32214
Maya
  • Lekonel
    srácok hhéé valaki dinamicnál a villámot hogy tudom időre kezelni h csak 1 mp re villanjon fel???
  • potyek
    na ezért lenne jo ez a renderpál, mert ez elméletileg egy képet is háloba renderelni
  • Peetmaya
    valamilyen olyan program kéne, ami ezt tudja kezelni intelligensen, MR-el, minden beállítással... valaki?:)
  • fle go
    Oryon> most mar van aktivalva halokartyam, megprobalkozom...
    es koszi
  • Boba
    Én használom animnál a legegyszerűbb netrendert. Az én gépem rendereli az 0+3*N-t, fater gépe a 1+3*N-t, laptop meg a 2+3*N-edik képkockát és kész, megvan oldva az egész:) Maya mindhárom gépen fentvan, hálóba is vannak kötve, 1 perc elintézni az egészet. Igaz, így egy képet normálisan nemtudok egyszerre számoltatni... Báár, Mr-el is lehet régiót rendereltetni. Ha hosszú a render, megéri ezt az 5 percet megcsinálni. Utána a 3 képet meg Photoshop-ban összeilleszteni. Nemlesz elcsúszás meg ilyesmi. Egyszerűen csak az alap fekete vagy kék háttér az alpha és kész, nincs trükközés és egyszerű. Mondjuk 16-20 gépnél már nembiztos ezt csinálnám, de nekem így 3 gépnél megfelel.
  • potyek
    Na én meg bedobok egy másik témát, megvan a renderpal 2004 , viszont tuti én vagyok lamer a hálos renderbe, de sehogy nem müxik , van esetleg vkinek tapasztalata ezzel a progival?
  • oryon
    ZoneAlarm: egyesek szerint nem nagy szám, de nekem eddig még megfelelt.
  • oryon
    Akkor sorolom:
    -Kapcsold ki (vagy zárd be) a tűzfalat!
    -Aktíváld végre a bioszban az egyik hálókártyád!!!

U.I:kipróbáltam az exe-s megtördécselést és csont nélkül ment, tehát nem az a gond...

Szerintem az, hogy nem akarod aktíválni a hálókártyád!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • PaniC-
    Kerio PF
  • deko
    - symantecClientFirewall -
    én ezt használom, és remekül bevállt.
  • Lekonel
    Valaki tud valamit?:)
  • youth #6582
    Jaja Zone Alarm! Norton nagyon pancser... és memóriából is sokat vesz...
  • Boba
    Én Zone Alarmot és Kerio Personal Firewall-t használok. Nekem bejön.
  • fle go
    es jut eszembe milyen tuzfalat erdemes hasznalni PC-re??
  • fle go
    Inz: GeForce FX 5800-as kartyam van, de Quadro FX2000-nek latja a gepem:)
    Oryon: semmi hiba nincs, csak egyszeruen nem indul el. Ugyan az van ami korabban is:(
    Egy nem ide illo kerdes azt hogy tudom megcsinalni hogy legyenek ekezetes betuim? A billentyuzeten van ekezetes betu.
  • youth #6578
    Nekem is ilyen tűzfalam van, próbáld meg úgy hogy kikapcsolod addig mert lehet hogy blokkoltad és az bezavar és könnyebben fagy nemtom...
    Milyen géped van? nem 100 hogy a vieókártya a hibás nem?
  • Lekonel
    az a film is odabaszott rendesen
  • Lekonel
    Sziasztok !
    CSináltam fénykardot. a gond az hogy a villámokat szabályoznom kéne h csak 1 másodpercre villanjanak fel...ezt hogy tegyem? pls help!:)
  • Boba
    " ezeket nem 3d-zésre találták ki :/"
    Atinak van profi kártyája, érthető hogy a gamer kártyáit nem erre fejleszti. Mindezek ellenére, a Radeonok jobban teljesítenek ilyen környezetben mint a geforce-ok.
  • inz
    jha de nálad legalább elindult :P nekem itt kifagy
  • youth #6573
    Nekem is Radeon van méghozzá 9000 pro és tényleg, ezeket nem 3d-zésre találták ki :/ Egy időben mikor még Rhinoztam akkor is állandóan fagyott de úgy hogy a teljes gép nemcsak a progi. Aztán ki is írta az XP hogy valószínűleg a radeon 9000-es a felelős mindezért. Feltettem mindig a legújabb drivert hozzá és jó volt, aztán most amikor áttértem mayara megint felraktam egy frissítést és a maya 5 perc múlva mindig behalt nem lehetett mozdulni viewportban csak félóránként. Aztán Potyeknek hála megoldódott, egy régebbi drivert raktam amit már szeressen a maya :)
  • inz
    Szia
    Milyen videokártyád van? Én most vettem radeont és nem indul el miatta :/ napok óta küzdök vele kevés sikerrel
  • oryon
    Látom azért alkottok elég rendesen...
  • oryon
    Küldj emailt a hibáról!!!
  • Mayer
    Nekem is bejön boba. Jó hogy felktetted AP-ra. Grat szép :)
  • youth #6568
    http://cgtalk.com/showthread.php?threadid=152288

