2056
Nexus: The Jupiter Incident
-
#1053 Nem, ne legyenek az átvezetők rövidebbek :) Inkább az uccsó videó legyen hosszabb :))) Mondjuk nem értem, hogy a mai korban, amikor a DVD már mindennapos eszköz miért nem használják ki?!
Én nagyon szeretem a jó átvezető videókat, a sok animációt, ... egy DVD-re meg bőven ráférne még szerintem jóval több cuccos is. Én már azo lepődöm meg, ha egy új gamma pl. 1 CD-s :o Inkább legyen DVD és full, tele extrával, egy rakás videóval és animációval játék közben, stb... - szerintem - -
#1052 Szintúgy! :) Habár az első verzió belőle az a bizonyos Újratöltött változat volt.
Nagy nagy várakozások teltek el az első Gs-ses interjú óta, ahol még az IG3ról írtak. Nem tom miért de én arra emlékeztem, hogy azt írták lesz kismértékű bolygó menedzsment és bolygóvédő űrcsata. Aztán jött az első demó. Emlékszem azért vettem két éve ezt a gépet, hogy fusson, mert Tnt2-vel és 433as Cerkával... Számomra csalódás volt, többre vártam, de gondoltam, ez csak demó.
Aztán újabb több hónapi várakozás után furcsálva vettem észre hogy a Philos honlapja nem úgy néz ki ahogy kéne(közben ugye a játéknév változás).
És láss csodát, mivel találom magam szembe? Nexus: the Jupiter Incident, egy Mithis nevű magyar fejlesztő csapattól. A nevük valahonnan nagyon ismerős volt. Nagy öröm támadt a monitor innenső oldalán. Újra felcsillant a remény, habár lórugásként ért tőbb általam várt komponens kihagyása.
Több havi olvasgatás, fórumozás után kijött a boltokban nov. elején, ezzel együtt a neten is.
Letöltöttem, játszottam vele, Angelwing felfedezése, és több copy lemásolása után rohantam a boltba, mert úgy gondoltam méltó helye lesz, a doboza a névelődök mellett a polcon, és nemkülönben a fejlesztők is minimum megérdemlik, hogy az eladott lemezek számát növeljem. Csak adták volna olcsóbban, de megérte...
A végét azért jobban megcsinálhatták volna. Történetileg, még elmegy, de egy fokkal hosszabb animációt vártam, vagy az átvezetők lehettek volna rövidebbek. -
steweee #1051 hát ez hihetetlen. felpeccseltem, rá a régi krekk és láss csodát, működik! VISZONT: a kissaki raid pályán ha + fegyvereket adok a hajóknak a fleet screenen akkor továbbra sem hajlandóak csak a lézerekkel harcolni, és hasonló a helyzet mikor az angelwinggel kell megvédeni egy kereskedelmi flottát 10 percig a féregjukugrás után, ugyanis az semmivel nem lő és nem is villannnak ki az ilyen panelok. csak mozogni lehet vele. mi lehet a gond? -
steweee #1050 köszi -
#1049 steweee : nem kell uj crack :) -
#1048 Nekem gyári CD-m van, így ebben nem tok nyilatkozni :(
(én) -
steweee #1047 és létezik már hozzá cradk exe? legalábbis a http://gamecopyworld.com/-ön nincs hozzá, pedig az a legnagyobb site -
#1046 Ezzel csak annyit akartam mondani, hogy én sem nagyon bánom, hogy nem kell bányászállomásokkal pöcsölni, ... de hiányolom a stratégiai elemek közül a politikát, a kereskedelmet, a kémkedést, ...
A szimplán csak csata, szerintem kevés. Vagy akkor meg még jobban és jobban finomítani kellene ezt az egy komponenst és a hajók szerelgetését, ...
A Nexus-ban pl. azt is furcsálltam ha "csak ez van" azt sem tudtam, hogy most akkor hány darab torpedó, rakéta, ... lesz a hajón :( De lehetséges, hogy csak én voltam béna... -
#1045 Nem tudom Ti, hogy vagytok vele, de nekem eddig legjobban az IG2 jött be. A bányászállomások, politika, kémkedés, kereskedelem, ... már a HomeWorld 2-ben sem voltak, de nekem jobban bejönne egy ilyen. Tán még a Haegemonia súrolta a lécet.
