32214
Maya
-
Boba, valóban, PRMan jól rendereli a nurbs-t, de az MR nem, én MR-t használok, mert PRmant beüzemelni nekem egyelőre gázos, másrészt annál gázok voltak a shadereléssel, ami még mindig nem lett megoldva ha jól tudom, úgyhogy amíg ezek a problémák nem oldódnak meg, én nem próbálom ki... -
Stanislaw Lem: VISSZATÉRÉS, alap regény! 2 évente újra olvasom! és így is lesz mindörökkééé... enter. -
Ezt a felsorolást... jajj nekem...
Egyedül az Úr hangja volt emészthetetlen számomra Tőle, de iylet?!!! -
ha még nem törölték akkor villámvadászon fentvan a maya 5höz való. -
Rendermant honnan lehet szerezni? Én Mental Ray-t használok, de megnézném az RM-et is -
Peet: Dreamworks, ILM szinte only nurbs üzemmódban van, Prman miatt IS. Pixar is használja, de nem olyan sűrűn mint az előző két studió. Nekem ez a 2-2,5 név elég ahhoz, hogy tudjam a nurbs nem halott, sőt. Megéri vele foglalkozni, ha a legnagyobb kutyák is csak ezt használják. Textúrázás Ilm-nél is 3d-s festőrendszer segítségével megy.
animálásáról: 1: nem feltétlenül kell warp objectet csinálni. Yoda facial-expression-okat amikor állítgatták, Soft3d-ben közvetlenül a nurbs modellre nyomatták rá a csontokat. Szóval nem kell még poly-ba sem konvertálni. (Persze warp-ot lehet hogy használnak. de nem tudom. se azt, hogy igen se azt hogy nem.)
render meg sokkal gyorsabb, mintha poly-t renderelne az ember. Elég, ha egy gömböt számoltatsz ki. Egy nurbs gömb nekem 6 másodperc volt. Egy 16*16 szegmenses poligon gömb 11 másodperc. És persze a különbség ég és föld volt a kettő közt minőségben. Ugye, mivel nincs teszeláció köözvetlenül renderelődik a nurbs felület, egy feladattal kevesebb. Mr-ben van teszeláció, szívó is a nurbs renderelés.
Hogy érted, hogy félígmeddíg van mayába konvertálva a Prman? Lényegesen jobban hozzá van passzítva mint egy Vray vagy egy Turtle!!! -
Oryon:
Igen, csak a beállított shadert lehet használni, de ezt leírtam az infóban hozzá.
Csak lámpákat, de szerintem ez is elég világos volt:)
Lehet Turtle, meg Vray is, meg PRMan, minden maya-s renderelő használható, PRMan mondjuk ebből a szempontból érdekesebb eset, mert az csak félig meddig van Mayaba integrálva, de legyen, használhattok azt is.
Szebb kép a lényeg, és a használt módszer, a renderidő meg csak töltelékinfó, ez úgyis nagyon gépfüggő.
Boba, Nurbs-el szerintem túlkomplikált organikus modelleket létrehozni, animálni meg úgyis úgy fogják, hogy polyvá konvertálják, aztán azt rá a csontra, szóval akkor már egyszerűbb egyből polyba, és ahogy Wardtól hallottam majdnem mindenütt így használják... -
deko: nagyon nehezen textúrázható nurbs-ról. tessék 3d-s festő progit használni. Ha az alapokkal megvagy utána jöhet a Ps-beli editálgatás. gl.
nurbs élettelen objectek... nézzétek meg Yoda mestert, vagy a Gungan emberkéket, esetleg az Se Ep2-ben az arénabeli lényeket és szörnyeket. -
Lekonel #7234 Nah meggyüttem velencéről:)
Deko ugye hogy jo idő volt meg a viz is:P
Én nem érek rá...angliában leszek sziaszztok -
Ja n sajnos nem erek ra jovo penteken:(((((( Elutazom. -
Deko: koszi, szerintem azert kezdi nurbs-el hogy abbol is kapjon a tanonc egy kis izelitot, aztan meg atvalt polyra -
Stanislw Lem a kedvenc irom...kedvencem a Visszateres.
117 masodperc
A legyozhetetlen
Az ur hangja
Eden
Ismetles
Kiberadia
Pirx
Solaris
Summa Technologie
Visszateres
XXI. szazad fegyverendszerei....
ezeket olvastam tole es ezek meg is vannak E-Book-ba. Legnagyobb.
-
öööö, valamit kicsit felejettem....ami számomra fontos.
