Nexus: The Jupiter Incident

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

LSSAHPAUL
A rakétát teljesen feleslegesen tették bele a játékba.. Mozgó célpontra ha 1-et tudsz vele lõni már összeteheted a kezed. Egyedül a platformok ellen vettem hasznát.
A hajtómû kilövés az ok, de ha teheted állj meg a hajóddal olyan helyzetben amikor a legtöbb fegyverrel lõ automatic. Ugyanis a drága tovább forgólódik ,elmegy ,visszajön ahelyett hogy ripityává lõné az ellent.
Az energia lövedék is csak néha vethetõ be, amikor olyan az ellenség pajzsa amire hatásos.. Nekem 3-nál még nem voltak energia gondjaim..
A fegyverrendszert akkor érdemes kilõni ha veszélyes rád.. pl a lézereket nem kell..

Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.

Ezt a problémát én is észrevettem, de meg is oldottam. Elvégre végigvittem mediumon 😉

War. War never changes.

[NST]Cifu
Pontosan, de egy erõs ellenséges hajónál is elég csak a pajzsgenerátort szétszedni és utána már 10 másodpercig sem él, erre tökéletesek a Gunshipek.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Kimaradt: a gunship rajoknál a flakrendszerek magas hatékonysága a probléma, nagyon gyorsan megtizedelõdnek. Talán az elsõ-második hajóra futja belõlük, fogyóeszközök és csak a csata végén pótolhatók, közben nem.

Ezzel az a baj, hogy a pajzsgenerátor nem minden szögbõl elérhetõ. Ha fizikailag az ágyú és a generátor között ott van a hajótörzs, akkor a lézer a hajótörzset lövi és a generátor nem sérül (ezt tetézi, ha combat hajtómû is van a célponton, ami nehezíti az alrendszerek célbavételét). Ezért szoktam elsõ körben a fegyverek mellett a motorokat is lövetni, a béna hajó többi alrendszere már könnyû célpont.

Tapasztalataim szerint a bubble-vel kitörölhetem a fenekem ,fõleg ha a célponton 200%-ra állított integrity pajzs van. A legnehezebb fokozaton sokkal gyorsabban célt értem ha levertem pirosig a fegyverzetet a célponton lézerekkel. A pajzsromboló rakéták/bombák már jobbak egy fokkal, viszont a rakéták legtöbbjét a flak/vadászfedezet megfogja, az újratöltési sebességük pedig egyébként is a leggyengébb láncszem a rendszerben. Ráadásul ha a környéken (robbanási rádiusz) van saját hajód, az is elszenvedi a következményeket, amit egyébként a valósághûség jegyében pozitívnak tartok. Annyi csatahajót pedig nem kontrolálhatsz a játékban, ami lehetõvé tenne egy tömeges rakétatámadást (egyszerre 20-30 rakéta) egy flottacsoport ellen (ráadásul a rakéták egy idõ után elfogynak).

[NST]Cifu
Négy Bubble Energia lövedéket te aligha fogsz elegendõ energiával táplálni, max. ha 200%-osra veszed az energiáját (ami pillanatok alatt le fogja szívni az energiacellákat), ha jól emlékszem már három bubble energialövedéknél is 150%-os energia kellett ahhoz, hogy teljes sebességel lõhessenek...

Tuvok
De agyon tudjátok variálni 😊) Én nem körítek, lövöm mindennel ami van, úgyse ér semmit, hol csak ezzel lõ, hol csak azzal, nem értem miért nem használja ki a hajó a tûzerejét ... na mind1, elbaszott AI-val nem lehet mit kezdeni ...

Többjátékos módot próbálta már valaki ? Remélem több értelme van, mint az egyjátékosnak, és van valamelyest szintbeli egyenlõség a fajok fegyverzete közt, és nem hullik ki az ember maradék haja is az egyjátékos után ?! Vagy az egyik beáll embernek, a másik gorg vagy mi a túrónak, és utóbbi 3 lövéssel szarrálövi az embert ?
Gondolom skirmish-t emiatt nem raktak, semmi értelme nem lenne ...

