32214
Maya
-
Nem javítalak ki, nem tévedsz. Egyszerűen csak érdekel.
kis off topic... megnéztem egy gnomon students reelt, kb fél órás volt és igen érdekes adattal: a modellek több mint 2/3-a nurbs volt. Érdemes lenne tovább erőltetnem a nurbs-t.
másik kiegészítés: Mr-el megvagyok elégedve, csak miután párszor használtam PrMan-t lassúnak találtam. Már máskor is írtam, gyorsabb aa és teszelláció és amit nemtudok, csak olvastam: állítólag gyorsabb és szebb 3d-s motion blur. Nem mintha annyira kéne nekem, de jó ha van:D -
Ja és ha ez valami felkészülés a produkciós munkákra akkor megnyugodhattok. A legtöbb olyan helyen ahol rendermant használnak erre külön emberek vannak. Shaderírók, renderfarmerek stb
-
Srácok! Valaki árulja már el nekem miért rak fel itt mindenki RenderMant? Indult valami filmes utómunka contest vagy enyire nem vagytok megelégedve a belső renderekkel (default+MR)? 
Szerintem csak több gond van vele mint amenyit használna főleg az otthoni projektekre értem ezt. Persze produkciós felhasználásnál már más a helyzet. Renderfarmon, renderdrive-on csak ezt lehet eredményesen használni, de egyetlen kép kirenderelésére, vagy akár egy pár másodperces kisfilmre szerintem felesleges vesződés. Javítsatok ki ha tévednék! -
potyek #6469 Vagyok, csak melo miatt rohangáltam egész nap, holnap kiderül, hogy mi a trükk, ujra kell raknom, mert volt egy format c: om, ha megvagyok mesélek :O) -
Na igen. RenderMant installban, illetve licenseben nekem is segíthetnél potyek, mert nekem sem megy. Péusz egy kérdés. Mi lehet az oka annak, hogy a mayám kifagy amikor betölti az output ablakot vagy micsodát. Kezdek ideges lenni :). Újratettem a windowst, és azóta ezt csinálja. -
Hja, SideFX köszi. Amiért mondtam, hogy mayánál jobb az XSI vagy Houdini mert az full nonlinear animációs képességekkel rendelkezik, és könyebben keverhető az inverz és a forward kinematika, mint a Mayában. Pontosan nemtudom hogy is van ez, úgy olvastam még régebben épp ezért konkrétumot nemtudok mondani. (csak nagyon halkan jegyzem meg: ILM-nél Softimage 3d-t (beza, a régit!!!) és XSI igennagyon specializált, újraírt verzióját használják animálásra. forrás: ilm munkaköri leírás)
Penatesz. Szerintem igenis az UI dönt, de végülis mind1, nálam mi dönt. Az a lényeg több programot is kipróbáljon.
Letöltöttem egy újabb Rendermant, azt sem tudom felrakni... kezdem igennagyon hülyének érezni magam:( Feladni nem fogom, próbálok mégtöbb verziót letölteni, hátha megy. Ha találok egy jót akkor majd felrakom a netre ha gondoljátok.
potyek, vagy? ájj, mond már el mit csináltál azzal a rendermannal, hogy ment neked? És neked a blinn shader jó? -
Darkboy #6466 jó, már valamennyire elkezdtem a 3d Studio Maxot, valamennyire megy is, addig próbálkozok -
SideFX Houdini ja jóltom...
Amúgy én úgy hallottam, hogy maya verhetetlen animálásban, és az eddigi tapasztalatok is ezt mutatják, de persze minden programnak van erőssége és gyengéje...
