32214
Maya
-
jó, bár nekem van egy kicsit egérmakett érzésem róla, pláne ott, ahol háttal vagyunk a fényforrásnak, és a falra vetül a fény... szóval valszeg a fókusz miatt úgy tűnik, mintha kicsi lenne a modell -
elfogadnám itthonra :P -
Csináltam látványtervet a készülődő fürdőszobánkról, aztán eljátszottam vele picit nuke-ban. Lehet picit túlzásba vittem a 'blooming' fényeket, de igazából nekem tetszik. A shaderekkel nem foglalkoztam sokat, ez eléggé meg is látszik rajtuk. Eredetileg a burkolónak csináltam, hogy legyen egy terv, ami alapján tud majd dolgozni. Szívesen veszem a kommenteket, kritikákat.
bathroom pictures -
senki se mondta, hogy ez a világ egy könnyű és gyorsan működő dolog.
az avataron is csak a wetánál vagy 800-an dolgoztak (ha jól tudom) és 4-5 éven keresztül, szal képzelheted.
ráadásul ők rutinos profik, mi meg csak hobbiskodó amatőrök. -
imp99 #29196 Én ezért csúsztam 2 hónapot a videóval :D
Borzasztóan sok munka van egy piciny kis shorttal is. :) -
Bekapcsoltad a high-quality rendert? -
montressor #29194 koszi Peet! Csak neztem tutort, h low poliban forgatta az ipse, es nezte a tukrozodest, gondoltam ott is szepnek kene lennie a gradienseknek. Smootholva tokeletes.
Koszonom -
Ez nekem még Kínai, életem első animációja, és szívok vele rendesen, de egyszer meg kell tanulni:) Project után vissza poly modellezéshez:D Fene se gondolta volna, hogy egy perces animáción 2 hétig lehet pepecselni, és akkor deform, rigging még szóba se jött, csak keyframek:) De köszi azért. -
mataharii mentalraynek van contour renderjében erre jó megoldás, viszonylag gyors, AA-tól függ, mert ugye sok vonal, sok AA. Másik megoldás pedig hogy csinálsz egy autoUV-t, export UV snapshot, visszatöltöd textúrába (ha gondolod, ps-ben kicsit állítgatsz rajta), és akkor viewportban is látod majd. Ez gyorsabb, de picit csúnyább és erősen felbontás függő.
montressor nem értem mi a bajod, teljesen jól néz ki ott minden, az egy specular becsillanás, és a lowpoly miatt látható töredezett élek. Renderkor subd-ben rendereled, vagy nyomsz rá egy smoothot, akkor királyság lesz. -
Sziasztok! Találtam egy jó render tutorialt wireframe-re, ha esetleg más is szenved vele, mint én. Ugyan minden lépést úgy nyomtam, ahogy a srác, de nálam fekete lett a dolog fehér hairline-nal. Prezentációnak jó lesz ez is, most már csak az a kérdés, hogy ültethetem át ezt az egészet majd fényekkel meg mindennel...vagy 8 kamerám van és már azt se tudom, mi történik a jelenetben:) -
montressor #29190 hali
azt szeretnem kerdezni, h az alabbi kepen, a targynak adtam egy materialt, ami tukroz es a feluletet ellenorzom, de valamiert nem akar szep szabalyos lenni. A object nincs meg simitva, amugy smootholva jo a tukrozodes, de ugy gondolom, a nelkul is mar szabalyosnak kene lennie. Probaltam set normal angle-t beallitani 85 fokra, ill az osszes elnek soften edge-t adni, de nem igazan jo a bejelolt teruleten.
Mi a fene baja van?
