Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én azért álltam át a MAX-ról, mert a MAYA-ban olyan dolgokat is meg lehet kreálni (fû, haj, ruházat…😉 amihez a MAX-ban plugin-ek kellenek. Meg az nimációs része is sokkal jobb. Egyébként ha valaki tökéletesen profi a MAX-al az a MAYA-ban az alapokról indul.
Értem. De ne becsüld le a maxot. Ha így fejlõdik, mint az utóbbi néhány verzióban, akkor késõbb sem fogsz kevesebbet érni vele, mint a mayával. Már most sincsenek olyan egetverõ különbségek (persze egy-két dologban igen). Tehát továbbra is az a véleményem, hogy ha nics olyan dolog, ami kifejezetten nem tetszik a max-ban, akkor nem kell erõltetni a váltást, mivel nem bizts hogy jobb lesz egy másik progival folytatni. Persze, mint írtan, a személyes szimpátia más dolog, ha kipróbáltad a mayt és jobban tetszett, akkor nyugodtan átállhatsz, lehet hogy tényleg jobban bejön.
Leírtam, miért nem érdemes. A 3-as vagy 4-es verzió már elég jó, bármit meg lehet benne csinálni. Ha már megszoktad a max-ot, akkor érdemes inkább azt kitapasztalni és kihasználni teljes mértékben. Amíg nem vagy ilyen szinten, addig nem lesz jobb a softimage XSI vagy a maya. Mayában sem fogsz sokkal jobb dolgokat csinálni, ha a max lehetõségeit nem használtad ki a végsõkig. És most már ezt elég nehéz elérni, hiszen az újabb verziókba már beépítették a legtöbb dolgot, ami régebben a vetélytársaknál volt csak. (nem véletlen, hogy egyre több helyen használják) Persze nyugodtan kipróbálhatod a többit is, lehet hogy szimpatikusabbak lesznek, de nem kell feltétlenül arra várnod, hogy mayával vagy az XSI-vel dolgozhass, inkább próbálj meg minél jobb dolgokat összehozni a max-szal, mert a programon nem múlik, az képes rá. (ez persze magánvélemény, nem feltétlenül igaz)
Egyébként plugin ügyben ajánlom a gnutella network-öt (file megosztó hálózat, kell egy kliens hozzá, pl: limewire - www.limewire.com), rengeteg plugint lehet találni (fõleg max 4-hez).
Egyébként plugin ügyben ajánlom a gnutella network-öt (file megosztó hálózat, kell egy kliens hozzá, pl: limewire - www.limewire.com), rengeteg plugint lehet találni (fõleg max 4-hez).
Szerintem amíg nem vagy nagyon profi (tehát nem "növöd ki" a max-ot), addig nem érdemes egy "profi" programra áttérned, most már a Max is elég jó lett. Max-szal is meg lehet szinte mindent csinálni, csak naygon expert szinten jönnek ki a hátrányai. (persze nem árt néhány plug-innel és egy jó rendererrel felszerelni)
Plug-inek hol vannak a MAYA3-hoz a NET-en? Jó dolgok? Érdemes velük foglalkozni, valamint nem tudtok valami jó objektum deformálási lehetõséget?
udv.
Friss latogato vagyok ezen a forumon.
Es hianyolom az XSI topic-ot!
Bar ma mar teljesen mind egy hogy milyen 3D progit hasznalunk.
Mindegyikkel mindent !!
mas:
A MAYA 4-es egy kicsit laposra sikerult!
Ha lehet ilyet irni, kulonben minden tiszteletem a MAYA-e.
Maximum 3.6-os
Ha mondjuk a mentalray belekerult volna...
Friss latogato vagyok ezen a forumon.
Es hianyolom az XSI topic-ot!
Bar ma mar teljesen mind egy hogy milyen 3D progit hasznalunk.
Mindegyikkel mindent !!
mas:
A MAYA 4-es egy kicsit laposra sikerult!
Ha lehet ilyet irni, kulonben minden tiszteletem a MAYA-e.
Maximum 3.6-os
Ha mondjuk a mentalray belekerult volna...
Engem éppenséggel a learning maya 2 vagy a 3-as érdekelne, ami nincs a maya cdn.
Sziasztok!!
Keresek maya könyvek pdf változatát, minden formában! Aki tudd ilyen címe(ke)t az küldje el nekem.
Köszönöm.
Keresek maya könyvek pdf változatát, minden formában! Aki tudd ilyen címe(ke)t az küldje el nekem.
Köszönöm.
