23609
1418743729.jpg
  • Ryder159
    igen, úgy néz ki, de az obeliszkek máshogy vannak elrendezve, nem?
  • s_andras
    ..ráadásul a bal oldali az pont egy béta, amilyen a legeslegelső találat volt, mindenkinek az "A Rom".
    Nálam egyébként ezek hiányoznak:
    Bio 8 10 11 12 19
    Töri 6 9
    Nyelv 4 13
    Tech 5 8
    őőőőő ez 11 db, az egyiket kihagytam?.. Nem baj, úgyis az a tervem, hogy visszamegyek az anyahajómért, és openben lezöttyenek a legközelebbi rom közepére, és az SRV-vel a hasa alatt megvárom amíg magától becsorog ami hiányzik - már ha jól értettem hogy ez a glitch lényege.
    Utoljára szerkesztette: s_andras, 2017.02.20. 19:28:01
  • RJoco
    Vagy nem csak a hétvégén.
    Elvileg még 2 típust keresnek és 10 adat hiányzik a gyűjteményből.
    Minden fajtából 5 az elképzelés, bétából meg is van. Alfából és gammából az 5. hiányzik.
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2017.02.20. 18:46:18
  • Ryder159
    A Bal oldali rom nem hasonlít egyikre sem. vagy csak lemaradtam valamiről a hétvégén?
  • s_andras
    Szívesen.
    -------------------------------------------------
    Érdekesség, itt talán még nem volt róla szó: SYNUEFE TP-F B44-0 CD 1-es bolygón 3 rom van, alfa, béta, gamma, és az első kettő egymás mellett.
  • RJoco
    Nem-nem.
    Valahol olvastam, hogy a '+'-os site-oknál csak akkor lesz aktív a plusz obeliszk, ha a területen való leszállás után ki/belépsz.
    A sima site-okon elvileg minden aktív, aminek annak kell lennie.
    Én most összeszedtem 87-et, még 3-at lehetne a Gamma 4-ről, amihez ma már van térkép is. (Tegnap este még nem volt.)
    Maradt kb 12 adat, amit gyaníthatóan az Alpha 5 és Gamma 5 fog adni, de ezek még nincsenek meg.
    És sajnos sok olyan obeliszk van, amire kérdés a kombó vagy, hogy mit ad, mert, ha már egyszer leszkenneltél valamit és megkaptad az üzit, akkor nem kapsz újabb üzit. Azt nem próbáltam, hogy mi van akkor, ha kitörlöm az üzit, kapok e újat.
    Így viszont macerás mindig Meene-be járni, leadni a feladatot, újra felvenni, majd megint több száz fényévet utazni.
    Bár a fanok lehet, hogy erre is képesek lesznek, csak, hogy teljes legyen a térkép készlet.
  • Etelkozi Vata
    Köszönöm.
  • s_andras
    Kilép/belép megoldja, mint rendesen. Csak ilyen még nem történt, hogy anélkül volt inaktív egy oszlop hogy még hozzá sem nyúltam... Ezek szerint még az élő oszlopokat is csak úgy lehet 100%-os biztonsággal felfedezni, hogy mindegyikhez odaállunk, majd meglátogatjuk a főmenüt... :S
  • s_andras
    Gamma1 E6-os oszlop nagyon nem aktív nekem (töri 18), valakinek sikerült? Van ahol azt írják működik, van ahol azt hogy nem...
    G11 dettó... vagy most semmi sem fog működni nekem?..
    Utoljára szerkesztette: s_andras, 2017.02.19. 01:14:29
  • RJoco
    Ahhoz, hogy megtudjam, mit szkenneltem, ki és be kell lépnem, mert az csak az üzenetből derül ki. Ha nem emiatt lépek a menübe, akkor úgyis a játék dob ki oda nagyon hamar.