LSSAHPAUL
Küldetéstõl függ.. Ha kapsz még más hajókat akkor evidens hogy azokkal szeded le a pajzsot és az angelwinggel meg kivégzed. De ha magában van az angelwing akkor 2 lehetõséged van : energialövedékkel átmenetileg leszeded a pajzsot és gyorsan rásuhintól a gunokkal vagy preciziós lézerfegyverekkel+az összes vadászgéppel kilövöd a pajzsgenerátort. Ha a kettõt kombinálod az nem lesz jó mert kell az összes slot..pl vagy 4 bubble energia lövedék vagy 4 burningfist nehézlézer.

nálam az volt a nyerõ taktika hogy a kisebb hajók lézerekkel leszedték az ellenfél pajzsgenerátorát, utána a többi alrendszerét, így a nagyobb hajóknak csak takarítani kellett már...

War. War never changes.

[NST]Cifu
Mindegyik lézer sebzi a hajótestet, csak elhanyagolható mértékben, persze ha egyszerre nagyobb mennyiséget használsz belõle, akkor akár még el is tudod pusztítani. Nekem volt olyan, hogy semlegesíteni kellett volna egy hajót (már nem emlékszem melyik küldetésben), és egyszerre 3-4 hajó kizárólag lézerfegyverekkel támadta a kritikus pontokat. Úgy 15 másodpercre a csata egy másik részére koncentráltam, és mire visszanéztem, már vörösben volt a célpont hajó. Nyomtam rögtön egy Pause-t, de késõ volt már...
Szóval lézerfegyverekkel is szét lehet szedni egy hajót, csak elég sok lézerfegyver kell hozzá... 😊)

Egyébként én továbbra is tartom azt a véleményem, hogy a lézerfegyver eléggé használhatattlanok. Hagyományos pajzsbontó + rombolófegyverekkel elõbb érem el a célom, ha esetleg tényleg lendít az esélyeken, akkor meg 2-3 Gunsip raj letakarít bármit a célponton...

A nehézlézerek közül az utolsó elérhetõ verzió (a fene emlékszik már a nevére, skirmrish hiányában már töröltem a game-et) valamennyire sebzi a hajótörzset is. Egyébként a plazma ágyúkat kell favorizálni.

Nyerõ összeállítás (szerintem): 2-3 db plazma ágyú, a többi helyre nehéz lézerek + a lehetõ legtöbb/legjobb energiacella és generátor. Elsõ körben lepucolni a célról a fegyvereket és a hajtómûveket. Ezt megismételni az összes hajóval. Utána cél a pajzsgenerátor a lézerekkel. Végül kegyelemdöfés a plazma ágyúkkal.

[NST]Cifu
Rakj fel olyan fegyvert, amelyek a "romboló" osztályba tartoznak. Ilyenek az elején pl. a Gatling fegyverek (talán Uránium Gatling Ágyú a neve?).

Ivan Pjodr
A lézerfegyverek nagyon minimális kárt okoznak a hajótörzsben, viszont vannak plazma (az elején más a neve) ágyúk, amik a törzset sebzik igazán.
Abban a küldetésben meg mindenképp kilövik a reléállomást, nyugi...

JK: (akinek a házába pár nap leforgása alatt többször is betörtek) Utálom, hogy nekem kell egyedül kulcsot használnom ehhez a házhoz!

Tuvok
Van olyan fegyver egyáltalán sebzi az ellenfelet ??????????
Kezdek tökre kiárándulni már ebbõl, õ szarrá lõ engem, én nem sebzem õt, és tök unalmas, hogy minden küldetést 5x újra kell kezdeni ... védjek meg egy reléállomást, ellenfélnek csúcsfegyverei vannak, ráküld pár rakétát és bumm ... esélyem sincs ...

sztem az utolsó pálya könnyebb mint az azelõtti...

War. War never changes.

LSSAHPAUL
Kezdõ/Tapasztalt/Profi 😊
Kezdõn 1-2 küldetésnél többet nem szabad nyomni, mert semmi értelme.
A tapasztaltal is gond nélkül lehet végigvinni a játékot kivéve az utolsó pályát...az valóban nehéz lesz Tuvok 😊

Tuvok
Õõõõ passz <#zavart1>

LSSAHPAUL
Hmm...
Nehézségi szint ?

