32214
Maya
  • Magnificat
    amúgy attól ne félj, hogy unni fogjuk, komolyan mondtam, hogy minden szavadra kíváncsiak vagyunk... no meg az ilyen infókra... természetes, hogy egy idő után kifogysz az azonnali érdekességekből, de mindig akadhat valami, amit nem tilt a titoktartás :)
  • Magnificat
    ami a beszarás, hogy egy norvég srácnak köszönhetően már kapom is kölcsön! :)
  • Garou
    Vigyázok, köszönöm! :)

Végre magyar billentyűzet... Pár dolog még, remélem nem unjátok. Ahogy múlnak a napok úgyis kifogyok az érdekességekből:

Adtak egy könyvet, ami általánosságban szól az autó designról, de úgy, hogy értsed is, mi hány centi a kocsiban. Remélem "meg tudjátok szerezni", aranyat ér minden oldala! Már akit érdekel. :)
    Kezdi az általános tesmagasságok ismertetésével, ki mennyire fér el egy utastérben, testtartások satöbbi, majd alkatrészenként(!) sorra veszi, mit hova lehet eldugni a kocsiban, és mire kell figyelni. De kb robbantott rajzokat képzeljetek el a kerékről, sebváltóról, mutatja, hogy a gumi -tól -ig mekkora lehet, milyen erők hatnak rá. Ezek alapján be lehet lőni a magasságot pl. Ha az ülés itt meg itt van hogyan változnak a látószögek kifelé, mennyit lehet sakkozni a kormánnyal, az autó adott részeinél milyen alkatrészek lehetnek, mindezt röntgenrajzokkal. De az utolsó lengéscsillapítót is megmutatja, mit csinál és hol van, részletesen elemzi a Hummer designt összehasonlítva egy Hondával meg ilyenek. Végigmegy az elmúlt évtizedeken, elhibázott formákat is kielemez több szempont alapján, leírja hol mennyi kompromisszum engedhető meg, satöbbi. Most is csak kinyitottam találomra, és pl pont a rugózást mutatja, hogy mekkora holt tér kell a kaszninak, ha megrajzolod... "Fashion dates but logic is timeless"

"H-Point
    The Foundamentals of car design & packaging

by Stuart Macey with Geoff Wardle"

Egy egész könyvtárjuk van ilyenből, ha látok még hasznosat leírom!

Könyv
  • montressor
    Jol nezd meg az aprobetus reszt. Nehogy legyartani is Neked kelljen a kicsikat :) Amugy grat meg 1x!
  • Magnificat
    lol...

amúgy iszom szavaidat... :) érdekes nagyon (és amúgy sok helyen láttam már, hogy nem görgős egeret használnak, mondjuk maya-ban én sem használom konkrétan, csak gombként :D)
  • Garou
    Na itt ulok a nemet irodaban, es varom a szerzodes alairasat. Hihetetlen, de mikozben atomeromuvek dolgoznak az asztalunknal egyik egernek sincs gorgoje!

Elso honap csak kikepzes lesz, megtanitanak autot modellezni. Elvisznek majd a Daimlerhez, hogy a veteran autokat is meg az uj gepeket is eloben lathassam, es azokon fognak mutogatni, mi merre hogyan kell. Interioroket is. A Daimler sajat plug-in-jeit kell majd hasznalnom. Hihetetlen, itt mindenki csak Mayat akar, meg dicseri a programot (meg Rhino-t hasznalnak, ahova kell), egyeb software szoba sem jon naluk ehhez a concept artist feladathoz. 3-an vagyunk erre az uj reszlegre, november lesz az elso melyvizi kaland.

Ha nem vagnak ki valami miatt, akkor het vege fele leirom, mi hogyan mukodik errefele, addigra mar tisztulni fog a kep...
  • Magnificat
    igen, velem volt ilyen, de nem tudom már hogy hogy oldódott meg... lehet, hogy pont jött egy másik maya...
  • montressor
    haliho,
    megis csak gond van a hotkeyekkel. Az a dorrenet, h beallitom, lementem, es a kovetkezo indulasnal megmarad az eredeti is. Tehat az i eredetileg valami insertkey vagy mihez van rendelve. Raalitom az inseredgeloopra, megkerdezi, h torolje-e az elozot, mondom igen, lementem, es a kovetkezo inditasnal az i az inserkeyhez is es a inseredgeloophoz is hozza van rendelve? Valaki talalkozott mar ilyennel?
  • montressor
    az insertedgeloop megoldodott.
  • montressor
    mi a frasz??? most meg jo, de folyamatosan nyomnom kell a hotkey-et, kulonben ha felengedem, olyan mintha rogton selection-re valtanek... Nektek is van ilyen gond? Vagy csak en szivolazok?
    Nem sok ertelmet latom, de lehet videokari driver gond?
  • montressor
    amikor insertedgeloop-ot nyomok azt mondja nem talalja az option ablakot, mi a tok van vele?
    // Error: Object 'selectEditSplitTypeRadio' not found.
  • montressor
    udv
    maya 2011, ha a space-t megnyomom es kivalasztok egy nezetet, akkor ha a spacet kesobb engedem fel, mint az egergombjat, a nezet nem valtozik, csak ha az ablakba kattintok v. csinalok benne vmt. Ez vm uj feature?
  • Magnificat
    amúgy én is inkább nagy mennyiségű adat vizualizációjára tudom elképzelni, de arra eddig is ott voltak a 3d szemüvegek, abban nem nyújt újat...
  • Garou
    Hm, nyomásérzékenység... nem értek a lovakhoz, de kétlem, hogy tudnák hozni akár a közeljövőben azt, amit egy tablet tud ezen a téren...

