-
steweee #6551 és mi van ha közben megütnek? elölről kezdődik a színezés? vagy mozogsz közben? az nem befolyásolja az ütést? nos ha vki valósághű harcot akar menjen budoz-ni. azért a pcnek vannak korlátai, a játszhatóság kedvéért kell kopmromisszumokat kötni, nyilván jó ötletek jó megvalósítással sokkal jobb játékélményt eredményeznek mint elcsépelt ötletek vagy rossz megvalósítás.sztem vmi olyasmi lenne a legcélszerűbb, hogy számítson az ember ügyessége, mondjuk a csapás jó időben történő elengedése, főleg ha vki rövid vagy hosszú fegyverrel küzd, röviddel csak közvetlen közelről, alabárddal meg távolabból is érdemes ütni mert találHAT.nyilván az ellenfél is mozog közben, sőt üt is, és itt lépnének be az rpg-s stat értékek, ha mondjuk mindkét csapás elérné a másikat, akkor a fegyverek jellemzőiból, a harci skillekből összállna hogy mi is történik. monjuk a két fegyver hárítja egymést ha nagyjából azonosak a támadóértékek és mindkettő találna.ha mondjuk az egyik fél támadóértéke sokkal magasabb mint a másiké, akkor mondjuk ejt rajta sebet stb.stb.a zárnyitásnál csapdáknál meg lehetne olyat mint már az ősrégi commodoros játékokban is volt,hogy minél nehezebb kinyitni, hatástalanítani, egy kis logikai ügyességi részben kellene megoldani(nem tudom jobban leírni, aki emléxik még azokra a játékokra az tudja miről bezsélek, az egyik egy robotos volt ahol más robotokat lehetett hatalmunk alá keríteni, a másikban rugókat kellett egymás mellett azonos állásba hozni, de úgy hogy azok mozogtak közben, és minél magasabb volt a jártasság annál tovább maradt egy helyben amit állítasz)ahol a skill ott jönne elő hogy annál könnyebb, de számítana a rutin és a gyakorlás is.de ha jól olvastam az oblivionban már benne lesznek ezek a nagyszarű ötletek.így számítanak a karakter képességei és az emberi ügyesség és leleményesség is.valóban az lenne a jó játék, ahol dávid is le tudja győzni góliátot ha ügyes, okos, fortélyos tele van trükkökkel.természetesen ha a magasabb fokozatú ellenfél/játékos ugyanolyan tapasztalt az emberi részében, akkor igen csak csekély az esély a legyőzésére