Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Koszi Peet, h 'kiosztottal' 😊 . En is erzem, h ez igy meg nem egy kerek kepecske, szoval kiirogattam a tanacsokat es elkezdem javitgani. Majd postolgatom, mert a lampakkal eleg nagy a kuzdelem, ahogy irtad Te is valoban kiegett. Nem tudom miert, de utomuka most eszembe sem jutott, csak arra gondoltam, h a napfeny olyan vakito szokott lenni. Elvileg a talajon van displace a medence szeleinel latszik picit, de valoszinu, h azert tunik egyenletesnek, mert az viszonylag kicsi a felulethez kepest. Viszek bele nagyobb egyenletlenseget. Az uvegen es a medencen egyebkent caustic van. Az utobbi fenyeit a regebben linkelt causticos medence tutorbol csinaltam, bar ez esetben, h ilyen pici latszik belole lehet, h felesleges? Nem tudtam szep viz-szeru vizet eloallitani, az ocean shaderrel, viszonylag kozelrol neztem a medencet a teszt rendereken, hogy hogy nez ki a viz, de elegedettlen voltam... Szerinted nem felesleges ott a causticcal bibelodni? Az uvegnel irtad, h bump meg pici egyenetlenseg, ezt ugy erted, h displace? Vagy magaban a modelben?
koszi, neki is allok
huh, koszonom szepen Peet,
most nagyjabol elolvastam, de alig fogtam fel, mert szivok egy kis virussal, de reggelnekiesek....
koszi
Peetmaya
hehe montressor aranyos kép😊
ami nagyon tetszik, hogy ötletes, de nagyon sok technikai hibája van, ha nem bánod, felsorolnék párat:
az a baj, hogy túl egyenletesek a modellek. Gondolok itt pl a jobb és bal oldalon lévõ falra, vagy a talajra. Az rendben van, hogy van rajta bump, de ilyen sima falat, ennyire éles sarokkal én még sose láttam, és a talaj se volt még sehol ennyire lapos. kis hullámzást, élek letörését el tudna viselni, én valószínûleg displacementet is tennék a falakra. A hátsó fakérgek olyanok, mintha egyátalán bump se lenne rajtuk, pedig én akár displacementet is tennék rá, hisz az egy elég nagy részt elfoglal a képbõl és nagyon jól látszana a sziluettjén, hogy az egy göcsörtös kérges fa. Az üveg shadered egész jó, ennél jobbra már csak caustics használatával és némi procedurális bump hozzáadásával tudnád csinálni, meg talán egy pici egyenetlenség ide is mehet, de ez tényleg nagyon picike. Kaktusz növény nagyon tetszik, a cserepe túl homogén, az is kaphatna textúrát. Ami még nagyon világít a képen, az a talaj és a föld találkozása. Menj végig az utcán, nézd meg, ahoyg a járdaszegély és a házak fala találkozik, csinálj pár képet és próbáld meg azokat lemásolni, vagy onnan mintát venni. Repedések, rések, egyenetlenségek, textúrák stb.
A világítással kapcsolatban megint lehetne írni egy egész litániát. Ha ilyen erõs a napfényed, akkor a belsõ falakon kéne látnod némi visszaverõdõ fényt, erõsebben kéne megvilágítani azokat a részeket, és úgy, hogy a fény alapvetõ tulajdonsága, hogy árnyékot vet, ott is érvényesüljön. Sötétüljenek el a sarkok, legyen gradiens végig az egyenes, vagy enyhén görbülõ felületeken, érezhetõnek kell lennie, hogy a fény erõssége sehol sem ugyanannyi. Ennek a szimulálására amúgy nagy segítséget tud nyújtani az ambient occlusion használata, én is mindig használom, mert nagyon hasznos és gyors (persze gépfüggõ, de ebben a szakmában minden az). Ilyen fényerõsség mellett a víz nem szikrázik eléggé, viszont a nyugágy már majdnem kiég. Talán egy picit lejjebb venném a fõlámpa fényerejét, és max photoshopban utólag feljebbhúznám, ha világosabb képet akarok. Nem szabad a rendert kiégetni, mert azzal utómunkában már nem tudsz mit kezdeni. Viszont ha utómunkában úgy döntesz, hogy világosat akarsz, és pár helyen kiégeted, ezzel is kihangsúlyozva a fényerõsséget, az más, az egy szándékos döntés, és valószínûleg a képed javára válik.

elnézést kérek tõletek, nem kicsit fogok csúszni a renderelésrõl szóló tutorral, mostanság szerencsére sok munka talált meg, de higyjétek el, foglalkozom a dologgal, nem felejtettem el!