koszonom
kep -
azért a maya vector esetén is ugyanúgy kiszámolódik sok dolog (mivel elsősorban ugye a toon hatás, webgrafika és hasonló dolgokra tervezték). Tehát pl úgy tudom, tud tükröződésekkel is számolni. esetleg próba cseresznye alapon alap lambertekkel próbáld meg... -
Sziasztok! Az lenne a kérdés, hogy wireframe rendernél a maya vector figyelembe veszi-e a mental ray shadereket? Elviekben gyorsan kellene renderelnie, de valamiért belassul, és szeretném kideríteni az okát. A fényeket már kiszedtem, nurbs objektumok már mind poly. Igazából már majdnem végzett, de nem szeretném még egszer elkövetni ezt a hibát, ha hibáztam egyáltalán (gyanítom, igen), csak furcsa, hogy 8 órán keresztül renderel 600 framet (640*480). Köszi -
én a start menüben a futtatásban tartom (calc). illetve van a billentyűzeten is rá külön gombom, de még nem konfiguráltam be rá (kedv szerint rakható program a 13 programozható gombomra, bár abból pár, pl a zenevezérlés még a calcnál is fontosabb :D szóval általában: ctrl+esc (már nagyon rááll a kezem) + fel + fel + fel + enter + enter. Hosszúnak tűnik, de tényleg reflexszerűen jön gyorsan... -
Büszkén kijelenthetem, hogy rövid utánajárás után megírtam életem első MEL utasítását. Mindössze egy sor. 
Rohadtul utáltam már, hogy mindig startmenüből kellett a előkaparni a calculátort, ezért kitettem magamnak a shelf-re. Bár, ha jobban belegondolok a photoshopnak is csinálhatnék egyet.
system( "start H:/WINDOWS/system32/calc.exe" );
Persze, ez a v1 verzió, a v2 majd egyszer úgy fog működni, hogy lekérdezze melyik partíción van maga a rendszer. Aki tudja ne mondja meg, mert én akarok rájönni. -
zenoka #29185 ez egy nagoyn jo kezdemenyezes es otlet! respect. -
imp99 #29184 Erről, hogy hogyan lehet kint kezdeni, írok majd egy kis cikket a honlapomra, illetve a blogomra. Mert nem olyan egyszerű a történet mint elsőre tűnik, de még én is csak most huppanok bele. Majd ha már túl vagyok az első 1 hónapon publikálok. -
Ejha!! Innen mindenki befut... :)
De most komolyan ez hogyan működik? Elvárják, hogy kimenj és ott dolgozz, vagy csak pofavizitre mész? Ők fizetik a repjegyet, vagy azt majd le kell dolgozni.(Bár én biztos csak vonattal mennék). Gondolom csak határozott idejű megbízást adnak egy munkára. Ennyiért nem éri meg felborítani az életed, eladni a lakásodat. Max kiadni albiba, de mivel te ott kint vagy, bajosan intézed a lakás ügyeit. Ha meg nem lakik benne senki, előbb-utóbb fel fogják törni.
Legalábbis nálunk úgy jönnek éjjel melléképületeket feltörni, hogy otthon vagy. A múltkor a kukánkat vitték el a ház elől. Persze egy új kuka 8ezer, ha meg nem veszel és zsákban teszed ki, akkor jön a bírság. Bár gondoltam, hogy körbejárok a városban és ha felismerem, akkor visszalopom magamnak., de a város főutcáján lakom, bárhova elvihették.
Szóval, ha ki kell menned, az értékeidet helyezd el a szüleidnél, barátaidnál, mert sosem lehet tudni. -
kenyeresdaniel #29182 Hogy mik vannak :)
Én a Quidam-ot nézegettem sokáig ,de sajna ingyenes verzióban nincs export -
úgy nézem a videóból, hogy az uv map is generálódik... exportáld ki valami 3d-s formátumba, amit később használni akarsz (maya-ban vagy max-ban), exportáld ki az arc uv-ját is (egy kép), arra festheted/fotómontázsolhatod a textúrát, amit pl maya-ban vagy max-ban rátéve a fejre, megkapod a textúrázott verziót... -
sanya200 #29180 Sziasztok kéne egy kis segítség nemrég leszedtem egy FaceGen nevű progit amivel megtudtam csinálni egy arcot 3d-ben.Annyit szeretnék kérdezni hogy hogy lehet rá textúrát tenni?Egy játékból egy karaktert akarok megcsinálni és az arcszín nem akarom hogy eltérjen tőle.Tulajdonképpen ugyanazt akarom megcsinálni mint ami a játékban van csak realisztikusabban.Ebben kérném a segítségeteket.Nem tudom lenne-e olyan aki dobna rá nekem textúrát vagy esetleg ha linkelne egy szájbarágós videót hogy hogy kell akkor megpróbálnám én is megcsinálni.Esetleg ha tudtok valami magyar nyelvű tutorialt hozzá(videómegosztó vagy hasonló) azt megköszönném.
