Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Filmhezéshez szeretném megtanulni a mayát. Elõtte 3ds maxban "dolgoztam". Tudtok adni valami oldalt, leírást ahol a maya matchmoving részével foglalkoznak? tehát hogy a videókkal össze tudjam hozni az animált 3D-s cuccokat. A másik amatõr kérdésem: hogy lehet beállítani, hogy a face-ek közepén ott legyen az a kis pont? Vagyis már megtaláltam, csak nem tudom hogy kell menteni, mert minden alkalommal ezt be kell állítanom.
Köszi a segítséget!
Gigabyte H55M-S2H, Core i3 2,93Ghz, 4GB DDR3 1333Mhz, GT220 1GB DDR3, 500+80GB HDD Nem sok, de egyelőre elég lesz:)
koszi
Hozzám tud vki vágni egy tutort,ami lehetõleg a lehetõ legrövidebb és elmondja h kell játékmodellt animálni?Kezet lábat,ujjakat mindent..CSak eg ykis egyszerû riggelés,amivel mindenét tudom mozgatni..Cod4-es modelleken akarnám lehet kipróbálni...
\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/
bocs meg egyszer
bocs a kesesert, csak nem voltam hetvegen.
szoval egy regi gepem van: p4 3GHz 2 Gb ram es egy agp-s Nvidia fx 5900 😞
de egyenlore meg boldogulok vele...😄D
koszi
koszi
Itt egy kiinduló leírás hozzá, de javaslom ásd bele magad a mel-be, ha ilyesmiket akarsz.
Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com
the world is mine
beugró feliratok
csináltam gyors egy lapot neki
mér asszem 31 van
majd rakok majás képetis
sokat offolok mostanában
Igyekszek "közhasznú" dolgokat is megfigyelni (munkamorál, géppark, követelmények). Egy cégbõl persze nem lehet általánosítani, de ki tudja valamennyire biztosan tágítja a látókört, legalábbis az enyémet biztos. Megjöttem majd leírom, mik a tapasztalatok.
486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD
a maya uv-editorat szeretnem a kenyelmes unfold3d szoftverre cserelni.
a telepites utan a kepfrissitest nem real-time vegzi, hanem kis meret-nagy meret valtasa utan.
nem ismerheti fel a videokartyam??talalkozott vki hasonloval???
tudom, h nem kifejezetten maya a problemam, de megis remenykedem
koszonok minden segitseget:
twick
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
Ha csökkentett renderidõt akarsz, akor használhatod "kiváltásra" az ao-t, de szerintem használj fg mappot, meg photon mappot (GI-nél), meg égesd bele akár a texturába az ao-t, és mindjárt gyorsabb lesz valamivel a render. Ahogy én megfigyeltem, inkább a sampling rate beállításai meg a filter beállítások adják a sok plusz órát a rendernek.
Úgy tûnik (biztos), hogy hétvégén indulok Stuttgart-ba egy "nagy autóvállalat"-nak 3D koncepteket gyártó céghez állásinterjúra. Hétfõn mindjárt próbanap is lesz. Fizetik a szállodát meg minden, ezzel együtt elég izgis kirándulásnak ígérkezik. A fõnök fél órával a cv-m elküldése után írt, hogy menjek, meg a fizetési igényemre is hepciáskodás nélkül rábólintott. Epic fail lenne innét elszúrni, de én el tudom rontani a végén is. 😊 Mudbox meg Maya kell neki, a többire megtanítanak, ha beválok. Nagy helyzet, bár innét még bármi lehet...
Az mondjuk érdekel, hogy kint egy normális cég hogyan dolgozik.
Mert vhol azt olvastam, h az AO ezek kivaltasara is hasznalhato, es akkor csokken a render ido, en meg ilyesmiben gondolkodtam. Persze elszurtam, mert ott area light-okat hasznaltak az IR/FG helyett, nem ambient-tet. Ha helyes az elkepzelesem es area light mukodhet, akkor kiprobalom azzal es utanna fg-vel is. Jol gondolom?
Imp, nekem sose tetszett a body paint, bár jó proginak tûnik, de mudbox valamiért jobban tetszik. illetve zbrush is. Mindkettõben van olyan, hogy beállítasz egy kameranézetet, kiexportál egy psd-t, és ps-ben tudsz projectáló textúrát festeni nagy felbontásban, amit végül zbrush/mudbox projectál rá a meshre. Szerintem ennél jobb módszer jelenleg nincsen. Mudbox textúrázás terén jóval elõrébb jár, mint zbrush. Próbáld ki, sztem megéri.
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

Szeptemberben nekem is lesz egy különbözeti földrajzból (eddig nem tanultam, csak általánosban), úgyhogy már most gyúrok rá a Natgeo csatornán. A többi tárgytól is félek kihagytam öt évet ilyen olyan okok miatt, de most már belátom hülye voltam és már rég meglenne az érettségim. Csak abban reménykedek, hogy ki tudom fizetni a mindenféle könyvet amit mostanában kell használni. Kövezzenek meg, de ha túl drága lesz, akkor ebook.
