32214
Maya
-
jah, ez általánosságban is érdekes lehet
http://developer.download.nvidia.com/presentations/2010/futuregameon/LouisBavoil_ModernRealTimeRenderingTechniques.pdf -
Hát maya alatt csak egy füvet láttam, de az nagyon gépigényes...
Berlinboy: amit mondassz, már létezik, és Depth of field-nek hívják... nem az objekt éleivel van ugyan a baj, hanem magával a térérzettel, ugyanis a szem egy dologra fókuszál, a háttér pedig azért elmosódott, mert a szemed nem arra fókuszál... A linkelt képeken pedig nincs dof, pedig a gépeket nagyon ölve, de azért képesek rá...
pl
http://www.dignews.com/legacy/screenshots/crysis_26.jpg
http://pencilgym.com/pgymwp/wp-content/uploads/2009/09/crysis_44.jpg
http://i10.photobucket.com/albums/a131/aznpxdd/crysis642008-04-2422-48-59-93.jpg
Szóval csak az számít, hogy hova fókuszálsz... ahova fókuszálsz, az természetesen éles lesz a háttérhez képest... -
A Vue 8 xstream tudomásom szerint működik vRay-jel. Azzal kifejezetten jó füvet lehet csinálni.
De úgy tudom vrayhez van fű material már készen. -
Olyan élekre,mint például..hmmm...
Nagyobb táryak..Székek,dobozok,fák törzse,padok,asztal,sziklák,kövek,talaj,ha olyan szögből nézzük,h pl felfele egy dombra..Ilyen dolgok..
Mindenhol azt látom,h a tárgyak olyan élesen különülnek el attól ami mögötte van h nekem nem tetszik..Olyan gagyin néz ki és szerintem sokkal szebb lenne,ha lenne rajta egy kis bevel v legalább blur.
PL.:
http://www.gamechannel.hu/pictures/kifuto/falloutnewvegas_3.jpg
A Young Deathclaw NEKED bal karja ami mögött az ég van..Milyen éles már a széle?
http://www.gamechannel.hu/pictures/hirblock/falloutnewvegasbefutottakazelsoscreenshotok_10.jpg
Vagy a dínó körvonalai..
http://xbox360media.ign.com/xbox360/image/article/111/1112099/fallout-new-vegas-20100813104755840.jpg
Ez a kép meg kurva jól néz ki,mert a sok blurtől valahogy egybefolyik az egész és a háttér rohadt jól néz ki tőle..Ezért lenne jó,ha vmit kezdenének az élekkel meg a blurrel,mert akkor egybe lehetne olvasztani jobban az egész tájat és nem nézne ki ilyen gagyin...
Meg még sok helyen a tárgy és a talaj közti kapcsolat is gáz,oda is mehetne egy kis blur,mert néha nagyon idiótán indul az árnyék a tárgyakból.
Még egy példa mire gondolok:
http://www.gamechannel.hu/pictures/hirblock/crysis2newyorkromokban_1.jpg
Af egyver jobb oldalán aaz út mellett a virágos betoncserép széle -
mármint mire gondolsz? milyen élekre? vannak olyan shaderek, amik tompítják az éleket, de ez játék és objekt-fontosság függő... értelem szerűen egy fa leveleire nem alkalmazható., mert nem lenne gép, ami bírná... -
Mi az általatok ismert leggyorsabb és legszebb fű megoldás, amit a VRay is renderelni tudna? dinamika nem kell, tehát én túlzásnak tartom a Fur-t (bár nem próbáltam). A Paint Effects fű polyba konvertálva is átkozott sok polyt eredményezne (mégha egy fűszál 3-4 poly is). Jelenleg Displacement mappal deformált fűtextúrám van, ami nem rossz, de egy kisHD-s kép, amin térdtől lefele látszik a fickó + egész kép fű, az olyan 20-25 perc renderidő... -
H all!
Azon gondolkoztam,h Crysis óta felmerült bennem,h a Nap a fák lombja közt vmi edge.detectionnel v mivel -azt olvasteam-,csinálja meg,h süt a Nap nem süt a Nap...
És ezen elindulva azon gondolkozok,h csak szerintem néz ki undorítóan az h a játékokban a tárgyak széleivel simán ketté lehetne vgni bárkit olyan élesek?
1)Miért nem tesznek rá a tágynak emgfelelő menyiségű bevelt?
