32214
Maya
-
tmate6 #6352 na akkor ezeken túllépve lenne egy kérdésem: hogy tudom megnézni a kész művet hogy ne legyen olyan csúnya mint a Windows nem to miben? -
tmate:
http://coldfusion.art.msstate.edu/camenisch/thehumanhead/reference.html
Amúgy ahogy a többiek is írják: Kapkodásnak, beszarás a vége! :) Csak nyugodtan és lassan, a tanulás útján. -
potyek #6350 Tmate6 , semmi gond, jo fej vagy, ügyes srác,télleg nem akarlak megbántani, de a reg ed elárulja miért beszélsz igy.
Részemröl ennyi. -
tmate én csináltam, de nem fogom feltölteni
gyakorolj, tanulj, és te is fogsz csinálni fejet magadnak!
most kezdted el a mayat, ne akarj egyből tökéleteset csinálni, mert megbuksz és elmegy egy életre a kedved tőle mondván, hogy nehéz... A ps-es profizmusodat meg nem kívánom firtatni, biztos úgy van:) -
potyek #6348 thnx -
tmate6 #6347 www.tutorial.hu na innen megtanulsz mindent -
potyek #6346 Tmate6 eccer majd mesélj már nekem picit a photoshop rol, ha már igy pár hét alatt profi lettél a kezelésében, föként az alpha csatornás kosz és kopás festés érdekelne :O) -
tmate6 #6345 csinált már valaki emberi arcot mert ha igen feltolthetné valahova hogy letolthetsem -

-
tmate6 #6343 amugy ha lenne egy jó magyar tutor akkor megtanulnám pár hét alatt hisz a photoshoppal is igy voltam volt pár jó tutor és szinte már profi vagyok benne -
tmate6 #6342 jajj ezzel hadj mert nekem a max nehezebbnek tunt -
Hmm... rosszul közelíted meg. Szerintem mindenki így van az elején hogy melyik a jobb. A profi az mindegy miben csinálja mert ő TUD. Én már láttam olyan modellt is amire csak annyit tudtam mondani, hogy "ez klassz, de még mennyire" és wingsben csinálta a gyerek, ami talán a legprimitívebb ilyen modellező progi. Ha tudod használni a programot akkor jóval jobbat fogsz majd csinálni mint aki másikban jeleskedik, tehá erről kár vitát nyitni melyik jobb. Próbáldi ki a Maxot aztán 2 hét múlva tájékoztass minket miben jobb. köszi! -
tmate6 #6340 megcsináltam mellesleg ha lenne kedvetek akkor megcsinálhatnátok azt a kis lényt amit flegos csinált 3D Studio MAX-ban mert nagyon kíváncsi lennék hogy mennyire jobb a Maya -
tmate6 #6339 na ennyit a próbálgatásról amikor elinditom valai script editor jon be majd kilép -
potyek #6338 Amugy valaki homályositson már fel kompozit témában, vagy valami jo tutor cim, hogy lehet kamerát beállitani, bevilágitani,hogy érdemes nagyjábol lemodellezni azt a környezetet amire vetödnének az árnyékok, ugy hogy egy képre akarok objectet kompozitálni, nem animra, amit lehetne trackelni.
köszi elöre is a helpet -
potyek #6337 Youth teljesen egyetértek veled, még esetleg azzal egésziteném ki, hogy nagyon jo a maya helpje, teljesen jol el lehet indulni belöle, söt.... -
tmate6: azt ajánlom neked, hogy kicsit gondolkozz mielőtt billentyűt ragadnál, nyugodtan írj, nem erről van szó, hanem kicsit tesztelgesd a mayat, kattints minden gombra rá, én pl így tanultam meg a Max-ot, meg Rhinot, meg még pár dolgot. Szóval kicsit nézegesd a kezelőfelületét, ismerkedj vele, hozz létre alapobjektumokat és azokkal probálgasd ki a dolgokat, tologasd el a vertexeket, stb..
Én pl fél évig csak teáscsészét csináltam Maxban és próbáltam melyik modifier mire jó, hogy kell textúrázni, stb... Szóval kicsit önállósítsd magad, aztán ha valamit nem találsz, nem értessz persze írj aztán megpróbálunk válaszolni.
Bye! -
potyek #6335 Nem is értem miért :O) -
jaja, kicsit besokaltam mar :) -
Kezdem kiheverni "alkotói válságomat":
megcsináltam a kocsi első és hátsó szélvédőit, króm kerettel és így már 40db-ból áll a kocsi negyede :D
JÓ TANÁCS - "Ha már úgy gondolod, hogy a lowpoly objekted tökéletes akkor poly to Sub-div konvertálással és MR rendereléssel letesztelheted! Ha látszik a renderen a Sub-div, akkor virulhat a fejed...ha nem akkor kezdheted megkeresni a hibát :P" -
tmate6 #6332 kezd fellendülni a topic -
tmate6 #6331 ja ja sejtettem de jelenleg azt se tom hogy csináljak nagyobbat az alapnál meg pls hogy csináljak asztal lábat
-
Jujjj ez csúnay volt :) -
szerintem ne emberi fejjel akard kezdeni a modellezést... Inkább valami asztal, doboz, valami eccerű dolog... A fej nagyon összetett és bonyolult.... -
csak vicc volt...
-
tmate6 #6327 Na az hol van? -
Nyomd meg a 'make human head' gombot...
-
tmate6 #6325 huhúúú már tudok átlátszó gömböt csinálni de amugy én egy emberi fejet akarok csinálni -
http://learning-maya.com/tutorials.php
Itt találhatod talán a legtöbb mayas tutort, és nembaj ha nem tudsz angolul, sok a kép :) Néhol még videó tutor is van... -
tmate6 #6323 THX -
http://www.impresszio.hu/3dtutorial.php -
tmate6 #6321 De amugy tudsz adni magyar tutor linket? mert 600megákat csak a jovo honapban tok leszedni -
tmate6 #6320 Jójó csak vicc volt [itt mindenki mindent halálosan komolyan vesz?] -
tmate6 mi segítünk, ahogy tudunk, de ha vannak olyan tutorialok, amik kifejezetten arra vannak, hogy az alap dolgokat megtanuljad, akkor mi miért tépjük totál feleslegesen a szánkat, hlott azokban 100x jobban le van írva, képekkel mutatva, esetleg videok...
ajánlom figyelmedbe a gnomon videokat, nagyon jók, én is abból tanultam! -
1. angol nelkul k***a nehez dolog lesz
2. ezzel a hozzaallassal, max. azt fogod elerni, hogy kimoderalnak
3. senkitol se varhatod el, hogy idejet pazarolva, olyan
kerdesekre valaszoljon neked, amit 0 utannajarassal kiderithetnel. -
tmate6 #6317 ugyan mindenkitol aki itt egyszeris megszolalt megkérdeztem van-e MSN cime és mindenki azt ondta nincs nem azért de csinálhatna valaki hogy segitsen valaki egy szegény kis ártatlan emberkén -
tmate6 #6316 Na persze persze eggyok sem lehetséges -
ha tudsz angolul akkor tutorialok...
esetleg, vegigolvashatod ezt a forumot.
-
tmate6 #6314 hát de honnan?
csóró vok bazze nincs pénzem egy konyvre :D -
tmate6 ezek olyan alap dolgok, amire nagyon jó tutorialokat írtak, meg vannak videok is, ezeket kéne megtanulnod!