32214
Maya
-
150 napból több mint 50 nap tiszta munka? napi 7-8 óra 5 hónapon át, hétvégente is? kemény... -
rilinájsz! -
bazz...
majd ha egyszer én is nagy leszek... :D -
zenoka #28992 hat nekem nagyon tetszett!
finom anyag:) -
imp99 #28991 Kész a demoreelem. Kb 5 hónap alatt készült el és 1300 munkaóra van benne. Fogyasszátok egészséggel. :)
www.lantos3d.com
direkt link:
David Lantos DemoReel 2010 -
Nah lehet, hogy sikerül összefaragnom egy 635-ös X4-es procit és lapot alá... a többi maradna... -
kellemes a 2. rész is, bár nekem hiányoztak az rpg elemek (mégha az elsőben sem volt olyan őrült sok belőle...) de élveztem azért végig, bár az első rész inkább bejött... -
Jó a 2. rész?már régóta akarom rávenni amgam,h végtoljam az első részt,de a végjátéknál,mikor Vrexet kell lenyugtatni ott abbahagytam régóta,pedig ezer éve emgvan a 2. rész,de azóta sem fejeztem be még az elsőt:C -
Ez a jo link -
Mass Effect 3
Uj Digic munka. A masodik resze a jateknak elegge fuggove tett (pedig a Dragon Age pl kicsit sem mozgatott meg), ugyhogy varom ezt is. -
passz, nem láttam még ilyet -
imp99 #28984 Nekem túl steril az egész. Bár nem tudom, hogy pontosan mi volt a cél. De ha minnél realisztikusabbra akarod csinálni, akkor érdemes ki UV-ni és festeni rá color mapet, specular mapet, reflection mapet, bump mapet és így tovább.
Aztán ha megvan a végleges kép a körítésen is lehet még javítani. Pl a hátteret én renderelném bele. Kijelölheted a háttérben lévő gömböt és "primary visibility-t" kapcsold ki. PS-ben meg lehet neki mindenféle szépséget ráfesteni még.
pl.:
-
kenyeresdaniel #28983 üdv
Előszedtem egy korább modellem és bearanyoztam.
Várom a kritikákat :)
http://kephost.hu/share-2BAF_4D037B9D.html
http://kephost.hu/share-8C33_4D037B9D.html -
imp99 #28982 Ilyenkor mi van?Indítom mayát és bejön ez az ablak és nem indul. Egész eddig tökéletesen működött maya és egyszer nyomtam egy restart gombot mert kifagyott a rendszer és azóta ezt csinálja.
-
persze hogy lehet (bár én konkrétan csak MAX alatt csináltam, ott volt rá külön progi...). rákeresel, hogy maya render manager, vagy használod simán az autodesk backburnert... ha pl mental ray-ben tile renderingre állítod, akkor egy képet is tud elvileg több darabban renderelni... -
KirkHammett #28980 Megtudjátok mondani, hogyan lehet több gépen is renderelni egyszerre?
Tehát egy hálózatban lévő gépeket is bevonni a számításba? -
kenyeresdaniel #28979 Néztem én is de nem látok más lehetőséget, mint a számok átirása -
közbe rájöttem én is, hogy úgy is lehet, de nincs valami menüpont az oldalon, ahol össze van szedve egy helyre, mert nem nagyon találtam? :| -
írd át a számokat is akár... -
öhmm... most lehet hülyének nézel, de sehol nem találok másikat, csak azt amit belinkeltél :S :D -
www.e-epites.hu Tele van ilyen metszetekkel. -
halihó
akarok csinálni ilyen irodaházas, társasházas kis "utca részletet", de a méretekkel nagy bajban vagyok :S egyszerűen nem tudom, hogyan kéne méretezni a dolgokat, így nem tudtok valami oldalt, ahol ilyen épületekről vannak tervrajzok, vagy legalább vmi metszetek, hogy valamihez tudjam viszonyítani... -
KirkHammett #28973 Hú, köszi az észrevételeket...
Megfogom nézni a leírtakat, mit tudok javítani rajta.