HungaroCon
Van egy Országos Sci-fi összejövetel Salgótarjánban, amin tavaly először részt vettem. ez 1997 óta minden évben megrendezik.
Tavaly sikeresen találkoztam pl. DartWadert alakító színésszel, ki mesélt a forgatásról... meg satöbbi, képeket is csináltam.
Igazából Stanislaw Lem miatt miatt mentem el, de ő sajnos nem tudott eljönni és előadást tartani. (egészségügyi állapotok miatt)
Ha esetleg van akit érdekel egy ilyen hétvégi kiruccanás, akkor rajta. Bár sajna talán ütközne Oryon által felvetett időponthoz, de akkor először legyünk ott pénteken a pub-ban, s másnap tarjánban. vagy tarjánban hozzunk össze egy egész hétvégét? Asszem én mindenképp megyek, a többi rajtatok múlik.
-
Velencei tó...
Na, egyik buliból a másikba! -
hülye enter... neem iiis fejeztem még be:P
Flegos: egész jól haladsz, de őszintén szólva nem is értem miért nem kezdi a tutor kapásból polyval.
(én nem ismerem a tutort)
Bár van jó pár organikus NURBS modell amit szájtátva bámulok, de nekem a NURBS nem jött be. Nehézkes, több előkészület kell hozzá, valamint nagyon nehezen textúrázható. -
Megérkeztem a velencei tóról:)
Oryon: ééén, énnn! (legalábbis a csillagok mai állása szerint
Magnificat: Üdv a fórumon
Frenkie: az lesz majd az előtérben... a rajzon nem látszik, az még csak bennem él -
Szerintem én -
----FIGYELEM TALÁLKOZÓ!!!----
Eddig úgy néz ki:
Jövő péntek (Júli 30.-a), 17:30-kor, a Western Pub-ban...(a szokásos :)
Ki érne rá??? -
Az inkább takony shader, má neharagudj, az orkoknak nem az a tipikus ápolt emberi bőre van :) -
Köszi a hasznos infót Youth! Egyébként az RM skin shaderre visszatérve. Szerintem a LOTR-ben alkalmazott skin, mind az trollokon, az orkokon, és gollamon is frenetikus volt. -
Hát igen ez is olyan kinek mi megy jobban abban naná hogy jobb. Nurbsel is lehet nagyon szép organikus testeket létrehozni és polyval pedig élettelen tárgyakat, szóval ez az embertől függ, bár igaz nagy pontosságnál nurbs felületek vannak előnyben...
Flego: Klassz a kutyus!! -
Szvsz poly kell az organikus, élő testekhez.
Míg a nurbs erőssége a pontos tervezése révén az ember által készített dolgok.
De persze mindig vannak olyanok, akik eltologatják ezeket a határokat...
De így van jól, mert mindegyikkel lehet mindent modellezni, de a lényeg, hogy számodra az adott feladatra melyik a legjobb!!!!! -
Udv!
Egy kicsit haladtam a kutyaval, es kiderult hogy csak az elejen dolgozik nurbs-el a tutorial aztan konvertal polyra, de nem baj mindenbol egy kicsit:)
-
Eddig nem volt értelme más renderelőt írni mayahoz, mivel minden filmben mayat és mellé rendermant használtak, de mostanság a render fejlesztések, lásd v-ray, MR, elértek egy olyan szintet hogy néha veri is a rendermant. Szóval mostanság minek vegyenek több miliós renderelőt amikor ugyanazt tud egy pár százezres... Persze nagy cégek nem fogják leválltani a jó öreg rmant hisz nekik embereik vannak akik fejlesztik, stb. Még mindig a legrugalmasabb renderelő a renderman, hisz bármit meg tudnak vele csinálni csak írni kell hozá egy shadert, bár minden renderhez lehet shadert írni :) Most jut eszembe rendermanos szép skin shadert nem láttam, hacsak nem azzal renderelték a FinalFantasyt mert akkor nem szóltam. A Mayat is azért használják filmekhez mivel bármi problem van, írnak egy saját kis scriptet, márpedig maya szépen bővíthető... lást The Troy harcjelenet. Vagy The Lord of the Ring orkok, minden egyes orknak volt személyisége, morálja, izomszimuláció, minden amikor futott rengett a hája és egyszerűen csak elengedték őket aztán a többi már rajtuk múlt... Lehet még mindig kevesebb energiába került ezt megírni mint minden egyes orkot key-framel leanimálni.