Tuvok
Hmm ...
Nem mintha panaszkodnék, de .. az a küldetés, mikor átmenekülök a féreglyukon és egy kikapcsolt hajtómûs konvojt kellene kísérnem . Itt rámtámad egy adag ellenfél, és elvileg 10 percig kéne húznom, de kérdem hogyan, ha a pajzsom 2 lövés nekik és nemegész 2 perc alatt totálisan rongyosra lõnek, 1 lövés 2 csík az életembõl, az én fegyvereim pedig 0, azaz NULLA sebzést ejtenek rajtuk, pedig a hajó szerkesztésénél a lehetõ legjobbakat választottam ????!

Glpetyus
Ugyanez nálam is :S
Lassan 3 hete nem is játszom vele :S

Ivan Pjodr
Engem magával tudott ragadni a játék, de ez lehet az én hibám 😄
Nem ezerszer hallott történetet dolgoz fel, még ha nem is 100% osan új.

JK: (akinek a házába pár nap leforgása alatt többször is betörtek) Utálom, hogy nekem kell egyedül kulcsot használnom ehhez a házhoz!

bala_
DEttó....

Tuvok
Én is így vagyok, tetszik-tetszik, de ...
Ha leülök játszani, valahogy mindig másra kattintok ... :/

tökéletes grafika, csodás hanghatások, egész jó sztori, de vhogy mégsincs kedvem vele játszani ? más is érezte így ? érdemes végigjátszani egyszer ? sok játék, kevés idõ. az eleje nem ragadott meg, késõbb jobb lesz ?

Tuvok
Hát én most próbálkozok, ismerkedek a játékkal, csak 5-6 küldetést csináltam eddig, néhol kicsit vontatottnak tûnik, de a zene, a grafika, és a hangulat (fõleg a kommandósoké amikor behatolnak 😄) elsõ oszályú <#eljen>

Randal
megvan a kis okos, de nincs annyi idõm hogy kilõjjem, pedig a legdurvább cuccokkal nyomom neki...

LSSAHPAUL
Jah, ennyi.. de azért szép kis game-t csináltak a fiuk grat nekik., kár hogy nincs benne valami amiért érdemes lenne még játszani vele.. mint pl a freelancer.. vagy a star fleet command3

Na végigvittem mediumon a játékot... kár hogy nincs skirmish benne és a multi sem megy.Így asszem uninstall lesz.

War. War never changes.

Ivan Pjodr
Minden berendezés el van helyezve a hajókon, ha rossz oldalról lövöd, egyáltalán nem okozol kért bennük (+ van olyan kiegészítõ hajtómû, aszem deflection drive, vagy mi, ami nehezíti az alrendszerek kilövését). Ez lehet a próbléma..

miért van az, hogy 5 hajóval lövöm a berendezését, (mindegyiken van olyan fegyver), és átmegy a pajzson is, de az energiája meg se moccan?!?!?

KranaZoli
Még kevés idõm volt odaülni elé, mert vannak még gammák amiket elõtte be akarok fejezni, de ha nem magyar asszem neki sem állok 😊

Amit eddig láttam belõle az inkább HomeWorld2 "koppintás" mintsem IG, Haegemonia fíling. Ami nem feltétlen hátrány, de legalább itt szerencsére vannak nehézségi szintek 😊

Egyébként milyen a gamma?!

Én a következõket hiányolom belõle. A 2. 3. küldiben már volt némi "csata".

* Itt ticcsenek különféle kameranézetek?
* Plussz hiányolom a nyersanyag és egyén pénzforrásokat :o

Hogyan lehet majd itt fejleszteni? Majd fokozatosan bõvül a játék ahogy haladok elõre?

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

KranaZoli
Hali!

Örömmel tapasztaltam, hogy magyar felirattal és menüvel megjelent a Nexus. Hamar gyorsan, huss, meg is vettem a cuccost 😊

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Randal
basszus. gondoltam hogy vmelyik hajón van, de asszem összekevertem az IP hajtómûvel.

Köszi szépen😊

[NST]Cifu
Nemtudom, hogy ott van-e már Gunship (Naszád), de ha van, akkor ott is egyszerûem csak használni kell. A cél ugyanis nem az, hogy kilõdd a 4 ellenséges hajót, hanem hogy megmentsd a felderítõt. Szóval a lényeg az, hogy gyorsan menj a hajók közelébe, és találd meg azt a hajót, amelyen az IP blokkoló van. Ezt villámgyorsan lõdd szét (klikkelj rá, hogy villogjon, majd vagy lézerfegyverekkel, vagy naszádokkal szed szét), és utána iszkiri, de gyorsan...