Nem tudom mennyi idő rádobni egy textúrát egy arc modellre de akkor lennék a legboldogabb ha valaki rádobná. -
imp99 #29179 Köszönöm mindenkinek :)
Igen AxisAnimation -
zenoka #29178 

gratulalok!!!!
-
gg... -
gratz!!!
csepegtess majd infó morzsákat:D -
Én meg másodikként! :) 
Melyik cég, Axis? -
kenyeresdaniel #29174 Had gratuláljak elsőként :) -
imp99 #29173 Nah skacok, úgy néz ki (most már 99,9%) hogy megyek Glasgow-ba. Megkeresett egy cég, látták a videómat és felvennének Character TD pozícióra. Február elején kezdek. -
jah, amúgy:
a tömörítetlen videó (mégha aviban is van) lazán lehet ekkora... felbontásfüggő... aviba amúgy sem renderelünk! mindig képkockákba... sokkal rugalmasabb, kezelhetőbb, bizonyos részeket újrarenderelhetünk az egész nélkül, ráadásul minden post effect progi is kezeli (ez az alapértelmezés mindenhol). Szóval senki se szokja meg az avi-t...
optimális renderbeállítások nincsennek, mármint minden jelenet esetén más, és millió paramétertől függ... maximum tippek lehetnek, hogy merről merre célszerű debugolni a képet, de konkrét értékek nem... mivel MR-ben nem vagyok otthon, így arról nem is okoskodnék, de ha vray kellene, szólj, abban esetleg tudok...
délibábhoz én utómunka progit használnék, bár konkrét pontos leírásom nem lenne... valami hullámos dolog rászorzását tartanám első ötlettől vezérelve üdvösnek, persze kipróbálva lehet, hogy nem lenne jó...
-
nem a program fut gyorsabban... leírom mégegyszer:
a memóriába való íráshoz szükség van egy címre, amin megmondható, hogy hova tegye az adatot a gép. Tehát olyan mint egy fiók, amibe pakolhatsz adatot, de minden fióknak kell egy cím, hogy tudj hivatkozni, hogy ide tedd, vagy innen vedd ki... minden memóriafélének kell ilyen (a gép alap ramja, a vga ramja, stb...). Ez 32 bites os esetén 32 bites címként tárolódik, tehát 2^32 db ilyen cím lehet (4 294 967 296 db). Ebből félre van téve a vga-nak illetve pár egyéb feladatra jópár cím, így általános esetben (nem sok gigás durva vga-k esetén) egy 4 giga rammal rendelkező gép 32 bites operációs rendszer esetén olyan 3-3,5 giga ram körül képes kezelni (a többi hiába van a gépben, nem címezhető, ezáltal nem elérhető, a gép nem tud oda írni). persze bizonyos módszerekkel (pl virtuális memóriacímzés) elérhető több, de nem olyan... a megoldás a 64 bites operációs rendszer használata (64 bites processzor esetén persze), ami képes 2^64 címet (1.84467441 × 10^19, az olyan 18 Exabyte (18 exa=18 x 1024 peta=18 x 1024x1024 tera=18 x 1024x1024x1024 giga)) ramot megcímezni. ez sok... nagyon nagyon sok, tehát úgy néz ki már kibírja (mint az ip v6 cím, aminél ráadásul 2^128 db (128 bit) a címtér, ami a föld mind a 6,5 milliárd emberének adhat 50 000 000 000 000 000 000 000 000 000 IP címet, tehát tényleg a szahara minden homokszeme kaphatna saját IP-t, akkor se fogyna el... kaphat mindenki saját IP címet végre, de a kutyája is, sőt a kutyájának minden szőrszála... a telefon, a hűtő, minden termék, minden...)
