32214
Maya
  • Boba
    És mivan azokkal, akik nagyon sok zenét szeretnek:) Rock-ot, klasszikus zenét és jazz-t hallgatok, Reggae zenekarban játszom, de suliban elviselem a minőségi gépzenét is, meg a hiphoppot is:)
  • Penatesz
    A tablazat erdekel,habar az 1.333-as refraction nekem nagyon vilagos volt,ugyhogy 0.2-el dolgoztam.Csinaltam arnyekot is.Az 1-es kepnel dapth map shadow a 4-esnel pedig raytrace shadow-t hasznaltam.Erdekes,hogy mennyivel sotetebb lett az 1 mint a 4.

http://penatesz.uw.hu/bor1.bmp
    http://penatesz.uw.hu/bor4.bmp
  • deko
    Szerintem nem Peet:)

Mi mindannyian ugyan azt a zenét szeretjük, csak más hangszeren játszunk:)
    A végeredmény maga a zene, az eszköz a zenész kezében van:)
  • Peetmaya
    Deko, az hogy ki milyen programot használ, kb olyan, hogy ki milyen zenét szeret!
  • Peetmaya
    az üveg refraction indexe amúgy 1.333 ennyit használj, táblázatból olvastam ki, majd du feltöltöm a refraction index táblát szerverre...
  • Peetmaya
    Penatesz, persze hogy világosabb lesz, de ez azért van, mert a fény össze vissza törik az üvegben és csillog. Nézz meg egy poharat vagy akármi mást, az is csillog száz helyen és nem pusztán áttetsző.
  • deko
    Ugyan Frenkie:)
    Ez apropoból legalább átnéztem "hozzátok" is. Kár, hogy ez a "programspecifika" megosztja ezt a társadalmat, de igérem, most majd oda is néha-néha belesek!
    Merthogy végeredményben ugyan azt míveljük:)
  • Penatesz
    Refraction van az uvegen,de arnyek meg tenyleg nincs.Egyszeruen csak megorultem a rendereles eredmenyenek,es gondoltam beteszem.Amit nem tudok megcsinalni az az,hogy ugy valtoztassam az uveg refraction-jet,hogy kozben a szin valtozatlan marad,mert ha azt allitom,akkor a szin is automatikusan vilagosabb lesz.
  • FRenkie
    Ha nem haragszol, kiteszem hozzánk is.
  • Peetmaya
    akkor jó éjt Boba! pihend ki magad
  • Peetmaya
    Oryon nem csinálsz egy tutort arról, hogy ezt hogyan csináltad meg? és hozzá egy olyan tutort is, amiben megfested a color mapját?:)
  • Boba
    Aha, arra az énekes muksóra gondoltam, de már hulla fáradt vagyok... 6 kilóméter futás, 1 óra edzés, 3 óra kressztanfolyamon vagyok ma túl. Most lépek az ágyba, mert már nemtudom a szemem nyitvatartani, pedíg éjszakai életmódot szoktam élni:)
  • Peetmaya
    nekem tetszik ez a topic!:)
  • Peetmaya
    Boba az Májköl Dzsexon, nem Dzsorden... eredetileg mindkettő néger, ez igaz:)
    Penatesz refraction van az üveg shaderen? nekem úgy tűnik, hogy van, de mintha kevés lenne...
    árnyékokkal nyomj egy rendert mert így nagyon fura
  • deko
    ArtistPub első 3D grafikai pályázata:

Az ArtistPub meghívja mindazon kreatív alkotókat, akik tudásukat kamatoztatva szívesen részt vennének egy hazai 3D-s grafikai megmérettetésben a nyár folyamán!

Az ArtistPub – Publikus Alkotói Övezet (www.artistpub.hu) június 16-ával kezdődően 6 hetes grafikai pályázatot hirdet meg. A non-profit weboldal a tavaly novemberi indulás óta számos grafikus kedvenc fórumává vált, ahol rendszeresen publikálnak különböző 3D-s, 2D-s, webes és egyéb alkotásokat. Az oldal felhasználói között egyaránt magtalálhatók elismert szakmai tudással rendelkező felhasználók és szárnyaikat próbálgató fiatal tehetségek.

A pályázat témája: “Romos híd”. A cél egy minél ötletesebb, hangulatosabb, kifejezőbb, 3D-s grafikai programok segítségével alkotott mű elkészítése. A pályázat 2004. június 14-én veszi kezdetét, és 2004. július 26-án éjfélkor zárul. Az alkotásokat a szerkesztők a weboldalon található részletes feladatkiírásban szereplő e-mail címre várják.

A pályázók képeit válogatott szakmai zsűri fogja elbírálni a verseny lezárását követően. A zsűri olyan elismert hazai és külföldi személyekből áll, akik mindennapi munkájuk során is 3D-s grafikával, animációval foglalkoznak. A zsűri tagjairól további információk tekinthetők meg a versenykíirás oldalán.

