32214
Maya
  • Lekonel
    Kellemes ünnepeket nektek srácok! És természetesen kreatív új esztendőt imigyen:)
  • Midas
    Kellemes karacsonyt mindenkinek :)
  • Garou
    Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek!

• Magnificat
    Nah itt is Boldog Karácsonyt mindenkinek... mentem haza, hétfőn jövök...
  • Peetmaya
    Boldog Karácsonyt Mindenkinek!!!!
  • montressor
    Haliho!

Bekes boldog karacsonyt kivanok!
  • youth #29029
    Gratulálok a melódhoz! Izgalmas lehet egy ilyen csapatban dolgozni!
    Helyileg hol vagy? San Francisco?
  • Magnificat
    Drukkolni nekem 9-től digitre...
  • Obicsek
    Thx.:) A gép neve p40m és az m vezethetett meg. Igen, néger pilótákról lesz szó, legalábbis mindig azokat látom a greenscreen-es footage-eken.:D

Hogy mennyire lesz realisztikus azt nemtudom... van pár wip shot, azok úgy néznek ki, hogy a gatyám nagyon barna lett.:) Szóval a grafika szép lesz... hogy maga a film milyen lesz, arról fogalmam sincs. A band of brothers nekem is nagy kedvencem, az baromira jóra sikerült. Remélem ez is megüti a szintet.:)

Kérdezni amúgy lehet, gondolom az alapabb dolgok (pont ami mondjuk kevésbé érdekes:D) nem ütközik szerintem NDA-ba.
  • repvez
    reméljuk azért tudsz nekünk minél több hasznos infoval szolgálni.
    Azért egy kis pontositást had ejtsek meg, mint repülögép szerető ember.
    A P-40esnek nem mustang volt a neve hanem warhawk a musztangok P-51-es név alatt futottak.
    A cimből itélve a tuskegee airman-röl fog szolni?Remélem lesz olyan realisztikus mint a band of braders, mert ilyenbol hiány van repülös berkekben.

sok sikert a munkádhoz
  • Obicsek
    Thx.:) Hát, jó hosszú NDA-m van. Igazság szerint nemtudom, hogy mit is mondhatok vagy mit nem... a project végülis bevan jelentve. Egy film-es intróval kezdődő tv minisorozat, asszem 6 részes. Red Tails a neve és George Lucas a producere meg félig rendezője is, ahogy kiveszem... mert Ő feedbackolja a kamerákat meg ilyesmi.

Az van, hogy kell sok repcsi... és az én feladatom a p40m mustángnak a lookdevje volt (azaz a shaderek setupja és finomhangolása), elkészíteni 2 szekvenciához a light riget illetve most az egyik szekvenciának én vagyok a leadje... nem nagy lead, mert van alattam két ember, de akkor is.:D A titulusom meg lightingTD, 90%ban világítok de 10%ban van amolyan mindenes feladatkor, ha van valami dolog amin egy shot megbukik és azt mi tudjuk javítani akkor mi javítjuk. Ha nem, akkor megy modellezőkhöz, texturázókhoz a cucc. Frankó kis project... szeptember vége óta vagyok rajta, és jövő szeptemberig tutira a projecten leszek.
  • Peetmaya
    nekem is így működik, de nem sírtam sose amiatt, hogy a group node-ot utána törölni kellett:)

Obi az gz nagyon, gondolom nem mondhatsz róla semmit...:) Ha igen, akkor csupa fülek vagyunk.
  • Wearwolfff
    Már rájöttem én is, hogy teljesen összekevertem a DivX codeckel. Mostanában sokat használtam, és ahhoz oda is van írva ló betűkkel, hogy: '2 logical cpus'. Ezt most benéztem. :D
    De ha megy a négy mag, akkor szép lassan elkezdek összespórolni rá én is.
    ---------
    A következő a problémám a 2011ben. Amikor duplicate face vagy extract van, akkor parenteli a mesheket. ilyenkor forgatni akarom bármelyiket, akkor torzítja is. Hiába a history törlés és freeze transform, semmi haszna. Mindig ki kell jelölni őket és nyomni egy unparentet. Ezután már normálisan tudom forgatni őket, csak így meg totál teleszemeteli az egész outlinert, mert nem törli ki a parent groupokat. Nincs erre már valami javítás, vagy csak én szívok vele? 2009-ben ilyesmi messze nem volt.
  • Magnificat
    Bobaként persze :D
    Mesélhetsz te is a melódról :D
    Most is az van, csak elmentek a "nagyöregek". páran abból az időből (amikor még kezdőbbek voltunk) beértek, én maradtam olyan, amilyen :D
  • Obicsek
    Szevasztok, rég nem jártam erre. Bobaként, vagy Obiként irogattam annó ide, emlékszik egyáltalán valaki?:D

Jó lett a demóreel... különösen tetszik a p40m mustang, most hivatalból engem azért fizetnek, hogy ezt a repülőt világítsam. (Van szerencsém egy ILM projectben lightingTD-set játszani...)