Nekem pont az nem tetszett az IG2-ben, hogy a taktikai elemek (a szárazföldi és az űrbéli harc) voltak kegyetlenül elnagyolva. A Haegemonia detto ugyanez, hiába volt szép (bár nagyon unreális) grafikája, ha az idő 2/3-át a stratégiai térképen töltötte az ember.
A Homeworld széria nekem bejött, bár abból is főleg az első rész, a többi sajnos történet szempontjából gyengébbre sikeredett, és ott is az a fő probléma, hogy a végén már annyi hajód van, hogy egyszerűen nem tudod rendesen kezelni őket, az AI meg hülye, mint a bot.
A Nexus sem tökéletes, de szvsz talán az eddig kijött legjobb űr-taktikai játék, bár én sokkal szivesebben vettem volna, ha a játék elején lévő naprendszeren belüli harcokhoz hasonlóról szól az egész, amikor még nincs IP Drive, nincsenek pajzsok. Nekem az a rész volt a legfeelingesebb. -
#1044 Igen van már hozzá patch és a PC DOME oldaláról le lehet tölteni. Egyébként olvass vissza és megleled, hogy v.ki már megírta ezt mert én is kérdeztem.
Egyébként én a patch után is vettem észre hibákat, ill. nem sok változást vettem észre, mert a játék végefelé nyomtam már fel. -
#1043 Na, hétvégén nagy nehezen, de sikerült végigvinnem a gammát. Az uccsó előtti küldivel (Csata a földért) baromira sokat szívtam, már azt hittem soha nem fog sikerülni :(
Szerintem ezt eléggé elk*rták, mert valóban nagyon kell a pause, a mentések, ... szal szaggatottá válik a játék és teljesen kizökkenti a játékost - szerintem -
Nekem az jött be, hogy csak a GAMMA reléállomást tudtam megközelíteni, majd utána AngelWing-el a reléállomás mögött lévő hajókat lezúztam. Az AngelWing-el vittem a Sprata-t és a Brutust.
Közben a többi hajóval meg a legközelebbi célpontokat vettem célba. Így mire az első Vardrag invázió megjelenik, már közel is kerülnek a hajók a kapuhoz és jó esetben már le is zúznak párat. Aztán itt azzal szívtam sokat, hogy túl közel mentem közben a kapuhoz és huss eltűnt egy hajóm :) Így töltés vissza, vagy küldi kezdés elölről :)
A hajókon a hajtóműveket tornáztam fel, pajzsot és én rakétákkal, bombákkal szórtam tele Őket, nekem ez vált be. Szerintem itt nagyon fontos, hogy sok torpedó, rakéta legyen a hajókon.
Aztán amikor megjelennek a kapun az újabb ellenségek, rögtön őket veszem célba, amíg ticcsen pajzsuk. Így is szívtam vele eleget, de szerintem kb. a kilencedik próbálkozással jártam sikerrel. Szal aki még előtte van az valóban felkötheti a gatyáját :)))
Az uccsó küldi szerintem brutál hüleség. Ezt úgy sikerült megoldanom, hogy rögtön ahhoz a kapuhoz mentem, ahol megjelenik a Vardrag hajó, és azt lezúzni, majd pihi a kapunál had töltődjön AngelWing és a navigációs pontok segítségével szépen sorban megközelíteni a kapukat, mert különben hamar elég szegény AngelWing. De nekem ez az egész Nexus-os szédülés nem jött be :( A végére meg valóban, nem tom ki mondta, de elkélt volna v.mi jobb videjó is :(
Na mind1. Összességében jó volt a gamma még 1x biztos végignyomom, bár én nagyon hiányoltam belőle a stratégiai elemeket...
