32214
Maya
-
tmate6 #6312 Inkább leszedem DC++ rol -
erre meg valaszolok:
window/rendering editors/hypershader
kivalasztassz egy anyagtipust, pl. blinn
abban a colornal, beallitasz egy szint, vagy a feketefeher
kockara kattintva, hozzarendesz egy texturat.
vagy, ha a festes alatt a paint fx-et erted,
akkor kivalasztod a gombod,
Paint Effect/make paintable
es a visorba kivalsztott eccsettel festegeted.
javasolnam, hogy szaladj le a konyvesboltba a Maya - a 3d vilaga konyvert...
-
tmate6 #6310 Hát pls hogy csinálok egy gömböt de hogy kell kifesteni??? -
szeretem az ilyen precíz kérdéseket.:)
szal miről is van szó? -
tmate6 #6308 Hi all nem tom hogy kell kifesteni ondjuk egy gombot mert csak alá vagy folé vagy mellé fest valaki PLS HELP -
Most találtam: mayaFileConverter (WIN32) v1.0:
http://www.highend3d.com/maya/plugins/?section=utilities#2936
barmelyik verzio kozt oda-vissza, ascii-t es binary-t is.
-
szia Mayer, eddig hiányoztál, de mostmár nem fogsz:))))
jó nyaralást, aztán egy hét múlva várjuk a fejlődő munkákat!:) -

-
Na deko és fiúk :) !
Megint elszólít a kötelesség 1 hétre. Mennem kell a hazám érdekében :). Na jó igazából ilyen nagycsaládi üdülés lesz. Minden évben van, de most összejöt ezzel abiosztáborral, szal így 2 hétig nincs gép. Na mindegy akinek eddig is hiányoztam az hiányoljon még egy hétig. Jövő héttőlé már remélem leszek és anyám nem szervez be megint valamit mert akkor összeroppanok :)
Bye egy hét múlva -
elírtam. Window-Rendering Editor, Render Views... Majd pedíg ikonsor, bal második. Csapó jel -
Akkor meg az, amit Youth mondott.
Window-Rendering Editor, ikonsor balról első. Please wait... a lot. -
tmate6 #6301 És ha nem a Maya ablakában?
-
Szerintem ő a renderelésre gondolt nem? -
Ha a maya ablakában akarod megnézni, akkor "6". Alapból azthiszem arra van beállítva. -
tmate6 #6298 Tát pl. hogy lássam a textúrát meg a háttérnek hogy adok textúrát?? -
Valós 3d-s képet? Hologram. Állítólag van már színes is, bár azt még nem láttam. -
tmate6 #6296 hogy lehet megnézni a valós 3D-s képet?? -
tmate6 #6295 azt még nem tom hogy de valahogy meghálálom már csak megkéne tanulni imádlak (nem vok buzi) 

-
tmate6 #6291 ezeket már megtettem de azt nem tudod hogy ezt hogy kell megcarckelni mert nem találok hozzá semmit -
Valaki PRman license help please, mert belőttem auto loadra a plugin managerben, és mayám mindíg runtime errorozik a PRman license error miatt amikor elindítom, és ebből következőleg ki is fagy. :) Ezt jól megcsináltam mi? -
mire kell az a fájl?? Mi ez plugin vagy mi?? Amúgy meg nézz körül hátha van leírás valahol, vagy nézd meg a maya könyvtárat hol van olyan kiterjesztésű fájl még... -
Talán senki sem tudja a választ.
-
tmate6 #6286 mekem senki sem segit?#6280 -
á köszi. az attribute editorig, meg place2dtexture-ig én is eljutotta, csak utna nem tuttam mit tenni :) -
potyek #6284 Sziasztok
Ha valaki használta már a layer be renderelést , segitsen már lécci, be van minden kapcsolva, sima mr-gi render lenne, be kapcsoltam a render layert, az összes pass-t, megvannak a rendereble layer ek, mindegyiknél be van kapcsolva a rendereble gomb is, ki is renderel minden layert, (color, diffuse) viszont a shadow tök üres, egyedül az alpfa csatiban van benne a z dept adat, semmi más :O(
köszi -
Valaki írja le hogyan lisenceljem PRmant plese. -
Itthon vagyok végre :) Már hiányzott a székem, mert egy hétig a mocsárban ültem :) na bazz biosztábor. De mostmár leszek.
Davidka: nem node-on tilling dolog de mind1. :). Van egy olyan hogy atributte editor (ctr+a) és ott a textúra atributtumban a color opcióinál van olyan hogy place2dtexture és itt repeat UV.
Tehát rákattintasz a textúrára hypershadeben, és aztán ctr+a. Ott color optonbox. Betöltöd a képfilet, és fellül place2dtexture. Ezen bellül repeat UV.
A képek:
1.kép
2.kép
3.kép -
nem találom ezt a node-on tille dolgot... Elképzelhető hogy plug-in kell hozzá? -
tmate6 #6280 nem tudjátok hogy egy login nevu és ASP kiterjesztésű fájlt hova tegyek? -
place2d texture node-on tille. -
hi, megint én :)
Azt szeretném kérdezni, hogy ha valamire fel akarok vinni egy textúrát, de nem akkorában, mint amekkora az adott plane, hanem kissebben, és sokszorosítva a plane-en, akkor azt hogy csináljam? (remélem érthető voltam :) ) -
gnomon videók között is van egy! az organic modelling I-es szekcióban -
A total3d-n van egy cikk, amiben bemutatja, hogyan kell egy vázlatnézetes képet szétszabdalni és beillesztgetni a 3d-s progikba... -
de amugy barmelyik auto modelezzesei tutorial, ugy kezdodik, hogy elmagyarazza, hogyan lod be a imageplanet.
http://www.learning-maya.com/modeling.php -
köszi! -
tobbfelekeppen,
az outlinerbe, az aktualis nezet attrib-jainal, van egy image-plane szekcio, ott., ekkor lehet allitani, hogy csak
az adott kamerabol latszodjon, stb.
vagy egyszeruen poly planekre ramappeled.
de itt egy tutorial. -
ha egy autót akarok modellezni, akkor hogy rakok be a háttérbe képet, ami mutatja a vázát felülről, oldalról? -
deko:
ha meg nem jott volna meg levelbe, ide feldobtam:
http://panic.naplopok.hu/temp/page1.jpg
http://panic.naplopok.hu/temp/page2.jpg -
csak azt kaptad amit megérdemeltél:D -
Kösz mindenkinek!!