2)Miért nem blurozzák el akkor már legalább?A széleket...Olyan csúnya.:( -
Nem az egyberakassal volt problema, kepzelj el mondjuk egy sima plane-t, aminek a kozepen atfuto edge egy border edge, es ha smooth-olod, akkor megtori a format, plusz torolni se hagyja magat. Nincs egybelogas, minden szep tiszta, csak az edge-k nemelyike ugy dontott, hogy o border edge lesz, es kesz. :) Ritkan jott elo, de most vegre megvan mi okozta. -
Ha egybelógnak miert nem unionnal rakod össze őket? -
Igen ez már velem is előfordult, ugyanezzel a megoldással. -
Be kell ilyenkor kapcsolni a display-polygons-face normals opciot. Lattam, hogy nem egy iranyba neznek, ugyhogy adtam a problemas csoportnak egy normals-reverse-t. Most jo... -
Evente egyszer-ketszer elofordul, hogy combine-olok ket ojjektumot, es bent a meshben marad/keletkezik nehany border edge, ami utana elrontja a smooth-ot is, es meg csak ki sem tudom szedni. Megint ez tortent. Valakinek van valami tippje, hogy mitol lehet, illeve lehet-e orvosolni? A merge nem segit, probaltam. Ami tippem van, hogy talan az okozta, hogy nem toroltem a history-t elotte... -
ha több layerre vagy passokba rendereled, az mindenképpen növeli az időt. Legalábbis a maya passokat tekintve. Bár nagyon jó, és gyors is, de ha valamit elállítasz, akkor igencsak meg tudja növelni a renderidődet. Szóval érdemes azrét tisztában lenni a beállításokkal, hogy mi mit csinál. Optimalizálás az egyik legfontosabb a renderelésnél. Tökéletes világban ezzel nem kéne foglalkozni, mert fotoreál renderben modelleznénk:) milyen jó is lenne -
Mondjuk nem tobb layerre rendereltem, gondolom az is szamit... -
Pfff nem tudom Peet, maganakcio volt ez a reszemrol, szoval en allitottam el valamit nagyon. De ez nem ujdonsag reszemrol. :)
Majd probalom kitalalni mitol lehet. Talan az aoc-nal allitom el nagyon, vagy a raytracing is ennyit szamithat nem tudom... -
montressor #28900 holnap lesz a computerart talalkozo. Ki jon? -
jó, az sokáig a legjobb procik között volt (bár olcsóbb se lett soha)...
álmom egy 24-26" körüli IPS paneles monitor :D -
nekem lga 775-ös c2q van, q6600-as, talán az első 4 magos intel, de egy 70 millás jelenetet lehúzott 1.5 óra alatt AOC-cal és FG-vel 0 2 -es sampling mellett. Valamit nagyon elállítotok, hogy ilyen brutál renderidőket produkáltok.
Amúy ez a 32"-os tv nekem is nagy picit, meg hát a minősége se teljesen jó, színek is mások.
Viszont ez csak sima lcd. Találtam neten egy 26"-os LG-t, na az pl kafa lenne.
leginkább a fullhd felbontás az, ami köll. -
méghogy az android nem gépigényes... :D 3 android emulátor fut, és bootolás közben azért leette kb 60% procimat :D bár miután felállt a rendszer, már nem kellett nekik annyi :D -
hát igen, a Xeonok az iponon 57k-tól nyitnak (2,4-es X3430, no HT) -
akkor ezekszerint nekünk olyan 4 normális mag (pl relatíve olcsón Athlon X4) elég jó kompromisszum lenne.
felteszem olyan 3 óra körül lenne a renderidő, viszont jóval olcsóbban,,, 24 körül van dobozos 3 GHz-es 640-es Athlon X4, vagy 33-ért 955-ös 3.2-es Phenom II 6 MB L3 cache-el
vagy intelből 45 körül négymagos Core i5... LGA-775-ös procit azért már nem vennék (c2q), noha teljesítményben máig ott lenne a jók között, azért már nem lehetne őket túl sokáig megtartani... -
Most mértem össze az otthoni és a céges gépet, mi a különbség renderidőben... én is fejleszteni akarok.
Otthoni gépnek (AMD X2 4000-es, 4 GRam, 8600XT) volt a scene 6 és fél óra. A gömbtankról csinálok egy thumbnailos rendert, fg és aoc volt bekapcsolva. De viszonylag nagy texturák, sok ojjektum, kb 1.5 milla poly, nagy felbontás (1680-1050), sampling 2-0. Fg map előzetesen nem készült.