Randal
Nekem is vmi hasonló van mint GPetyusnak.

Van egy küldetés amiben egy felderítõhajót kell megmenteni meg kilõni az IP blokkolót egy aszteroidamezõben.
A gond csak az,hogy nem találom.
A 4 ellenséges rombolót meg nemtom szétkapni a pajzs lemegy 1nek, pá cuccot meg kilövök tõle viszont a hajótest se sebzõdik neki, meg a felderítõhajót is szétkapják.

2 hajóval 4 ellen emg elég lassan megy...

Glpetyus
Thx 😊
(nemtutta')

[NST]Cifu
A hajó felszerelésénél a vadászok menüpontnál szépen beraksz a fõ hajódba 2-3 Gunshipet (Naszádot).

Glpetyus
Hát megpróbálom,csak sikerûl egyszer.

"fogsz két vagy három gunshipet, berakod az Angelwingbe" <#confused><#conf> 😊

[NST]Cifu
Ne csináld már Gpetyus, fogsz két vagy három gunshipet, berakod az Angelwingbe, a küldetés elején álcázod magad, kidobod a gunshipeket, kijelölöd elsõ célnak az ID blokkolót, ha pedig megvan, akkor utána rögtön az ostrompajzsot. Tada... 😊

Glpetyus
<#nyes>
(Azóta se sikerült 😛)

Ivan Pjodr
😄 😄, jó meló a flottaparancsnoké, mi? 😄

Glpetyus
😛
Én még a boltba is elugrottam cigiért 😄

PsychoStarfish
Hali lehet volt már, de egy kérdést megér. A mechanoid küldetésben van egy gondom. Minden faszán megy, Angle segítségével szétkapom a Gorg flottát, de amikor már csak 2 Gorg hajó marad (vagy 2) és elvileg a Mechanoid aktiválja magát a game kifagy és kidob desktop-ba... Volt ilyen gondja valakinek és sikerült megoldania? 😊 Elõre is kösz a helpet ha valaki tud.

SG átírta a szülinapom, nem Februáiri hanem Szeptemberi vagyok.

Ivan Pjodr
Hmm, nekem nem volt ennyire bonyolult a pajzs lebontása, csak a másik csatahajó energiatorpedóival lõttem, és még el is mászkáltam inni, meg wc-re, mert nem tudott visszalõni...

Glpetyus
Olvasgattam 😊

Glpetyus
Easy-n nyomom.
Löttem én már mindennel,de mire elKEZD fogyni a pajzsa,szinte csak a 2 nagyobb hajóm marad,azok se birják aztán túl sokáig 😞
No mindegy,köszi a segitséget,még nem adom fel 😊

A titán küldetéssel sokaknak baja van, olvass vissza van vagy 100 megoldás rá.<#merges2>

Sg.hu, Globalgame.hu a legjobbak&#8230;

Ivan Pjodr
Milyen nehézségi fokon tolod?
Én easyben inkább a blokkolóval szívtam, és utánna nagyjából úgy ment, hogy elküldtem haz a sérült csatahajót, ami a bázis mellett állt már. Aztán a többi hajómat összegyûjtöttem egy helyre, és elõször az ellen hajóit lõttem ki távol az állomástól. Ezen a fokozaton jópáruk kijött az én hajóimra. Aztán energiatorpedó a pajzsnak, ami bár elég lassan, de leszedte azt. A többi már jött magától...
Remélem segítettem vmi is.

Glpetyus
<#help><#help><#help><#help>
Hi
Aki végig vitte segithetne : a Titán(?) nevü küldetést nem tudom megcsinálni 😞
Kilöttem az IP blokkolót(?),elpucoltam a saját hajóimhoz,ez idáig oké is.
Csakhogy még meg is kéne semmisíteni a bázist :/
És vagy 565653x megpróbáltam,de sikertelenûl...
Adjatok vmi jó taktikát,ötletet...vagy csítet 😛
<#help><#help><#help><#help>