32214
Maya
  • Davidka
    köszönöm, sikerült!
    Mindenkinek:
  • astrantia
    De valahogy ez sem jó:((
  • Penatesz
    Igazabol ez egy kicsit komplikaltabb mint hogy csak ugy maya tutorial kell,de nezd meg ezen a cimen,hatha van olyan,amire neked van szukseged.
    http://www.learning-maya.com/tutorials.php

• tmate6
    hi nem tudtok valahonnan egy tutorialt mert most szedem de ahogy hallom alég nehéz dolgom lessz
  • Davidka
    köszönöm a segítséget, mostmár tudom használni a mental rayt, a Penumbra Angle-t, de továbbra sem vetődnek árnyékok a tükörképben lévő dolgokra.
  • Penatesz
    Latom megeloztel
  • Penatesz
    MR = Mental Ray
    ez egy renderelesi forma es ugy elohivni,hogy:
    a Plug in manager-ben (Window/Settings/Preferences/Plug in manager) bejelolod a mayatomr.mll-t.
    Ezek utan pedig a render global settings-ben mar kenyelmesen beallithato.
  • youth #6216
    MR = Mental Ray, 5ös mayatól benn van alapból a renderek között.
  • Davidka
    várjunk csak, az MR az a mental ray nem? az a baj, hogy nem tudom hogyan kell használni...
  • Davidka
    hülyén fog hangzani, de nem tudom mi az az MR... És télleg alap maya render :)
  • Ebola
    Olyat tud, h. egy képet feloszt x*y részre és azokat számoltatja le külön külön
  • potyek
    A renderpál olyat is tud, hogy egy kép renderét ossza szét a klinesek között, vagy csak szekvenciánál lehet használni?
    Mert ha tudja, akkor én is átállok rá, eddig a maya netrender nevü progit használtam, amit a highend röl lehet ingyen letölteni
  • PaniC-
    igen, osztott halozati render manager
  • PaniC-
    igen, osztott halozati render manager
  • youth #6209
    Igen, köszönöm szépen!!!
    De túl közelike a képek és nincs olyan hely ahova tudnám rakni a kocsit... vagyis van meg is fogom próbálni!
    De ma megyek a várba ott van szép macskaköves út meg régi házak, megnéze... de az a baj valamiért homályos ahaverom gépének felvételei... na mindegy
    Mégegyszer köszi!
  • Penatesz
    Youth megnezted amit kuldtem?
  • youth #6207
    Vagy ez egy olyan progi amivel a renderelést tuodod LAN-ra állítani? Tehát hogy mondjuk felosztod a gépeken hogy mit rendereljen a Mental?
  • youth #6206
    Hmmm... Még egy képet nem láttam amit ezzel rendereltek volna :/ DC-t próbáltad? hátha ott van valakinek törés, esetleg teljes verzió...
  • Ebola
    Nos a renderpal.com -rol szedtem le a Trialt. Itt nem találtam törést hozzá Muhaaahhhaaa! A szerver változatban benne van kliens is. Szeritem szupi. Szépen lehet vele más gépeket (a triálban csak 2 gépet és 3 munkát lehet beállítani)dolgoztatni.
  • youth #6204
    Na beadta a derekát egyik jó barátom úgyhogy eljön fotózni... Figyelitek? Nem odaadja hanem eljön inkább :))
    Legalább megismeritek veszprém várát. Ugyanis oda szándékozom vezetni.

Ebola: Render Pal?? nem is hallottam még ilyenről? Nincs valami infód róla? Vagy valahol neten doksi? Érdekel
    Törést meg ott kéne keresni ahonnan leszedted.
  • Ebola
    Hali!
    Igazán leköteleznétek ha tudnátok mondani egy címet ahonnan beszerezhetek egy törést a RenderPal 2004 Server Trial-hoz.
    Köszi!
  • Penatesz
    Koszi Deko.
    A gond mindig az,hogy sose modellezek olyan dolgokat amik a kozelemben vannak,hanem mindig olyanokat amik eppen az eszembe jutnak,es persze ott sose latom az aranyokat.
  • deko
    szkenneltem neked képet az arányokról, ha hazaértem feltöltöm ide, de az majd valamikor este lesz csak.
  • Peetmaya
    ja és némi aa ráférne, min samples 1 max 3-4 körül, ez már egy egész korrekt beállítás szokott lenni, legalábbis nekem ez a tapasztalatom. igaz jóval megnöveli a renderidőt, de szép eredménnyel!
  • Peetmaya
    használj raytrace shadowst és állítsd be a light radiust valamilyen 0nál nagyobb értékre, úgy szép elmosott árnyékot fogsz kapni, (0,1-0,2 körül), valamint a perrumba angle-t is vedd feljebb picit, mert túl éles a spotlamp széle.
  • Peetmaya
    Davidka, próbálj MR-el renderelni, lehet hülyeséget mondok, de szerintem ezen látszik, hogy alap maya renderer...
  • Penatesz
    Szerintetek ez nem aranytalan kicsit?
    http://penatesz.uw.hu/dhuzo.jpg
  • Davidka
    hm... jobban megnézve a tükörképben nincsenek árnyékok, ez hogy lehet?
    itt egy kép:
    Lehet látni, hogy a mosdókagylónál nincs árnyék...

• Boba
    reflection color-hoz esetleg még belehet rakni valamilyen mapot, decsak finoman...
  • oryon
    Ráraksz egy blinn-t és maxra húzod a Reflection csúszkát.
    Esetleg még bekapcsolod a rendernél és a lámpáknál bekapcsolod a sugárkövetést...
  • Davidka
    áááá rájöttem! köszönöm a segítséget :)
    (Ráadásul miközben próbálkoztam felfedeztem még 1 dolgot )
  • Davidka
    de hogy csináljam 100-ra a reflektálást?
    Az előbb már sikerült valami kis tükröződést létrehoznom, de nem volt túl meggyőző...
    (nekem is fura volt, de hát ti vagytok a profik, gondoltam így van :) )
  • Boba
    flegos: Dreher-nél operátor, Bacardinál meg Jim Beam-nál Supi leszek:)))
  • oryon
    Azonkívül, hogy az új billentyűzet miatt elírtam a shaderelést leírta Youth :)
  • Davidka
    shadelést nem tudok
  • oryon
    Mármint a modellt v. a shdelés a probléma???
  • youth #6187
    lemodellezed a tükröt majd csinálsz neki egy olyan shadert ami 100%ig reflektál... vagy ha realisztikusra akarod akkor csinálj bele kis karcokat, stb... akár egy kis bumpot de nagyon kicsit...
  • Davidka
    :)
    akarom mondani tükröt
  • Davidka
    hi, azt szeretném kérdezni, hogy tökröt hogyan lehet csinálni? (ha egyáltalán lehet)
  • youth #6184
    Köszi Peet! leszedtem, ha nem kell másnak törlöm? vagy nincs törlési jogom? :)

Penatesz neked meg nagyon köszi hogy időt szakítottál rá hogy csinálj képeket! megpróbálok valamit kihozni belülük...
    Jó lenne ha haverom odaadná a fényképezőjét és akkor énis szadulhatnék, de vajon miért nem bíznak meg bennem az emberek? :DDD