A Maya 3. a 3D gyorsítókártyákat kihasználja, vagy konfigolni kell alá, mert lenne egy GF2 MX 32-esem, és nem tudom, hogy használja e?!! Szerintem mikor renderelek, csak a procimat használja a gép... lehet ezen valahogy változtatni?
Van egy frankó extrudáló plugin MAYA alá (invigorator). Tudja valaki, hogy honnan lehetne letölteni MAYA 3-hoz?
Lehet hogy a rossz file-rendszer miatt. Nekem pl. nem mûködik FAT32 file-rendszerrel. NTFS-el semmi probléma:]
Addig rendben, hogy beállítom a start és end frame-eket, beállítom a kimenetet is (pl.:avi). Rákattintok a rendering gombra és csak egy képkockát renderel. Miért?
ar: Meddig kell koplalnom egy ilyen gépért?
Kérdés:
Hogy lehet MAYA-ban animot renderelni? Nekem nem akar összejönni.
Kérdés:
Hogy lehet MAYA-ban animot renderelni? Nekem nem akar összejönni.
Win 2000 pro-t használok, asztmondja a gépem: 😊)
Duron 800, 128MB RAM, GF2 MX 32MB, 20GB Winyó, mi kell még a MAYA-nak.
A részecskeszórás hogy mûkszik, pl: tûz, vagy gõz???
Duron 800, 128MB RAM, GF2 MX 32MB, 20GB Winyó, mi kell még a MAYA-nak.
A részecskeszórás hogy mûkszik, pl: tûz, vagy gõz???
gondolom w2k.
szokj hozzá,hogy a komolyabb progik csak ez alatt mennek.
nem olyan rosz oprendszer,hidd el😊)
ha van sok ramod még talán meg is szereted😊))
ja,a pro az asztali változat.
szokj hozzá,hogy a komolyabb progik csak ez alatt mennek.
nem olyan rosz oprendszer,hidd el😊)
ha van sok ramod még talán meg is szereted😊))
ja,a pro az asztali változat.
Máá megy!!!
Olyan, de olyan nehéz. Hol tudok valami segítséget találni a neten. A Maya site-ját van Learning help, de pénzes, és most nincs potom 140$-im.
Olyan, de olyan nehéz. Hol tudok valami segítséget találni a neten. A Maya site-ját van Learning help, de pénzes, és most nincs potom 140$-im.
a mental ray alálõhetõ?
na megnéztem,rendering interface a hivatalos kifejezés😊
kérdezek már én is valamit.
a bmrt rendernek nincs valami shellje vagy egyebe maya alá?
ha a rendermannal elvan a bmrt-t is szeretnie kellene nem?
a bmrt rendernek nincs valami shellje vagy egyebe maya alá?
ha a rendermannal elvan a bmrt-t is szeretnie kellene nem?
3 vagy 3.0.1?
a licenszelést pedig nem lehet kikerülni.
majd leforditom és elküldöm a leirást.
a licenszelést pedig nem lehet kikerülni.
majd leforditom és elküldöm a leirást.
nincs valahol egy ÉLÕ magyar maya forum?
ja közben meglett az oldal.
annak mi a cime?
Elkészült az új képem. 02.-tõl a 3dga galériájában megnézhetitek. 3 hónap MAYA után szerintem elég jó.
Sziasztok. Hallottam, hogy a MAYA egy rulez 3D-s progi. Érdekelne a dolog... Elõször is, nem tudjátok hol lehet beszerezni a programot? Ha valaki meg tudja írni nekem az is érdekelne és elküldi utánvéttel és majd kifizetem az írást, meg a CD-t... (ez csak egy ötlet)
Sziasztok!
- Még csak most kezdek ismerkedni a Maya-val és szeretnék segítséget kérni tõletek az alábbi területekben.
- Magyar nyelvû dokumentáció van-e róla és hol található meg, ill. vehetõ meg?
Eredeti CD-s példány (nem rip) érdekelne, adnék CD-t is hozzá?
Elõre is köszönõm.
MIMIC
- Még csak most kezdek ismerkedni a Maya-val és szeretnék segítséget kérni tõletek az alábbi területekben.
- Magyar nyelvû dokumentáció van-e róla és hol található meg, ill. vehetõ meg?
Eredeti CD-s példány (nem rip) érdekelne, adnék CD-t is hozzá?
Elõre is köszönõm.
MIMIC
hát ezt mondom én is😊
bár sok dolog nem egyértelmü elsõre.pl a texturázás a maxban olyan egyszerü volt,itt meg az a shader network...bár azis igaz,hogy 100x jobb mint a maxos megfelelöje😊lehet meg kéne venni a kézikönyvet😊))
nekem is