ígérem igyekszem majd többet benézni, régen jó hangulat volt itt.:)

szevasztok
  • Magnificat
    jó itt lenni :D

csak valami miatt tegnap óta nincs ctrl-alt-del-em... :S akárhogy nyomom, semmi sem történik (nem dobja fel, hogy le van tiltva, mintha vírus lenne, hanem csak nem történik semmi). és újra sem indítja magát... ha kézileg indítom el a taskmgr-t, akkor megy, illetve pl a ctrl-esc is megy (start menü). Mivel most úgyis tanulok a holnapi vizsgámra, feldobok pár játékot, amik eddig nem mentek (AC2, GTA4, stb...), aztán újrahúzom, ha nem megy... de este dolgozni kell már megint, mert le vagyok maradva...
  • imp99
    Így van...1hónapig 100%-on mind a 8.

Sör simán.....:D De a whyskit megitták mikor party volt nálam egyszer úgy h nem is tudtam róla :S majd veszek egy újat egyszer :D
  • Peetmaya
    nálam mr zokszó nélkül 4 magot használ, de ha jól tudom Lanti 8 magos gépe is maxon futott, amikor renderelte a reel cuccokat.
    Amúgy gratu a reelhez Lanti, majd üljünk össze egy sörre és kielemezzük:D Vagy befejezhetnénk azt a whyski-t, ami még mindig ott érlelődik nálad:)
    Mag gratu a gépfejlesztéshez, üdv a 4 magos társaságban:D:D:D
  • Magnificat
    ha mind a 4 mag dolgozott, akkor a buszos jelenetemet (csak AOC + 1 fényforrás, 250k polygon) 1:06 alatt húzta le, míg ha két magot letiltottam a programnál (hogy csak a 0 és 1-es magokat használja, a 2-3-at ne) 2:05-re nőtt a renderidő... Szóval használja mind
  • Magnificat
    nálam MR alatt mind a négy mag fullon dolgozik...
  • Magnificat
    na majd mindjárt megnézem, bár szerintem feltűnt volna pl Peet-nek, ha csak 2 magját használta volna a render...

Mire gondolsz, hogy elfüstöl? Az új gép? az bármikor előfordulhat sajna, az újnál is, és a réginél is... pláne, hogy ha elfüstöl, valszeg több mindent vinne magával, mint csak az alaplap-proci... szóval nem tehetem meg, hogy mindenből legyen tartalék... tartalék táp, monitor, vga, stb... ha csak 1-2 ezrest érne a gép, akkor én is megtartanám, de olyan 8 körüli összeg nem elhanyagolható...
  • Wearwolfff
    Én úgy tudom, hogy az a mentalray ami a Mayával jön, az maximum, csak két magig megy. Ha megveszed a standalone-t, vagy fejlettebb licenct, akkor persze zokszó nélkül.

És ha elfüstöl mikor már nem garis valamelyik??? nincs semmi tartalékod? Vagy van laptopod? Én mindent elraktam, ha szereznék egy tápot, akkor simán össze tudnám rakni a régi masinám is egy 2,1 Celeronnal, 512sd-vel. Bár az is igaz, hogy az én alkatrészeim már nem jók semmire. Amin nem megy a krájzisz azt már nem veszi meg senki. Egy ezresért meg nem adnám el, többet ér tartaléknak, mondván ne fizessek fölöslegesen a netért havi 8ezret, mikor nincs is gépem.
  • Magnificat
    Igen, 4 db 2.9-es magja van... a proci bruttó 25k volt boltban újonnan, az alaplap pedig 17... szóval összesen 42 körül fizettem... A VRay olyan gyönyörűen húzta le a cuccokat 4 maggal, mint a szél... Ezenkívül szerintem az MR is szó nélkül használná mindet, nem tudom milyen licenszről van szó... a ram maradt a "régiből", ezért is vettem direkt olyan lapot, amibe ddr2 megy... Én is úgy gondoltam, hogy nem fogok tudni most gépet újítani, de bejött 23k nem várt összeg, és remélem a régi alkatrészeket is el tudom passzolni olyan 8k magasságában... és akkor csak egy tizes az, amibe került...
  • Wearwolfff
    Ez akkor most 4magos? A x4ből gondolom. A minap én is körbenéztem. Igaz pénzem az nyista, de azért körbenéztem. Mindenütt azt írták fórumokon, hogy még nem igazán van bármi is ami kihasználná a négy magot. A Mental ray is két magig van ingyen licencelve. Szóval én abba gondoltam, hogy egy négy magos proci 2gigával, vagy egy két magos 4 gigával. Még mindig tételekkel olcsóbb lenne.

