32214
Maya
  • Magnificat
    love 23
    joy 32
    wow 27
    mad 159
    sad 58
    fear 5
    neutral 18
  • Garou
    Hajra Wolf, kivancsi vagyok mi lesz a vege!

Nezem ezt az Eve Contest legjobb 15-jet a Devianton... Verseny utan rinyalni -foleg resztvevokent- nem igazan szerencses, de en eleg tragya kepet adtam le, ugyse nyertem volna, igy megtehetem. :) Szoval elnezve a beerkezett munkakat, nem kicsit vicces nehany dontos urhajo... Morci is pl az artistpub-world3d-rol is siman kimaradt meg nehany nagyon profi gep is. Mindegy, a zsuri biztos jobban tudja, mondjuk paran ahogy nezem a forumon is hangot adtak velemenyuknek, bar sokra aztan nem mennek vele.
  • Midas
    jol nez ki :)
  • Wearwolfff
    Hát újracsináltam ami elszállt. Jelenleg így áll. Az ablakokat lekerekítettem, és már éppen a testet formáltam volna az ablakokhoz mikor megesett az eset. De így már utólag valószínűleg nem is fogom smooth-olni, majd arról normal mappolni, mert minek, ez is messze lesz a képen, szóval bevellel oldom meg. De még így van ahogy van.

• Magnificat
    megesik->mentés gyakran (vagy automatán)
  • Midas
    ismeros :) reszvetem
  • Wearwolfff
    Szarszemét életbe. Automata víruskeresés elindul. Maya összeomlik. Mentés jó régen.
  • Magnificat
    nem is olyan vészes :) Láttam már rosszabb, fizetett munkát (ami persze egy dolog). Nonprofit célra, első animációként kezelve a célnak megfelel reméljük :)
  • zenoka
    :))
  • kenyeresdaniel
    Természetesen nonprofit :)
    Első animációm.
    Szakdolgozatomhoz lesz. Ez a minőség már megfelelő egy Bsc szakdogához a konzulens szerint is XD
  • zenoka
    a szandek nemes...
    kivitelezes borzalmas (szakmai szemmel). remelhetoleg nonprofit munka.
  • kenyeresdaniel
    Üdv
    Gondoltam megosztom veletek az animációt amit készítettem.
    http://rapidshare.com/#!download|284|425129434|muzeum.avi|47443
    Nem röhögni !. Értelmileg sérült gyerekeknek készült oktatóvideó.
  • Magnificat
    bár nem használtam, de felteszem, csak szokni kell... a 3ds max után a maya is fura volt a millió menüjével és irányításával, de elég hamar beleszoktam... most meg már ügyetlen vagyok másban :)
  • drevil666
    Alias használnék ha boldogulnék vele:)
    nyitottam egy topicot is korábban ezügyben:
    http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1286618628
    Az Alias tökéletes lenne (ha jól konvertálható belőle Inventorba a cucc), de kurva szar a kezelése.
  • Wearwolfff
    Én meg most egy villamost készítgetek. Igaz poligonban.
  • Magnificat
    így van, az Alias hajdanán a maya-t készítő cég neve volt, amit később felvásárolt az Autodesk (mint minden mást is kb :D), és különböző részfeladatokra bontotta a programjai tudását, és ezek alapján adta ki őket... formatervezők között én is sokat hallottam már az alias surface-t. ott, ahol nem jó a poligonális modellezés... de autodesk alias termékekből is van egy pár: Autodesk Alias Design,Autodesk Alias Design for Inventor,Autodesk Alias Surface,Autodesk Alias Automotive...
  • Garou
    Esetleg ICEM Surface modellezot... Sokak szerint mar elavult, de itt van par profi, akik ha valami gyorsan kell, akkor azt hasznaljak.
  • Garou
    Nos, szerintem nem ugyanaz a ket program, de lehet, hogy tevedek... Bar en ugy tudom, hogy az Autodesk itt a nagy felvasarlo.

