32214
Maya
-
potyek #6432 Mayer, de hogy lehet ez, én nem tudom elhinni, hogy ezt ne lehetne megoldani valahogy :O( néztem tutorokat, de erre vonatkozo dolog sehol sincs , probáltam azt is , hogy a mental options nál az kép alapu világitást, és annak adtam photon emissiot, de már fél orája renderel, nem tudom milyen lesz a kép :o( -
antidot.dyndns.org << ha itt nem találod meg akkor neki se állj a mayának, mert egy pöttyet bonyolultabb mint a DC++
-
Darkboy #6430 bakker, még mindig nincs meg a maya és dc-n sincs! -
Penatesz, örülök hogy úgy sikerült megcsinálni...
Nah, én a hétvégén nemleszek, most indulok sátorozni 2 napra fél osztállyal, rulz!:) Majd ott agyalok induljak-e a hidas versenyen. bye! -
Penatesz: Jó a borod. FG-vel világítsd meg, és használj 1 fényt hogy legyen chaostics. Akkor máég frankóbb lesz szerintem. Nem kellenek kis fotonok, mert az árnyékot a directional light fogja adni úgyis. Aztán lehet hogy megint hülyeséget beszélek :) -
A nagy fotonok miatt van kedves potyek. Nem bírok rájönni hogy hogyan kéne belőni MR HDRI-t, hogy szép diffuse árnyék legyen (vetett, és önárnyék is). Ugyanis ha kisebbre vaszed a fotonok sugarát, akkor zajos lesz a GI. Illetve ha nyagyonnagyon sok fotont használsz, akkor kitisztul, de MR-nél ez a szám kritikus. Nagyon kritikus. Nem tudom hogy kéne. Talán a mintavezetés mértékét kéne növelni (samples asszem) de nem tudom hogy MR FG-vel ez hogyan lehetséges, mert a fotonok mérete / száma játékkal lehetetlen szép eredményt elérni, véges igőn bellül. Vray nem tudom hogy müxik, de olyan szép az indirekt (diffúz) árnyék, hogy valami fantasztikus, és nem kell hozzá semmit állítani. Én még mindíg hiszem, hogy a MR is képes erre, de már kezdek szkeptikussá válni. Ha megtalálod a megoldást nekem is monnd el PLS
.
-
Koszi boba,ugyan kicsit korulmenyes eljaras,de roppant eredmenyes.Az arnyek meg mindig tul konturos,de majd azon is fogok csiszolni kicsit.
Ja igen,boba ugye nem felejtettel el engem
Peeta gondom csak az,hogy sokkal tobb dolgot tudok nurbs-ban mint polyban es ezert megy nehezkesen az atallas,ugyanis a kezdet kezdeten erre a modellezesre hasaltam ra es sokkal jobban ismerem(relaitv)mint a polyt.
http://penatesz.uw.hu/bor13.png
http://penatesz.uw.hu/bor14.png
(ha valaki mar unna,hogy lepesenkent beteszek egy kepet,az nehogy megnyissa
)
-
potyek #6425 Sziasztok
Hdri vel szenvedek, megcsináltam Youth tutorját, a reflekcio szép, de pl ha egy lamber lapba beletolok egy lambert kockát a kockának a lapra szép árnyéka van, de pl a kocka oldalán nincs diffuz árnyék, ezt hogy lehet megoldani, probáltam már azt is, hogy a colorba és az ambient be huzom a hdri képet, de akkor sem jo, mi lehet a megoldás?
Köszi -
Penatesz, egyszerű sceene-knél jó a nurbs, de hosszútávon ajánlom neked a polyt, mert a nurbs render tesszalációja esetenként nagyon túlzás, és kurvára megnövelheti a renderidőt. -
ok, megoldottam :) most boldog vagyok :), köszi a segítséget! -
köszi. Csinálgattam is valamit.
Hozzáadtam a saját dolgomhoz, amibe nappali fényt akartam vinni, de minden más fény eltűnt, ez hogy lehet? (mármint az árnyékok tűntek el.) -
Noh, ha az üveg nurbs, hát a Te esetedben remek. Egyszerűen csak egy téglalap felületet ki kell szedj az objectből és kész:) Nah, megmagyarázom mire gondolok.
