Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ja
RenderMan néztél emilt mostanában? 😊
Kössz!
ez nem mind maya!
én úgy emlékszem az öreg muksó speciel Softimage!!!!
bár tökmind1 miben tud az ember ilyet alkotni : )

Az öreguras kép adatai:
Title:
Steve
Software:
Softimage XSI
Hardware:
PC (Pentium III)
Image:
465*641 (73,875 Bytes)
RenderMan
Le a kalappal 8)
Rigley
Most pedig megyek gyakorolni , hogy a legkozelebb mar a sajat képeimet mutathassam meg.

dddstudio.tk

Rigley
Most végre örömmel jelenthetem be , hogy találtam 1 rossz képet is , nos , hogy miert ?

( megfejtés : hiányzik a volkswagen jelvény az elejérõl )

Tiszta pancser munka...

dddstudio.tk

Rigley
Bocs , hogy ennyi képet szurkalok ide be , de ezeket nektek is latnotok kell.
Kovetkezzen 1 ujabb dobbenetes kép (nem foto)

dddstudio.tk

Rigley
Vannak itt még hasonlóan gyenge képek
pl. itt is egy :

dddstudio.tk

Rigley
Ha szembe jönne velem az utcán akkor semmi különöset nem találnék benne , na így , hogy ez "Csak" 1 Spline..

dddstudio.tk

Rigley
Szóval akkor húúú BAZZEG mit találtam #2 ...

>

dddstudio.tk

Rigley
Na akkor mégegyszer... nem vagyok profi a html - ben 😊

dddstudio.tk

Rigley
Húú BAZZEG mit találtam...

img src="http://www.lost.com.tj/Ulf/artwork/3d/steve35.jpg"

dddstudio.tk

Rigley
www.insidecg.com

Szerintem nagyon jo oldal , tele érdekes írásokkal , neves 3d modellerekkel készített interjukkal...

dddstudio.tk

ember
Mivel a Maya topciban kérdezted, nyilván nem mondja senki, hogy a Max a jobb. Egyébként majdnem mindegy, de ha organkus modelleket, karaktereket akarsz készíteni/animálni, akkor inkább Maya.
Ha abszolút kezdõ vagy, akkor a legnagyobb segítséget általában a progihoz mellékelt help file nyújt (legalábbis ha nem valami help nélküli rip verziód van).
Rigley
-Gyere a chat.trefort.net -re

-Oké , és mikor ?

-Hát ma !

-Jaa...

dddstudio.tk

Rigley
A Maya-ban is ugy mukodik a rendereles , mint a max ben ? ( fentrol lefele szepen kiszamolja a kepet ) csak kivancsi vagyok.

Ja és meg valami : A Realflow -nak muszaly NASA szuperszamitogep ? Vagy kicsit kevesebb reszecskevel is lehet jo eredmenyeket elerni ?

dddstudio.tk

narumon
Sziasztok! Én most szeretnék elkezdeni foglalkozni kicsit 3Dvel. Nem tudom azonban melyikkel érdemesebb. Max vagy Maya. Mindkettõbõl négyesem van, melyiknek mi az elõnye és mi a hátránya. Illetve azt szeretném megtudni hogy mi az ami föltétlenül kell a boldoguláshoz és mi az ami egyszerûbbé teszi a dolgot. Elõre is köszönöm szépen a válaszokat...

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

RenderMan
Nyíregyházán lakom és dolgozom. Sajnos még csak 2D-s munkáim vannak, bár egy buszreklámot már kreáltam MAX-ban (a ROCKY zeneszalonnak, ha valaki ismerné). Most egy országos megjelenésû magazint szerkesztek (Képes Hírdetõ). Néha jól jön a munkám során a 3D-s tapasztalat, de sajnos egyenlõre csak hobbi szinten mûködöm. Erre keleten nincs kereslet 3D grafikusok iránt 8(

Asszem ti is bemutatkozhatnátok nemigaz?
Zocsi
Én is a Nurbs mellett voksolok, bár tény, hogy nehezeeb használni, mint a Poligont, de nagyon jó dolgokat lehet vele kezdeni, fõleg, ha organikus dolgokat akarsz lemodellezni, mert nem kell hozzá annyi vertex. A Maya véleményem szerint amúgy is a Nurbs-ös technológiában a jó. Nem vagyok benne biztos, cáfoljatok + ha tévedek, de asszem az Allias|Wavefront-nál fejlesztették ki a Nurbs-ös Ljárást.
Rigley: A Maya csak Linux, Win2k és WinNT alatt fut. Tehát aZ ME az nem lesz jó! A géped jó lesz szerintem nekem 800-as Duronom van 32Mg GF2MX + 128 RAM és elég jól döcög, bár néha kicsit megfárad a sok számítás alatt a gépem. A lényeg, hogy jó sok memóriád legyen!!!