Nem tudom Ti, hogy vagytok vele, de nekem eddig legjobban az IG2 jött be. A bányászállomások, politika, kémkedés, kereskedelem, ... már a HomeWorld 2-ben sem voltak, de nekem jobban bejönne egy ilyen. Tán még a Haegemonia súrolta a lécet. -
kisviku #1042 Ez igazán részletes...(kíváncsi lennék mennyit tomboltál, mire megcsináltad )
Köszönöm! -
Braveheart #1041 hát ha arra a küldetésre gondolsz ami még az elején van, akkor ne izgulj mert mindenképp szétlövik -
#1040 A vissza a földre küldetésnél hogy sikerült a reléállomást megmentenetek ? nekem mindig szétlövi az ellen..pedig már 20x nekivágtam -
kisviku #1039 Kb. 25-ször ugrottam neki a Mechanoid Invázió c. küldetésnek, mire megcsináltam.
Többen írták már hogy fogalmuk sincs mitől veszted el, nem ír ki semmit,stb, hanem csak kilép a menübe, hogy elvesztetted.
Na, a lényeg, hogy nem szabad engedi egyik vardrag hajónak sem, hogy elérje a stargate-et és elugorjon másik rendszerbe.
A leírások, végigjátszások szart sem érnek, mindet kipróbáltam, mégis vesztettem.
A lényeg,hogy vigyél nagyon sok gunboat-ot és szét kell lőni mindhárom hajó hajtóművét, de az összeset, különben továbbmegy!
Ha megálltak, akkor már úgy lövöd szét ahogy akarod,de a lényeg hogy meg kell állítani.
Próbáltam már, hogy szétlövöm a stargate-et, nem megy.Különféle fegyverzetű hajókkal is nekimentem,sikertelenül.Támadtam egyszerre csak egyet, nem ment.Már azt hittem szétb*sz az ideg... -
#1038 stewee: én ugy csináltam me hogy nem is pakoltam semmi fegyvert a hajoimra !!! 1cceruen az a taktik hogy 1 hajo vigyáz angelwingre és a többivel okosan leirtod az ellent -
steweee #1037 na jó, van már hozzá peccs? ott vagyok amikor a kissakiak egy yamamoto, ming és még vmi hajóval megtámadják a sunflowert és meg kell védeni az angelwinget egy kommandós foglalástól is. egyszerűen ha pakolok fegyvereket a fleet screenen a hajóimra, akkor nem kezdik el használni a gatling gunokat csak lézereket. ki sem villan harc közben a panelja, és így mindig vesztek. ha simán indítom a küldit, akkor persze használják. eszem megáll! másnak is volt iylen és mit lehet iylenkor tenni? -
#1036 Még vmi, egeszen a Vissza a Földre küldetésig nem használtam a cuccok beszerelését (mert vhogy elsiklottam felette) furcsáltam is hogy mért nincs fegyverzet :)
Szoval az elosztható pontokbol igy kevesebbet oszthatok szét ? egész jol kibirtam a földes küldetésig :))) -
#1035 Nálam hibás a játék amikor a Raptor bázist kell megtámadni és kapok 1 fülest hogy löjjem ki a 2-es szivárgó izét. én kilövöm kiszürkül de nem történik semmi, aztán kénytelen vagyok kilöni a bázist hogy vége legyen a missionnak. Kell még vmit csinálni ??? -
#1034 Hát leírhatnád azt az 1xerűbb taktikát, mert itt járok és lezúznak :( Ahogy végigolvastam elég sokáig eljutottam ilyen taktikák nélkül, de megszívom :(
A fegyverzet, pajzs ezek hasznos infók voltak!
Röviden, milyen fegyvereket pakoljak a hajókra?, mert ezt nem egészen értettem :( -
netrunner #1033 Hi
Na, odáig már eljutottam, hogy bement a kommandó, de utána jön vagy 4 hajó, és azokat az sehogy sem tudom kicsinálni. Visszaolvasgattam a fórumban és néhányan írták, hogy burningfist lézereket tettek fel, de én azokkal kalap sz*r sem értem... :-( Mire egyetlen hajónak egyetlen energialövedékét leszedem (nem megsemmisítettem csak hatástalanítottam), addig nekem 4x-er leszedték a pajzsomat. Ha még 2 bubble energialövedékkel próbálkoztam, akkor meg mire eljutottam odáig, hogy leszedjek egy pajzsot addig az egyémet szintén leszedték és onnantól már vége is van...
