen nem rémlik. Van Pulse, Beam, Burst, 3 féle Cannon, Railgun, torpedó és rakéta vetők. -
TokraFan #15897 Pythont nerfelték...Bár még ma is jó mindenes, de korábban az egyik legjobb hajó volt szvsz. Csak sajnos Fdev szokás szerint össze-vissza keveri-kavarja a játékot, nerfelgetnek ahogy éppen nekik tetszik, aminek a Python is áldozatul esett... -
#15896 Mi ti odakint szkennelgettetek, én forma-1-et játszottam.
Nyitogatom a mérnököket és faragom a hajóimat. Ha az ember nagyon elmerül benne, akkor szépen lehet facsarni a narancsot.
Az általam nagyon értékelt exp build-em 45,4 körül ugrott.
5-s túltöltött generátor és motor fókuszált energia elosztó megfelelő kiválasztásával és faragásával, hőleadó elkönnyítésével felnyomtam a távot 47,2.re
Még az életmentő-n lehet könnyíteni, szerintem olyan 47,4 körül lesz a vége.
Mindent kiteszteltem, tehát nem sokára nekiesek a Kondának is, lehet felnyomom 60 fölé :)
Vettem közben egy csomó hajót. A Python fesitizmust nem értem, igazából semmire nem jó. Talán felfegyverzett, masszív kereskedőhajó. Ha meg van pakolva, akkor 26 körül ugrik, ami elég fájdalmas, mert a Fer-de-lance-om 20-at és az hadihajó, mindennel megpakolva.
Rájöttem, hogy a plazma fegyverekkel lehet nagyon gyilkolni, a hatalmas verzió két találatból leszedi nullára egy t9 pajzsát pl..
A FDL nagyon jó hajó, iszonyat könnyű vele kaszálni. Sokkal jobb, mint a Vulture. Igazi célgép. -
TokraFan #15895 Lefogadtam volna, hogy beteszik! :-) El is megyek majd, megnézem...Thx! Így már nekem van valami kis érdekes a 2.3-ban.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.02.25. 12:36:45 -
#15894 Ezzel az Alpha1+-szal lehet, hogy még lesznek gondok, ezt a helyszínen kell ellenőriznem.
A 3-ast átraktam már, de a 4-es, hát nem tudom. Az interaktív térkép szerint a 4-esen nincs megadva semmi. A G03-as.
Bár a táblázat szerint ott van. És Alpha 2-n szintén.
FONTOS: a "+"-os site-oknál leszállás után főmenübe kell lépni és vissza, hogy az extra obeliszkek aktiválódjanak!
Majd ezt is ráírom a térképekre.
A 12 Hist 1-re csak Casket-et ír a táblázat, a térkép Casket+Relic-et. Én szerintem az utóbbit használtam, de majd tesztelem.
A 13 Hist 5 a Casket+Orb
Holnap végigmegyek rajta, ma már nem hiszem, hogy lesz időm.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2017.02.25. 11:41:06 -
#15893 Davis hope lesz itt is a megoldás, minden tizedikre dob egyet, de még ez is gyorsabb. Ide fogok járni beszerezni mindent, ami nem harci hajók legyilkolásából szerezhető be. -
#15892 Heat Conduction Wiring-et hogyan lehet szedni gyorsan? Már csak ez kellene a hét felírt dologból, elvileg transport shipeket kellene gyilkolni, ehhez képest 2 óra alatt kilőttem egy csomót Type6-9 között anarchy rendszerben és kaptak 6 darabot...
Kéne még vagy 30. -
#15891 Minden gond nélkül. Az jelenleg nem számít a küldetésben. -
#15890 Azt akartam kérdezni, hogy a közben a data storage-ba bekerülő adatokat lehet törölgetni? 140 helyem van csak, és azok kellenének a tunningokhoz. -
#15889 Már rég kielégítettem a több monitoros/számítógépes vágyamat, innen tudom, hogy nekem ez nem jön be, nagyon lefáraszt.