szedjétek le kúrva jó, és van hozzá making of video pl hogy csinálták a matt paintegeket... nekem nagyon tetszik
  • Davidka
    szerintem legyen középen egy nagyobb, ami valahogy támaszkodik a talajra, és a szélsőkhöz is lehetne majd rakni tartórudakat, amik azokba a kiemelkedésekbe lennének beleépítve. de ezt csak én gondolom gy :) Egyébként nekem nagyon tetszik!
  • Lekonel
    Jo lesz Boba
  • Boba
    Ezek csak lebegnek... De esetleg majd lemodellezek egy nagyobb csomópontot, amihez kapcsolódnak. Még nemtudom.

Amugy az általad linkelt tutorialban találtam egy király textúrát, megpróbálom azt feldobni a talajra:)
  • youth #6564
    összekapcsolsz pár ilyen házat, de aztán mihez kapcsolódnak vagy csak lebegnek?
  • Boba
    Ez király kis gyüjtemény:)
  • youth #6562
    http://www.mayang.com/textures/Architectural/html/Stone/index.html
  • Boba
    Nah, a belógó jobb oldali gömböcskéről egy shot. A nagyobb építmények között ilyen gömbök és "pókháló" szerű csövek lesznek, térkitöltés céljára...
    Gömb házikó
    Lehet, hogy nemcsak 2 hanem inkább 4 irányba fognak majd a gömbök elágazni, még nemtudom pontosan, de valami hasonló lesz. Meg még ma elkezdem modellezni a következő épitményt, meg meglátom mit tehetek, hogy kijavítsam a hibákat amiket mondtatok. A viz tisztaságát megpróbálom kijavítani volume materiallal, hátha megy. A fake caustics-ot is próbálgatom. A fénycsóvával nemtudom mit tudok majd tenni, azt photoshop-ban festettem, ahogy a "ködöt" meg a sötétséget is a képre.
  • Peetmaya
    Skacok ki tudna nekem adni sziklafal textúrákat? ha valaki tud, töltse fel nekem villamvadaszra pls! előre is thx

Boba szépen alakul, grat! A víz lehetne kicsit ködösebb szerintem, ennyire tisztán nem lehet rajta átlátni.
  • youth #6559
    Frenkie: miért milyen színvilág lett volna jó hozzá?

Deko: :)

Boba: írtam APra :)) Jó lesz ez!!!
  • Boba
    Nos, először animnak terveztem. De a város 2/3-ada nincs készen, a növényzet sincs meg, több hal sincs a jelenetben etc. A lényeg, nagyon wip, és még így is 30 perc mire kiszámolja a gépem:( De ha ezt csökkenteni tudom mondjuk 5-10 percre, akkor elképzelhető, hogy megcsinálom az animot. Kis gugan (Jar-Jar) egy gömb belsejében beugrik a bongóba, majd kiúsznak a városból, eltűnve egy szikla szájában.

Deko: Ez úgymond szándékos, mivel nem én terveztem a modellt, sem az épületeket. Doug Chiang tervei alapján dolgozom amit a Star Wars: Episode1-hez készített. Persze nem azt a dizájnt használták fel a filmben, de nekem ez jobban tetszik. A filmből a jobb szélén található gömböt vettem ki és modelleztem le. A Gungant is majd lekell modelleznem, szintén nurbs-ből.
    Majd rakok fel kép
    Bongó kép.
    Város látkép.
  • deko
    már akartam írni, hogy a vízi jármű teteje, olyan mint egy harci fa álarc. (orr-szemek-fülek-fülbevalók)
    Nemtudom szándékos volt-e ez modellezeskor, de a képre nézve nekem azonnal ez jön be.
    A kép jobb oldalán lévő belógó építmény olyan izgalmasnak tűnik, jobb lenne többet látni belőle. vagy ez anim lesz?
    Kissé levagyok maradva.
  • Boba
    Köszi:) Buborékokat énis akarok, meg vizigyomokat, meg egy másik halfajtát is (valamilyen rája szerűt) meg mégtöbb fajta épületet... Doug Chiang egyik képe alapján modellezem a scene-t, a Star Wars filmre csak kicsit hallgatok. De a gömböket onnan vettem, meg a bongót, de azt izlésemhez igazítottam.
  • FRenkie
    wow... ez Gig-re emlékeztet :) persze a stílusa, szép lesz!Buborékot bele, vízi "törmeléket" ilyesmit!
  • deko
    Inz: Én sajna nem indulhatok az AP-on:(

Most hogy írod, vírus... Próbálom telepíteni a Norton Antivírust de ezt az üzenetet kapom: "The system administrator has policies to prevent this installation."
    Eccerűen nem tudom felimádkozni a gépemre.
    (na benézek valami specifikus topicba is itt az SG-n)