Céges gép a létező leggyorsabb 8 magos proci, 24 GRam, meg a legbrutálabb kártya. A samplinget feljebb raktam 3-1-re így volt neki 70 perc. Gondolom GI-vel jönne ki igazán a különbség, de én kissé többet vártam. Amennyi különbség van köztük árban, annyival nem volt gyorsabb. Mondjuk a 12 millió polys bescannelt kocsit úgy forgatja mintha ezer poly lenne csak, de ilyet otthon úgyse sokszor próbálna az ember.
Nyilván minél gyorsabb annál jobb, de animációnál így is trükközni kéne, állóképnél meg én kibírom a plusz 5 órát, ha arról van szó. Szóval csak odafigyeléssel Wolf szerintem, de ezzel gondolom nem mondtam újat. -
Midas #28893 Sztem programozni mindenkeppen tudni kell en az xna val szorakoztam az is nagyon jo volt meg c# eleg jo kis nyelv nem bonyolult.
Ez a tv-s dolog meg mindenkeppen hd-s kabel kell en eloszor azzal voltam de ott nem tudod rendesen allitani a kep meretet szoval kilognak dolgok ezert mindenkeppen olyan tv kell aminek van rendes csatlakozoja meg valami normalis frekvenciat is tud. -
Egyszer két hétig én is csak tévén tudtam működni. Csak svideón-composit kábellel tudtam rákötni, és kurva szar volt, majd kifolyt a szemem tőle. Viszont sosem néztem annál több sorozatot, és filmet egyszerre végig. Viszont ezt a kombinációt dualban nem tudom használni, csak spanban.
Na úgy néz ki, hogy miután megvették a telket, akkor befolyik a számlámra pár nulla. Nem fogom elszórni, de asszem veszek, egy négymagos masinát, 8giga rammal, és akkor elkezdhetek foglalkozni az UT val. Múltkor megnéztem Az Eat3D introduction tutort róla, és azt kell mondjam veszettül érdekel. Csak még azt nem tudom, mennyire kell hozzá tudni programozni. Úgyértem, ha megadod a muksónak, hogy ellenség, akkor úgy is viselkedik, van a rendszerben MI?
Arra gondoltam, neki kéne állni lemodellezni a pesti belvárost, aztán kéne venni egy régi Need for Underground1 motort, és összedobni egy jó kis versenyt. Vajon meddig tartana garázsfejlesztéssel?? 10év? -
Midas #28891 eloszor nekem is furcsa volt de meg lehet szokni amugy ez is olyan dolog hogy kinek ez kinek meg az jon be :) -
32"-os kijelző nagy az arcomba, az pedig, hogy 2-2,5 méterre legyek a kijelzőtől, helyileg sem megoldható, és az ötlet maga is zavar (persze hosszabb távon lehet hogy megbarátkoznék vele...). Jelenleg max 24-es monitort vennék (az még szép nagy, de nem kellemetlenül nagy), egymás mellé tennék vagy kettőt és jóccakát... :) szerintem TV-t úgy ahogy van nem fogok később venni magamnak (család esetén vennék), a gépet áll szándékomban erre használni. -
hát nekem most a múlt héten meghalt a monitorom, úgyhogy nincs más, csak tv-n tudok gépezni. Nem vészes, de az lcd még nem az a minőség, ami vetekedhetne egy monitor adottságaival. Hiába a 60Hz, látom, hogy vibrál, meg a pixelek sem olyan élesek. Nézegettem mostanság áruházakban ezeket a 32"-os led tv-ket. Nagyon súlyos áruk van, az igaz, de már olyasmi minőségben mutatják a képet, mint a monitor, az ilyen méretű monitorokhoz képest pedig fele árért megkapod őket. Arról nem is beszélve, hogy papír vékonyak, könnyűek és baromi jól néznek ki.