Szeretek a közelben parkolni és űrhajóval sem gond ferde talajra állni.
  • Caliph
    Fed rangot én most egy viperel húzom ceos - sothis között,boom data delivery missionokkal,viper gyors,10 fényév a két rendszer,naval mission is adatszállítósat kaptam.
    Lassan haladok mert kevés az időm játszani,de nyugis.
  • s_andras
    Az pech. Kalózkodni vagy bármi illegálisat csinálni nem nyerő, mert több a macera vele, mint megvárni inkább egy tiszta küldetést. Úgy emlékszem hogy amikor végre egyet ad (naval-t), akkor utána beindul és ontja, ki lehet választani egy könnyűt. Amúgy a zsaruk kilövése nem a küldetés része, csak hát ahogy írod, anélkül elég nehéz begyűjteni az árut.. Valószínűleg egy elég sokáig tartó vérdíjat kapsz, aminek ki kell várni a végét (1 hét?), és utána kifizetni az adott társaságnál, vagy bárhol egy alacsony biztonsági fokozatú rendszerben az ügynököknél némi felárért.
    Utoljára szerkesztette: s_andras, 2017.02.18. 22:38:35
  • VJP
    Nem kell ki-be lépkedni. Akkor is megadja.
    Ha ellenőrizni akarod a bal panelen a küldetés leírásában ott van hányat szkenneltél.
  • RJoco
    Nem panaszkodom, de olyan tutin megcsinálták a ruin szkennert, hogy, ha a megfelelő irányba fordulok, akkor mindegy, hogy milyen messze van a ruin, látom a HUD-on. A listában csak 1000 Ls-en belül jelenik meg. De így is elég a napnál körbeforogni minden égitest felé és meg is vannak a helyek.
    A szinkronizáción viszont erősen javíthatnának, sokszor minden üzenet után ki és be kell lépnem, mert csak egy pillanatra jelenik meg és utána el is tűnik.
  • etniez
    Na, végül 0 -> Lord lettem.
    Egyébként tegnap nyitottam ki Ram Tam-ot, eddig úgy dobta fel a ruin-os küldit, hogy nem ismertem..
    Eddig azt hittem, hogy ez a Ram Tam valami egyiptomi isten vagy ilyesmi :D
  • etniez
    Végül mégsem mentem ki köveket szkennelni, helyette enginereket aktiváltam (vagy hatot) és feldobtam a rangomat az empire-nél.
    A pár nappal ezelőtt linkelt glitch segítségével összekaptam 300 milliót 9 óra alatt és ki tudja mennyi rangot. Nulláról indultam, most tartok a hetedik rangnál, de még mindig 100%. Nagyon lassan dobja fel a küldetéseket.
    Tud valaki fed-es küldit, ami még működik?
  • Dzsini
    Igen, a beállításokban van négy beállítás a négy irányra:

Controls / Mode Switches / Looking at <panel típus> Panel - és ezeknek három beállítása.
    A "Target" panel a bal oldali, a "Comms" a fenti, a "Role" a lenti és a "Systems" a jobb oldali.
    A három beállítás pedig: "Does nothing" - meg se jelenik, "Shows the panel" - csak megmutatja, de nem kapcsolja be használhatóra, "Focuses the panel" - megmutatja és használhatóvá is teszi, mintha normálisan átkapcsolnál rá.

plusz hasznos lehet a Graphics / Disable GUI Effects -t is "ON"-ra tenni, ez lekapcsolja a megjelenési animációkat, egy gyengébb kártyánál nagyon sokat segíthet.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.02.18. 12:49:28
  • ChuckYeager
    Üdv!Kérdés:hogy lehet kikapcsolni a fel jövő HUD-ot mikor balra,jobbra,le nézzek??
    Miért van néha frame drop-om ,de egyébkénnt a játék simán fut,csak néha nqagyon beszaggat?
    lehet kevés a HD7790 1GB-al?
  • Etelkozi Vata
    Sziasztok!

Még sose csináltam kalóz küldetést, de már hetek óta várok Navy missionre és most egy kalózost adott fel.
    Odáig megvan hogy lelövöm a cél pajzsát és a limpettel kidobatom a cargo-ját. Még az is megvan, hogy ha rám támad, már pedig rám támad a kereskedő, akkor szétlövöm. De jött két security is és szétlőttek.
    Őket is le KELL lőnöm (ugye utána fel kellene szedegetnem a kidobott árut, így nem menekülhetek el)??
    De akkor bűnöző leszek. Vagy csak abban a rendszerben? Vagy mi történik ilyenkor?

Köszi
  • gyurmak
    Pont a látványvilággal kapcsolatos, hogy tegnap az eddigi nekem legszebb bolygón jártam, van róla rövid videó. Sokminden kritizálható a játékban, de a látvány és a hangok (és a fizika) szerintem nem.