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

ezt meg mutatoba
itt a teljes
a medence novenyzete eleg ratyi, 5leteket, velemenyeket szivesen varok
probaltam a nap fenyet feljebb venni, de a beka teljesen kiegett...
mondjuk egy bogyos beka csaj meg elkelne
kisakkoztam, azert erdekelne egy egzakt megoldas is...
Vegre ehhez kudottem a particle-vel/val
Van egy nurbs-om, hogy lehet a cv sorszamait kiiratni? Hozza van attacholva egy particle emitter es allitani szeretnem, h ne mindegyik cv bocsasson ki reszecskeket, csak hat 331 cv van...
Ugy hiszem a cv sorszama meg fog egyezni a particle emitter rate PP szamaval...
Jee, miutan letoroltem a non-deformer history-t helyreallt 😊 Eloszor az volt a baj, h csak a deformer elotti reszt torlesere volt beallitva
Szuper, koszi Nektek!
a smooth bind-ot ugy erted, h skin-t? Nincs lesmootholva, csak ranyomom a 3as gombot render elott...
Peetmaya
egész szépen alakul, küldjed folyamatosan a progress képeket!😊 én amúgy egy picit feljebb venném az ao distance-ot, mondjuk 2-3x akkorára, mint most.

Magnificat

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Magnificat
nah igen 😊 bezzeg az infrással lehetett a tv-t is csesztetni 😛

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

very funny <#nyes>

the world is mine

ibor90
amúgy meg ki akarna rádiót hallgatni az egerén...nem értem én ezeket a rádiós egereket mikor már rég HDTV meg blúréj van mindenhol 😄

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

az en steel eger padom ilyen fekete kemenyitett aluminium a poen benne hogy a radios eger nem mukodik rajta 😄

the world is mine

Magnificat
mint Peet-nek MSN-en írtam, az én egerem nagyon háklis (gyakorlatilag nem hajlandó mozdulni) a kolis asztalomon (laminált magas fényû fabevonat). A plusz gombokat játékban használom fõként.

amúgy a fizika érdekes cucc, és az általad felemlegetett példákra a válasz engem is érdekelne (gondolom feltûnt volna a használóknak, ha nem adott volna valami kis elõnyt legalább, bár az ember teljesítménye jobban kileng, mint ahogy lehet, hogy egy kis nyomáscsökkentés esetén észrevehetõ lenne amúgy)

nah majd ha találkozok egy fizikatanárommal az egyetemen, megkérdezem... Szerintem Palásthy örülne a kérdésnek 😄 (vagy hülyének nézne... :S 😄)

schorby
énis a kis asus egeremmel tolom, ha kella térdemen, ha kel az ágyon, viszont azt észrevettem, hogy a mintás dolgokat nem szereti, pl az ábrás egérpadon, ahol ált a minta ott ugik egyet, amúgy nem lehet észrevenni sztem a különbséget
és plusz gombra se hiszem hogy annyira szükség lenne.
így bármilyen egér jó, csak eg kell szokni. viszont utána nehéz átállni egy másikra.

