8396
-
steweee #6556 foglamazzunk úgy hogy az alap harcrendsze. van három combat mod ami eléggé megváltoztatja a dolgokat jó irányban.érdemes őket használni, és máris más a leányzó fekvése -
#6555 Ja, a BG Trilogy nagy, minimum fél gigás, és kell hozzá eredeti BG1, BG2 és ToB is. De a BG1Tutu csak pár száz kB, viszont csak külön lehet nyomni vele a BG 1 és 2-őt (de persze mindkettő a BG2 engine-el). -
#6554 Nagyon felejtős. Én kb 1 órát tudtam vele játszani, pedig hc crpg gamer vagyok. -
#6553 http://iegmc.blackwyrmlair.net/download.php
Innen le lehet szedni. -
#6552 Teljesen mindegy, hogy mitortenik, en arra akartam ravilagitani, hogy egy 1992es jatek harcrendszere jobb volt, mint a Morrowind hypermodern FPS rendszere. -
steweee #6551 és mi van ha közben megütnek? elölről kezdődik a színezés? vagy mozogsz közben? az nem befolyásolja az ütést? nos ha vki valósághű harcot akar menjen budoz-ni. azért a pcnek vannak korlátai, a játszhatóság kedvéért kell kopmromisszumokat kötni, nyilván jó ötletek jó megvalósítással sokkal jobb játékélményt eredményeznek mint elcsépelt ötletek vagy rossz megvalósítás.sztem vmi olyasmi lenne a legcélszerűbb, hogy számítson az ember ügyessége, mondjuk a csapás jó időben történő elengedése, főleg ha vki rövid vagy hosszú fegyverrel küzd, röviddel csak közvetlen közelről, alabárddal meg távolabból is érdemes ütni mert találHAT.nyilván az ellenfél is mozog közben, sőt üt is, és itt lépnének be az rpg-s stat értékek, ha mondjuk mindkét csapás elérné a másikat, akkor a fegyverek jellemzőiból, a harci skillekből összállna hogy mi is történik. monjuk a két fegyver hárítja egymést ha nagyjából azonosak a támadóértékek és mindkettő találna.ha mondjuk az egyik fél támadóértéke sokkal magasabb mint a másiké, akkor mondjuk ejt rajta sebet stb.stb.a zárnyitásnál csapdáknál meg lehetne olyat mint már az ősrégi commodoros játékokban is volt,hogy minél nehezebb kinyitni, hatástalanítani, egy kis logikai ügyességi részben kellene megoldani(nem tudom jobban leírni, aki emléxik még azokra a játékokra az tudja miről bezsélek, az egyik egy robotos volt ahol más robotokat lehetett hatalmunk alá keríteni, a másikban rugókat kellett egymás mellett azonos állásba hozni, de úgy hogy azok mozogtak közben, és minél magasabb volt a jártasság annál tovább maradt egy helyben amit állítasz)ahol a skill ott jönne elő hogy annál könnyebb, de számítana a rutin és a gyakorlás is.de ha jól olvastam az oblivionban már benne lesznek ezek a nagyszarű ötletek.így számítanak a karakter képességei és az emberi ügyesség és leleményesség is.valóban az lenne a jó játék, ahol dávid is le tudja győzni góliátot ha ügyes, okos, fortélyos tele van trükkökkel.természetesen ha a magasabb fokozatú ellenfél/játékos ugyanolyan tapasztalt az emberi részében, akkor igen csak csekély az esély a legyőzésére -
#6550 Amugy nem lenne bajom semmi a Morrowindel csak mas tipusu jatek es kikialltottak RPG-nek, pedig az 1992-es Ultima UnderWorldnek jobb harcrendszere volt mint ennek. Ott legalabb erezte az ember a fegyver sulyat, minnel nehezebb volt, annal hosszabb ideig tartott suhintani a fegyverrel. Egy kis gomb szinezodott oldalt es az jelezte mekkorat utsz. Zoldnel kicsit, pirosnal nagyot tudtal utni, persze a gomb pirosra szinezesehez hosszabb idore volt szugseg (tovabb kellett lenyomvatartani az egergombot), amit a fegyver sulya is befolyasolt.
Morrowindben meg semmi. :(
-
Ersiman #6549 Ez baromi jól hangzik! Csak vissza kéne szereznem BG1-emet, vagy szert tenni egy biztonsági másolatra. -
Ersiman #6548 Szerintem azok befolyásolják a Morrowindnél is. -
#6547 Jol van, igy akkor ertem.
Merthogy en nem tudtam, hogy a Morrowind az ilyen, es en azt hittem, hogy magaval a BELSO NEZETTEL van a baj. De jogos, hogy rpg-nel ne a jatekos gyorsasaga, hanem a karakter "szamertekei" befolyasoljak pl a harcot. -
Noodlee #6546 -
#6545 Nem felteltlenul az AD&D szabalyrendszerre gondoltam.
