32214
Maya
-
Ward: Én pedig kérlek, hogy inkább terheld vele a fórumot, ha már itt vagy, így mindannyian olvashatjuk. -
ward: Köszi a kijavítást...
Ebben a cg-talk topicban azt állítják, hogy Dreamworks ILM legtöbbször Nurbs-t használ.
Ebben a topicban pedíg azt állítják, teszelálás nélkül történik a nurbs renderelés.
Kicsit ellentmondásos... persze közel sem tudok annyit ezekről, mint Te. Csupán ezeket olvastam, és ezeket láttam (Nurbs modell a Star Wars Ep2 2-ik dvd-n, vagy még pár lény amit mutattak patch modell volt.)
Ha nem kívánod terhelni a fórumot, de úgy érzed nem fáradnál vele sokat, és időd is van hozzá, szívesen várlak ICQ-n HA gondolod. (145-131-952) -
ja igen, egy kis teszt idehaza: Haverok gépei itt vannak, gondoltam amíg munkában vannak, addíg én tesztelek egyet. Elkezdtem a small contestet bevilágítani, adtam neki jó kis minőségi beállításokat satara, 1300Mhz-es Intel Celeron 2-es gép 3 óra 17 perc alatt végzett a renderrel, pedig semmi GI semmi FG, sima raytrace árnyékok kicsit túllőtt aa-val, egy 2500+ barton AMD meg 35 perc alatt végzett a renderrel. Van egy csöpp különbség nemde?:)))) majdnem 6x akkora teljesítmény... -
üdv Ward,ha már itt vagy, gyorsan megkérdelek Renderman és MR közti különbségekről, lehet már sokan kérdezték, de azért én is megkérdem ne haragudj. Szóval miben jobb PRMan, és miért van az, hogy annak ellenére, hogy majdnem minden fórumon, többek közt itt sem kedvelik MR-t, szóval mindezek ellenére jópár filmet (pl Matrixot is) ezzel renderelték, és gyakran emlegetik PRMan vetélytársaként... -
ward #7278 "Most jut eszembe rendermanos szép skin shadert nem láttam, hacsak nem azzal renderelték a FinalFantasyt mert akkor nem szóltam. "
igen, azzal keszult, es akkor mar ott van Gollum is, ha annak a bore neked nem szep, akkor....
mellesleg mivel a filmekben az osszes digital-double bore is PRMannal van renderelve, igy lehet, hogy lattal egy csomo jo borshadert, csak nem vetted eszre, hogy azok nem real karakterek :))
-
ward #7277 2 gyors kiegeszites, ha mar idekeveredtem:
(foleg Bobanak szol)
Az ILM es a Dreamworks is csak akkor hasznal NURBot, ha nagyon muszaly. A NURB egyarant megneheziti a grafikusok es a renderelok munkajat is, mivel a PRMan is eloszor subdivva convertalja. Szoval nem erdemes eroltetni. Legalabbis azok miatt az indokok miatt, amiket felhoztal maximalisan nem. -
Ótvar: szép neved van :). Ez egy olyan topic, ahol tudjuk miről beszélünk kedves ótvar. Ha érdekel a maya, akkor kérdezz arról, de semmiképpen ne indíts új témát egy másik témán bellül. Erre megvannak a játékoldalak, és SG gamer fórumai. -
Lekonel #7275 Az átvitel folytatását a kiszolgáló nem támogatja, a fájl felülírása.
ezt irja ki Peet.
Tehát nekem van igazam:))) -
bocs, amiért kívülről belepofázok (csakmert nem csinálom a contestet. elkezdtem egy éjszakait mondjuk.) de 640*480 kevés ahhoz, hogy részletek kijöjjenek. Én ha másnak akarom mutatni a képeket 960*720at javaslom. Azt még 1024*768ban is kényelmesen lehet nézni. -
Peet: lehet,hogy valahol feltuntetteted,csak en nem figyeltem ra,de milyen felbontasban kellenek a kepek a contestre?En (ha meg nem dolt el),akkor a 640x480-ast javallom. -
Maya homepage -
ótvar #7271 ok,de miaza Maya?? -
Ótvar hozzászólása törölve... Keress más témát ahol HL-ról tudsz csvegni. Köszi! -
-
Persze boba nem kell határidő, de azért holnapra kész lehetne. :) -
végülis szét lehetne bontani 3 külön very small contestre, de nincs értelme. szerintem a 3 egyben ad ki egy egészet
mondjuk ennyivel nem lehet lerendezni a bevilágítási készségeket, mert sokkal komplexebb ez annál, de próbáljunk meg ragaszkodni ehhez a 3 témakörhöz... -
Tudom,hogy ez igy elegge sunyi dolog,hogy elosszor ratukmalok minden teendot Peetre a contestel kapcsolatban aztan meg ilyen kerdeseket teszek fel,de az er,hogy valaki csak az egyik temakorben (ertsd:csak tel vagy csak nyar) renderel?