A pályázat első három helyezettje a támogató cégek által felkínált nyereményeket kapja meg.
    A díjak között 3D tanfolyam, hardware eszköz, webhosting, magyar nyelvű Panzers játékok, extrém szobadísz és ArtistPub pólók is szerepelnek.

Az ArtistPub a későbbiekben a 3D mellett 2D és Web kategóriákban is tervez hasonló versenyeket.

Contest kiírás
  • Penatesz
    Itt most csak a poharat tessek figyelni es a bort benne.Az uveg ugyan tenyleg zold,de elegge kacska.Az arnyekoknak meg neki se alltam.De mivel mostanaban mindenki alkotoi valsagban van,ezert gondoltam beteszem.http://penatesz.uw.hu/bor.bmp
  • oryon

Sikerült!!! A fenti kép magáért beszél (bocsi az alacsony minőségű alkotói munkáért :)
    Ha mindezt modellezni kellett volna...
    Ennél sokkal részletesebbre is ki lehet számolni a ZBrush-al a displacem.-t (A MR-kép nem sokban tér el attól, amit ZBrushban összeraktamnem és nem az MR miatt ilyen ronda, hanem ZBrush-al kell részletesebbre számolni a textúrát), de ez is 5 perc volt - ez 2 DPSubPixelel és csak 1024x1024-es felbontású, de a 4 DPSUBPixel-nél már 118perc :)...
    De csináltam nagyon kicsi bemélyesztéseket és még az is rajta van...amire nem is számítottam.
    Az MR ezt kb. 5ms alatt számolta (Subdiv & Displacemetn Approx. Fine - High), persze default light és 0/0 AA...

tmate: Tanulj a hibámból...kezd egy szoftvert (ha komolyan érdekel) megtanulni a legelejéről és minden apróságon rágd át magad, és mindig csak egy picivel nehezebb témát vállalj...szvsz ez elsőre hülyén hangzik, de én csak késöbb jöttem rá, hogy nem ronthatok ajtóstúl a házba...
  • Boba
    Májköl Dzsorden is tőle tanulta!:P
  • Peetmaya
    Láttátok az animot, amit ezzel a karakterrel alkotott a skac? Nagyon durva, olyan mozgása van, hogy össze szarom rajta magam!
  • Lekonel
    Hihetetlen...
  • Peetmaya
    Ez valami fantasztikus! Jézusom! Mennyi munka van egy ilyen character setuppal
  • gyraph
    Wow! Ez nagyon jo. Tenksz!
  • youth #6370
    Ezt nézzétek: Jó mi?? használjátok egészséggel...
  • Peetmaya
    Azért használok shavet, mert marha jó a dinamikája, egyszerű kezelni, és van egy olyan része, amivel kurvajól lehet fodrászkodni, ilyet még nem is láttam egy programban sem! Style hair vagy micsoda, nagyon jó!
    Sem outputban sem script editorban nincs ott a renderidő...
  • Boba
    Output ablakba vagy a script editorba beírja a renderidőt.

Peet, nézted már a maya alap furjét biztosan... mégis, miért használod a shavet? Gondolom mert jobb, de miben? (kérdést azért teszem fel, mert én egyiket sem használtam még.)
  • Peetmaya
    Deko ez tök jó!:)
  • Peetmaya
    Kicsit tesztelgettem shave textúrázási lehetőségeit, meg a cut/density mapokat, nagyon jó. Ez most 30000 szőr, 4 passesben renderelve árnyékokkal, maya beépített render (mivel valamiért mentallal nem megy) árnyékokkal.

hogy lehet mellesleg megnézni, hogy mennyi idő volt a render? Azon kívül, hogy lemérem:)
  • deko
    Tehát akkor ahogy ígértem, újra elérhetők a kezdőknek készült Maya írásaim:

Bevezető
    Menük
    Az egér használata
    Create
    Toolbox
    ChannelBox/History/Layer
    Képernyő megjelenítések
    Shelf
    Space billentyű használata
  • Peetmaya
    tmate tanulj meg angolul, és annyi tutort fogsz tudni megcsinálni, hogy csak na!
    én még a régi angol maya 3d világa szerint kezdtem el tanulni, fókát modelleztem meg ilyenek, bőven jó az még neked!
  • tmate6
    Van DC-d? mert én ott nem találtam meg te?
  • deko
    Holnap reggelre újra kiteszem a kezdőknek írt Help-emet a netre, úgy látszik hiába jelent meg a Maya a 3D világa könyv.
  • tmate6
    húúúúúú nagyon szépen köszönom
  • deko
    Nos tmate:

Az 1, 2, 3, gombok lenyomása a klaviatúrán, a NURBS felületek, görbék és a subdivision surface-ek megjelenítésének finomságát, felbontását állítja.
    Fontos, hogy ezek a billentyűk csak a kijelölt görbékre, objektum/okra, érvényesek.