viszatérve meg, tudom hogy így van, csak ez egy visszatérõ problémám. hogy ezt ne vágtam hogy lehet még gimiben, fizika fakton érettségi elõtt megkérdeztem a tanártól, hogy akkor hogy van hogy a kocsin a széleseb gumi jobban tapad, pl hóban leengedik kicsit a kerekeket hogy szélesebb legyen, mikor ezekszerint nincs is értelme. Erre at a választ kaptam, hogy ez jó kérdés, tetszik neki, meg is kérdezi majd érettségin...
Magnificat
szeretem a változatosságot, így kb 2 éveként veszek új billt. általában ennyi idõ után a billentyûzetemet mindig éri valami baleset, nem mûködik pár gomb (szétszedés után sem), rámegy a kávé az elektronikára, stb... a legutóbbi kávébaleset óta én is kiszedegettem a gombokat, és pucolgattam rajta, de teljesen (csavarostól) már rég nem szedek szét billt... utálom, hogy hiába csavarozom lehetõleg pontosan vissza, onnantól már valahogy nem teljesen olyan az illesztés, recseg, kevésbé masszív, stb... szóval nálam marad a kb 2 évenként új multimédiás (!), alapkiosztású (nem kicsinyített, zsúfolt, különbözõ rejtélyes helyekre pakolt Del vagy Home gombú), kb 3k-s kategóriájú billentyûzet vétele 😊 lehetõleg fekete színben (bár amikor ezt a mostanit vettem, nem volt fekete... Ilyenkor a régi bill. marad háttérben, esetleg -mint Peet- elajándékozom...

btw olyan bill-re fáj a fogam most, amin van usb hub is 😄 Nem akarnék venni külön usb hub-ot is 😊 Jah, meg kötelezõ rajta a némítás, play, stop, köv-elõzõ szám, számológép és a hangerõ növelés-csökkentés gomb 😊 más extra gombot nem használok, de ezeket nagyon megszerettem 😄

Wearwolfff
Nem új billentyûzetet kell venni, hanem fogni egy szivacsot és megpucolni a régit. <#ejnye1>
Nekem már vagy négy éves, és már vagy ötször szétkaptam meg összeraktam pucolás céljából.

Egyébként én is jól elvagyok az A4 lézeres mezei egeremmel.
Igaz van rajta egy negyedik duplakatt gomb, de igen gyakran elfelejtem, hogy ott van.

Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com

ibor90
hát nagyon jók vagytok a csúcs egereitekkel meg padokkal 😄 de én ágyról nyomom laptoppal és a hozzá adott kis asus egérrel a lepedõn vagy a takarómon 😉

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

Magnificat
köszönöm, ezt nagy vonalakban én is tudtam (bár hülye vagyok a fizikához sajna), de:

"A súrlódást az okozza, hogy az érintkezõ felületeket nem lehet tökéletesen simára csiszolni, és az egyenetlenségek egymásba akadnak. "
kisebb felület, kevesebb egymásba nyomódó terület.

"akkor kevesebb egyenetlenség akad egymásba, de jobban összenyomódnak"
ez pedig erõsen függ a két érintkezõ felület anyagától is

"A felület csiszolásával csak bizonyos határig csökkenthetõ a súrlódás"
nagyobb felületet tovább kell csiszolni és komplikáltabb megfelelõ minõséget elérni, mint kisebb felületet, ergo megint jobb 4 kisebb félhenger-felület, és jobb surlódást lehet elérni, mint egy nagy felületen... nem is beszélve a kárról, amit a padban tehet...

utolsó indok: érzés... hidd el, akár alátámasztja bármilyen képlet, akár nem, sokkal könnyebben fut az egér ezekkel a talpakkal, mint azok nélkül 😊 agilisebb, gyorsabban megindul, mint amikor az egész talpfelület szánkázott az egérpadon 😄 szóval a feltétele számomra jogos volt, akár azért lett ilyen, mert más súrlódási tényezõje van a "skeet mûanyagnak", mint az egértalpnak, akár a felület miatt 😊

schorby
"lényeg, hogy ne legyen túl magasan ettõl az egér, de a lehetõ legkisebb felületen érintkezzen az egérpaddal, hogy megmaradjon a csúszás"

ehhez fûznék hozzá egy mondatot, és egy igazoló linket, de ez mindenhol így van 😛
A súrlódási erõ, nem függ az érintkezõ felületek nagyságától.

