Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
3D Max..Egy beállitott vázat..Hogy kell exportálni ahhoz h Mayába imõortálni tudjam?nem tom melyik kiterjesztést veszi be a Maya,amiben a Maxos biped is benne van...
\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
the world is mine
http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)
sracok akkor ne hasznaljatok blinn es phong shadert se😊... nahjo az is igaz hogy autovezetshez sem kell ismerni az automobilok tortenetet csak akit tenyleg erdekel es igenyes😛😄😄😄
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
De ez a rács meg valahogy így készülhetett, itt ötvöztem a két módszert. Szerintem azért kell wrapolni, mert így a rács arányos. Ha csak simán boolean van egy kialakított testre akkor a 'lyukak' nem lesznek egyformák.
rácsos videó
Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com
the world is mine
nevetséges, teapot.... 😄
a max az ellenség, a maxé a teapot, ergó a teapot az ellenség...
the world is mine
Itt van két wire, fõleg a low verziónál is észrevehetõ, hogy simán benne hagytam háromszögeket. Mániám a négyszögesítés, de mivel mudboxba úgysem megy, illetve a háromszögek sokszor szebb íveket adtak, bennehagytam. Lehetett volna játszadozni jócskán az edge-ekkel, hiszen egy modellen mindig van mit faragni.
Általában az alap low mesh megcsinálom, és után nem kezdem el egyenként kidolgozni végleges állapotúra a részleteket, hanem egy kicsit minden részleten sorban finomítok lépésenként. Tehát nincs olyan, hogy a kocsi segge még kidolgozatlan low poly, de az eleje már kész, hanem sorban kötögetem bele a plusz éleket az egész modellbe... nincs benne semmi ördöngõsség.
Figyeljük meg a low verziónál, ahogy voltam akkor balf*, hogy valamikor kiextrudáltam az ajtó közepe táján alul a polykat (és csak smooth+save után vettem észre persze). Mivel csak 20k-s képet tudok feltenni, kicsit homályos, sorry.
486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
Midas: hanyszor kell elmondani a tepot maga a 3d nem max specifikus:
http://www.vassg.hu/cornell_teapot.htm
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
the world is mine
egy wire-t szívesen néznék az autóról, de ha a wire nincs is rendben, a forma viszont nagyon, szép munka! ráadásul ilyen rövid idõ alatt, nagyon megy ez neked😄
meg hogy ezeket a szép és pontos íveket mivel éritek el... pl nekem a kerekek körüli ívekkel mindig bajom van...
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
mi a módszered?
btw én is ismét gondolkodtam kocsi modellezésen, probléma, hogy a Camarro sincs még félig se, de már nem tetszik annyira, mint régen 😄 bár lehet hogy folytatom azt, de azért egy Audi R8-assal is szemezek egy ideje... de lehet hogy kuss lesz nekem, és dolgozok tovább 😊
Jó pap is holtig tanul..
\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/
Mondjuk be kéne fejezni...
the world is mine
Se ilyenre,ahol megöli magát..Minek nyirná ki amgát?ennyi esze csak nem lehet..Szóval vmi max v vmi biztos h kell,h legyen benne,senki nincs olyan hülye,h lelõ mindenkit,aztán kinyirja magát... http://www.youtube.com/watch?v=OoKjCFxefXU(5:53)
Meg pár példa még:
http://www.youtube.com/watch?v=J54jZas4Oks (1:20)
http://www.youtube.com/watch?v=d9Lu0HefF5g (0:37)
http://www.youtube.com/watch?v=kIKSZTKky80(0:27)
Még pár példa...lenne még egy,de azt fél órája keresemnem találom,ott 3-4 ember be van állitva pózba egy pályán...
Az elsõnél látom,h mintha elütne a mozgó csávó a pályától,szal csak oda lett téve..De akkoris le van vhogy renderelve..
