32214
Maya
  • Peetmaya
    hmmm. maya 6-ban a smooth UV opciót már megcsinálták, működik szép eredményt is ad, de ha undo-zol smootholás után, az UV-t elcseszi, ez még probléma, ha valaki találkozott ezzel a problémával, akkor ossza már meg velem a megoldást, ha tudja, ha meg nem, akkor erre figyeljetek oda:)
  • Peetmaya
    spotlamp! shavel kapcsolatos kérdésem lenne megint:))
    ha szemöldököt akarok csinálni, és a felületből akarom kinöveszteni, mert fontos hogy azzal együtt mozogjon a szőr, de nem facek alapján, hanem valamilyen map alapján, akkor erre van-e lehetőség, és hogy?
  • Peetmaya
    nincs mit Youth ezért van! Használhatjátok mindig, csak tudjak róla...
  • youth #6180
    hehe akkor húzós lehet :) de remélem sok pénzt és tapasztalatot nyersz majd a végén!!
    Na figy Penatesz felrak nekem pár képet a villámvadászra, mert kompozitálni kéne már a kocsit, utólagos engedelmeddel...
    Bocsi hogy így visszaélek csak te mondtad hogy felrakhatjuk a dolgokat ami grafika, bocs de nekem nincs ilyen ftp-m. Szóval ahogy fenn van és leszdem törllöm is.
    Bocsi
  • Peetmaya
    Youth halad, mondjuk félkész, de még sok munka van vele és a vicc, hogy a megrendelő se adta le teljesen az anyagot, hogy konkrétan mit és mennyit kell csinálni:))) keményen meg lesz fizettetve, mert még gondolkodni is nekünk kell helyettük...
  • youth #6178
    Üdv pizza-evő-bajnok :)))
    Tényleg, mostanság nem néztem a fórumot :(
    Peet: most mit csinálsz? Meló hogy áll?
  • Peetmaya
    flegos üdv körünkben
    mindig más, elemezgetjük egymás munkáit, kérdések satara....
  • fle go
    mi maya tema:)?

Jo melo amit csinalsz Boba, en ugyan azt csinalom csak mas cegeknek, marmint operator vagyok
  • Boba
    Unokatesóm ott promószervező, a barátja szintén. És hát gondolták, itt a nyár, szegény kicsi unokatesó hadd keressen pénzt:) Szóval volt egy project, számítógépkezelő operátort kerestek. És azért gondoltak rám, mert értek a géphez, 2: ha már valakinek pénzt kell adni a zsebébe, ne idegen legyen. De ide tartozik a Dreher, Balentines vagy Jim Beam promózás is, e kettő utóbbi főleg a balcsis és déldunántúli diszkókban lesz.
  • Peetmaya
    na gratu!
    és hogy sikerült szerezni ezt a munkát?
  • Boba
    Fórum nem halt meg, én igen... tegnap voltam pesten, fél12kor értem haza... ma megyek paksra délután, este és pénteken szintén, vasárnap megint pest. Munka miatt... :( De legalább fizetnek. Amúgy a HT rendezvényszervező kftnek dolgozom a Dreher sörolimpián, mint operátor.
  • Peetmaya
    skacok mi történt? meghalt a fórum?
  • Peetmaya
    Penatesz igazad van, hajrá! és ha segítség kell,s zólj!
  • Penatesz
    Foleg a vizsgaidoszakomon
    De igazabol az a gondom,hogy az a keveske tudasom,ami van elegge specifikus.Ertem ez alatt,hogy a modellezes legalapvetobb lepeseit mar ismerem nurbsban es polyban is,tudom,hogy nem mindig tudom megvalositani meg kurva sokszor elakadok,de a legalapvetobb lepeseket mar ismerem.Viszont texturazasban es renderelesben meg annyira bena vagyok,hogy ugy dontottem,hogy csinalok egy klasszikus borosuveg+pohar kompoziciot es megprobalom texturazni magamtol.(Ha jol sikerul,esetleg beteszek egy gyertyat is)
  • oryon
    Az ötletem megnézted???
  • youth #6168
    Jelentkezzen az akinek van jó digitális fényképezője és szívesen adná a fejét pár futó elkészítéséhez!
    A bmw-met szeretném kompozitálni egy képre, környezetet nem kell futózni csupán pár kép kéne ahova rá tudnám illeszteni a kocsit. Írjon aki segítene rajtam és megbeszéljük mi is kéne igazándiból :)
    Előre is köszönettel!!
  • potyek
    Nem tudom mi a bajotok Spotlamp modelljével, nem akarok elfogult lenni vele, de szerintem ha megnéztek egy két filmjét, télleg ilyen izmai vannak, teljesen más egy aeorob terhelésen fejödött izom, mint egy badibilder szálkás izomzata, és Brusz Lii valoszinüleg az elözö edzés modszert alkalmazta, és azt is elég durván :O)
  • Peetmaya
    Fúúúú skacok!
    Belenéztem egy fluid example-be, egy tüzet importált be. Maya 6-ban már működik a fluid mental ray render, marha szép eredménnyel és tükröződik a felületen a tűz, látszódik a refrakcióknál is, GI, FG, Caustics, mindent számol vele! Meg kell tanulni használni, mert nagyon szép!
  • Peetmaya
    retus, ez nagyon látszik rajta...
    Penatesz nincs mit, ezért vagyunk:)) min dolgozol amúgy?
    SpotLamp, én addig nem szidok senkit, amíg legalább olyan jót nem tudok csinálni, mint az illető:) De a te esetedben kivételezek, a vállánál tényleg mintha el lenne csúszva az izom, de amúgy le a kalappal, mert így sem rossz!
  • astrantia
    Ez tényleg az ő feje, vagy csak rá van retusálva?
  • potyek
    Ennek a badibildernek kéne egy kis viszér krém nem? :o)
  • deko
    Jééézusom, Úúúúúristen, hát ezzel a képpel bebüntettél rendesen.
  • FRenkie
    a csávón eret kéne szabályozni, annyi a kanyarulat benne...
  • Penatesz
    OK SpotLamp,meggyoztel,de mostmar tuntesd el innen ezt a formedvenyt,ugyanis ide kiskoruak is jarnak es meg elijeszted oket.