nem kötözködésbõl 😄
Magnificat
én is azért vettem scak a steelpadot, mert adták az egérhez (na jó, az akkor 10-11k-s egér és a 4,5k-s egérpad volt 12k). Amúgy hatalmas különbségek vannak az egérpadok között, csak attól függ, melyek közt 😊 Lent a számtechteremben valami laminált felületû textil reklám-egérpad van, ami kombinálva az ottani golyós egerekkel (nem tapad jól a felületén), kiábrándító kombináció... az optikai sem mûködik bármin, egyetemünket jól jellemzi a jópár helyen A4-es papíron (!) járatott olcsó optikai egér 😊 Szóval az is kiábrándító 😊 Ennek ellenére még anno a golyós egerem egy vastag, bõrborítású füzeten ment a legjobban... A mostani steelpad-ot meg azért imádom, mert olyan mûanyagból van, aminek a felületét az optika nagyon tudja olvasni (mini pórus-szerûségek miatt), viszont írtó jól csúszik rajta az egér, pláne nagyon jól csúszott még régebben, amíg tartott az mx510-en a teflon skeet... sajna azóta már a helye is elkopott, így most kézileg van odaragasztva egy-egy mûanyag félhenger (lényeg, hogy ne legyen túl magasan ettõl az egér, de a lehetõ legkisebb felületen érintkezzen az egérpaddal, hogy megmaradjon a csúszás. Nem olyan jó, mint volt, de jobb, mint amikor már a teljes mûanyag egér-padlót koptattam... meg gyûjti a koszt 😊 Azért a pad még bõven megállja a helyét. Jah, és a mozdulataimhoz kellõen nagy, az alja még ennyi év után is tapasztja magát az asztalhoz, és strapabíró (néha le kell mosni, és kész 😄), bár azért látni a rajta megtett kilométereket 😄

nincs igazan kulonbseg de orok elet meg 7 nap ahpgy mondjak egy ilyen steelpad raadasul mikor en vettem kaptam vele sk insidert meg anno.

the world is mine

Peetmaya
montressor, a dolog nagyon egyszerû, elmented a weight-eket, régi modellre, amin még rajta van az uv arra nyomod rá a smooth bindot és betöltöd a weight mentést. vagy ha nincs meg a régi uv verziód, akkor újra kell uv-znod sajnos. A lényeg csak annyi, hogy amikor hozzáadod a meshedhez a smoothbindot, az input részben teljesen üresnek kell lennie, semmilyen construction history nem megengedett!!!

én sem dobom ki a régi egereket, elajándékozom😊 mindig van kinek... persze nyilván mondom, hogy szar, de nekik általában így is kell😊
megnézegettem ezeket az egereket, amiket írtatok. 10-12k-t még csak csak kiadnék egy egérért, ha az bírni fogja legalább 3-4 évig, de ez a steel pad minimum 4,5kért, na ne😄 szóval egérpadra nem költünk ilyen sok pénzt😄 biztos nagyon jó, de nem hiszem el, hogy akkora különbség lenne a normál 200ft-os egérpad, a steelpad, vagy akár az íróasztalom felülete között. most másik asztalom van, mert épp költözés után meg elõtt vagyok, de majd amikor visszacserélem az asztalt a régire, akkor nem is fog egérpad kelleni, annak a felülete tökéletesen alkalmas volt rá, hogy azon használjam.

rádiós egerem nekem is volt, borzalmas. nehéz, állandóan lemerül az eleme, az nem alkalmas munkára sztem. nekem olyan egér kellene, ami pehely könnyû, mert azzal lehet a legprecízebb mozgást véghezvinni. nem vagyok ebben túl tapasztalt, de vajon vannak olyan boltok, ahol ki lehet bontatni velük az egereket, hogy megnézném milyen a tapintása?😊 long shot mi?😄

azert ezt probaljatok ki (egy jo egerrel 😊 )
hehe
Magnificat
attól függ, hol, hogy és hányszor van megszakadva 😊 amúgy mire megszakad a kábelem, addigra általában eléggé le is van amortizálva az egerem... de a mostani úgy van megszakadva, hogy az idõ 99%-ban jó, néha Team Fortress 2 közben kapcsol le egy fél sec-re, rántás közben... az meg kibírható... plussz nincs pénzem most új egérre (legalábbis mivel ha vennék, akkor legalább olyan 4-5k-s kategóriából választanék, pl:
-SAITEK GM2400 Laser (4k)
-A4TECH X-710BH USB (4k)
-GENIUS Navigator 525 Laser (4,5k)
-REVOLTEC RE120 FightMouse (6k, valszeg ilyet vennék)
-SHARKOON FireGlider (7k, vagy ilyet).