Mondjuk a Bird-re raknak egy kis gombocskát, és azzal állítod... nyehh, az se lenne jó.

Mivel térben van, természetesen jobban lehet "rálátni" a modellre, ez pöpec, de a varázs lehet, hogy eloszlik negyed óra alatt. Meg ha megnézzük miket művelnek akár gamedev szinten a profik... gyakorlatilag bármit megcsinálnak a monitoron. Szóval nem tudom, lesz-e ebből hiánypótló termék -egyáltalán mi az a hiba/hiányosság /akármi amit ezzel ki tudunk küszöbölni? Biztos van(?).
  • Magnificat
    Kihozták a Leonar3Do-t...
    link

én drukkolok nekik, de szerintem ez még korán sem fogja jelenlegi állapotában forradalmasítani a dolgokat, még sokat kell rajta fejleszteni. Mint írtam, nyomásérzékenységről nem tudni semmit (már ha van neki), anélkül a sculpt problémás... a marketing szövege pedig néhol elég félelmetes ("a felület feloszlik akár mikrométeres vagy kilométeres polygonokra"... mintha a méret ne a kivitelezés méretétől, illetve a megadott mértékegységtől függene, ami egyáltalán nincs kőbe vésve (a templomomat kb 3 mozdulattal tudnám 50 méteresről 50 kilométeresre vagy 0.5 milliméteresre alakítani). Szóval szerintem ezzel a marketing dumával nem fogják semmi profi helyre eladni. Ha a termék eladja ennek ellenére magát, annak csak örülök :) Azért promózhatták volna valami profival, nem kislánnyal rajzolgatva, vagy egy kétes minőségű békával)
  • Magnificat
    ez csalás... a civ 5 demo csak 100 körös volt, nem 150, mint amit mondtak pár hírben :( amúgy jó cucc :D
  • Magnificat
    amúgy elsősorban a pózolhatóság miatt használtam...
  • Magnificat
    azért, mert már megint igazad volt abban, hogy egy zbrush feature jobb, mint amit én magyaráztam neked a legutóbbi "vitánk" során :D Mint a ZB/mud vitában :D
  • Magnificat
    megnéztem pár, a legnagyobb katedrálisok adatait, az alapján lőttem be a maximális magasságot, hosszúságot, vagy pl hajó magasságát (a középelem). Peet számára mondjuk ez túlméretes (és könnyen lehet, hogy valóban :D), de tényleg ilyen méreteket mértem :D
    Ezen kívül a maradék szemre megy. Mivel nem 100%-ban létező templomról van szó, és a méretek sem kellenek pontosan, így szemre elegendő a pontosság...
    amúgy ez az a kép, ami alapján csináltam az alapjait (amennyi látszik rajta :D)
  • Peetmaya
    miért röhögnélek ki, zspheres egy jó cucc, de a shadowbox nagyjából leváltja a dolgot. Nem minden téren, de az új feature nagyon ütős, én azt is kipróbálnám a helyedben. Ja, és GoZ is marhajó C:
  • Magnificat
    a gargoyle-lal ott tartottam, hogy kiexportáltam a megfelelő tartó-szakaszt, és - kövezzetek meg, illetve itt hozzáképzelem Peet éktelen röhögését - ZSphere-rel elkezdtem basemesh-t csinálni :D Mivel azonban valami nem volt szimmetrikus, így kiexportáltam maya-ba, ott próbáltam kiegyengetni, de nem lett olyan, mint amit szerettem volna. Úgyhogy majd visszatérek rá :) ellenben nem tett egyszer sem keresztbe a zbrush, rá sem ismertem :D
  • rooney8
    amúgy a méreteket hogyan csinálod? :D mert írtad, hogy csak egy képed volt róla, de abba ugye nincsenek leírva hogy mi merre hány... :D
  • Peetmaya
    Magni imádom ezt a templomot, istenkirályos lesz, mikor elkészül.
    Majd tehetnél bele olyan kis részeket, ahol letörsz 1-1 sarkot vagy élet, imitálva az időjárás romboló hatását, szerintem az tenné igazán fotóreállá a modellt. Meg persze majd amikor lesz textúrája meg bumpja:)
    Gargoyle-okkal hogy haladsz?