Tehát sokkal nagyobb címtér elérhető, sokkal több ramot lehet megcímezni, ezáltal használni. Az operációs rendszereknek ettől eltekintve vannak címzési határai (pl asszem a Win XP x64 Professional kb 128 gigáig enged, ennél nagyobbakat csak különleges unix/linux és esetleg windows szerverek engednek), de ez sem telik be egyhamar... Tehát 2 giga ramnál felesleges a váltás, de 4 gigánál már elgondolkodtató (felette meg kötelező szinte)
A másik, inkább fontosabb dolog, hogy 32 bites OS-ek esetén minden processz csak 2 giga ramot használhat egyszerre (ami egy boot flag bekapcsolásával talán 3-ra növelhető). Tehát bármilyen is a programod, max ennyi ramot használhat. 64 bit esetén ez a méret is jelentősen kibővül (passz mennyire, de a következő 10-100 évre tuti :D) Tehát pl nálam a Maya vagy a ZBrush gond nélkül megehet 4-5 giga ramot ha akar, míg ez 32 bites operációs rendszer esetén nem lenne így... -
kenyeresdaniel #29170 1.Ehez nem értek ,de ami így elsőnek eszembe az az hogy összedobnék valami zajos , fraktálos shadert ami valami hasonló torzitó hatást eredményezne. Vagy képeket renderelsz és pl Sony Vegassal lehet mindenféle effektet rárakni. Mayahoz ilyen szinten nem értek ,lehet ebben is van erre valami egyszerű megoldás. Ott a volume primitiv ,azt modosítgatod lehet azzal is lehet ilyesmit csinálni.
2.Tömörítetlen avi simán lehet akkora, sztem nem durva.
Én képekbe szoktam renderelni, majd a virtualDub al összeilleszteni a képeket . Így azt hogy a Mayában a codec beállításokat hol kell elvégezni azt nem tudom.
3. 64 bites verziónak annyi előnye hogy ha 64 bitet támogat a procid akkor gyorsabban fut a program.
Maga a munka (modellezés , animálás ,stb) szempontjábol semmi különbség szerintem. -
Sziasztok!
Mi a munkamenete ha egy animaciohoz olyan effektet szeretnek hozzatenni ami a "Delibab"ot szimulalja,vagy amikor nagy meleg mellett "barsonyos,elmosodott" lesz a levego?
a masik kerdesem:
renderbeallitasokrol kerek infot
egy fust-gyakorlatot rendereltem.nos a 36 sec-es .avi majd 1,3 GB -os lett!
nem durva ez?
mik az optimalis renderbeallitasok,ha csak ellenorizni szeretnem a munkam,nem egy minosegi rendert szeretnek?(az Fcheck valamiert nem muxik)
vagy hasznaljak kulso render progit?
a harmadik:
milyen elonyokkel jar,ha nem 32,hanem 64 bites verziot hasznalok?
koszonom:)
-
Hogy az a jó büdös... mib_shadow_transparency.
Pedig végignéztem a reference library-t mégsem jutott az eszembe. Most már jó. -
Konkrétan ilyen
-
Próbálkoztam kerítés készítésével. Rátettem egy planelapra a colort, és csináltam neki fekete-fehér transparency és bump mapot is. Tökéletesen átlátszik, és mélysége is van, csak az árnyék nem jó. Azt tudom, hogy csak raytrace működik, de valahogy nem jó. Látszik a kerítésszemek árnyéka ahogy kell, de világos szürkén maga a plane is árnyékot vet. Tudja valaki ez miért van?? -
Nekem elsőre igen. De ha már egyszer betöltötte az ablakot, akkor utána már gyorsan megnyílik. -
imp99 #29164 Nektek maya sp1-nél az "open" nem jön elő lassan? nekem mindig kell várni 5-6mp-t ami nagyon idegesítő..de csak sp1nél jön elő ez a gond :S -
Hűű...!!! A macsekom olyan dolgokat elő tud hozni parancsgombokkal, amiket én még a menükben sem találok sehol.
Mellesleg egy boxot is ráteszek a képre, csak hogy legyen minél több kábel. Most még félkész.
-
A renderidom mar igy is az egekben van, egy full hd rendert 4 percig szamol, azon a 20 masodpercen mar nem fog mulni -
Koszi, megnezem, ahogy visszaertem, kis pihi van itthon:) Az intensity le van veve, ha jol emlekszem, valami 0.7 korul van, a napon shader van, ha lejjebb veszem, mar narancssarga lesz, 5500 korul irtak a keket, vagyis a nappali fenyt, nekem 4500-on van. A fotonokkal is probalkoztam, de attol szurke foltos lett a fal. a szint leveszem kicsit szurkebbre az biztos, nekem is sterilnek tunik.