32214
Maya
-
persze ez csak az, amit gyorsan összedobtam... több időt ráfordítva jobban hasonlítót is lehet csinálni, a példa lényege csak az, hogy én hogy csinálnám... -
http://magnificat.uw.hu/misc.rar
gyors 10 perces tejesdoboz, hogy én hogy csinálnám... lépésről lépésre benne van...
eredmény:
-
Én aszondanám,h oda ahol a másik 2 van..Döntsd el h felé v alá..Aztán ugyis be kell nyomnod azt a részt h megkapd a mélyedést...És a középső függőleges részt extrudálva kapod majd meg a fogóját.. -
Heeeeelp! Szétkarmolom a monitoromat:S 3 órája szenvedek a tejesdobozzal, szanaszét szadiztam már vagy 8 variációt, nem tudom, hová tegyek loopokat, ha valakinek van ötlete, írjon pls, vagy küldjetek linket tutorialhoz, mert én nem találtam, csak egy letölthető tejesdobozt 20 dolcsiért, de azt nem akarom. Köszi
Itt tartok vele. -
Itt a mai eredmény, a tök nem az én érdemem, de a paprika nem jött össze sajna. A tejesdobozt még elkezdem ma, ha beledöglök is:) -
ráadásul holnap mehetek még haza az öltönyért... -
kicsit takarítgattam a hsz-ek között...
engem most hívott a főnök, hogy szerdán megyünk bemutatni (nem köv héten, az még okés, bár örültem volna neki, ehhez képest arra gondoltam csütörtökön mennénk, mert akkor nem kellene lemondanom a szerdai vizsgát, amire nehéz bejutni, és hetente csak egy van, ráadásul két vizsga ugyanakkor ugyanott, tehát egyik héten tudok az egyikből menni, a másikon meg a másikból...) -
Szóval... ez lett az eredménye a tegnapi próbálkozásnak, a mai első project pedig ennek kellene legyen, de nem tudom, hogy álljak neki. a van valakinek ötlete, nagyon szívesen venném, persze a fül részével van a legnagyobb gondom. (Magnificat, a paprika project hajnali kettőkor totális csőddel végződött:) -
Remek, már reggel 7 kor azzal kezdem, hogy egy linket nem tudok beszúrni:S -
Mi az isten van ezzel a képtárhely cuccal? Nem működnek a linkek:S -
Egyáltalán nem halott egy jó perspektívával.. Mit gondolsz a japán anime meg ilyen animációkat milyen módszerrel csinálják? Rajzolnak egy hátteret, és csak a karaktereket animálják az előtérben. -
Midas #29105 buek -
nah adj meg egy skype elérhetőséget, és megbeszéljük, mit is akarsz, és hogy meg tudod-e oldani... -
Amúgy így néz ki a konyha, ahol a jelenet játszódna, használnám úgy is, hogy ebbe a környezetbe helyezném bele a modelleket, de ugye 2d képről lévén szó ez az ötlet halott. -
Sziasztok, BÚÉK mindenkinek! 3 hónapomba telt, mire összeraktam egy új gépet, mert a régi Murphy törvénye szerint összeomlott, atomjaira hullott, meghalt, kilehellte a lelkét. A probléma viszont még mindig a régi. Hm...rosszul fogalmaztam. A project még mindig a régi, kis változtatással.
A téma: Egy perc időtartamú üldözési jelenet forgatása. Tutorom megengedte, hogy animáció helyett állóképekkel dolgozzam, ami valamennyire leegyszerűsíti a projectet, de modellezés így is elengedhetetlen. Magni talán emlékszik, csinált is nekem egy bögre tutorialt, a bögre és az asztal meg is van.
A sztori: Esti konyhai kép. Az asztalon só, bors, váza virággal, egy doboz tojás, egy fél liter műanyag dobozos tej,"idill". Új jövevény érkezik egy zöld paprika képében. A "Közösség" nem állhatja a betolakodót, meg kell halnia. A tej vállalja magára a gyilkosságot, és agyon akarja lapítani a paprikát. sakhogy a paprika erős, a tejes doboz behorpad, ahogy ráugrik, és dulakodás közben lelök egy tojást, ami "meghal" a földön.