Bár szerint nem fogok törekedni a tökéletes modellre, mert valóban hosszú idő után kezdtem újra, és folyamatában ismételtem át a dolgokat. Én örülök, hogy ilyenre is sikerült, majd a következő modellem talán jobb lesz.
Majd rakom a következő állapotot, remélem hamarosan... -
Miert lehet hogy UV snapshot-al kiexportált képen az UV háló elcsúszik (de nem maguk a pontok, azok a helyükön maradnak, hanem az egész egyben mozdul el)? -
Szerintem jol megcsinaltad a format, az anyagozason/renderen lenne javitanivalo, de szerintem azt te is latod.
A kocsi kozepe amennyire latom "rendben" van. Az ajton levo tukrozodes sajnos nem teljesen egyenes, a valosagban tuti, hogy nincs benne hullamvonal. A hatso resz levezetese ebbol a szogbol picit furcsa (a sziluettre gondolok), de melohelyen nincs idom utananezni, lehet, hogy jo az is. :) Az ajto es az elso kerek kozotti reszt a diszitoelem alatt is megneznem meg egyszer, lehet, hogy tul sima, egy minimalis kidomborodas johetne meg talan. A sarhanyo belso reszen is ugy latom, hogy a kaszni aljanal az oldalso elemen van egy egyenes szakasz. Az nem jo, mert kepen homorunak latszik tole a modell. Az elso reszt is le kene ellenorizni, teljesen sik lapok ne legyenek, de tulzasokba se ess. :) A lampa melletti fenytores mintha feluleti hibat jelezne (nem szep folyamatos a felulet), plusz a merci jeles design elem felso reszen a keret is tul egyenes szerintem. A motorhazteto elso reszet es alatta a kasznit is nezd meg, szinten huplisnak tunik.
Amugy faja. Emlekszem a regi modelleidre is, jok voltak nagyon!
Ps: Ha kesz a modell dobj ra egy sima blinnt is akar es forgasd meg parszor a modellt, nezd meg a reszeit es figyeld a fenyt, hogy "mozog" a feluleten. Ahol elkezd hullamozni, ott gaz van. De csinalj par rendert is kozben, ha jonak tunik, akkot szerintem ne tokolj par millimeteren, lehet senki nem fogja latni, csak az ido megy vele. Mondjuk a tokeletes modellt akarsz, akkor lehet vele molyolni. -
KirkHammett #28970 Raktam fel új képet, szívesen veszek minden észrevételt konkrét javaslatot.
Még messze vagyok a végétől...
300SL -
zenoka #28969 csipem olvasni a beszamoloidat koszi!
tenyleg nem ertem mire jo ez elvegre a model hasznalhatatlan tovabiakhoz, referencianak meg draga...
-
köszönjük, tényleg érdekes volt :) bár nem tudom, lézerrel szerintem gyorsabb lett volna... bár lehet, drágább, lassabb... fene tudja :) -
De amit akartam írni az a 3D scannelés, hátha érdekel valakit. :)
Szóval Ferrari 430-as Scuderia változatot kell hekkelni, és a főnök bescanneltette. Azt hittem lézeres megoldást használnak, de nem, fotókat készít a gép, és abból rakja össze azután a modellt.
Betolják a kocsit, majd az ablakokat itt-ott leragasztják nagyjából pár tapasszal (nem tudom minek, a végén úgyse látszik). A kocsit meg lefújják valami fehér habszerű takonnyal vékony rétegben, hogy teljesen matt felületet kapjanak. A tulaj mikor ezt meglátta már a mellkasát markolászta, úgyhogy a carbon részek meg a rácsok kimaradtak szinte teljesen, és a kocsi alját is hátul (pl a diffúzort) csak félig fújták le. Ezután ragasztanak fel kontroll tapaszokat a kamerának, majd nekiáll különféle szögekből kattintgatni a gép. Egy masszív kisúlyozott állványt kell elképzelni a fényképezőhöz, de egyébként egy közönséges hangárban zajlik az egész, a kocsi sincs felemelve. Több óráig (4-5) is eltart a művelet.