RenderMan
Reklámgrafikus vagyok 8)
RenderMan
s1: Ha kreálsz egy NURBS objektumot a MAYA, ki tudja miért, nem jeleníti meg teljes részletességben a görbült felületet. Rá kell kattintani az objektumra, és az Attribute Editor-ban a NURBS Surface Display részben a Crv Precision Shaded értékét állítsd 4-re. Minél nagyobb ez a szám a felület annál jobban megközelíti a határoló görbéket és persze annál nehezebb lesz az objektumod megjelenítése.

Miután megfáradt a scannerem muszáj voltam venni egy digitális fényképezõt. Így legalább jó minõségû textúrákat is tudok gyûjteni.

CLY, Rigley: Nálam Maya Unlimited 4.0 CD van.

Nna, én is hasonló cipõben járok... : )
Rigley
Sziasztok !
ÉN pillanatnyilag a 3dsmax4-et hasznalom , de nagyon sok jot hallok a Maya (4) - rol. Érdemes attérni ? A gépem Athlon 750 64megás GeForce-al , 128 mega ram..., milyen OP rendszer kell hozza Windows ME alatt megy ?
És , hogyan tudnám megszerezni ? Sajnos nagyon lassu az internet kapcsolatom , nincs rá valami nod , hogy valaki eljuttassa hozzam ? Ha kell persze szivesen fizetek is erte , na de attol nem felek , hogy veletlenul megveszem az eredetit...
Ahhoz még a Diákhitel se elég... 😊
JO lenne , ha valaki tudna segiteni , elõre is thnx

dddstudio.tk

Hi!

Renderman:

ÍRTAM EGY MAILT, TUDSZ SEGíTENI?

Üdv.:

CLY
Zocsi
Nem tudom, szerintem a Nurbs az egy nagyon használható dolog. Van mondjuk hátránya, de van egy nagyon tutis megoldás. Lemodellezed az egészet Nurbsként, aztán átkonvertálod az objectet poligonná, és kész is az egész!!! 😊 Ettõl kezdve, meg a poligont animálid, ha az egyszerûbb...
A poligon elsimítására az nem jó módszer, ha megduplázod a face-ek számát??? Edit ( Poligons>Duplicate face )
Akkor az illesztéseket most hagyjuk. Engem az érdekelne, hogy Frankly Egy objektbõl áll és úgy kapcsolod hozzá a Skeletont, vagy többet Parrenteltél össze és úgy kapcsoltad össze Skeletonnal???

Még lenne egy kérdésem:
- Miért nem tudom lerenderelni szoftveresen (simán) azt a scenet, amiben van egy participle grid és beletolok mondjuk egy gömböt, és az szanaszét lökdösi a participléket. Össze Collosion-ozom a gridet, és a gömböt. Ütköznek ---> káosz, de nem tudom lerenderelni. Tud vki rá +oldást?
Apropó Subdiv! Azt konkrétan, hogy kell használni???
Még akartam valamit, csak elfelejtettem, majd holnap... :-]

RenderMan
A polygonos modellezésnél csak az a gáz, hogy egy bonyolultabb modellnél már nem látszik a lényeg az átláthatatlan vertexfelhõben. A Nurbsnál pedig már kezdetektõl azt kapod, amit látsz (nem kell smooth meg egyéb baromságok). Befekszem a scannerbe, megrajzolom a fõbb vonalaimat és már kész is 8)
Zocsi
Hát volt példának okáért ott van a te figurád, na nem mintha le szeretném "koppintani", de az egy nurbsbõl állt, nem? Az a jobb meguldás nem, ha egy nurbsbõl építjük fel a figurát, mert akkor nincsenek illésztések, amik ha úgy adódik, igencsak rontják a színvonalat. Nos, azt amit te csináltál az, hogy volt. Jah, és az t a sima Maya-ban operáltad, vagy az Artisian-ban???
Még valami! Áh, mind1, elõbb utánnaolvasok, ha lesz idõm!

Zocsi
Ha akarok egy figurát csinálni, akkor azt egy objectbõl értemes, vagy többõl?