1 (Rough), hotkey
    Az elemek durva, egyenes felületi megjelenítése.

2 (Medium), hotkey
    Az elemek közepesen ívelt felületi megjelenítése.

3 (Fine) hotkey
    Az elemek finomfelbontású megjelenítése.

A 4, 5, 6, 7, billentyűk minden testre hatnak a kijelölt szerkesztőablakban:

4 (Wireframe) hotkey
    Ekkor az objektumok wireframe, az az drótvázas módban jelennek meg.

5 (Smooth Shade) hotkey
    Az objektumok textúra nélküli testjei, immár felületi (shade, azaz árnyékolt) megjelenítéssel láthatóak.

6 (Smooth Shade with Hardware Texturing) hotkey
    Itt a testeknek nem csak az árnyékolt felületét, hanem a hozzájuk rendelt textúrákat is megjeleníti a szerkesztőablakod (ha van textúra az objektum/okon).

7 ( Use All Lights) hotkey
    Ez a funkció a fényforrás/ok testekre gyakorolt hatását mutatja meg, minimális felbontással,
    természetesen csak akkor, ha helyeztél el fényforrást a szerkesztőablakban. A 7-es gyorsbillentyű, az 5-ös hotkey alkalmazása után árnyékoltan, míg a 6-os hotkey használata után a textúrával együtt jeleníti meg a testeken a fényhatásokat.
  • potyek
    Akkor erre csak azt mondhatom neked, hogy nem hogy profi nem vagy a ps ben, de még a közép szerü dolgokat sem ismered
  • deko
    Ha jól emlékszem valakinek volt kérdése a layer funkciókkal kapcsolatban:

Jobb egérgomb kattintással a Layer ablak kis négyzetein, vagy a Layer ablak Layers-> Create Layers menü segítségével, netán a jobb felső sarokban lévő ikonocskával tudsz újabb rétegeket létrehozni.
    A réteg nevén, kettős-kattintással kinyílik egy ablak, ahol átnevezheted, testre szabhatod azt.
    A rétegbe az Add Select Objects paranccsal helyezheted el az objektum/okat úgy, hogy az kijelölve legyen a szerkesztőablakban.

A Remove Objects paranccsal, vagy a Layer törlésével megszűnik a kapcsolat a hozzákötött objektum/okkal. Delete-nél csak a layer törlődik, ennek semmilyen hatása nem lesz a szerkesztőablakban lévő objektumok felett.

A tulajdonságok beállításait a kis négyzetekre klikkelve hozhatod elő.
    V (visibility), R (reference), T (template) betűjelek kombinációja jelzik a Layer, vagyis a layerrel összekapcsolt objektumok állapotát.

A teljes láthatóság szerkesztési engedéllyel default értékben: „V”.

A „V” kikapcsolása a láthatóságát szünteti meg a Layer-re felvitt objektumaidnak a szerkesztőablakodban. (layer2)

A "V" bekapcsolása és a mellette lévő négyzet "T" bekapcsolása, a „VT” wireframe üzemmódba kapcsol. Ezt a drótvázas megjelenítést nem módosíthatod.

A "T" négyzetén kattintva az átvált "R"-re.
    A „VR” beállítása: Teljes megjelenítés, módosítási lehetőség nélkül.

A „VT” (layer3) alkalmazása során, azaz a wireframe módba kapcsolással, ill. a szerkesztőablakból való eltüntetéssel az objektumok nem renderelődnek le.

Fontos, hogy ezek a layer láthatósági beállítások a kamerára és a fényekre nem érvényesek rendereléskor, ezek az eszközök átkapcsolásuk során is ugyanúgy élnek, működnek.
  • tmate6
    Arra meg csak 2 szóval tudok válaszolni: Nem tudom
  • deko
    Akkor várjuk a válaszodat Potyek által feltett: "az alpha csatornás kosz és kopás festés" kérdésére:)
  • tmate6
    jójó elnézést én nem is ilyet vártam mint amit te most folhoztál és ugyan akkor abban is igazatok van hogy mindent magam tanulok meg hisz nekem se segített senki és augy tényleg onnan tanultam meg szinte mindent
  • deko
    Amúgy nem szeretek kötekedni, de ha más kérdésére ez a válaszod: "www.tutorial.hu na innen megtanulsz mindent", miből gondolod, hogy más majd oldalakat fog írni neked segítségképp, főleg modelleket ad tanulmányozásra? Kicsit ülj le, fújd ki magad a nagy hevességből és legközelebb megfontoltabban írj. Köszönöm.
  • tmate6
    amúgy ezekkel én tisztában vagyok de már úgy szeretnék olyan jó dolgokat csinálni mint ti csináltok de szerintem ez nekem soha sem fog sikerulni mert elég sok idő kéne hozzá hogy megtanuljam na mind1 megyek próbálkozni