A Steamrõl még ajánlanám az Alien Breed (link) legújabb részét, amit az a Team 17 csinált, akik a régit is, meg még pár igazzy Amigás kalsszikust (meg a worms-öt is anno). Az új rész alatt már az Unreal 3-as engine dolgozik és jófajta túlélõs lövöldözõs fegyvertápolós elhagyatott ûrhajós kis játék. Meg occó isz!
http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)
vagy akár 3 hónappal ezelõtt...
bár nem sok köze van a matekanalízishez de közel van 😄
grat!
Numerikus analízisben olyanok vannak, mint pl:
-Egyenlet megoldása Newton módszerrel (xi ponthoz érintõt húzunk, a zérushely lesz az x+1-edik közelítése a gyöknek)
-Képletek, pl:
lebegõpontos számhalmaz F(béta, t, L,U)={+-m x béta^e|1/béta<=m<1, m=0.d1d2d3...dt, L<=e<=U}U{0}, meg trapéz formula (kétsoros integrálás)
-abszolút és relatív hibakorlát számolás közelítésekkel
-millió fajta egyenletrendszer-megoldási módszer: LU felbontás, legkisebb négyzetek elve, másodfokú Lagrange interpolációs megoldások, QR felbontás
-millió tétel: Gersgorin, Simpson formula, Wilkinson tétel, Bunch, Jordan, Bauer-Fike, Cholaski módszer...
-Mátrixnormák: 1-es, 2-es, Frobenius, stb,
-Spline interpoláció
-Algoritmusok és idõigényük (pl gépi Gauss eliminációs algoritmus)
és MATLAB programok... minden sor utolsó feladata Matlab progi írása volt...
A tantárgy épphogy meglett, a tanár ment nyugdíjba, ez volt az utolsó vizsgája, és így egy kicsit kedvesebb volt...
Szóval kellett itt-ott integrálni-deriválni, de összességében nem a számítások voltak maguk nehezek (volt külön gauss elim.-es feladat, és az LU felbontásban valamint a legkisebb négyzetek elvében is Gaussolni kellett "csak"...), hanem az, hogy millió módszer, képlet ami semmit sem mondott az embernek, és 2 oldalas számolások, amiket könnyû volt elnézni (tipikus mátrixban ugrálások és a már majdnem mondjuk lólépésben lévõ elemeket kivonni meg szorozni itt-ott...) szóval nagyon oda kellett figyelni... meg most a Lagrange interpolációnál sem adott meg pl feszítõ pontokat, amit eddig még nem tett meg soha... szóval minden feladat egy kicsit új volt mindig...
A Mesterséges Intelligenciának az elõkövetelménye, így köv félévben azt is felvehetem (ezáltal meglett minden tantárgyam, amire még épül valami, mára "csak" azok maradtak, amikbõl már van aláírásom, és nem épül rá semmi... tehát az utolsó 5-6 tantárgy
még köv héten lehet, hogy megpróbálok levizsgázni valamibõl, jelenleg 23 kredit és ez 23 kreditre számolva 4,3-as átlag... fele ennyit sem értem még el soha... ha visszavennének állami támogatásra, akkor még ösztöndíjat is kapnék érte! (még úgy is, hogy 30 kredit alatt 30-al osztják, tehát ez a 4,3-as átlag csak 3,33 lenne ösztöndíj szempontjából, de ez nálunk még így is olyan 10-12k-s ösztöndíjat jelentene (valahogy nem csodálkozom, hogy 2,7-es átlagtól, és 21 kredittõl adnak ösztöndíjat itt a gépészmérnökin 😄)
két napja alig alszom, csak tanulok, dolgozom és tanítok... de ennek most pár órára vége! 😄 végre aludhatok egy kicsit 😄
Elsõ lépésként ezt olvasd el, és értelmezd:
Mental Ray alapok
Utána meg szerezd be ezt:
I3D-Mental Ray tutor
egesz cool
the world is mine
the world is mine
lehet iborral összefutok valahogy, ha már így mondtátok,...
ha jól emlékszem, õ is szolnok környéki.
ha viszont úgy érzem elérhetõ távolságban találtok ki valamit én benne lennék.
the world is mine
Amúgy eszembe jutott, hogy most úgyis nyár van, összerittyenthetnénk egy SG találkozót, régen volt ilyen, még a nagyon régi társasággal, a mostani fórumozók közül személyesen pedig csak Magot meg Lantit ismerem (bár õ ritkán ír). Mit szóltok egy du sörözéshez?
hülyeségeket meg mindenki tud kérdezni, én is 😄... vannak aranyos és égbekiáltó hülyeségek... elsõt szeretem, másodikat utálom... elsõ lehet a barátnõmnek, a második taszító...