Nagyjából ennyi lenne, ami ebben az esetben azt jelenti, hogy a modelleket csak egyszer kell létrehozni és nem kell animálni, hanem másodpercenként kb 4-5 kameraállásból jpeget menteni, amit aztán majd aviddal összevágok és mehet alá a hang effect és a zene. 60 másodperc, mega projectnek tűnik. Főként, hogy fogalmam sincs, hogy fogjak hozzá:) Na jó, megvannak a képek, amiket mintának szánok, de már a beimportálással bajok vannak. létrehoztam egy poly planet és textúrának beraktam pl a paprika képét, hogy majd körberajzoljam és revolve, de szanaszét csúszott a cucc. Tudom, nagy kérés, mindenkinek meg van a maga baja, de baromi jó lenne, ha valaki tudna segíteni a projectben, rettentő hálás lennék. Skype-om van, az msn-t letiltották valami vírus miatt, na meg persze itt is vagyok a következő egy hétben kb, ugyanis ennyi időm van létrehozni mindent. A háttérrel még nem foglalkoztam, de korábbi tapasztalataim alapján egy hdi-t be lehetne rakni, a környezet annyira nem is fontos, hogy reális legyen, a lényeg a sztori és a hang utómunka, amit majd pro toolsban kell a suliban összerakni. Előre is köszi -
imp99 #29101 Akkor máshogy mondom, nem szeretnék vele komolyan foglalkozni. :) max alapszinten.
Amiben még lehetőséget és erősnek érzem magam benne, az a karakter sculptolás/high poly modellezés. -
Érthető a riggelők álláspontja, bár a magam részéről kifejezetten örülök egy ilyen cuccnak. Már sok tutort megnéztem, igen a puppet rigget is, de egyszerűen nekem túl bonyolult művelet. Előbb tanuljak meg renderelni. A forrás nem biztos, de a tervek szerint nem kell majd külön megvenni, hanem beépítik a Mayába. Hogy mikor azt nem tudom. Lehet, hogy a 2012ben még nem lesz benne, majd csak utána. -
hát igen, ezzel a hozzáállással fogsz előbbre jutni, hogy mások úgyis jobbak mint én, akkor én csak szar lehetek és nem leszek sose jobb... -
imp99 #29098 Az a baj nem érzem magam annyira erősnek benne....de valószínű h a rigg adja h azzal foglalkozzak. Csak a piacon rengeteg erős animátor van, akiknek 10-15 éves munkatapasztalata van. Emellett én nem rúgnék bőrbe, hiába van meg esetleg az affinitás. Majd alakul ez még. De egy ilyen videó láttán hát elbizonytalanodik az ember. De tény hogy 2-3 év múlva a riggelés eléggé automatizált dolog lesz. Mondjuk már most is az. -
Buék mindenkinek! -
hát ez azért nagyon durva
azért kell neki setup, szóval riggelők kellenek ettől függetlenül, de nagyon brutkó és gyorsnak tűnik a cucc.
animáció nem érdekelt téged sose Lanti? -
laikusként elég omg... -
imp99 #29094 Fasza.....feleslegessé válnak a riggelők.....még pár év és annyi. Azt hiszem szakterületet kell váltanom :( -
Öregem, ezt láttátok már?
Maya Modular Character System -
BUÉK!
asszem ennyit akartam -
-
Na jó, én is többet használok, csak ezeket állítottam magamnak. A többi az gyári. -
én az enyémet fel sem sorolom :D hirtelen olyan 25-26 jutott első körben az eszembe (q-w-e: move, rotate, scale, d: append poly, t cut faces tool, alt-w insert edge loop, extrude, measure tool, lambert átlátszóságok, snappek, wire és társai kikapcsolása, merge, freeze transform, center pivot, stb... ) a maradék marking menüből megy (history törlés, él törlés, stb...). create-eknél van menü, de pl shelfen csak olyan scriptek vannak, amiket néha futtatok csak (pl néha van úgy, hogy a modellemen megnyitásnál zöld a lambert, ilyenkor le kell választani a shading node-ját, és vissza kell tenni... nah erre van scriptem a shelfen...) -
lassan én is csorgok a szilveszteri házibuli helyszínére, szóval részemről is buék... -
Talán még korai, de később lehet, hogy nem fogok tudni már gépelni, szóval:
Boldog Új Évet Mindenkinek!