Ha Surface-ekkel akarsz dolgozni, akkor hasznald az Alias Surface programot, ne a Maya-t. A fomratervezok koreben azt hasznalja mindenki design elemek letrehozasahoz, meg a Rhino-t (ezt is ajanlani tudom). Jo, nem mindenki, de 90% biztos.
  • drevil666
    Úgy tudom az Alias, amit Én használok az tulajdonképp MAYA, mert tavaly felvásárolta a MAYA-t.
    A kezelőfelülete más.
    Na ilyesmit kellene pofásan megcsinálni:
    [Sajna az Inventor nem erre lett tenyésztve[#zavart1] ezért nem képes erre.]

[IMG][/IMG]
  • Magnificat
    reméljük... bár az alias-ban nem vagyunk nagyon otthon...
  • Midas
    lol
  • drevil666
    Pár hét és a tenyeremből fogtok enni.
    Sith nagyúr vagyok:)
  • Magnificat
    befogadni persze hogy befogadunk, csak kérdés, hogy mennyit látsz montanában pl engem vagy Garout a környéken :( sajna eléggé beütött a sok feladat...
  • drevil666
    de remélem befogadtok:)
    úgy 2000 HSZ-t már végigolvastam

invetorban nyomulok amúgy
  • zenoka
    3 eves hozzaszolas lol....
  • drevil666
    túl keskeny... a szán is meg a tok is, de amúgy nagyon szép.
  • drevil666
    ohhhh
    Jó helyen járok
  • drevil666
    Üdv.
    Én Alias 2011-et használok.
    kérdésem: a MAYA a Surface-ekkel hogy bánik.
    Könnyen lehet STEP-be vagy valami más uni-formátumba tenni a saját formátumát?
    Főleg gépjárművek (buszok) formadarabjait akarom vele megcsinálni, de a felhasználói felület hááááááát...
  • kenyeresdaniel
    Üdv
    Win 7 alatt találkozott már valaki olyan problémával hogy a panelek egyszerüen nem jelennek meg ?
    gma x3100 integrált vga van a gépben ,ezmiatt lehet ez a hiba. De xp n minden ok volt.
  • Magnificat
    nem rémlik, hogy tapasztaltam volna...
  • montressor
    neha nemtom mit csinalok, de az eger jobb gombjara nem tudom kivalasztani a vertex/face stb-ket, hanem complete tool es select all van csak. Ebbol, h lehet kilepni? es mitol van ez?

koszi
  • montressor
    a butykok kozott alul surusodik ossze kicsit...
  • montressor
    ketszer olyan textura suruseggel:
  • Magnificat
    unfold, ha úgy van darabolva, meg növeld az ismétlődést, hogy jobban látszódjanak az eltérések (legalábbis én több kisebb kockán jobban látom, mint pár nagyobbon...)
  • montressor
    csak vm modban voltam...

Hogy lehetne a beepitett toolokkal csokkenteni ennek a torzulasait?
  • montressor
    jol nez ki

2011ben az uv editorban nem lehet eleket kijelolni?? vagy csak nekem tocsoreszik?
  • Magnificat
    csini lesz
  • Wearwolfff
    Egyszerű víztorony. Távolban lesz és nem is fog teljesen látszódni, úgyhogy csak textúra.
    Talajtól a hegyes csúcsig 35méter magas.

• Wearwolfff
    A textúra és a viewcube megoldódott a legfrisebb driver feltevésével, de a lambert 1 még mindig fennáll, de az szerencsére csak egy jeleneten belüli dolog.
  • Wearwolfff
    Mint már írtam korábban nem tudok renderelni semmit, amin lambert1 van. Ha létrehozok egy új bevonatot, azt simán viszi. A viewcube sem látszik, csak egy feketeség, de ez még nem volna baj, egyébként sem használom, de a textúra helyén színes bizbasz. Így nem lehet dolgozni. Feltettem a 2011sp1-et, ha másért nem ezért megéri váltani. De ugyanaz dettó textúra helyén színes bizbasz. Pedig ez felpakolta magának az összes runtime és directx dolgot. Viszont beimportáltam a beállításokat, de az csak nem okozhatja ezt.??

A textúra egyszerű jpg, semmi progresszív módszer. Rendernél látszódik, csak viewportban nem. Rendszert most nem tudnék telepíteni, mert XP telepítőmet nem bootolja az alaplap. (nem a meghajtó a rossz, másik gépben betölti). Még megpróbálom újratenni a vido drivert, azonfelül semmi ötlet.