RenderMan
Hú gyerekek qrva meleg van 8)
Zocsi
Nagyon köszi! Sikerült a problémámat orvosolni!
:]

RenderMan
Csak NURBS felületeknél mûködik a Paint Effects úgy, hogy követi a felületet. Kiválasztod a Nurbs Plane-t és a PaintEffects menüben MakePaintable, aztán összefirkálod a felületet fûvel 8)
Zocsi
Nem tudjátok a Paint-Effects-nél, konkrétabban a fûnél, hogy lehet azt elérni, hogy a "növesztett" fû követse a domborzati viszonyokat?
Pl.: Csinálok egy plane-t amit eldeformálok dimbesdombosra, majd Visor>Brushes>Grasses. Beállítgatom a füvecske attribútumait, majd mikor ráhúzom a persp. nézeten a planre kinõ a fû!
A rácshálón úgy tûnik, hogy követi a rács vonalait, de ha megnázzük mondjuk smooth shading-el, vagy lerendereljük, láthatóvá válik a fent említett probléma. Nos? Van valakinek valami tippje rá???

256 Ramom van
annyi elég hozzá?
ember
mennyi ramod van?
hello!!!

mi a maya 4 minimális követelménye?
a gépem:
Abit BP6 Dual alaplap
2X 366@533 Celeron
+ Matrox G400 Dual Head 32Mb

ezen elfut???
den
upsz, az URL helyesen:

http://free.x3.hu/dentaku/latex.htm

THX,
den
Sziasztokok, egy muanyag folia/latex-szeru shader letrehozasan faradozom, de nem akar jo lenni. Itt lathato a problema illusztralt bemutatasa:

http://free.x3.hu/dentaku.latex.htm

Mit javasoltok?
THX,
RenderMan
Mandroka: A MAYA-ban van égbolt generáló. EnvSky a neve.
Úgy lehet vele király égboltokat kreálni, hogy a kamera Environment részében kreálsz egy Image Plane-t és a texture részben megadod az EnvSky-t.

Az elõnye az, hogy animáció esetén a felhõk mozognak, és különbözõ idõpontokban (hajnalban, délben) más-más színe van az égboltnak.
Szor megint (csak eszembe jutott kicsit):

ellenorizd a feluleti normalokat. Azok is rendesen oszekutyulhatjak a cuccost.

Megint erre jártam.

Szor kerdesben:
poligonokhoz igenis frankon lehet szort rendelni, de arra figyelni kell, hogy az uv-knak a feluleten

- folyamatos nak kell lennie
- az ertekenek 0-1 tartomanyba kell esnie.

a legjobb az, ha krealsz egz vadi uj uvsetet es azt felhasznalva kapcsolod hozza a szort.

Zocsi!
A mayaban beepitett egbolt es legkorgeneralo nincsen (en nem tudok rola), viszont paint effects-el nagyon szep eredmenyt erhetsz el.

Robbanas:
Milyenre gondolsz? Fust lang + ilyenek, vagy valamit darabjaira?
Utobbi esetben nezz korul a shatter funkcio haza tajan. Szukseged lehet meg volumetrikus particle-lekre a fust, lang generalashoz. Bar ezt a fire+sparks painteffect brushokkal is el tudom kepzelni.

sok szerencset
ember
Más is közzétehetné itt fórumon amit alkotott, vagy nem vagytok kíváncsiak egymás munkáira?
Zocsi
Van egy tutorial a Highend-en ami arra szolgál, hogy ha különbözõ színü objakteket egymás mellé pakolsz, akkor a fényt is olyan színnel tükrözik a többi objektre, mint amilyen az adott objekt. Nem tudom mennyire értettetel +, de ázért itt egy link a tutorialra:
http://www.highend3d.com/maya/tutorials/cornellbox/

Na mondjuk ez nem igazán arról szól, hogy az adott onjekt megvilágít egy másikat, hanem inkább a valósághoz hasonlóan valamilyen szinten fisszaveri a fényt a másik dologra. Próbáld azt ki, hogy velveszel egy piros pulóvert és odaálsz a felhoz, akkor a falon pirosas árnyék jelenik meg, ez abból adódik, hogy minden színnek megvan a fényfisszaverõ képessége. Ez a lényege ennek a tutorialnak is. Az, hogy hogyan lehet mondjuk egy neoncsövet lemodellezni úgy, hogy a csõ körül van egy glow, és még ezen felül bevilágítja a környezetet is azt én sem tudom, hogy kell, de engem is érdekelne. Mondjuk ebben a tutorialban lehet, hogy lehet állítani egy kapcsolóval a színvisszaverés intenzitását. Nem tudom, nézzétek meg...

s1: A Fur-t, amennyiben kombinálsz poligonokat, mindig arra teszi rá, amit utáljára kijalöltél a kombináció elõtt. Erre úgy jöttem rá, hogy vettem 3 Poligonális gömböt. Kijelöltem õket, és ilyenkor mindik van egy zöld színnel kijelölt, a többi az fehér színnel van kijalölve. Vegyük most azt, hogy a 3 gömböt egymás után helyezed el, de a kijelöléskor a középsõ lesz zöld. Kombinálod õket. Rányomsz egy Fur-t és az eredmény az, hogy csak a középsõ gömbön lesz szõr. Ennyi!
A kockával nekem is csak az egyik oldalát szõrözi be... Még akkor is, ha kijelölöm az összes oldalát és úgy teszem rá a Fur-t.