Csak a felét scannelik be, mert úgyis lehet tükrözni a modellt, és így olcsóbb. A különálló karosszéria-elemeket külön mesh-ekben kapjuk meg, de persze egy file-ban. A végeredmény extrém pontos modell. Ebből következően a Ferrari pajzs az oldalán pl asszimetrikus, mert lecsorgott a hab, és ahol kicsit több került fel rá, ott van pár millis hupli (nem sok). De az alsó elemek alja hiányzik, vagy töredezett (itt most 1-2 centiről beszélünk). A durván részletes modell miatt pedig nem tudsz belenyúlni, max referenciának jó, amikor azt a részt totál újratervezed.
Két csak harmadáig bescannelt kerék (nem fújták le), hátsó rész félig van meg, itt-ott a beömlő nyílásoknál cakkos a modell széle (nem mertek ide se befújni), ablakok nincsenek, csak valami pár centis maszat, rácsok nincsenek, ugye félbevágott autó: 12 milla poly, háromszögekben. Hogy ez mire jó azon kívül, hogy referenciának használod, nem tudom. Távolról nézve amúgy fasza, és a 75%-a használható is állóképhez.
Na befejeztem. :) -
Ezt már kb 4 éve csináltam, és Software renderrel számoltattam ki a végén. Csak próbálgattam a fényeket, aztán kijött ez. Nyilván bele lehet kötni, nem profi bevilágítás, de az akkori 1.5-ös P4 gépem negyed óra alatt kiszámolta!
-
Viszont megvan a megoldás! Csak nem tom mi volt a problémája vele.... Szóval frissítettem a VGA driveremet, és a monitor frissítés visszaállt 60Hz-re, amit nem vettem észre. Amint visszaállítottam 100Hz-re azonnal előjött valahonnan a render window. Gondolom mivel összefügg a frissítés a kép elrendezésével valami miatt a monitoron kívülre került talán... -
Nem , curent framet tudok megadott mappába renderelni. Amúgy más projectnél sem működik. -
Véletlenül nem GI-t használsz? Mert, ha a fotonokat nem fogja fel semmi, és nem állítasz be nekik elfojtást, mármint távolságot, akkor számol a végtelenségig. -
csak bele kell feccölni vagy 5 évet a tanulásába :) -
Egy kis segítség kéne: rákattintok az open render window gombra, kis homokóra, és nem történik semmi. Mi történhetett? Géprestart nem segített... Elállíthattam vmit? -
Hmm,jó ötlet...Biztos rengeteg időt megspórolnék vele,ha tényleg lehet normális minőséget gyártani vele. -
Olvastam Steven Stahlberg képeinek nagy része Software renderrel készült régebben (a közel fotoreálok is). Nem tudom mennyivel gyorsabb vagy erőforrás ügyileg barátibb mint a Mental Ray, de lehet, hogy animációkhoz érdemes lenne esetleg kipróbálni! -
KirkHammett #28958 JA, az előző linken, a galériáim között van egy másik kocsi próbálkozás, de ott sem sikerült a világítás, render és anyagozás teljesen... -
KirkHammett #28957 Köszi a hozzászólást. Igazából az én gépem is nagyon gyenge, nagyon sokat kell várni a renderek között...
Én is az IBL-t akarom használni, Light Emission-t használva. Ezért lenne jó egy kis segítség, mi mit okoz, mire kell odafigyelni. Ezek szerint plusz rakjak még be egy dir. light-ot? Illetve azon filózok, hogy az anyagokat érdemes a végleges render- és fénybeállításokon belőni, vagy Ti milyen hogy csinálnátok. Anyagozás, utána világítás, esetleg fordítva, vagy egyszerre??? -
Az én masinám nem képes a hdri világításra. Túl gyenge hozzá, vagy nemtom. Mindig hibaüzenet van. Egyébként meg nem szeretem a fotoreál dolgokat. Szóval ilyen felfogásban értelmetlen is használni.