Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com
Egész jó random könyveket csinál. Egyedüli negatívum még, hogy csak a könyvek számát tudod megadni. Jó lenne például megadni színeket, nagyjából méretet, hogy ne legyenek ekkora szintkülönbségek. Így most ha én egy könyvgyûjteményt szeretnék, ami egy színbõl és fajtából áll, akkor generálnom kell vagy 400 könyvet amibõl kiszedem ami nekem kell. És elég nagy poligonszámmal dolgozik, viszont smooth nézetben jól mutat.
Viszont külön jelenet kellett hozzá amit aztán beimportáltam a másikba. Nem tudom miért amikor megpróbáltam az alap scene-be generálni csálé összevissza face lapok jöttek ki. Valamint nem szabad össze grouppolni a könyveket. Vagyis csak a végén, ha már nem generálsz többet. Megcsinálsz harmincat kijelölöd õket félretolod, majd megint megcsinálsz harmincat félretolod. Majd a végén groupolod össze amiket félretoltál. Ha elõtte teszed egybe akkor valamiért csak egy könyvet produkál. Bár combine-nal még nem próbáltam, hogy utána mit mûvel.
íme a generált könyveim:
Guttenberg
http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)
Tegnap Enikõ (a progalapos csaj), úgy felhozta a banán esetén azt, amit én is csak pár hónapja tudok, hogy mindegyik genetikai ikertestvér, köze nincs az igazi banánokhoz, meg hogy egy betegség gond nélkül kipusztíthatná õket, mint ahogy történt az 1800-as években a banánnal, és csak azóta van ez a mostani, úgynevezett Yellow Cavendish banán... meg van piros banán, stb... szóval már az, hogy tud ilyeneket, pedig nem vág a szakmájába, nem tûrja a netet folyamatosan ilyenekért, csak épp tájékozott, érdeklõdõ, és minden érdekeset megjegyez 😊 bazz, ha nem járna jegyben 😊
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
magni megemlített egy csajt és egybõl rá cuppantok hogy úristen hol? hol?
BBT nézés nem volt, helyette 1 óra programozás, 2 óra beszélgetés váltogatva... a multkor 7 órás beszélgetés, prog nélkül 😄
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD
most tanulok a holnapi numerikus analízis vizsgámra, tanítok egy gyönyörû leányzót programozás alapjaira és fizetõs munkát csinálok egyszerre... :S 😄 legalább érzem, hogy élek 😄
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
the world is mine
Assassin's Creed Brotherhood
Olyat büntet már megint, hogy pityeregtem rajta egy sort diszkréten.
sarkok nem jok kep
vegul is e szerint csinaltam:
linksarkok nem jok kep
link
Érdekes, hogy amíg a wip-be pakolsz kevesebb tanácsot kapsz, mint amikor kiteszed a kész képet.<#confused>#confused>
Mondjuk rajtam már az se segített volna.<#hehe>#hehe>
Azóta kaptam tõlük folyamatosan kissebb munkákat (kb heti kosztpénzre ha jó volt, de mégis pénz), illetve most, mivel elégedettek voltak az elõzõ munkámmal, jött egy újabb nagy, és úgy néz ki, után közvetlenül lesz még egy nagy... persze rövidebb határidõvel, olcsóbban kellene jobbat csinálni, de nekem most a pénz a lényeg, hogy legyen következõ tandíjamra valami... amondó vagyok, nagyon kell egy törtetõ ember. ha te vagy, az jó, mivel én nem vagyok ilyen, ezért jó, hogy a fõnököm az. az õ cége mindig el van havazva munkákkal, mert 110 helyre megy, napi 16 órát dolgozik, kis cég, és ezer lábon áll. én egy újabb láb lettem, nem vagyok mestere a szakmának, sõt igazán most kezdem tudatosan csinálgatni a dolgaimat benne, de legalább relatíve gyorsan, folyamatosan javuló munkát végzek nekik, õk pedig egyre több helyen látják úgy, hogy milyen jó lenne ide is meg oda is egy kis 3d látvánnyal feldobni a dolgokat. Persze ez nem mérvadó, lehet, hogy fél év múlva megint semmi sem lesz egy fél évig, nekem ez jelenleg a suli miatt jön nagyon jól (no meg hogy van programjuk, így eseti megbízás keretében tök legálisan megy minden, adózva meg miegymás). szóval ha igaz, amit mondanak, akkor több megbízásom is lehet a jövõben, aminek persze nagyon örülnék...
de hogy erre lehet-e alapozni valakinek a jövõjét, hogy fõállásban ezt tegye? szerintem ez most kivitelezhetetlen. mellékállásnak okés, munka van, de megélni csak ebbõl szvsz nem lehet perpill...
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
Az lenne a gondom, hogy ha mondjuk egy kockánál beállítom, hogy Vertext, és amikor rá megyek az egyik sarkára és rákattintok akkor az egész kockát kijelöli és sárgán világit. Hogy tudnám ezt elkerülni?