-
Nya sikerült felrakni, csak épp maya nem tudja betölteni, mert maya 6-hoz nemjó, csak 5-höz:) -
hm, gondoltam felrakom a rendermant, de rögtön 3 verzió is van serveren, melyiket kell felrakni? -
Boba, akkor hajrá ess neki a tutornak, szerintem nem csak engem érdekel, úgyhogy várjuk nagyon nagyon:) -
szjozsef #7262 Köszi Deko
-
én innen okultam:
BPtools -
Lekonel #7260 De lécci áruljátok már el mi az a villám vadász?DDDD -
szjozsef #7259 Szevasztok! Ahogy figyelgetem a népet, akad itt egy két ember aki Byron poly toolst használ, mondjatok már valami jó kis helyet ahol van hozzá tutor, mert én őszintén 1 szer raktam fel, de úgy összebogozta az objectet hogy semmit nem tudtam utána kezdeni vele. Amúgy kiváncsi vagyok hogy az irc fog e menni, igaz én nem vagyok nagy dumálós de azért szerintem mindig ott lennék és figyelnék. -
villámvadászon az kb-ma6a/b -t szedd le, az végleges. -
Lekonel #7257 Srácok!
A maya 6 os full végleges...kinek van meg és honnan szedte.
Nekem OCG m van maya 6 bol de azt nem tom hogy milyen:) -
A nagyon alapokat szívesen. Határidőt nemtudok garantálni. -
Boba akkor ha már ennyire reklámozod a PRMan-t, írhatnál egy tutort totál kezdőknek, hogy hogyan is lehetne belekezdeni megtanulni, mert ezek szerint te nagyon otthon vagy a témában:)) Ha Deko rámerőltette (bár nem kellett nagyon:) a smallcontest jelenet elkészítését, akkor ezt meg én had erőltessem rád:) Majd Dekon levered:))))) -
szorrrííí szorrí a WEB-eseknek, a regisztrációt írtam le.
Szóval csak ennyit kell tenni ami nagyon eccerű:
megnyomni a csúúnya nagy sárga chat feliratot. aztán beírni a nicket klikk a chat buttonon és a bejelentkező ablakba ennyit kell csak írni:
/j #maya
és enter. -
-= ELKÉSZÜLT A MAYA CHAT!!!=-
két módon léphettek a szobába:
A mIRC-et használók vegyék fel servernek a irc.godollo.hu -t és aztán csak: #Maya :)
Akik Webről kapcsolódnak, azoknak kicsit bonyolultabb.
Először is erre az oldalra kell belépni: irc.godollo,hu
Aztán klikk a nagy sárga CHAT feliraton.
A pipát ki kell venni a GalaxNet elől.
Először így kell belépni:
/ns register jelszó email
/ns ajoin add #maya
aztán utánna mindig be kell írni:
/ns identify jelszó (és ótómatikusan belép)
-
potyek #7252 Irj az alias-nak, hátha segitenek :o)
Probálj meg vga drivert váltani, nekem is ez volt a gef 4 el, az uj driver hibás volt -
Lekonel #7251 Srácok a maya 6.0 am fatal errorozik...ez miért lehet bázzeg?:( de csak mikro egy image plane van hattérben és egy bizonyos kép akkor.... -
Lekonel #7250 Köszi -
több mint 20 éve láttuk először... jóhogy megöregedett:) -
Ezt a képet és persze többet is az tavalyi Sci-fi találkozón készítettem:

Dartvéderbácsit (mármint a jelmez alatt megbúvó színészt) látni kicsit meglepő volt, mennyire megörgedett már:(
Az idénre tervezett programokról itt olvashatsz. -
Igen Oryon, de valahogy az időpontok közlése csípőből
kimaradt, köszi, hogy figyelsz.
-
Lekonel #7246 Mi az a hungaro con??? -
----SG és HungaroCon találkozó----
Deko, az időpontot elfelejtetted:
Júli 30 - Aug 1 (jövő péntek-szombat-vasárnap)
Az úgy jó lenne, hogy Péntek: SG-tali,
Szombat ill. Szombat,Vasárnap: HungaroCon???
-Lassan átmegyünk kúlturális rendezvénysorozat tájékoztatásba :)
Ja, és a kultúrálisba az SG-Tali is belefér :P -
OFF:
Valahogy en is igy vagyok vele...mar 3-szor olvastam, de biztos vagyok benne, hogy jon meg ram olyan hangulat, hogy azonnal el kell olvasnom megint. :) -
De, megvan oldódva. Mondtam, hogy már egy jó Prmant raktam fel. Mostmár hibátlan prmant használok énis, nem csíkos a blinn.
Azmeg igaz, hogy Mr alatt nem okés a nurbs. Mr kétség kívül paszentosabb. Klikk-beállít-renderel munkamenete van. Prmannak azért egy fokkal hoszabb, de nem sokkal. Egyedüli hiba az, hogy a shaderek nem látszódnak a maya ablakban. Hogy a testen hogy fog kinézni egy textura, azt csak renderkor látod. (vagy felrakod a maya objectre is...)