Aztán kérdezek vmit utána,h elkerüljem h csak egy kérdésre válaszoljatrok,mer sokszor van ilyen😛
"Loved the 3-D work in the beginning and some pretty good gameplay 9/10
INFO:
Starring-Team "RAGE": Kaum,Minx,Werm,Euphoria,Sh4rkz.
Song used: Globus-Take me away.
Programs used: Premiere CS4, After Effects CS4, 3Ds MAX 2010"
Szóval a MAX csak az elején a terragen-hez lett használva. Minden más ingame... Ahogy említettem elõre 😊 Szóval Pár modell ki lett szedegetve, de csak a legeleje Külsõ progis, ez is a Terragen miatt néz ki így... És mivel vannak tört szerverek, így tehát a repülés és hasonlók mind-mind megtehetõk különbözõ szerver oldali admin parancsokkal (ilyen no gravity szerûek), vagy spectator szerû mozgással... Illetve 1-2 dolog (pl a sasos-deagle-es rész) még exportált valszeg max-ban, de ezeken látszik is, hogy nagyon messze van a minõsége a játékbeli fényektõl... A sas-os rész bevilágítása szerintem valami hdr dome light jelleggel lett elkövetve, és ott sem mozog maga a modell... szóval gyanítom, a játékmotoron kívül nem nagyon mozgatták a modelleket sehol sem, mivel ahhoz újra kellene csontozni a dolgokat... Illetve a végén, ahol megint gyökeresen más a látvány, ott szerintem valami sunlight-tal lett hátba világítva, és a max beli fizika használva. Ehhez pedig kell a tudás, szóval bocsesz, szerintem nem 1 hetes produkciót láthatunk, fõleg figyelembevéve, hogy a keresés során az derült ki, hogy az egyik legismertebb és legelismertebb cod4 vágóról volt szó... szóval a szintjét biztosan nem lehet gyorsan elérni...
Berlinboy:
Terragen-hez nem értek, de gyanítom tutor van róla bõven. Amikor próbálgattam, nem volt olyan nehéz elérni az elején lévõ dolgokat, pedig tényleg csak a hozzá adott tutort néztem...
A tank valszeg be lett téve a terragen-be, rá lett dobva a textúra, és kész... Ebbõl adódhat, hogy az épület nincs szinte egyáltalán shaderelve. Szóval ez szerintem terragen-be dobált pár modell...
A többi pedig szerintem 100% hogy ingame, pláne, hogy van map editor, meg moding tool... Ráadásul mivel a Cod4-nek van single-je is, szinte tuti, hogy ott láttam ilyen hajlongásos animot... Szóval az anim is a játékban szereplõ animok közül való, ez szinte biztos... A szobor ha más nem, játékba betett, darabos modell, aminek a fizikáját a játék számolja, a'la UE3... Szóval 99%-os pontossággal mondom, hogy ez biza engine-es videó, nem pedig külön, maya-s vagy más progival renderelt anim... Egyedül a legvége gyanús, de amióta láttam, hogy mire képes az UE3 map editora, szerintem az is bõven abban lett készítve...
ez a multiphysics meg úristen!😄
Más:
Kicsit tud a srác
Lagoa Multiphysics
Endiék videoja pedig biztos hatalmas munka volt, és bár a végsõ képek színvilága tetszik, maga a video nem. Az animáció szerintem baromi rossz, a vágások borzalmasak, és történetileg sincs kitalálva egyátalán. 1.5 perc telik el a video-ból, és cask annyi töténik, hogy balról jobbra, jobbról balra sétálgat a katona.
Én csak azt mondom neked Berlinboy, ha azt se tudod, hogy hogy kéne nekikezdeni egy ilyen dolognak, hogy te játékból kivett dolgokkal animációt csinálj, akkor neki se kezdj, mert SEMMIT nem fogsz tudni megcsinálni. Óriási meló, egyedül nem is fog menni, és az alapvetõ elméleti, gyakorlati tudás nélkül meg pláne meg vagy lõve.