Persze azért nem elképzelhetetlen egy MX518, Razer DeathAdder vagy esetleg egy Roccat Kone sem bár ezeket nagyon drágállom már, viszont mivel a gép egyik leggyakrabban használt eleme, így fontos a kényelem 😊 A G500 nem tetszik, A Razer Naga jellegû dolgokat (17 gombos, 5600 dpi) már túlzónak érzem magammal szemben 😊 Jah, és nem vennék még egyszer rádiós egeret sem 😊

ja ertem. De most mar nem skinnelem elolrol... vagy megis? a weight-eket el lehet menteni
az uv-t nem lehet lementeni vhogy? ja most olvasom Garou: ki fogom probalni!

az egereket meg mindig sajnaltam kidobni egy kabelszakadas miatt, ezert mindig megcsinaltam, kabel levag, csati ataplikal es woila. Ezert van meg meg a 10en x eves golyos a4tech-es egerem 😊 Na jo nem ezt hasznalom, de mukodik, kepzem a vesztartalekot 😊
Magnificat

Magnificat
még mindig imádom a 12k-ért vett Logitech MX510 + Steelpad S&S kombómat... 😊 bár a festés egy részét (fõként a logi logónál) már benyelte a tenyerem (bár már van vagy 4-5 éves) 😄 bár a 8 gombját csak WoW alatt használtam ki eddig 😄

Garou
Én is évekig cumiztam az egereimmel (görgõset használtam mindig). Aztán egy szép napon vettem egy G500-as gaming Logitechet, mert mégiscsak munkaeszköz. És direkt gamer egér, pont ezért lehet rajta mindent customizálni, meg iszonyat pontos.

Amúgy render messages nekem régi Maya verzióknál is néha bugos volt. Ki tudja miért...

Montressor úgy értettem, ahogy Peet is írta. Ha már le van csontozva, akkor egy régebbi mentésbõl beimportálni az UV-zott modellt és transform attributessel átvinni csak az UV-t az újra?

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

nekem egy razer van meg anno cs-zni vettem de aztan rajottem hogy masban is hasznos 😄 hogy ilyen erzekeny.

the world is mine

Peetmaya
amúgy ezektõl függetlenül nekem nagyon tetszik a maya 2011.
rájöttem közben, hogy csomó navigációs meg modellezõs bugot miért csiál. Nem a maya hibája, hanem a bill/egeremé. A billentyûzetem úgylátszik már nem bírja sokáig, néha leüt 1-1 hülye billentyût, meg be-be ragad valami, mondjuk ez ritka. Ami viszont nagyon zavaró, az az egerem, megtört a kábele sjana és ez okoz egy csomó hibát. nincs meg egy éve basszus és 5,5eft-ért vettem. Annó 4-5 évig egy sima 1000ft-os egérrel elvoltam.

Peetmaya
montressor, Garou úgy értette, hogy mielõtt skinneled a csontrendszerhez a karakteredet, azelõtt kell delete history-t nyomni rá. Amúgy én modellezés közben kb 5-10 mûveletenként nyomok egy delete history-t, gyorsítja a maya mûködését is, hogy nem kell annyi construction node-on keresztül kitalálnia a mesh aktuális állapotát....

olyat tudhatok, h lementem az elozo mentesbol az uv-t vhogy, es visszahuzom az pozolt figurara?
Ha igen hogy?
koszi Garou, ha delete non-deformer hystory-t nyomok, mar akkor is gajra vagja 😞
a sima history-t meg nem torolhetem, mert oda lesznek a clusterHadle-jaim 😞
Garou
Montressor:

Ha kész az UV, mielõtt bárhová is elmozgatnád a testet, nyomj egy delete-historyt. Utána nem fog szétcsúszni.

iBor: A viz nekem sem nez ki ugy sajnos, sokkal sotetebb. Sima plane az egesz, anyaga mia material:
noise A> bump2d B> misss_set_normal C> mia_material
A:outAlpha>bumpValue
B:outNormal>normal
C:outValue>bump

Nekem az a bajom, h veszettul sotet a vizem, nem atlatszo, pedig a transzparencia fent van 0.950-on