Igyatok egyet! :) -
évek óta így használom, és nagyon bejött... megszokás... direkt tettem oda, és direkt hagytam is ott... csak az a gond, hogy 3-4 hete mindig újra és újra be kell állítani, mert nem jegyzi meg... a többi megmarad pedig... -
Nekem nincs bajom a ctr+h val. De, ha nem megy a 0, akkor miért ragaszkodsz hozzá?
Jelenlegi hotkeyeim:
Q = nincs manip
W = move
E = rotate
R = scale
A = extrude
S = insert edge loop (pont középre)
(pont) = merge
(vessző) = discrete scale (felengedésre ugye kikapcsolja)
ALT+J = lambert1 visible 100%
ALT+K = lambert1 visible 60%
ALT+L = lambert1 visible 20%
Nekem ennyi bőven elég, az isolate selectedet is sokszor szoktam használni, de az meg kint van a viewport felett, kis zöld négyzet. -
ezt nem tudom már megint, hogy miért felejti el a hotkeyeim közül a hide selected-et. ez nálam a 0-ra van téve (évek óta), de most minden maya indítás után meg kell nyitni a hotkeyst, ki ki kell törölni azt a két cuccot, amire a 0 press, és azt az egyet amire a 0 release van megadva (pedig mindig kitörlöm), és utána a ctrl-h helyett 0-ra kell tenni a hide selectedet... de sosem jegyzi meg... minden más hotkeyt megjegyez, csak ezt nem, és ezt is vagy 3-4 hete csak... -
Megoldottam a többszörös textúra kérdését assetekben. Készítettem egy layer textúrát öt réteggel, különböző samponok képével. Ezt rátettem egy plane-re, majd az egészet beletettem egy assetbe. A layerek visible tulajdonságát publikáltam, így megjelent nekem 5 checkbox egymás alatt, amivel tudok váltogatni a textúrák között. Legfelső rétegekre multiple blenddel rá lehet tenni vízcseppeket, piszkot, a többire meg a különböző samponfajtát normál blenddel. Így programozás nélkül ennyire futotta. Persze kétszáz dvd borítónál már sokkal jobb lenne egy slider, vagy egy görgethető lista.
Még azt is megemlíteném, hogy miután a faházamban assetbe raktam a különböző szekrényeket, meg berendezéseket, megugrott az fps.
-
Nem nyomod meg véletlenül azt a kis kockát a jobb felső sarokban?
mindegyik viewportnak van saját menüje és a panels résznél van ott, hogy mit akarsz ott látni. -
kenyeresdaniel #29081 Nem találkoztam még ilyen problémával.
A helyedben újraraknám a Mayat, és törölj le minden filet ,amiben a beállítások vannak.
Ez megvan fél óra alatt , és alapbeállításként biztos nem lesz ilyen hiba.
Jobbat sajnos nem tudok. -
Tarass #29080 Kedves Szakértők!
Kérlek segítsetek.
A problémám az, hogy beállítom a nézetet 4 képernyősre. Panels/saved layouts/four view.
És ezek után ha bele kattintok valamelyik nézetbe, akkor átvált az a nézet. Pl. Front ból side lesz és akkor a front eltűnik és két side-om van, vagy ha a másikba kattintok akkor meg kettő perspektíva nézetem lesz, és ez nagyon zavaró. Nem tudom, hogy mit állíthattam el, de nagyon zavaró, hogy nem maradnak meg azok a nézet beállítások amit akarok. Olvastam már a help ide vonatkozó részét is, de nem lettem tőle okosabb. A segítségeteket előre is köszönöm. -
nem láttunk semmit :D -
Hogy mit csinálsz, aranyanyám? Csak a szemedet veri ki ez a piros szöveg itt ahol beirkálsz. -
max topicban felvázoltam a gondjaimat és az idevágó részeit is.