Utoljára szerkesztette: gyurmak, 2017.02.18. 08:19:27
  • Dzsini
  • nibron
    a sűrűbb rendszerekben elég hányadék a megjelenítés (a speceengine-hez mérve mindenképp), oda nem ártana valami "gyógymód". ha az edfx fényesebb csillagokat eredményezett az lehet, hogy csak alapbeállítás, gondolom néhány paraméter átírásával halványítani is lehetne.
  • MerlinW
    Konkrét játékmenetet befolyásolni nem lehet, hiszen szerver alapú a játék. Lehet hud színeivel játszani, FOV-al meg mindenféle postprocessing látvánnyal (sweetfx, reshade, stb), de szerintem tök felesleges, alapból gyönyörű a játék.
  • RJoco
    Én próbálkoztam grafikához valóval, de inkább maradtam az eredetinél.
    Mondjuk sokat nem tapasztaltam belőle, mert épp hosszú úton voltam és a csillagok csak még fényesebbek lettek, nekem meg pont az ellentettje kellett.
    EDFX a neve.
  • Gundark 1 1
    Ti használtok valamilyen modot a grafikához vagy a játékmenethez? Érdemes feltenni még ezt azt?
  • RJoco
    Én nem vagyok benne biztos, hogy az ásatási helyszínek pontosan megegyeznek.
    Most vagyok egy Beta 3+-oson B44-0/CD1-en, a térkép, amit nézek a C10-17/B4-ről van és ott jelölnek két olyan aktív obeliszket, ami ezen a site-on sérült.
    Lehet, hogy máshol is van eltérés, csak nem volt ott ennyire szembeötlő.
  • gyurmak
    Majd látjuk. Hátha. a közös küldetés adna egy kis lökést a multinak szerintem.
  • Dzsini
    Ezek szerintem a béta alatt majd kiderülnek és ott fognak finomítani is rajta.

Jelenleg azt tudni, hogy a bountyk és büntetések mindenkinek járnak (sokszorozódik), és a reputáció növekedés-csökkenés a küldetések miatt csak a kapitánynak.
    ez alapján lehet még tippelgetni - küldetésekből származó bevétel szerintem nincs benne, hiszen a küldetést a kapitány veszi fel, és ő adja le

pénzgyűjtésre egy RES vagy hasonlóba beülni egy kezdőnek és egy erős korvettből turretezni vagy vadásszal repkedni óriási fejlődés lehet - anyagilag mindenképp
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.02.17. 10:52:03
  • s_andras
    Úgy látom, nem nagyon van lehetőség kitömni a hajót az AI pilótáinkkal.. :S Ha még csak nem is csinálnának semmit, de annyit érhetne 1 vagy akár 3 db Elit NPC, hogy azt az egy nyomorult plusz energiapöttyöt odaadná a fegyverekre...
  • gyurmak
    És ha egy pl. skimmer miss.-nél kilövi a társ a fighterrel a skimmereket és leadjuk a küldetést, akkor vajon osztva kapjuk a rewardot? ha BH-ban lőjük ki közösen akkor osztódik? És ha pl. passengert viszünk ketten akkor hogy lesz a rewardozás? Azért érdekel annyira ez a reward része a multinak, mert ha valahogy osztódik, akkor olyan újonc playereknek, akik most kezdik a gamét érdemes majd beülni és pár órát közösen nyomni, egyrészt mert látják h mik a mechanizmusok, másrészt a nagyobb rewardból is részesülhetnek...
  • Dzsini
    Elsőre SRV-ből nem lehet többet kiengedni egy hajóból, ez később változhat. Ha jól értettem szóló SRV-t se vezethet jelenleg valamelyik társ.

Fighterből igen, a 3. tagja a legénységnek alapból fighter pilótaként szerepel, és lehet egyszerre legalább 2 fighter aktív (egyiket az NPC pilóta viszi, másikat a Vadász legénységi tag)
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.02.17. 10:31:28
  • gyurmak
    Az én SRV-mbe be tud ülni a multis társ? a fighterembe? ha igen, pl. egy surface küldetésnél osztódik a reward?
  • RJoco
    Jaja, én is azon vagyok.
    A legelső (és legrégebbi) már megvan és ki is van jelölve 4 rendszer, ami a 3 hiányzó site-on kívül lefedi mindet. Bár a '+'-os site-ok nem egészen világosak és gyaníthatóan javítják is majd, mert, ha jól értettem van amelyik csak olasz módra jön elő.
    A megfejtésnél nem tudom, pontosan hogy állnak, de ez egy egyenlőre nem aggaszt. Max megfejtem én.
  • etniez
    Akkor holnap nekiesem. Vagyis ma.
  • RJoco
    Soloban. És van hozzá térkép, interaktív módon.
  • etniez
    Másik, melyik fegyverrel lehet impulse attack-ot csinálni? Amikor egy olyannal meglőnek, azt mindig megérzem...
  • etniez
    Soloban? Van ezekhez térkép?
  • RJoco
    Köszi az összefoglalót!
  • RJoco
    Köszi, be is gyűjtöttem őket!
  • TokraFan
    Part 2