Fogsz 4 isoparmot (ha nemmegy egyszerre a folyamat, akkor több lépésben csinált) majd detach object. Ha a 4 isoparmot jó helyen szedted, akkor közrefog fogni egy felületet, egy téglalapot. Ezt külön textúrázod fel, és máris készen van a cimkének a hely, nemkell uv-zni senem, nem fog torzulni a textura. -
Az abroszt valami hasonlonak kepzelem(talan meg fogok csinalni rojtokat a vegere).De amit meg szeretnek,es nem tudok,hogy hogyan teszem fel az uvegre a cimket?Probalkozom,de sehogy sem tudom ugy felcimkezni,hogy meret legyen.Amugy ez megy nurbs-ban,vagy konvertalnom kell polyba? 
http://penatesz.uw.hu/bor11.png
http://penatesz.uw.hu/bor12.png
-
FG,
youth.fw.hu
alul találsz egy tutort erről... -
Nekem senki nem tudna segíteni nappali fényt csinálni? Már próbálkoztam olyanokkal, hogy GI, meg FG, de nem működtek, elképzelhető, hogy plug-in kell? -
:)))
Nem baj, a lényeg hogy csinálod... Frenkiet se zavarja látom, akkor nincs oka aggodalomnak :) -
Szerintem jól mutatna mellette egy gyümölcsöstál, vagy egy szivar valami extra hamutartóval... De jó úton haladsz!
Mayer, nekem tetszik, csináld meg teljesen becsontozva karakternek:))) -
Penatesz: Tök jó a borod, szerintem elég lenne egy, de homályosabb árnyékú lámpa bele. Meg asztalka terítővel, esetleg a borivók 10 parancsolatával. -
Hoppá :) ... no comment, majd meglátjuk mi sül ki belőle.
Irígyellek benneteket méhecskék. Nálatok pörgés, nálunk pangás van :((
-
Először arra gondoltam, legyen a neve, Sculpure Of Frenkie's Mind copy. Aztán elvetettem mert hosszú lett volna :). De valóban onnan szárnazik az ötlet. -
Nem gondolod kedves Mayer hogy ez olyan "Sculpure of(f) My Mind "beütésű? :)) De most komoylan... -
Köszi dekok és boba csak egy egyszerű ötlet volt, de azt hiszem a legegyszerűbb ötleteket a legkönnyebb kezelni szóval semmiképp nem akarom túlbonyolítani (ahogy magamat ismerem : márpedig túlfogom). Ha segitetek a kritikákkal, akkor még valami szép is lehet belőle.
A neve jenem pillanatban Cerkamanó :) de ez még alakulhat. Lesz még léba is az elem 2 pólusnál. -
Szép jó estét emberek. Haladtam egy kicsit, de nem tudom hogy jó iránba-é? Kinek tetszik, és ki szerint találjak ki mást?
1. kép
2. kép
3. kép
Hihetetlen Vray srácok ezeket a képeket 10 másodperc alatt hozta darabonként. -
hi, tudna valaki tippet adni, hogy hogyan tehetek egy területet világoss? Mondjuk van egy ház a mező közepén és én azt akarom, hogy nappali fénylegyen, meg kék ég a háttérben, akkor azt hogy csinálom meg? -
asszem én is indulni fogok ezen a versenyen, most agyalok ezerrel, hogy mit csináljak:) -
Oryon mi kell shavehez? már lassan mindent sikerül megtanulnom vele kapcsolatban, úgyhogy kérdezz:)))
de nekem kell a zbrush lécci!:)
Penatesz, alakul, de szerintem lehetne erősebb a caustics, több, csillogóbb:))
az árnyékok túl erősnek tűnnek nekem, kicsit mossad el a light radius-al az árnyékok szélét, vagy használj GI-t. Bár inkább raytrace... -
Ha te meg majd segítesz a Shave-ben...