Garou a lightrig az nem csak annyit jelent, hogy AO meg egy dir light😊 Emlékezz vissza, hogy pl az über cornel box jelenetednél hány lámpát raktál le, kezdted újra az egészet 2x, és mennyi idõt töltöttél el apró állítgatásokkal, pedig csak 1 jelenetes állóképrõl beszélünk. És ráadásul pont te, akinél gyorsabb 3d-st még életemben nem láttam, elképesztõ sebességgel tudsz dolgozni😊 Na mind1, szal a light rig azért egy komplex dolog tud lenni, fõleg, ha animációról van szó.
Magni, kikérem magamnak, nem vagyok gonosz!😄 <#violent>#violent>
Archeo
Garou:
A Gnomonology: "Daylight Fake GI Lighting Rig for Maya". szerintem szerezd be, importáld és nézz szét benne.
animációnál, hasznos elõször minden lowpolyban modellezni, hogy le tudd animálni.és lásd, hogy mi hol lesz. Értsd itt, minden egyes lõszer csak egy henger. Miután elkészítetted az alap animációt, akkor jöhetnek a különbözõ tárgyak és modellek kidolgozása, textúrázás, világítás, fák a jelenetbe, légkör. Ha meg a netrõl összeszedett szabad licenszû modellekkel dolgozol, akkor neked kell elkészíteni ezek low poly verzióját. Nem kell elhinni, hogy így kell, csak aztán ha telepakolod highpoly cuccal a jelenetet, akkor ne csodálkozz, ha az animod a viewportban 0,001fps-el fog haladni. Szerintem te sem rendelkezel odahaza HAL9000 masinával.
Egyébként az, hogy hogyan kell letenni egy kamerát az benne van Magnificat tutorjában is.
Lerak egy sima Directiont meg ad a shadereknek ao-t, és annyi? 😊
Vagy Sun system meg hozzá 50-es fg, mintavételezés 1;-1 meg valami alap filter és így még gyors is. Mondjuk szép nem lesz.
Inkább tényleg ott lesz a kutya elásva, hogy egy sétáló embernek a a normális meganimálása is már egy érdekes sztori, elég sokat el lehet vele cuclizni.
Egy szép animáció összerakása embert próbáló feladat: Példa. Pedig ez az úr már elég régi motoros.
"egy normálisan kinézõ render kellene ami közel áll a játékéhoz"
Nah már itt kibújik a szög a zsákból... Egy mai játékmotor rendkívül bonyolult módon csalja a bevilágítási dolgokat, hogy relatíve reális legyen, mégis gyors... Attól, hogy a gép mennyi idõ alatt számol ki egy képkockát, nem az vonható le, hogy egyszerû, hanem az, hogy mennyire profik voltak a háttérdolgozók... Ilyen tudással pedig itt senki sem rendelkezik... Volt lehetõségem egy picit belenézni az Unreal Engine 3 tudásába, és minden elmondható róla, csak az nem, hogy egyszerû lenne leutánozni a látványt. olyan minõségû és mennyiségû szoftver, számolás és tudás áll mögötte, hogy majd leesett a fejem... Szóval még ha a modellek és a shaderek meg is vannak, a játékéhoz hasonló látványt mégsem egyszerû és gyors csinálni, arról nem is beszélve, hogy nem lehet csak úgy leírni a megoldást, hiszen sosem lehet elõre tudni, hogy milyen adatok mellett lesz kellõ szintû a kép...
Ha van kitõl elkérni valami rig-et (nem tudom, hogy a light vagy a karakter csont-rig-re gondoltál), akkor õk biztos tudnak specifikusan is segíteni...
A karakterek animációját is te akarod csinálni? mert ez esetben valóban nem stimmel a 3-6 hónap, ugyanis erõsen alá van akkor becsülve ez a szám...
