Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
amúgy sikerült, köszi 😊
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
ne mondjátok már, hogy ezek ennyire bonyolult dolgok, annyira egyszerû a maya szerkezete, csak egy picit körül kell nézni, én is magamtól tanultam meg ezeket a dolgokat.
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
premiere is tud, valamint van egy videomach nevû program, azzal is meg lehet csinálni.
én nuke-ban csinálnám, csak mert az összes közül talán ahhoz értek a legjobban. második választásom vagy a videomach vagy a premiere lenne.
de úgy is megcsinálhatod, hogy maya-ban maya software renderrel lerendereled csak az avi-s imageplane-t max minõségen képszekvenciába, lehetõleg valami olyan file formátumba, amit mr megesz, pl jpg vagy tiff.
// Warning: (Mayatomr.Nodes) : Camera_1_ImagePlane1: image plane file not found or format not supported, ignored //
akkor az a baja, hogy az avi nem jó neki, igaz? de akkor hogy is lehetne ilyen képszekvenciás bigyót megcsinálni? 😄
öhmm.. és azt hogy lehet?<#miaz>#miaz>
amúgy szerintem az lehet a baj, hogy avi
próbáld meg képszekvenciában, mr azt jobban szereti. lehet az avit egyátalán nem eszi meg, ezért fekete a háttered.
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
rooney, fogalmam sincs, meg kéne nézni az image plane beállításait, hogy mr specifikusan van-e valami ami miatt nem rendereli.
nos hát így van. ha maya software-el renderelem, akkor minden jó, de azzal nem tudom használni a mia_material-t
viszont ha mental ray-el renderelem akkor ez van

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/
batch render azért jó dolog, mert külön processként indítja el, így elvileg ha bezárod a maya-t, a batch render a háttérben folytatódik. több memória lesz felhasználható. tesztrenderekhez nyilván a viewport a jó, meg still image-ekhez is elég az, de ha animációt csinálsz, úgy sem úszod meg batch render nélkül.
Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/
montressor, nekem semmi gondom a 64bites win7-tel, minden fut rajta. a spore egyik kiegészítése nem ment, de emiatt nem fogok sírni😊 ráadásul a render gyorsabb win7 alatt mint xp alatt, és szintén gyorsabb 64biten mint 32-n, a többi elõnyét már korábban ecseteltük.
adaptive samples 0-2 legyen, alpha contrast vagy 0.1 vagy 0.05 vagy a kettõ között, ez az élességet határozza meg, a filter mitchel, ha nagyon éles képet akarsz, ha picit elmosottabbat, akkor gauss filter. final gatherre én mondjuk ilyesmit javaslok: accuracy 200, point density 0.5, interpolation 20 secondary diffuse bounces 2. nekem ezzel már elég jó eredmények szoktak születni.
ilyen se volt még velem, de már nagyon várom a telet, ez az idei nyár nagyon kikészít, iszonyat meleg van, elviselhetetlen😞
ja még annyi, hogy ez maya software-el lett renderelve, de mental ray-nél nincs semmi csak feketeség és a terminátor modell 😄 azért akarom mental ray-el, mert abba van egy jó shader amivel lehet jó fémhatást elérni (mia_material) 😊
486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD
tükrözõdéshez olyan shader kell a tárgyakra, ami tükröz, valamint a háttérbe kell tenned olyan tárgyat, ami majd megjelenik a tükrözõdésen. a background shader az árnyékvetés a környezetre problémát oldja meg, illetve ha Garou erre gondolt, a környezeten látszódó tükrözõdõ 3d-s elemed. Pl asztal lapján tükrözõdõ kocka.
ugyanezt a jelenetet a szanalmas fosadek windows 7 meg keptelen megcsinalni, csak 5os melysegu approxszal???? 2xx MB-on rinyal, mikozben latom a task managerben az available tobb mint 2GB. Nincs vm tweak-etek ra? Mindeket os 32bites, koszike
Rooney: hát, igen, foglalkoztam (régen, és talán csak egy napot osszesen 😄). Annyi volt, hogy elindítottam a Boujou nevû progit, beimportáltam vele egy általam fényképezõgéppel készített videót (640x480), lenyomtam az automata camera matching gombját, ami hatására ha jól emlékszem olyan 1-2 órát molyolt a gép, hogy lekövesse az általa megfigyelt vagy 100 pontot, hogy hogy mozog, majd a végén kaptam egy lokátor-felhõt, egy videót tartalmazó plane-t és egy kamerát tartalmazó jelenetet. A lokátorfelhõre tettem nagyolva egy plane-t (ha a kamera és a felvétel jobb lett volna, nem egy felhõként jött volna ki az asztal teteje, hanem pontosabb síklapon elhelyezkedõ lokátorokként). A plane reprezentálta az asztal lapját. Erre tettem még pár kockát és golyót, bedobtam egy gyors bevilágítást, a plane-re pedig olyan shadert tettem, ami átlátszó, csak felfogja a rajta lévõ golyó és hasonló cuccok árnyékát. Lerendereltem a kiszámított kamera képe alapján, és kész. Ez a nagy foglalkozásom vele 😄
Az eredmény még innen mindig elérhetõ
az az alulra betett area light csak specular nem volt jó ötlet, én kivenném. Igazából ez így szokott menni mindig, próbálkozik az ember néhány dologgal, van ami jó, és marad, van ami nemjó és kikerül. Ez most szerintem kerüljön ki, mert épp nem jó.
Én azt mondom neked montressor, ez a kép így jó lesz, nagyjából minden egy szinten van, csinálj egy jó minõségû rendert és kicsit tupírozd ki az egészet kompozitban, és lépj tovább a következõ képre. Innentõl szerintem több energiát kéne belefektetned, mint amennyit tanulnál az egészen. Egy következõ projecten többet fogsz tanulni, mintha ezt csiszolgatod az idõ végezetéig.
Az arnyekot meg elfelejtettem beallitani, ahogy mondtad Peet, majd a kovetkezo renderen... 😞
Milyen?
(tudom, már biztos eleged van belõlem 😄)
Ezért is, meg amúgy is nekem a formaegy és focivb az egyetlen amit tévézek, mert amúgy abban nincs reklám, ha lenne, kkor biztosan megvágott verziót szereznék be...
én nem tv-zek, csak nagyon ritkán, amikor épp lemegyek enni és épp megy, de ez is ritka, mert általában felhozom a kajámat és valami tutort vagy sorozatot nézek gépen inkább. Amúgy a Mag által felsorolt csatornák mennek, ha nézem õket, azok tényleg jók, csak borzalmasan sok a reklám.
Abban viszont egyetértek, hogy utána kellett volna néznie legalább alapszinten a TV2-nek, hogy kicsit csekkolják. Ha meg tudták, akkor az megint csak az õ saruk, nem jobbak-rosszabbak, mint akik kitalálták.
Btw azt bírom, amikor mondogatják, hogy már TV-t se nézek, mert bárgyú ilyen meg olyan TV... Egyrészt ezeken is vannak tisztes filmek vagy sorozatok néha, másrészt vannak más csatornák is. Nálam pl az idõ 95%-ban Discovery, Discovery Science, Discovery World, National Geographics, TV paprika vagy Travel and Living megy. Néha amikor anyukám itt tévézik, akkor néz mást. Persze nem mindenkinek adatik meg ennyi csatorna (sokáig nekünk sem volt ennyi), de mindenki maga döntheti el, hogy mit tart érdemesnek megnézni, és mit nem. Ne legyen már lenézve azért a TV nézõ sem, csak mert TV-t néz, legyen az Nóta Tv, Hír TV vagy TV2...