Penatesz ebben igazad van, így mostmár komplett a társaság véleménye:))
Darkboy, próbálgass, kezdőknek van sok tutor mayahoz, ha azok sem mennek, akkor van itt a fórum. De minden kezdőnek, nem azért van a fórum, hogy 500x átbeszéljük azt, hogy hogyan kell mozgatni a kamerát, meg hogyan kell scalelni... -
Ha mayat akarsz letolteni,akkor DC++ tudom ajanlani es ott nezz szet a GRAFFIXLAB es a DINOMEDIA honlapjan.Amugy Boba fejtegeteset kiegeszitenem azzal,hogy az sem mindegy,hogy mihez mennyi segitseget,tutorialt es a kozeledben arcot(akik ezt a programot hasznaljak)talalsz.A Maya felulete rohadtul alakithato,es ha beallitottad a feluletet a sajat szajized szerint,akkor lehetetlen,hogy ne alljanak kezre a dolgok.De gondolom maxban ugyanez a helyzet.SZvsz a valasztast inkabb befolyasolja az,hogy mennyi anyagod van ahhoz,hogy gyorsan haladj es fejlodj,mint sem az,hogy kinek mi all kezre.(Legalabbis egy kezdonek biztos nem ez a fo szempont)
-
Darkboy #6463 ok, kössz, és a maya honnan tölthető le? ja és ha van messengered, megadnád privibe? ha vhol elakadnék, talán tudnál segíteni! köszi! -
Akkor én is csak azt mondhatom, amit már sokan elmondtak. Használd mind a 4-5 említésre méltó programot egy kicsit, és azt használd ami neked legjobban megfelel, nemhinném, hogy a maga a program fog visszafogni, csak a kezelőfelület. Ami neked jó, azt használd. Miért mondtam 4-5öt? Van több 3d-s progi is, de én ezeket vélem "vezetőnek" : Alias: Maya, Discreet 3d Studio Max, Maxon Cinema4D, Softimage Xsi, (nemtudomki) Houdini. Utolsó kettő azt mondják verhetetlen animálásban. Én nemtudom, sokat ezeket nem használtam, de azért persze kipróbáltam őket! -
Darkboy #6461 én még nagyon kezdő vagyok ebben a térben... -
Attól fógg kinek a kezében van az egér... Maxal is meg Mayával is lehet remek animokat készíteni, az dönt kinek mi áll kézre. Nekem Maya... -
van erről 1 téma ITT -
Darkboy #6458 hi, letöltöttem a 3d Studio Maxot! Ez van olyan jó, mint a maya? -
Jeee!!
Ez tényleg klassznak tűnik, le is szedem...
Köszi! -
Hali!
Nemtudom korábban volte már de találtam egy klasz SSS shadert maya MentalRay-hez. Nagyon szép és jól paraméterezhető, gyors! A shaderen az incandascence, vagy ambient chanelen érdemes használni!
Csatolok is hozzá egy tesztképet és felraktam az ftpmra. Mindent beleraktam a csomagba, a telepítés is benne van, de ha valaki nem értené csak írjon ide!

sss_shader_for_mentalray.rar -
Köszi!!
Ha bekapcsolom akkor UV editorban is látszik...
Jee isten vagy :) -
uv editoron belül nemtudom... de majd meglesem, hátha -
Display, costum poly display, pipa : texture borders -
Én olyat kérdeznék hogy hogy lehet beállítani hogy lássam a testen hogy hol vannak az UVk szétdarabolva? Mert láttam videókat és mondjuk egy gömböt 2 részre szedte UV szempontjából és középen egy vastag kék csík lett azt jelezve hogy ott van szétválasztva. UV editorba is jó lenne így látni.
Előre is köszi! -
na, haladás, egyedül a directional lightból sikerült GI-t kicsikarnom, de az is szar...