A round cornerst a mia_material bumpjara huzza ra egy tutorban az ember.
van egy figuram, amit beuveztam, feltexturaztam, felriggeltem. Na most fogtam bepozoltam, es az uvja elszallt 😞 Hogy lehet azkkor pl animalni?
hja en is sejtettem hogy a maya a ludas csak egy otlet volt vegul is hogy hatha. ezert nem is valtok meg en sem 2011-re varok meg vele.

the world is mine

ibor90
Montressor:
próbálkoztam azzal a vizes tutorral amit nem olyan rég linkeltél
nekem nem nagyon akar mûködni a dolog 😞
pl a vizet mivel csináltad? én egy nCloth plane-re adtam egy kis turbulance-t de nem hiszem hogy ez lenne a legjobb módszer
de nem is ez a lényeg, hanem hogy nekem nem néz ki úgy a causticom sehogy sem mint ahogy neki
meg még annyi hogy a roundcorners-t hova kellene bekötni?

Peetmaya
Midas én másban még nem tapasztaltam, és eddig maya-ban sem, úgyhogy nekem ezért fura... Fogjuk arra a dolgot, hogy újraírták a maya alapjait és még bugos a rendszer...

Garou nekem semmilyen infót nem ad ki. Kiírja a script editor, hogy rendering with mental ray, aztán rendering complete. Ez régebben úgy ment, hogy a script editor írta kb 5%-onként, hogy hol tart a render, aztán átvette az output window a szerepet és vagy 0.1%-onként írta, meg final gather számítást meg mikor milyen mapot tölt be stb. és a végén egy render info összesítés. Nekem erre tényleg nagy szükségem lenne, mert animációt kell majd renderelnem, és ha nem látom hol tart, vagy épp mit csinál (kb 30-40 milla poly lesz a jelenetben, szal jó volna tudni, hogy fut-e még, vagy csak áll egyhelyben, mert ilyen is volt már). Szóval kedves Autodesk, nagy szeretettel várjuk a 2011 sp1-et, mert sok bug van az alapban... Amúgy meg azt kell mondjam, hogy a szoftverfejlesztés iránya nagyon jó fele mutat, nekem nagyon tetszik az új maya.

ilyen ctrl alt del dolog nekem is volt mar csak vue alatt szoval ezt lehet win7 miatt csinalja nem tudom

the world is mine

Garou
Peet ugyanez nálam is!

Se Progress se Detailed Messages, csak sima alap infok.

Plusz nálam az output window néha hibaüzenettel köszön a Maya indítása után (valami "command" baromság pár napja nem csinálja, így nem tudom pontosan felidézni), ilyenkor restartoltam a biztonság kedvéért.

Pár napja egy egész scene ment exportra és új projectbe beimportálásra, mert hiába volt beállítva minden normálisan a plug-in editorban a Mental Ray minden egyes beállítás módosításánál valami missing hibaüzenettel villogott, és a render is -ugyan lefutott- de alap beállításokat adott a végén, hiába állítottál át bármit maradt pl az aa level is az alap értéken. Új projectnél meg minden futott normálisan. Pedig azon kívül, hogy modelleztem meg megnyomtam a save-t néha, nem csináltam semmi rosszat az alap projectnél sem... Furcsa.

Peetmaya
egy újabb hibát találtam 2011-ben. legalábbis nálam. a color sampler toolt csak úgy tudom használni, hogy ha rákattintok, hogy onnan veszek mintát, akkor megáll minden (zene megy a háttérben, de semmi reakciót nem kapok egyik progitól sem). nyomnom kell egy ctr alt delt, arra bejön a win7 programleállítója és ettõl ébred újra fel a rendszer. mindig így csinálja, elég kényelmetlen.

vki nem tu8dná megnézni esetleg, hogy az a batch renderes dolog mûködik-e neki?
Garou pls😊
lehet vmi rendszer szinten nem megy nekem, és új wint kéne tennem, nem tudom... mostanság sokat fagy a maya, meg ezek a bugok is...

gondolkoztam rajta en is lehet ossze sew-elem oket, koszi 😊

the world is mine

Garou
Midas jó lesz, de a mancsait igazán egybe lehetne UV-zni a lábakkal!

wwolf: koszi
Midas: ez fa*a lesz!