32214
Maya
  • tmate6
    Inkább leszedem DC++ rol
  • PaniC-
    erre meg valaszolok:
    window/rendering editors/hypershader
    kivalasztassz egy anyagtipust, pl. blinn
    abban a colornal, beallitasz egy szint, vagy a feketefeher
    kockara kattintva, hozzarendesz egy texturat.

vagy, ha a festes alatt a paint fx-et erted,
    akkor kivalasztod a gombod,
    Paint Effect/make paintable
    es a visorba kivalsztott eccsettel festegeted.

javasolnam, hogy szaladj le a konyvesboltba a Maya - a 3d vilaga konyvert...

• tmate6
    Hát pls hogy csinálok egy gömböt de hogy kell kifesteni???
  • Peetmaya
    szeretem az ilyen precíz kérdéseket.:)
    szal miről is van szó?
  • tmate6
    Hi all nem tom hogy kell kifesteni ondjuk egy gombot mert csak alá vagy folé vagy mellé fest valaki PLS HELP
  • PaniC-
    Most találtam: mayaFileConverter (WIN32) v1.0:

http://www.highend3d.com/maya/plugins/?section=utilities#2936

barmelyik verzio kozt oda-vissza, ascii-t es binary-t is.
  • Peetmaya
    szia Mayer, eddig hiányoztál, de mostmár nem fogsz:))))
    jó nyaralást, aztán egy hét múlva várjuk a fejlődő munkákat!:)
  • inz
  • Mayer
    Na deko és fiúk :) !

Megint elszólít a kötelesség 1 hétre. Mennem kell a hazám érdekében :). Na jó igazából ilyen nagycsaládi üdülés lesz. Minden évben van, de most összejöt ezzel abiosztáborral, szal így 2 hétig nincs gép. Na mindegy akinek eddig is hiányoztam az hiányoljon még egy hétig. Jövő héttőlé már remélem leszek és anyám nem szervez be megint valamit mert akkor összeroppanok :)

Bye egy hét múlva
  • Boba
    elírtam. Window-Rendering Editor, Render Views... Majd pedíg ikonsor, bal második. Csapó jel
  • Boba
    Akkor meg az, amit Youth mondott.
    Window-Rendering Editor, ikonsor balról első. Please wait... a lot.
  • tmate6
    És ha nem a Maya ablakában?
  • youth #6300
    Szerintem ő a renderelésre gondolt nem?
  • Boba
    Ha a maya ablakában akarod megnézni, akkor "6". Alapból azthiszem arra van beállítva.
  • tmate6
    Tát pl. hogy lássam a textúrát meg a háttérnek hogy adok textúrát??
  • Boba
    Valós 3d-s képet? Hologram. Állítólag van már színes is, bár azt még nem láttam.
  • tmate6
    hogy lehet megnézni a valós 3D-s képet??
  • tmate6
    azt még nem tom hogy de valahogy meghálálom már csak megkéne tanulni imádlak (nem vok buzi)
  • tmate6
    ezeket már megtettem de azt nem tudod hogy ezt hogy kell megcarckelni mert nem találok hozzá semmit
  • Mayer
    Valaki PRman license help please, mert belőttem auto loadra a plugin managerben, és mayám mindíg runtime errorozik a PRman license error miatt amikor elindítom, és ebből következőleg ki is fagy. :) Ezt jól megcsináltam mi?
  • youth #6289
    mire kell az a fájl?? Mi ez plugin vagy mi?? Amúgy meg nézz körül hátha van leírás valahol, vagy nézd meg a maya könyvtárat hol van olyan kiterjesztésű fájl még...
  • Mayer
    Talán senki sem tudja a választ.
  • tmate6
    mekem senki sem segit?#6280
  • Davidka
    á köszi. az attribute editorig, meg place2dtexture-ig én is eljutotta, csak utna nem tuttam mit tenni :)
  • potyek
    Sziasztok
    Ha valaki használta már a layer be renderelést , segitsen már lécci, be van minden kapcsolva, sima mr-gi render lenne, be kapcsoltam a render layert, az összes pass-t, megvannak a rendereble layer ek, mindegyiknél be van kapcsolva a rendereble gomb is, ki is renderel minden layert, (color, diffuse) viszont a shadow tök üres, egyedül az alpfa csatiban van benne a z dept adat, semmi más :O(

köszi
  • Mayer
    Valaki írja le hogyan lisenceljem PRmant plese.
  • Mayer
    Itthon vagyok végre :) Már hiányzott a székem, mert egy hétig a mocsárban ültem :) na bazz biosztábor. De mostmár leszek.

Davidka: nem node-on tilling dolog de mind1. :). Van egy olyan hogy atributte editor (ctr+a) és ott a textúra atributtumban a color opcióinál van olyan hogy place2dtexture és itt repeat UV.

Tehát rákattintasz a textúrára hypershadeben, és aztán ctr+a. Ott color optonbox. Betöltöd a képfilet, és fellül place2dtexture. Ezen bellül repeat UV.
    A képek:
    1.kép
    2.kép
    3.kép
  • Davidka
    nem találom ezt a node-on tille dolgot... Elképzelhető hogy plug-in kell hozzá?
  • tmate6
    nem tudjátok hogy egy login nevu és ASP kiterjesztésű fájlt hova tegyek?
  • Boba
    place2d texture node-on tille.
  • Davidka
    hi, megint én :)
    Azt szeretném kérdezni, hogy ha valamire fel akarok vinni egy textúrát, de nem akkorában, mint amekkora az adott plane, hanem kissebben, és sokszorosítva a plane-en, akkor azt hogy csináljam? (remélem érthető voltam :) )
  • Peetmaya
    gnomon videók között is van egy! az organic modelling I-es szekcióban
  • oryon
    A total3d-n van egy cikk, amiben bemutatja, hogyan kell egy vázlatnézetes képet szétszabdalni és beillesztgetni a 3d-s progikba...
  • PaniC-
    de amugy barmelyik auto modelezzesei tutorial, ugy kezdodik, hogy elmagyarazza, hogyan lod be a imageplanet.

http://www.learning-maya.com/modeling.php
  • Davidka
    köszi!
  • PaniC-
    tobbfelekeppen,
    az outlinerbe, az aktualis nezet attrib-jainal, van egy image-plane szekcio, ott., ekkor lehet allitani, hogy csak
    az adott kamerabol latszodjon, stb.
    vagy egyszeruen poly planekre ramappeled.

de itt egy tutorial.
  • Davidka
    ha egy autót akarok modellezni, akkor hogy rakok be a háttérbe képet, ami mutatja a vázát felülről, oldalról?
  • PaniC-
    deko:
    ha meg nem jott volna meg levelbe, ide feldobtam:

http://panic.naplopok.hu/temp/page1.jpg
    http://panic.naplopok.hu/temp/page2.jpg
  • deko
    csak azt kaptad amit megérdemeltél:D
  • FRenkie
    Kösz mindenkinek!!