Szoftver tudás szerintem meg egy olyan dolog, hogy ninkább az eljárásokat kell ismerned. Ha kompozitálásról van szó, akkor azt kell tudnod, hogy milyen módszerekkel raknak össze egy kompozitot, és nem azt, hogy ezt konkrétan fusionben hogy kell megvalósítani. Ha modellezõnek mész, akkor tudnod kell, hogyan kell kialakítanod a topológiát, milyen edge loopokat, edge flowt alakítasz ki, hogy a modelled megfelelõ legyen az elvártaknak. Tehát egy olyan alap tudás kell, ami nem szoftver specifikus, hanem áthelyezhetõ bármelyikbe, így a technikai akadály, hogy egyik helyen maxot használnak, nem mayat, csak két heti kényelmetlenséget kéne, hogy okozzon, míg hozzászoksz a max interface-hez. Természetesen eleinte nem leszel annyira hatékony, mint maya-ban lennél, de ez csak megszokás kérdése. (ahhoz tudnám hasonlítani, lehet rossz a példa, de pl ha gitározol, akkor akkusztikusról elektromosra váltasz. Nagyon szokatlan eleinte, sokkal bénábbnak érzed magad, de megszokod a vékonyabb nyakat, az élesebb húrokat, és utána ugyanazokat a dalokat el tudod majd játszani rajta, amit akkusztikuson is el tudtál). A sokrétû ismeret pedig mindig elõny, ha tudsz zbrusholni, ergo sculptolni, az mindenféleképpen elõny, mégha a leendõ munkához ez nem is igény. Amúgy meg ha már megy a zbrush, mudbox csak 1 lépés, és vica-verza.
Es altalaban valamit be is kell mutatnod eloben egy ilyen interjun legalabb is nekem kelett meg mikor en keresgeltem akkor irtak is hogy keszuj fel ilyesmire a legtobb hirdetesben mondjuk nekem photsohop volt mayaban nem vok profi.
the world is mine
Olyan kérdésem lenne, hogy hogyan lehet nagyon jó szakemberré válni? Tulajdonképpen mit is kell ismernie egy nagyon jó szakembernek? (Maya oda vissza)? Vagy mellette egy ilyen szobrász program magas szintû elsajátítása is fontos? Például a Zbrush. Vagy akár még a kompszitáláshoz is érteni kell?
Régen valaki mondtah ogy külföldön mindenre van külön ember, de itthon mindent kell szinte egy embernek tudni (modell, animáció bevilágítás, textura etc...) Ezért is kérdezem, hogy mi az amit kell tudni?
Szintén régen mondta egy szaki, hogy a cégek legtöbbször fórumokon publikált anyagok alapján keresnek meg egy-egy 3d grafikust.
Illetve itt jön egy kicsit igazán hülye kérdés. Mint kezdõ hol tud tanulni legtöbbet? Otthon vagy egy csapatnál mint gyakornok? Egyáltalán manapság van ilyen a 3D grafikánál hogy gyakornok?
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
Gondolok itt arra hogy ha például elkészül egy utca modell, vagy egy mélygarázs, esetleg hangár és jól be is van világítva, akkor ezeket ki lehet renderelni spherical hdri képként , hogy késõbb fel lehessen használni, autók, repülõk hátereként.
Megmondom miért kérdezem. Az összes eddigi hdri kép amit felleltem a neten, az mind való életbõl fényképezett helyszín volt. Nekem olyan kéne amin látszik, hogy grafika, szóval festett textúrákkal lenne. Vagy hdri megvilágításnak csak photoreál munka esetén van értelme?
the world is mine
Közben azért a sok siránkozás mellett eszembe jutott, hogy néhány olyan embert is ismerek, akik webdesignerként illetve programozóként iszonyat jó munkát végeznek. Nem csak simán "megfelelõt", hanem olyat, amitõl szinte minden alkalommal hanyattvágja magát a megrendelõ. Na, nekik mondjuk régen sem volt és most sincs semmi problémájuk megélhetés terén.
Amúgy igen. Pontosan ennyire szar a helyzet.
A minõség csak egy dolog, sokszor a szart is el tudják adni, az olcsóbb munkaerõ néha jobban megéri.
A kulcsszó: kapcsolatok. Ha sikerül egy rakás ügyfelet/munkatársat az évek során megismerni, akkor azok adnak melót neked, legyél akár szabadúszó, akár cégtulaj. Ez nem 3 embert jelent, hanem kiterjedt ügyfélkört. Akkor van megrendelés, és pénz is. Ellenkezõ esetben/kezdõként sok szerencsét. Összejöhet persze, lehet próbálkozni. Én mondjuk próbálok elhúzni külföldre. Végigjártam a szamárlétrát, újrakezdeni csak több pénzért van kedvem.
Egyébként külföldi cégeket nézegetve észrevettem, hogy egyre több indiai meg távol-keleti cég képviselteti magát nagyon profi módon mondjuk a német piacon. Õk is ide fognak termelni otthonról, és a tendencia növekszik. Ezen is érdemes kicsit agyalni, hogy hova fog vezetni.
the world is mine
Tegnap olvastam ezt a szösszenetet, hogy 3D grafikusok sem kapnak állást? Tényleg ennyire rossz a helyzet?
Kattints ide az elolvasáshoz
Mi a véleményetek errõl. Régebben azt mesélték nekem, hogy folyamatos a felvétel és azért ezzel el lehetett helyezkedni. Nagyon dúrva ha ez mind igaz amit ott leírtak.
amúgy van külön renderelõje, és elég jó rendert csinál
csak lusta vok próbálgatva beállitgatni 😊
the world is mine
de 100% saját munka, és 100% szabvány bújás, apróhiba miatt , vagy szemétség miatt visszadobálás, átalvatlan éjszakák szüleménye
Solidworksben (jútúbos)