Amúgy mi a bioshock alaptörténete?
  • Magnificat
    nekem a warhammer fantasy seregkönyvei vannak meg :) iszonyat jó kifestett figurák vannak benne :D no meg a rajzok... zseniálisak :)
  • Garou
    Ez eddig istenes! :)

Mi mást is ajánlhatnék ihletadás ürügyén, mint a wh40k seregkódexeit, abban találnál témát eleget. :)
  • Magnificat
    az eddigi legjobb művem, szóval nem akartam abbahagyni... Csak eléggé beleuntam egy idő után, ezért a nagy kihagyás... de most másba untam bele, szóval ismét lehet, hogy ez jön :D
  • zenoka
    abba ne hagyd.. heti 2 orat szanj ra!!!
  • Magnificat
    Ty, bár úgy lenne helyes, hogy "Nagyon szép MagniAzElőzőÉvbenAzótaLusta" :D
  • montressor
    Nagyon szep Magni!
  • Magnificat
    az alapvető felépítés 80%-ban egy létezőről van (mármint 1 fotó van róla), ami a tornyot és a templom elejét illeti, a középső rész + hátsó az más templomok alapján, de semmi sem pontosan. Összességében a díszeket összelestem képekről (nagyon sok ismétlődés van a valódi gótikus templomok esetén is), csak máshova tettem őket, illetve van, ami belső dekoráció volt, de én kívülre tettem...
  • kenyeresdaniel
    nagyon szép
    ezt a te elméd szülte, vagy ez egy létező templom modellje ?
  • Magnificat
    hogy én se maradjak le a jóról (persze amilyen lusta vagyok, már úgyis lemaradtam), linkelek pár képet a templomról, ahol állt még jó régen...
    kép 1
    kép 2
    kép 3
    kép 4

még két kép renderelődik (reggel óta :D)

Ezekből csináltam jó nagy verziókat (4000x3200), bmp-ként, darabja 50 mega :) ezeken rajzolgatva próbálok majd ötleteket gyártani a már meglévő dolgokra, valamint persze a low poly részekre is... még 2 kép hátra van, de még úgyis lesz órám :)
  • Magnificat
    Az infinite-tel kapcsolatban én sem tudok sokat, hogy most előzmény, vagy "utózmány" :D.

Most ahogy nézem, nincs történelmi köze az alap részekkel, ugyanabban a világban játszódik, de más időben, ahol egy ügynököt kell alakítanunk, hogy megmentsünk egy lányt a városból... Megjelenés sajna még messze van, a Wikin jelenleg még bejelentés előtt, de kb 2012-t mondanak...

Amúgy dacára, hogy rengeteg scriptelt eseményt láthatunk (még mindig a legjobb módszer a történetmesélésre), szerintem is nagyon hangulatos és látványos. Ezt a stílust meg egyenesen imádom :)
  • Garou
    Nocsak tényleg átrakták a levegőbe az új részt? Nem nagyon szoktam játszani, de a Bioschock első két része nagy kedvenc. Ahogy nézem a Big Daddy-k is fel lettek tuningolva, jónak tűnik! Nagy ötlet, hogy a víz alól most megyünk a felhők fölé...
  • Peetmaya
    ez tényleg gameplay? eszméletlenül össze van rakva. bár csak 10 perc látszik a storyból és foggalmam sincs az egészről, de ez baromi jó játék lehet. teli izgalommal. minden másodperce pontosan ki van találva, baromi jó!
  • montressor
    koszi sracok

• Magnificat
    10 perces Bioshock Infinite gameplay

Imádom a Bioshock stílusát... itt is vannak mármár final fantasy-ba illő ötletek :)
  • Magnificat
    már most is, tekintve hogy ezek az eszközök gyakorlatilag már meglévő funkciókat vesznek át... csak nincs pénzed az eszközökre...
  • Wearwolfff
    Én inkább azt várom, mikor lehet majd a Mayát VR kesztyűvel és szemüveggel tolni.
  • Peetmaya
    szerintem ez a készülék, tekintve hoyg fajtájában az első példány, nyilván hiányos tudással rendelkezik, de maga a fejlesztés marha jó, jó az ötlet is, és amúgy szerintem nem volt lassúcska a fickó, zbrushban se gyorsabb senki se, tisztelet a kivételnek:D
    Gz Midas, egy picit sok a glow rajta, amúgy ok. Jöhet a következő project:D