Szóval majd egyszer, ha lesz rá pénzem, akkor beruházok egy ilyesmire, de egyelőre a monitorom szervízben, és ha kész, maradok annál. -
Midas #28888 pedig jo es en is szekben ulok :D van neki videokartyas csatlakozasa es marha jo a kepminoseg plusz folteheted a falra es a monitor hejere is pakolhatsz mindenfele cucokat. -
TV-n soha az életben nem gépeznék, max csak akkor, ha valami HTPC-ről lenne szó... mindennapi használatra kizárt dolog... filmet nézni jó rajta, de netezni pár percnél tovább nem lennék rá képes... netezéshez nekem ülnöm kell (székben :D). ennek ellenére a 2 monitoros felállás istenkirály! :) a 21+19"-omon anno én is nagyon jól éreztem magam, de halálukkal sajna visszaköszöntött az 1x22", ami szintén nem rossz, de azért kéne még egy belőle (pláne ha pivotot tudna, az lenne az álom :D. ) Pivothoz hasonlóhoz még nem volt szerencsém, csak egyszer, ahol fizikailag volt 90 fokkal elfordítva rögzítve a falhoz, de mégis csak kultúráltabb lenne, ha az állványán lehetne forgatni :D Ehh de lehetne úgy kódolni (haverom a Nokia-Siemensnél így programoz :D) -
Midas #28886 en mar regota tv-n gepezek nekem jobban bejon :) -
Öregem, öcsém már három hete elutazott, nekem meg csak most jutott eszembe lecsapni a monitorára. Igaz, hogy az enyém 19 az meg csak 17 colos, de akkor is most 2048*768 van. Viewport a nagyon, outliner, layer, attribute, meg minden egyéb a kicsin. Áááá, ég és föld, ég és föld. Csak ne holnap jöjjön haza. Asszem elkezdek gyűjteni egy monitorra. -
Midas #28884 zsir eddig
-
Akkor így néz ki a kép ez a része már biztos.
A villamos túloldalán, vagyis víztorony körül panel-lakótelep lesz. Amolyan két városnegyed határa. Az utca másik oldalára kerülő házakat még el kell készíteni, de előbb a panelházakat teszem be, mert a hátteret asszem külön kell renderelni, mert nincs elég memória.
Te ilyet még nem csesztem. A legelső házat amit csináltam áthelyeztem másik oldalra. Ezzel még nem is lett volna baj, csak a move tool, objecten volt és nem worldön. Így az egész épület el lett cseszve. Hogy miért nem vettem észre? mert csak az alap volt látható mikor mozgattam. Az egész épületet össze kellett legózni, mert nyomtam rá egy freeze-t mielőtt észrevettem volna. -
Midas #28882 Az is jo otlet devianton en is lattam mar sok 3d modelt amire photshopban festettek aztan :) -
Dehogynem, ha már nagyjából készen lesz a kép. Meg még azt sem tudom, milyen színű legyen. De az is lehet, hogy majd Photoshop festés lesz a szürke alapra. Egyszer láttam valakit így csinálni. Renderelte az Alap szürke színt, a speculart, árnyékot, az AO-t, z-dephtet. Aztán bele Photoshopba és a textúrákat ráfestette a képre.
Vagy megpróbálom ezt is azt is. -
Midas #28880 nem texturazod? -
Én is befejeztem ezt a villamost.
Ennél jobb nem lesz mostanában. A futómű nincs kész, mert még nem találtam olyan képet amin jól látszik a dolog. De most egyébként sincs rá szükségem, majd valamikor később újra előveszem.
Viszont pár egyszerű panelházzal a háttérben veszett jól nézne ki szerintem. -
mármint számukra :D -
kenyeresdaniel #28877 üdv
elkészült az okatatóvideo sorozat következő része, jelenleg még hang nélkül
Életem 2. animációja XD , és még kettőt kell csinálnom pár héten belül
Egy állatkerti séta szimulálása a téma.
Akit érdekel lesse meg.
Az állatok nem mozognak csak toporzékolnak , az is elég ahhoz hogy eléggé élethűnek hassanak.
http://rapidshare.com/files/427791035/allatok.avi -
Még én sem tudom mi lesz a vége. Naponta jönnek elő újabb ötletek, de azért nagy vonalakban már tudom, hogyan fog kinézni. Még csak az utca egyik oldala van kész. Kéne még pár ház, egy templom, meg jó sok autó, esetleg egy motor, járókelők, növényzet. De ennyi memória nincs a világon. Viszont már ismerkedem a composit programmal, ha már egyszer járt a mayához. Majd kitalálok valamit.
Annyit tudok, hogy a textúrát azt mindenképpen festeni szeretném, hogy ne legyen valósághű reprodukció, hanem olyan, mintha egy játék lenne.