Most van egy 27"-os 2K felbontású, ezen nagyjából elfér minden. Korábban olvastam, hogy a 4K-t a win nem nagyon díjazza még, de jelenleg nem is szeretnék kiadni rá pénzt. Bár akkor elgondolkodtam rajta.
A 2 projektoros, 180 fokos kivetítő vászon nagyon bejön, de szerencsére nincs hozzá helyem. -
#15888 Vagy úgy!! Akkor ezzel megoldódott a 96-90 kérdés is, mert pont 6 piros! A szín is megzavart, plusz azért sem gondoltam erre, mert ennél jóval több ismétlődés van.
Hát ja, egyáltalán nem alap hogy legyen 2 db számítógép/monitor. -
#15887 Én is szívesen rányomtam volna a "Verify" gombra, mikor először végig mentem rajta, de nem emlékszem, hogy lett volna lehetőségem rá. Arra már nem emlékszem, hogy pirosat is néztem e és az ellenőrzött lett volna. Az is igaz, hogy a 3. napon lehet már nem ezzel foglalkoztam.
Az én térképeimen a piros részek az ismétlődést jelölik, oda nem kell menni. Majd szerkesztem valamilyen formában, hogy senki ne kocsikázzon fölöslegesen. Én 3x tankoltam az SRV-t úgy, hogy 10% körül lehetett az üzemanyag.
Az a gáz, hogy akkor is kidob, ha a küldit nézegetem. Van amikor meg sem jelenik a listámban vagy késik. Ilyenkor tudom, hogy gond van a nettel. Valahol... És mindig...
Nagyon szívesen! Szeretem a kézzel fogható dolgokat, oda teszem ahova akarom és nem kell a nyakamat kitekerni, hogy lássam a laptopot, de nem is süt 2 vagy több monitor az arcomba, mert az nagyon fárasztó. 1 nagy elég :) -
#15886 Csak simán annyi hogy amikor ott jártál, akkor még piros volt néhány, gondolom ezért vitted fel így, de ha most megnézzük, már bezöldítette valaki. Volt nekem is olyan legalább egyszer, hogy miután szkenneltem egy pirosat és láttam hogy tényleg azt adta amit írtak, rákattintottam a "Verify it"-re, és ettől egyből bezöldült.
Én nagyon hamar leszoktam a menüs ellenőrzésről, bőven elég megnézni hogy jött-e +1 millió.
Neked jár a nagy köszönet az egészért, nagyon jó ötlet hogy könnyen nyomtatható
szerk.: igen, könnyen lehet hogy abban is van itt-ott hiba amivel én ellenőriztem!
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2017.02.24. 23:16:47 -
#15885 Nem vitatkozni akarok, de szerintem az interaktív térkép téved.
Szerinte a C38 és C36 a Lang 14-et adja, Pedig biztos, hogy nem ugyanazt adja a kettő. És más anomáliákat is felfedeztem
Ami azt illeti ez a térkép a gyurmak által linkelt videó alatti térképből készült, bár, hogy mit ad, azt már én írtam rá. Amikor ismét szkennelem őket, akkor úgyis leellenőrzöm az egészet, akkor, hacsak nem mész végig rajta és figyeled.
A többi oldalon szándékosan maradt le, hogy mi mit ad. Majd később lehet, hogy kiegészítem, de ma nagyon nem volt kedvem már hozzá, viszont így is használható. Azt is rá akartam írni, hogy adott terület végeztével mennyi adatnak kell legyen (mennyi milliónak a küldetésnél), amolyan kontrollként, úgy nem kell annyira figyelni az üziket. Csak, ha anomália van.
És lehet, hogy kiszedem a piros részeket is, hogy ne zavarjanak be, csak akkor meg nehogy én zavarodjak bele megint a számozásba :) -
#15884 Azt nem néztem, hogy mi zöldült és mi nem, de én is az interaktív térképek alapján csináltam ezeket a térképeket.
Nekem kiadta a 90-et, bár fejszámolás szerint nem értem el. De a gép csak nem téved...