Nekem a szõrrel kapcsolatban annyi kérdésem lenne, hogy hogy lehet olyan szõrös felületet létrehozni, ahol úgy állnak a szõrszálak, mintha hajszárítóval levegõt fújnánk rá. Pl. Van egy plane és a középpontjától kivelé álnak a szõrszálak, minden irányban... Hogy lehet ezt megcsinálni?

Az anim szerintem király! :-] Mindig csodálva nézem az olyan embereket, akik ilyen király kis figurákat tudnak összehozni. Mibõl van? Nurbs? Hogy deformálod ki a dolgokat a srácon? Mindenesetre nekem nagyon teccik az animod...

Chatelni szokott még valaki, és hol? Mikor?

RenderMan
Sajnos 2000 alatt nem jelenik meg semmi. Hiába húznám lejjebb, nem jelenik meg részecske csak 2000 felett, az meg túl sok. 8(

Nekem egy demó van amit a hivatalos honlapról szedtem le
RenderMan
Akkor biztos jó vagy angolból 8)
RenderMan
Kérdés:
Ki ismeri a RealFlow nevû progit? Hogy lehet lebutítani a részecskemegjelenítést, mert nekem alapból 1000000 részecskével dolgozik, és persze ezt nagyerõkkel próbálja megjeleníteni.
RenderMan
s1: Király az animod adhatnál néhány jótanácsot cloth ügyben
RenderMan
Biztos van megoldás, csak még túl gyenge vagyok hozzá 8)
RenderMan
Poligonoknál elég zavaros a helyzet Fur ügyben. Kreáltam egy egyszerû kockát és rányomtam a Fur-t. A szõr csak a kocka egyik lapján jelent meg, a többin nem. Hogy mé van nemtom
ember
tetszik
RenderMan
Zocs:
1. Elõször kreálj egy fényforrást (mondjuk spot)
2. aztán állítsd be a shadows résznél a Use Depht Map Shadows-t
3. A Light Effects-nél a Light Fog-nak adj egy node-ot (kattints a kockás gombon)
4. A Light Fog Attributes részben aktiváld a Fast Drop Off kapcsolót

Így már mûködnie kell 8)

A lézer imitálásának két lehetõsége van:
1. Kreálsz egy vékony hengert és adsz egy erõs glow-ot hozzá
2. Kreálsz egy spotot tûéles Cone Angle beállítással és adsz neki egy LightFog-ot.

Az utóbbi azért elõnyösebb, mert a color értékre egy cloud-ot adva elérhetõ az a hatás, amikor porfelhõn áthaladva a lézernyaláb megtöredezik.
Zocsi
1. Hogy tudok olyan Lightning Fog-ot csinálni, amelyben, ha a fényforrás elõtt van egy object. akkor körvonala árnyékot vet, tehát ott nem látszik a L.Fog? Hát ez így nem túl érthetõ... PL. az életben, ha köd van, és rávilágítassz egy testre, akkor az a része, amely a fényforrással allantétes oldalon van árnyékot vet, de nem csak a földre, hanem a ködben is... Olyan mint a Starcraft c. játék intrójában a starcraft felirat... :-]

2. Robbanást, hogy lehet kreálni a Maya-ba?

3. Esetleg ha tudja valaki a lézerimitáció receptjét az is érdekelne, tehát, hogy lehet lézerfénynek megfelelõ fényforrást kreálni, vagy lehet, hogy rossz helyen járok... Ezt fényforrással kell egyáltalán csinálni. Ha tud valaki szép sima lézervényt (olyan ami látható, ill. olyan aminek csak az eleje és a vége, a két kis pont :-] ), akkor engem ezenfelül még érdekelne, hogy annak van e Noise értéke, tehát, amivel nem túl összefüggõvé lehet, tenni. Mintha füstbe világitanánk vele...

4. Van a Maya-ban beépített égbolt és légkörkreáló cuccos. Amivel élethû háttereket lehet összeütni. Nos, ezt hol találom, és hogyan kell használni.?

5. Mitõl van az, hogy van egy erõsen reflektív felületem, egy plane. Ennek a plannek eldeformálom a felületét, hogy dimbesdombos legyen. Azt tudni kell még, hogy a shaderje még elég erõsen áttatszõ is (transparent). Miért van akkor az, hogyha a felületem alá viszek egy objektet azt nem látom, pedig a plane az átlátszó... Nos?