valaki tudja mi a baj? -
Igen ehhez a kephez mar hasznaltam FG-t,de csak az alapbeallitasokat,mert meg nem igazan erzem,hogy mi mire valo,es valahol utana kellene olvasnom,de ez mar csak a vizsgaidoszak utan lesz.Az arnyeknal pedig raytrace shadow-t hasznalok: 0.3 Light r. es 10 shadow r. es ray depth limittel.(Nem tudom,hogy ezt erted e diffuz arnyek alatt)
Peet: igen
http://penatesz.uw.hu/bor19.png
-
A GInál a lámpából lövi ki a fotonokat, aztán ami eljut a kamerába azzal számol, az FG-nél meg a kamerából indítja a sugarakat, és azokat veszi figyelembe, amelyek eljutnak a lámpáig:)) Na mind1, szal nem tudja valaki, hogy mit baszok el GI beállításnál? -
Opsz. közbe rájöttem peet :). Előbb gondolkozni kéne aztán beszélni mi? :) -
Penatesz: Az fénykép nem render. az egy kompozitált kép. Nem tudoki olyan abroszt csinálni ha egy képről beszélünk :). A kép meg szépen alakul. Ehhez már használtál FG-t ugye? Mert világosabbnak tűnik a kép, viszont a diffúz árnyákokat sehol nem látom. Vagy nagyon kis mértékű az FG?
Peet: Na jó most itt az alkalom rákérdezek. Lehet hogy amatőr kérdés de megteszem :). A GI (global illumination) jelentése szerint teljes megvilágítás. Namost ha diffúz fényt generálok FG-vel, akkor az GI-nek számít?????? Vagy egyszerűbben mi a külömbség FG és GI között (teknikailag tudom, de jelentésben mi nem ugyan az.) -
Penatesz nagyon jó, reflection mapja van az üvegnek? -
najó, erre nincs ötletem, valamit kihagyhatok és azért nem renderel GI-t
valakinek egy tutorja erről? -
tudom,hogy mar herototok van a bor temamat illetoen,de mivel senki se valami aktiv,ezert untatlak titeket egy ujabb keppel 
http://penatesz.uw.hu/bor18.png
-
Hm hm, kicsit bugosnak tűnik a dolog, akármit állítok a GI beálltásain, semmi nem változik, végigszámolja a photonemissont, aztán raytrace-vel lerendereli... -
Najó, én mostmár nekiesek a Gi-nak és kitapasztalom mit hogy kell, mi mennyire renderidőérzékeny stb... -
Mayer milyen tulajdonsagai (textura)vannak annak a kek abrosznak,amire a digitalis fenykepezogepedet tetted?(es milyen render mellett nez ki igy?) -
Megint én vagyok a téma :). Köszi Ferenkie, de tényleg nem tudok írni, viszont ez a tudtlanságom miatt lett elrontva. Sosem tudtam ilyen kifejezéseket leírni, mert csak rájuk pillantok, és átsiklok fölötte Pl.: translucense meg opacity meg instace meg hasonlók :)) <<tuti hogy ezeket is elrontottam. Egyszer már elkéne rendesen olvasnom, hogy mire is nyomok rá. :) -
Lost Pencil tutorjait keresd... -
hi,
tudna valaki segíteni? Akarnék valamilyen állatot csinálni (mint pl a max topicban az elefánt) és keresgéltem tutorialok után, de nem találtam... Valaki tudna ajánlani esetleg egyet? Vagy ha nem, akkor egy tippet, hogy milyen úton induljak. -
Nem a helyesírás az erőssége :) -
"caustics" -
Ket fenyforras,de csak egy ad arnyekot,MR,FG.Renderido: 7p 24s 94ms
http://penatesz.uw.hu/bor16.png
-
Én valóban GI mániás vagyok, de azt hiszem joggal. Nem szeretem a 3 órás renderidőt, de Vrayel nem is kerül 3 órába. És gondolom Prmannal is be lehet löni rövid renderre. Jut eszembe: valaki PRman licenselést magyarázza ek légyszi. -
mental erőssége nem a GI-ban meg az efféle dolgokban rejtőzik. Szerintem a raytracingje nagyon gyors, aa-ja nagyon szép! A GI részleg meg a köv verzióra fejlődni fog valszeg, de szerintem erre még sehol nincs szükség annyira, csak mi lettünk GI mániások, mert szeretjük a 3 órás rendereket:)