Bocs hogy ilyen kezdő vagyok, de nemtudnátok néhány ötletet adni? -
steweee #1032 nos azóta próbálkoztam azzal a pályával. közben ment két ftp-ről is letöltés, úgyhogy nagyon nem lepett meg hogy egyszerre csak kidobott asztalra. újra elindítottam a játékot, és döbbenten tapasztalom , hogy akármit csinálok, a hajóim csak a lézereiket használják, a gatlingokat nem(azt hiszem az a fehér "ágyú") és így nem is tudok nyerni vagy más oka lehet? meg rájöttem hogy fightereket és marinesokat is lehet rájuk rakni nem csak fegyvereket -
Braveheart #1031 érdekes lehet... de remélem nem úgy mozognak előre-hátra benne a hajók mint az alapjátékban. -
steweee #1030 igen, én is gondoltam erre, csak nem sikerült. én az angelwinghez küldtem a vadászokat és a saját kommandósokat is, de úgy látszik automatikusan azért nem szedi le a transportot vagy nem dokkol be hogy a saját kommandósaim védjék. köszi a tanácsot, így fogom próbálni -
#1029 -
#1028 -
engine #1027 Nem tudom érdekel-e valakit, de megjelent egy star trek mod.
Igaz még alpha verzió...
Letöltési cím és vélemények a nexus hivatalos forumán. -
#1026 Maradj az állomás közelében, és amikor hallod, hogy enemy commando dispatched, vagy mi a fene, akkor engedd rá a vadászaid, jobb oldalt a listában látod, hogy melyik a kommandóegység hajója .
De ha elég közel vagy, akkor a hajód saját Flak-rendszere is kilövi . -
#1025 Hát ezt most így fejből sajna nem tudom :(
Mi a küldi neve?
Esetleg holnapra meg tudom nézni...
-
steweee #1024 a sunflowert támadják. még eléggé az elején járok, nemrég szereztem meg az angelwinget egy bázisról. és most a kissakik vissza akarják szerezni és egy kommandót küldenek a fedélzetére miközben zajlik az űrharc. a csetepatét megnyerném könnyen, de ha elrabolják a hajót, akkor mission failure -
#1023 Hát pedig úgy. Én könnyű fokozaton játszom. Asszem ott vannak v.mi navigációs pontok is amik megkönnyítik a manőverezést. Idő az lesz bőven. Figyeld az ellenséges hajókat, ha van egy a közelben állj le. Ha tovább ment indulj, ... Aztán majd fog szólni az Officer, hogy mehet a kommandó. -
netrunner #1022 Sziasztok
Elakadtam valami lopakodós pályán. Kommandót kell bejuttatni egy bázisra és kb. 4 percig láthatatlan vagyok, de utána mindig észrevesznek.
Hogy kell megcsinálni? -
#1021 Ezt nem érteni?!
Szerintem Te azt akarod kérdezni, hogyan kell megvédeni az ellen, hogy el ne foglalják?!
:)
Pontosabban, melik rész ez? -
steweee #1020 még az elején vagyok, az első komolyabb űrcsata, hogyan lehet megvédeni az angelwinget hogy elfoglalják ?
-
StarFist #1019 Igen. -
#1018 Köszi! Már töltöm is lefelé!
Ezt a patch a magyar felirattal rendelkező gammára is fel lehet nyomni?! -
#1017 Ez már inkább hihető -
StarFist #1016 1.01-es patch már megjelent hozzá. A PC Dome oldaláról le is tudod tölteni. -
Beszéd angol, felirat magyar, nah :D -
#1014 Na ezt most jól megaszontad :)
"ebben a szöveg, a dumálás angol, de minden szöveg magyar."
Az enyém angol szinkron és magyar menü és feliratok, stb...
Szal szerintem olan mint az enyém.
Most nem fogok visszaolvasni, hogy nálad milyen hibák vtak, mert nincs időm, de vannak benne bug-ok az biztos.