Szamtalanszor kifejtettem mar, de ugy latom megint kenytelen leszek. :)A Role Playing Game szvsz nem abbol all, hogy a jatekos tulelesi eselyeit az eger kezelesenek ugyessege hatarozzon meg.
Es ezt nem azert mondom , mert en ugyetlenul kezelem az egeret. (Eleg sok halottat hagyok magam mogott hatra, a Quake 3 szervereken :P)
Nehogy mar azert ne talaljon el az ellenfel varazsloja egy varazslataval, mert en eltudok oldalazni elole.
Igy semmi ertelme nincs a statoknak, maximum a gyorsasagot kell fejleszteni es nem tudnak eltalalni. Kerdem en akkor mi ertelme van pl. egy tolvaj DEX tulajdonsaganak, vagy a Dodge (kiteres) skilljenek ?
Igy gyakorlatilag semmi, es ezert nem szeretem az ilyen jatekokat.
Mar jobban hasonlitanak az FPS-re, mint egy RPG-re. -
Noodlee #6544 Öreg vagy már a jó játékokhoz :D -
Noodlee #6543 Akkor próbáld ki.. -
#6542 Hat, az igazat megvallva, en nem ismerem a Morrowindet, mert en nem mertem sok nagy RPG-be belevagni a hianyos nyelvtudasom miatt. Nemregen kezdtem ez a Neverwintert, mert ahol en tartok, mar full magyar, es mire odaerek, ami meg most nem magyar, mar az lesz.
Szoval en a regi jatekokhoz is kivarom a magyaritast, igy vagyok a BG1-2-vel is, meg az IWD 1-2-vel is :) Imadom az RPG-t, es Forgotten Realms meg az abszolut kedvencem a vilagok kozott is.
Namarmost, amit mondani akarok, az az, hogy irtad, a Morrowindnek mar nincs koze az ORIGI RPG-hez. Kerdezem en, mi szamodra az origi rpg fogalma? Egy szabalyrendszer? Egy regebbi jatek (pl BG?) Csak mert ne az alapjan itelj, mert szerintem, ha ORIGI RPG-rol beszelunk, akkor szabalykonyrol, meg karakterlaprol, meg kockakrol beszelunk, nem?
(Mondom a fentieket ugy, hogy a Morrowindel meg nem igazan jatszottam, csak hallottam rola:))
Tehat, ha felreertettelek, akkor elnezest, a lenyeg az lett volna, hogy nem attol lesz valami rpg, mert "klasszikus" nezetben van, mint a BG meg az NWN. -
Noodlee #6541
:D
Akkor nehiggyé ! :P -
#6540 Neked nem hiszek, ha nem haragszol, mert neked a Tibia is tetszett, pedig hat ..... A tobbit gondold hozza. :PPPP -
Noodlee #6539 Nem rossz, bár egy idő után eléggé unalmas tud lenni, nem is játszottam végig... -
#6538 BG 1-2t mar vegignyomtam, azt most kihagynam.
Es azokat is amiket Ollie irt.
A Morrowindet meg nem szeretem, mert koze nincs mar a origi RPGhez,hasonlit inkabb egy FPShez. :P
Ezt tudja valaki, hogy milyen ?
Pool of Radiance: Ruins of Myth Drannor
A regi Pool ofRadiance az jo volt, meg a 80as evek vegen vegigjatszottam, ez meg allitolag valami atirata.
-
Lacika 79 #6537 LINKET PLS!!! :D -
#6536 Ismered a Baldur's Gate Trilogy modot? Vagy a BGtutu-t? Ezek azt csinálják, hogy a BG2 enginjével lehet nyomni a BG1-et is, az előbbivel úgy, hogy az egészet egyben végijátszhatod, a másodikkal meg külön-külön. -
Lacika 79 #6535 vagy maradjunk a klasszikusoknál, az örök kedvencemnél, a Baldurs Gate 1-2-nél :) -
#6534 Planescape: Torment
De ha kevesebb szerepjátszást szeretsz, akkor Icewind Dale 1-2 (ez kb NWN szintű, csak nem 3d). -
#6533 Ha mar itt tartunk, mondjatok valami jo RPG-t amivel erdemes jatszani, mert kell valami valtozatossag az NWN-en kivul.