Köszi az átnézést! Átnézem őket és javítom, de szerintem már csak holnap.
Van jópár adat, amit több helyen is be lehet gyűjteni, ilyen a Hist 2 és 19 is. Utóbbi be is kevert egy kicsit, előbbire már figyeltem.
Aztán reményeim szerint vasárnap végig tudok rajtuk menni ismét. Csak a kontroll ne lenne olyan idegesítő, hogy minden második üzenetnél a főmenübe kell lépnem, különben nem látom... -
#15883 Ahogy sejtettem a 3. és 4. alapján, a többi mind hibátlan (csak gyorsan átnéztem, listát írni most már nem volt időm). Az összes piros bezöldült, azóta már megerősítették őket. Viszont valahol még van benne ismétlődés is, mert ha összeadjuk az adatokat darabra, akkor 96 jön ki (már ha jól sikerült nekem ez a feladat fejben) ! Ezt csak akkor lehet kideríteni, ha lesz az összesről tételes lista.
-------------------------------------------------------------------------------------
Az első rom pedig pang az ürességtől.. Órák óta csak 2 másik CMDR volt itt, ők sem egyszerre. -
#15882 Harmadik (hibátlan) :
1 Tech 8
2 Tech 11
3 Tech 13
4 Tech 9
5 Lang 10
6 Cult 9
7 Cult 11
8 Cult 8
9 Cult 12
Negyedik (hibátlan) :
1 Bio 14
2 Bio 16
3 Cult 14
4 Cult 15
5 Cult 17
6 Lang 19
7 Lang 20
8 Tech 14
9 Tech 15
10 Hist 19
11 Hist 17
12 Tech 19
13 Tech 18
14 Hist 18
15 Hist 19 (már bezöldült, ezek szerint megerősítették)
16 Lang 17
17 Lang 16
18 Lang 21
19 Lang 15
20 Tech 17
21 Tech 16 -
#15881 Második:
nem tudom szándékos-e, de innentől kezdve nincs összesítő lista a találatokkal mint az első bal felső sarkában. Most ezt leírom, és egyúttal felhasználom a hibák jelzésére:
1 Cult 1
2 Tech 6
3 Tech 2 - nem a B3-as hanem a 4-es oszlopon
4 Hist 2 (még nem megerősített, én egy alfa2-n szedtem össze, de ha neked soloban aktív volt és ezt adta, akkor jó)
5 Cult 6
6 Lang 1
7 Cult 4
8 Cult 3
9 Tech 4
10 Cult 5
11 Cult 6
12 Hist 1 - cas+ORB! (-állítólag.. jó lenne ha biztosak lehetnénk, mert tényleg fura hogy két egyforma kombó két különböző oszlopon eltérő adatot ad. Ezt nem jegyzeteltem, de nekem mindig bejött ami az interaktív térképen volt)
13 Hist 5
14 Bio 2
15 Bio 3 -
#15880 Az elsőn még ezeket találtam:
2: nem a lang8-at, hanem a 14-et adja.
3: át kell helyezni a C36-os oszlopról a C13-asra, és ez adja a lang8-at.
8: nem urn+orb, hanem tab+orb (a térképen és a listában is)
11: nem hist8, hanem 10
12: át kell helyezni a G19-es oszlopról a G18-ra, és ez a hist8 (a G19 az hist11 ami már korábban megvolt a sorrended szerint) Ehhez tulképp elég a casket, persze nyilván senki sem fogja letenni az orbot, hanem egy menetben le lehet tudni a másikkal, csak a korrektség kedvéért érdemes javítani.
Nézem a többit, ahogy összejön egy adag, megírom.
-----------------------------------------------------------------------
Trappista csillag: már tegnap keresgéltem, de lehet az hogy eddig egyáltalán nem volt rajta a térképen?? (semmilyen katalógusnéven) Egy 39 fényévre lévő csillag?! -
#15879 A 2.3 béta egyik fontos része:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!