Teljesen kész. Nekem is kéne egy új masina. De az idei és talán a jövő év fejlesztése annyiból állt, hogy az 1.7 celeron procimat lecseréltem egy 2.6 pentiumra. Persze ezzel is kipróbáltam a vRayt, de tetű lassú, pedig lenne benne pár ficsőr, amit ki tudnék használni, de rohadt lassú, még a mentalraynél is.
  • imp99
    Munkaszerzés..
  • Magnificat
    összehasonítva egy most talált, régebbi cinebench eredményemmel:

4000+ X2 @ 2.1 GHz + NVidia 8600GT 256MB
    Single CPU rendering: 1599
    Multi CPU (2): 3054
    Speedup: 1.91x
    OpenGL speed: 2254

Athlon II X4 635 @ 2.9 GHz + Radeon 4670 1GB
    Single CPU: 3037
    Multi CPU: 10353
    speedup: 3.41x
    OpenGL speed: 5162...
  • Magnificat
    basszus nagyon adja :) a 45 perces renderemet lezavarta kb 15 perc alatt :D ráadásul úgy, hogy még nincs alatta friss oprendszer, a nyári win7-re engedtem rá minden saját drivere nélkül... a windows vagy 3x újraindulgatott, mire mindent beszerzett innen-onnan...
  • Magnificat
    Nyehehe... Looka' Looka' here (aláírásom :D)
  • Midas
    nice n1
  • Magnificat
    én úgy csináltam, hogy minden modell külön .MA-ban volt, és a file->reference editorban behoztam őket, mint referencia... Ekkor nem módosíthatóak (legalábbis úgy tudom), hozzák magukkal a namespace-t, a shadereket, layereket, stb... azokból pakoltam össze pl a templomom állását is (külön a torony, külön a torony-alap, oldalfal, kistorony, hátsó területek, egyebek...
  • Wearwolfff
    Szét szeretném cincálni a jelenetemet, mert már vagy 50mb és a mentések túl lassúak. De teljesen szétcincálni. Kiexportálok minden egyes modellt (hűtő, tűzhely, lámpa, gitár, tévé, stb.), majd visszaimportálni a jelenetbe mint referencia. Azt szeretném, hogy minden egyes modellt külön projectben tárolni. UVzni, textúrázni a saját projectjében lehessen, így módon ezeket később bármikor fel lehessen használni egy nagy jelenetben, ahol csak a méretet, és pozíciót, fényeket rendert, háttért. lehessen állítani.

A gond, hogy ezt nem tudom, hogyan kell. El tudná nekem magyarázni valaki, hogy mit kellene beállítani és hogyan a Mayában, hogy a különböző modellek tényleg csak hivatkozásként legyenek benne, és ne beágyazva? Mármint ha valamit beimportálok, akkor ne kelljen újratenni minden egyes textúrát, shader kapcsolatot, hanem az a modellek sajátjában legyen. És ezeket a szükséges projecteket bemásolom mondjuk a nagy jelenet 'data' részébe vagy a scenen belül egy 'models' mappába.
  • Wearwolfff
    Bármit mondtok nekem az a droideka jön be a legjobban. Különösen a rig, ahogy tényleg életet vittél bele, és látszott az egyes részek, hogyan mozognak..
  • Magnificat
    finger crossed, remélhetően 3-4 óra magasságában gépcsere lesz :)
  • Garou
    Megtérül(?). Konkrét cél (állás elnyerése) volt az ösztönző, vagy mint referenciát a jövőre nézve készítetted?
  • imp99
    szóval annyira nem volt jó.....elég görcs volt és idegeskedés és ezért is lett összecsapva a render.....
  • imp99
    elárulom ez egy hazárdjáték volt. :)
    A megspórolt pénzemet tettem fel erre a kis videóra...;) szóval volt kockázat.
  • Magnificat
    kétlem, hogy nála is ilyen egyszerű lett volna... :D
  • ibor90
    hát jó is annak aki csak úgy van és hónapokig csak a reeljével játszhat
    mások meg iskolába, egyetemre járnak, meg dolgozni :D
  • imp99
    Hát igazság szerint sztem még több volt...1-2 nap néha kimaradt, meg hát amikor renderelés volt akkor nem voltam a gép mellett, de néha amikor nem álltam túl jól, akkor 20-27 órákat is letoltam egybe...pár óra alvás és folytatás. De igen minden nap dolgoztam rajta. A szobatársam néha totál el volt képedve h ő indult melóba én meg kb akkor feküdtem le pár órácskára.
    Leginkább a gépemet sajnálom....az elmúlt 1 hónapban nem volt kikapcsolva....nappal munka este render. :D
  • Garou
    Jo lett, a "raptor" kulonosen tetszik!

Alig varom, hogy hazaerjek, ez most elegge meghozta a kedvem!