A fent említettek nem biztos hogy teljesen fedik a valóságot, szóval csak nem kötözködni, én legalábbis ezt hallottam. :)
Bye! -
Ja tévedtem. Youth köszöntött :). -
Nightwish rulz :). Én is bírom azt a zenét. És üdv körünkben, ha már a többi kedves fórumozó nem köszöntött :).
Aldaryn: Pre? Olyan, pre hogy semmi nincs benne :) Mérges is lettem. Olyan rohadt nehéz ezt átírni mayára, vagy a piaci helyzetnek megfelelő időpontot várják a kidobásra? -
Aranyos mesefíling, de hol a romos híd? -
Najó, de a táblázatban sima JPG képek vannak ha azokat nagítítod, nos... Nom fog az mindig szép lenni, ha érted... :) -
Üdvözöllek!!! Nightwish?? Hmmm.. akkor csak jó arc lehetsz :) -
Minden további nélkül lehet felbontásfüggetlen, és ehhez aktyv szervertechnológiának pl. PHP-nek köze sem kell, hogy legyen. (Attól független, akár abban is megoldható)
A felbontásfüggetlenség itt arra vonatkozik, hogy úgy felbontásfüggetlen, mint ahogy egy app UI-ja is az, azaz, általában, ha nagyobb képernyőn nézed, akkor is kitölti az egészet a program. :O) Na, ez ügyes DIV-ekkel, vagy táblázatokkal megoldható.
Vray EXE :: Ez még nagyon, nagyon nagyon nagyon Pre. Semmi másra nem való, csupán arra, hogy megmutassák: Igen, él, és működik a dolog, a szándék pedig megvan! Amilyen tempót beharangoztak, akár hetente is jöhet ki újabb s újabb frissítés, újabb és újabb funkciókkal. Azért ettől még még maradok MAX-os. Ha kell, akár az egyetlen örök MAX-os Magyarországon. :P -
Üdv. Végre még egy maya-s közösség. Én kb. fél éve tolom az 5-öt, azelőtt MAX-os voltam, most már vissza se lehetne rángatni. Mostanában kocsikat próbálok csinálni, több-kevesebb sikerrel. Remélem sok jó ötletet fogok itt találni. Ja és NIGHTWISH ÉS WITHIN TEMTATION RULZ -
Yeah!!! Most értem haza KIspálról... hehe
villamvadaszon fenn van a match mover 3 ha valakit érdekel. -
Mayer: jaja, persze hogy én firkálgattam unalmamban:), itt van a rajz nagyobban: skicc
Hát nem egy képzőművészeti alkotás az biztos:P
Flegos: köszi, én is kiváncsi vagyok mit hozok ki belőle, mert vannak elképzeléseim, amik nem rendhagyóak. Ha bele is bukok, legalább kipróbáltam. -
Deko: csucs szuper lesz a kis kastely:)! Varom a fejlemenyeket. -
Ezértis imádom a flasht, mert olyan mint a NURBS :)). Akárhogy küzdök ellene, megtalálom az ilyeneket :)).
Vrayt minnyá kipróbálom de vao. Ennek nagyon örülök, de ami mayához volt hasonló béta verziós, abban nem lehetett shadereket csinálni csak az alap szürkét diffuzálni, szóval nem fűzök hozzá sok reményt. Remélem tévedek.
Deko: Nagyon cuki. Már most imádom. A skiccet is te csináltad, mert az nagyon kreatív. Gondolom ha vray müxeni fog rendesen a vicc kedvéjért teszel egy kivételt és nem softwarevel renderelsz ? ;) -
Ja és Peet: felbontásfüggetlen maximum Flash tud lenni, ugyanis ilyen tekintetben hasonlít a nurbsre hogy a vonalakat, íveket matematikai függvények vagy mik írják le :) egy sima bitmap nem lehet felbontásfüggetlen. Ha meg fix a táblázat vagy egy kép akkor meg ha nagyobb felbontásban nézik akkor értelemszerűen kisebb lesz a monitoron. De oké legyen középen. -
V-ray MAHAHOZ!!! Igaz mégcsak olyan béta vagy pro vagy mialószar:
http://www.vrayrender.com/exe/ -
Oké ezek már apróságok, majd megcsinálom nagyobba, de most nekem is dok a dolgom, pl most Kispál koncertre készülök, honap meg meló megint kiesett egy hétvége :(
Penatesz: nem értek annyira webhez kösz hogy szóltál! -
Persze!! -
Ha visszajön Panic akkor megpróbáljuk összehozni a vázát aztán átadom valakinek hogy töltse fel tartalommal, valaki (vagy osszuk be) majd frissítgeti ha ráér, ez a csapatmunka.