Valamit valamiért...de kemény ez a világ :) -
Mayer, sztem marha jó! Nekem frankón tetszik:) bár egy igen gyenge directional light alá nyomhatnál egy kis árnyékot... így egy picit "lebeg". -
Szia Mayer 
jó, hogy "megszöktél":)(onnan-ide) Mikor elkezdtem nézegetni előröl a képeket fogalmam sem volt mi ez, aztán megláttam a 3.-at :)
5letes
-
Peet koszonom a caustics tutort,szerintem tulzasba is vittem es a refractiont is feltettem 1.333-ra az uvegen.
http://penatesz.uw.hu/bor7.png
-
Csinálam egy kis animot is, de nem lett valami nagy durranás. Gondoltam ha már este úgyse kapcsolom ki a gépet, legalább dolgozzon valamit. Akinek van kedve szedje le. 1,1 mega az anim -
hm... én is ezt sejtettem, de hiába állítgatom be, nem fogatja el, mindig visszaugrik single frame-re, ha alul az image formatnál AVI van ha jpeg, akkor nem, de akkor meg nemigazán csinál semmit... -
Na sziasztok!
"Megszöktem" a családi üdülésről :). Na jó jó elkéredzkedtem anyámtól :). A lényeg, hogy már itt vok. Neki is álltam tegnap este valaminek nem tudom még mi lesz belőle de eddig itt tartok. Ha lesz kedvem meg egy kis indittatásom akkor folytatom. Egyenlőre csak Vrayyel játszok.
A tervek szerint az eddig elkészült ceruza heggyel bele lenne szúrva egy tojásba, aminek lenne 2 lába. És az a 2 golyószerű nehezék pedig a 2 szeme lenne neki :). Értelme semmi tudom de ez van :DD. Nem tok má mást csinálni. Itt ez a pályázat is deko, és én meg ilyeneket nem tudok. Hidat, na bakker. Most tanulom a poly modellezést, NURBS-ből meg ilyet nem lehet. De akkoris indulni fogok :).
A (poly) modell mayában készült, és maxban Vray-el renderelntem. <<< Van úgy, hogy nem elég egy hangszer a szép zenéhez :).
Pörgettyű1
Pörgettyű2
Pörgettyű3
Ui.: Megnéztem tegnap a Harry Potter 3-mat. Bazze, az egész full CG :). Nincs olyan perc, hogy ne lenne benne computer. Nagyon tetszett. :D WARD ha oldasod a topicot, elismerésem a fúriafűzért nagyon pöpec lett. Csak a textúrát festetted? -
Render Global Settings > Image File Outpu (Common menüben) > Frame/ Animation Ext >
És itt állítsd be azt hogy NAME# például, bármint csak ne Single Framet... -
hi, hogyan tudok filmet renderelni? tehát nem csak 1 frame-t. hanem mondjuk 100-at. Aviban már lementem, de csak azt az egy frémet mutatja... -
Mesmer - Real Maya Mental Ray.avi
leszedtem valahonnan, belenéztem az első fél órába. Nekem tetszik, olyan haladóknak való mental ray tutorial, van benne szó mindenről. Igazából csak az van benne konkrétan, hogy mi mire jó, mi mit csinál, nem pedig az, hogy mit hogyan kell megcsinálni, és szerintem ez nagyon jó! Ilyen tutorokat kéne csinálnunk nekünk is!
Fel fogom tölteni szerverre... -
Oryon: majd valamikor gyere fel icq-ra aztán lenne valami...
Peet: Elfogadnék egy ilyen monitort :) -
Ja, caustics nagyon feldobja egyrészt, másrészt figyeld meg, hogy a raytrace figyelembe veszi a transparency-t, a depth map shadows viszont nem, az csak a tárgyat figyeli. Tedd fel nekem 1.333-ra a ref indexet lécci, nagyon kiv vagyok úgy milyen eredményt ad...
amúgy causticsot lehetne fakelni valahogy, de animnál ezt hogy oldják meg, azt nem tudom:) -
Deko, ha mindannyian ugyanazt a zenét szeretnénk, ugyanazt alkotnánk, és az nemjó.
más zenét szeretünk, más hangszeren játszunk, csak annyi a közös, hogy egy bandában vagyunk:)))
most vettem 25 rongyért használt 19''-os monitort, nagyon szép képe van, Samsung SyncMaster900SLPlus
1600x1200x85Hz, szerintem nem olyan szar ez:))) -
hianyolom a caustics-ot..
http://www.3dluvr.com/intercepto/maya/tutorials/mray_caustics/caustics_introduction.htm