Egy szó mint száz: próbálj meg neten keresni valami specifikus tutort, mert ezt így vakon, gyakorlatilag semmit se tudva a feladatokról, "alapanyagokról" (mi van meg és milyen formában), nem lehet elmesélni, hogy hogy kell megcsinálni... De aki mondjuk látta a Gnomon Behind the Scene sorozatát (pl az Arc animációsat), az tudja, milyen meló egy ilyet csinálni...
Egy olyan jelenet fényeinek beállítása, ahol 450 shader van, biztos, hogy nem 1 perc, még egy tapasztalt rókának is vagy 1 napos munka biztosan, de ha komoly szinten foglalkozol vele, és nagyon szép, hangulatos, jó minõségû és fotoreál animációt csinálsz, akkor heteket is igénybe vehet egy light rig. Arról nem is beszélve, hogy a tapasztalt öreg róka azt jelenti, hogy már legalább 5, de inkább 10 éve professzionális környezetben foglalkozik csak ezzel a résszel.
Ahogy elmondod, persze fogod a görbét, hozzácsapod, és kész az animáció, de abba bele se gondolsz, hogy hogy teszteled le, nagy a jelenet, a timelineon nem tudsz húzogatni, azt mind playblastolni kell, hogy ellenõrizd magad, és ha nagyon rutinos vagy, akkor kb 3x kell belenyúlnod az anim curve-ökbe, és jó eredményt kapsz. Azt ne hidd, hogy ezek olyan egyszerû dolgok és villám gyorsan mennek. Mert nem. Az ilyen hozzáállás hasonlít leginkább a tipikus kritikushoz, akinek fogalma sincs semmirõl. Pl lefikázza a zenészt, aki nem az õ stílusában alkot, mert "nem jó", de abba bele se gondol, hogy mennyi munka van valójában abban, amit viszont nagyon sokan imádnak, mert az õ stílusuk.
A 3-6 hónapot meg nem a munka kivitelezésére értettem, hanem arra, amit felsoroltál, hogy milyen tudást kéne összeszedj ahhoz, hogy meg tudd csinálni, amit szeretnél. A 3-6 hónap tanulás arra lenne jó, hogy meg tudnád csinálni magadtól, de az eredmény még se lenne a legjobb, és ez nem a te hibád lenne, hanem egyszerûen a tapasztalatlanságod miatti következmény.
most lehet kövezni
Kamerát egy curve-ön nem bonyolult mozgatni, de hogy a fókuszpontja is külön mozogjon, kamera beállításai, stb... azok sem egyértelmûek és egyszerûek... Én pl próbáltam már olyat, hogy a kamera mozgott egy curve-on, az általa mutatott fókuszpontot próbáltam egy másikon, és mocskosul össze-vissza eredményeket hozott... Szóval azért nem csak pár kattintás és hibátlan az egész (legalábbis általában).
Összességében a tudás és az idõ nem az összerakáshoz kell, hanem a bugfixhez és a finomhangoláshoz. Ott meg tudás nélkül nem sokra mész...
Amúgy ha ennyire egyszerûnek tartod, beírod google-be a kérdésed, és kapsz rá tutort... Amúgy sem vagyunk animátorok...
Kameramozgatást megcsinálni sincs 6hónap..Betenni kamerát meg beállitani vhogy curveökön h mozogjon oszt kész..Animálás se tart hónapokig..Hozzárendelni a vázat a kerekterhez pár kattintás..Elég a mozgatáshoz tutor,h hogy rakjam jól a keyframeket,mit mozgassak elõször,meg hogy..Ennyi..Ez összesen nincs több pár napnál.
Konkréten az kéne,h kell a kamerát beletenni egy jelenetbe aztán vonal mentén mozgatni egyenesen állva v a karaktert követve utánafordulva..
Meg h kell a vázat a karakterhez kapcsolni és keyframelni vmi mozgást,h tudjam h kell..
Ja meg még render is kellene..Egy játékból kivágott jelenetet kellene minél gyorsabban animációhpz és minél szebben renderelni..Low poly 3szög faces low res exturák..Szokásos játékcuccok..Ennyi kellene..THx elõre is.