Ilyen cimekkel, mint Diablo es Sacred kimeljetek, mert az szimpla csihipuhi semmi koze nincs az RPG-hez. -
#6532 Játsz a Planescape: Torment-el, annak a legjobb a jellemrendszere. Ha ott hazudsz (mert ugyanazt lehet úgy is mondani hogy igazat mondasz, meg úgy is hogy hazudsz), romlik a jellemed. -
steweee #6531 nos az rpg alapja hogy karakterjellemeket lehet végigvinni a játékon, vagyis egy paladin nem gyilkol le csak gonosz teremtményeket, egy törvényes jó kari nem tolvajkodik és egyebek.ebbe beleférne hogy a druida vagy ranger aki képes állatokkal bánni csupán az xp miatt ne kellejen már leöldösnie őket, hanem ha mondjuk calm aminal skillje lenne vagy animal dominion, akkor a vadállatok vagy elfutnak előle vagy behódolnak neki, így nem kell legyilkolni őket.lehetne aura is.eléggé kellemetlen mikor én charmolom a henchmen meg üti.például azt is beletenném a játékba hogy jó karakter ha idegenek házában van, amíg nem ellenségesek vele szemben addig ha bármihez nyúl ami nem az övé, akkor jellemvesztés, mondjuk pár pont chaotic/evil irányba.egy gonosz karit persze nem korlátozna ilyesmi, mindenkit nyugodtan meg lehetne sarcolni(az alap nwn kampányban egy csomó embert meg lehetett zsaroni/félemlíteni, volt gonosz karim és élveztem)vagy legyakni és kifosztani a hulláját, a hátulütője a dolognak annyi lenne hogy nem szívesen tárgyalna vele senki vagy bízná meg bizonyos jószándékú küldikkel. már c64en a times of loreban frankón meg volt oldva hogy ha elkövet vki egy gyilkosságot és marad szemtanúja a dolognak, akkor onnantól kezdve a városőrség vadászni fog rá, nem látogathat bizonyos helyeket amíg vagy vmi olyan nagy jelentőségú tettet nem visz végzeh ami semlegesíti korábbi gaztettét pl -
#6530 Ez RPG, nem a termeszetbaratok kore. :P
Marpedig a semleges karakter, nem torvenyes jo. -
#6529 Na ja, de egy druida sem öngyilkos. Ha nem elég nagy a skillje a szelidítéshez, nyílván védekezik. -
Ersiman #6528 Mert druida? -
#6527 Talan mert termeszetbarat... -
#6526 Dehogy nincs ido szeliditeni.
Amugy a druida semleges, tehat miert ne olhetne meg azokat az allatokat, amik megtamadjak ? -
steweee #6525 nem is beszélve mikor mondjuk egy farkasfalka támad az emberre.ott nincs idő szelídítgetni.de mondjuk ha lenne mondjuk aurája vagy olyasmi skillje mint a paladinnak a turn undead, akkor egy farkasfalka is meghunyászkodna a druida megjelenésekor, erre itt nincs lehetőség sajnos -
steweee #6524 aha, viszont sztem butaság arra kényszeríteni a természetbarát karaktereket hogy kinyírják az állatokat. először is szelídítésért nem jár xp, másodszor ha megint arra járok nekem támad a vadállat.vagyis mindenképp egyszerűbb és hasznosabb kinyírni szegényeket.lehetne mondjuk ua vagy szorzós xp -t kapni rá ha megszelíditi az ember és békénhagyja -
tomo #6523 ugy ertette a megszeliditett allapot ideje hosszabb, nem a szelid allapot letrehozasara forditott ido. -
steweee #6522 ez fura, nem fordítva kellene hogy legyen? minél jobb benne, annál rövidebb ideig tart? -
#6521 Minnel nagyobb a skill, annal hosszabb a szelidites ideje.
-
steweee #6520 de permanensen? mert nekem is sikerül de nem rögtön és nem maradandóan.és mikor egy medve kapásból marcangol nehéz a szelídítésével foglalkozni -
#6519 Meglehet szelidíteni az állatokat, de ahhoz skill kell. -
steweee #6518 lehet csak én tudom rosszul, de miért nem lehet a rangerrel vagy a druidával a vadállatokat megölésük helyett simán megszelídíteni permanensen ugyanúgy xp-t kapva érte mintha megölnénk őket. játszottam már rangerrel és druidával is, és sajnáltam levágni az állatokat, és hiányolom a játékból pl: azt hogy mondjuk a farkasos küldinél nem kap xp szorzót a ranger/druid ha mondjuk a farkasvezér megölése helyett megelégszünk az ígéretével is hogy békén hagyja az embereket. sokkal karakterközpontúbb lenne. meg mondjuk a paladinnak pénzdíjas küldik esetén ha gonoszokat kell megölni akkor ha nem fogadjuk el a jutalmat járna az xp szorzó.jókat meg alapból nem nyír ki egy paladin. nyilván egy pl chaotik evil karakternek nem lehet olyan sztorit szerkeszteni hogy nagyon jellembe vágó legyen, mert azzal úgyis lelkiismeretfurdancs nélkül vágjuk le a legjámborabb teremtményt is -
#6517 Szerinetm ahhoz, hogy megertsd, eleg lesz tudni angolul.