Peet: koszi szepen pont ezt kerestem.
  • SpotLamp
    Első látásra azt mondanám hogy ez egy anatómiailag baromira russzul megmodellezett karakter! Aránytalanul nagyon a karjai, vastag a nyaka, a fejbiccentő izmok nem is látszanak, a hasizom durván lett modellezve és a válla mért áll három részből??
  • SpotLamp
    Még egy kép az emberi anatómiai izomzat szélsőségességeiről

• Aldaryn
    Csak azért írtam, mert nem kötözködni akarok, csak hogy beszólhassak valamit. :)
    Ha a varázslód szájába belekötnék, hogy miért olyan vastag, akkor elfogadnám, ha azt válaszolnád, hogy "mert ilyennek szeretném", hiszen a te műved, a te alkotásod, hol vagyok én ahhoz, hogy megszabjam, mit, és hogy csinálj...
    de ha esetleg mégsem olyannak akartad, akkor esetleg elindítok benned egy gondolatot, megnézegeted még párszor, és ha vékonyabban jobban tetszik, akkor változtatsz rajta... így kellene szvsz ennek működnie.
    Ha pedig valamire azt mondom, hogy "Nagyon tetszik!, Nagyon jó", stb.... akkor bezony azt is gondolom, s nem csak tiszteletkört írok. Ha pedig nem tetszik,akkor nem írom, hogy tetszik. :o)
  • Peetmaya
    Aldaryn nem értek egyet a minden részletbe való belekötésbe. Ezzel elveszed a művészi szabadságot. Sok próbálkozásomba kötöttek már bele olyan apró dolgokkal, amiket direkt úgy csináltam, mert nekem úgy tetszett. Pl miért ilyen vastag a varázslóm szája... Mert ilyen és kész, nem lehet mindenki vékony szájú, de ez csak egy szar példa volt.
  • Peetmaya
    Aldaryn persze hogy van ilyen, a transform tulajdonságoknál kell beállítani, hogy lokális vagy world vagy orient koordináták szerint akarod mozgatni a mesht.
    Modif menüben van Penatesz, nézd meg, hátha ez az amire gondolsz...
  • deko
    Ezt úgy hívják: barátság!

És valóban ez fórum olyan mint egy kis család, örülök, hogy részese lehetek.
  • Aldaryn
    Spot! Nagyon jó lesz ez a karakter! Kissé talán túl élesek az izmai, másfelől viszont megdöbbentő, milyen szálkás testtel rendelkezett, A fejét és a vállát kissé szélesnek tartom az altestéhez képst, a referencián sem látszik ennyire vállasnak... Ettől kissé karikatúra jellget kap, de ha ez volt a szándékod... :) Ha valaki ennyire komolyan nekilát egy munkának, és azt ilyen jól csinálja, akkor bele kell kötni minden apró részletbe, hogy minél tökéletesebb lehessen... :D

A szóváltást Deko és Spot között pedig ajánlom minden önjelölt nagyarcú flame-előnek!!
    ...Be is lehetne kerezetni, értelmes emberek értelmes beszélgetése címmel. Erről szól a fórum, EZ az építő kritika, és egy emberi hangvétel.
    Írom ezt azért is, mert manapság oly jellemző, hogy egyszerűbb megsértődni, és durcáskodni, mint gondolkodni, mi is az ami túl fontos ahhoz, hogy a másik torkának ugorva eldobjuk.
  • Aldaryn
    Menjek innen a MAX éltető dumával? :P Na, de komolyan, nem erről szólt.
  • Aldaryn
    Mayában a Pivothoz nem tartozik lokális koordinátarendszer?

CSak azért kérdem, mert pl. MAX-ban a pivot a lokális koordinátarendszer origója, és van orientációja. Ez vertex szintől top levelig megvan, egy poly lokális koordinátarendszere pl. a normálján kerül felvételre, egy vertx-é a körülvevő polyk normálátlagán, stb...
  • Penatesz
    olyasmire gondolok,mint mondjuk poly szerk.-ben az extrude face.elforgatok egy sikot es utan az elforgatott sik feluletere merolegesen szeretnem eltolni.ha lenne ilyen lehetoseg,sokkal kevesebb problemam lenne belole.

Boldog nevnapot SpotLamp
  • Peetmaya
    de korán keltél deko:)
  • Peetmaya
    jajaja boldog névnapot!:)
  • deko
    Spotlamp:
    Boldog névnapot!
  • Peetmaya
    hogy érted, hoigya a pivotot erre merőlegesen akarod felvenni? a pivot az egy pont, ami körül forgatsz, scalelsz vagy mozgatsz... az nem merőleges semmire
  • Penatesz
  • Penatesz
    Van egy feluletem,amit elforgatok valamiylen iranyba,es utana a pivottot erre merolegesen akarom felvenni.(Nurbs szerk.-ben)Megnyomom az insertet,de nem tudom forgatni,mivel a felulet forog.Van valakinek otlete?