Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Csak a jelenetet rendeztem.
A modelt, és még sok másikat letöltheted innen:
http://www.3dup.com/index_eng.shtml
A Hi-Res szekcióban keresd.
A modelt, és még sok másikat letöltheted innen:
http://www.3dup.com/index_eng.shtml
A Hi-Res szekcióban keresd.
Még egy jó hír:
Letölthető a VirtuaLight legújabb verziója 8)
http://www.3dvirtualight.com
Úgy tűnik erősen fejlesztik a cuccot 8)
Letölthető a VirtuaLight legújabb verziója 8)
http://www.3dvirtualight.com
Úgy tűnik erősen fejlesztik a cuccot 8)
Néhány jó oldal:
Brazil magyar leírás:
http://www.users.broadband.hu/napalm/3d/Brazil
Magyar 3D linkgyűjtemény: http://3d.lap.hu
Brazil magyar leírás:
http://www.users.broadband.hu/napalm/3d/Brazil
Magyar 3D linkgyűjtemény: http://3d.lap.hu
Nálam a felhasználói változóknál van beállítva, és figyeljetek arra, hogy a monitor 24 ill. 32 bites színmélységre legyen állítva.
Itt egy újabb VLightes próbálkozásom:
Szerintem baromi jó a progi
Itt egy újabb VLightes próbálkozásom:
Szerintem baromi jó a progi

Renderman!
Parent-eld a kezet és az objectet egy null alá, és az egyészhez kapcsold a csontokat!
Valakinek sikerült lejátszania az EP2 trailert?
Nincs QuickTime ami lejátszaná!
Parent-eld a kezet és az objectet egy null alá, és az egyészhez kapcsold a csontokat!
Valakinek sikerült lejátszania az EP2 trailert?
Nincs QuickTime ami lejátszaná!
Riglej:
Szerintem olyan lesz, mint a maxos.
Készítettem egy compositing animációt. Egy doboz ugrál az íróasztalomon. Ha valakit érdekel, akkor letöltheti a supergamez ftp-ről a mayaforumba_kepek könyvtárból.
Szerintem olyan lesz, mint a maxos.
Készítettem egy compositing animációt. Egy doboz ugrál az íróasztalomon. Ha valakit érdekel, akkor letöltheti a supergamez ftp-ről a mayaforumba_kepek könyvtárból.
A Mental Ray hogy fog kinezni a Mayahoz ?
Teljesen bele lesz epitve , vagy csak ez is 1 kulso redermag lesz ?
Teljesen bele lesz epitve , vagy csak ez is 1 kulso redermag lesz ?
dddstudio.tk
Kérdés:
Adott egy kézfej az újjakon gyűrűkkel. Megmozgatom az újakat, de a gyűrűk értelemszerűen nem mozognak vele. Hogy lehet az újakhoz linkelni a gyűrűket, hogy együtt mozogjanak a kéz újaival?
Adott egy kézfej az újjakon gyűrűkkel. Megmozgatom az újakat, de a gyűrűk értelemszerűen nem mozognak vele. Hogy lehet az újakhoz linkelni a gyűrűket, hogy együtt mozogjanak a kéz újaival?
Én inkább a Brazil R/S-t várom. A mentalray nekem nemtúlzottan fexik. Rettentő macerás beállítani és a jóminőségű képhez magas sample rate kell, ami iszonyat lassú.
Azért már nem kell sokat várni. A MentalRay jövő honapban kész lesz Maya-hoz. És a VirtuaLight-ot sem kell leírni.
Én speciel a gépigény miatt játszadozom egyenlőre maxxal, nomeg persze azért, mert maya alá nincs még egy rendes radiosity-s rendermag. A global illuminationról nem is szólva.
Zocsi:
Nem tudom, hogy mikorra lesz kész a 3DGA, de már én is várom, mert sok melóm volt vele. Föld textúrát a Max telepít fel. Az elég tuti.
Én is kipróbáltam a VLight-et nálam működött rendesen.
Az alábbi képeket a hétvégén ütöttem össze, hogy lássátok a különbséget a default maya rendering és a VLight között.
Maya:
VLight:
Maya:
VLight:
A képek aszem magukért beszélnek
Nem tudom, hogy mikorra lesz kész a 3DGA, de már én is várom, mert sok melóm volt vele. Föld textúrát a Max telepít fel. Az elég tuti.
Én is kipróbáltam a VLight-et nálam működött rendesen.
Az alábbi képeket a hétvégén ütöttem össze, hogy lássátok a különbséget a default maya rendering és a VLight között.
Maya:
VLight:
Maya:
VLight:
A képek aszem magukért beszélnek

Kiprobaltam a Virtulight-ot , de nem mukodott jol . Az elso rendereles utan ( amit a mvl-el csinaltam ) elszarodott a viewportom , ossze vissza zavaros lett a képernyo. Csak az en gepemen van igy , vagy nektek se mukodik jol ?
Áttértem a Windows XP-re , jol megy rajta a Maya , a fenti esetet leszámitva.
Áttértem a Windows XP-re , jol megy rajta a Maya , a fenti esetet leszámitva.
dddstudio.tk
Teljesen meghibbantak az AliasWavefront emberei -de szerencsere a mi javunkra - most jottem ra , hogy amit letoltottem 4.0.1 Maya update , az nem csak 1 sima update , hanem a teljes Maya !!! , amit barki arrajaro letolthet , csak regisztralni kell magadat.
dddstudio.tk
Ahogy nézegetem a külföldi 3D-vel foglalkozó oldalakat, rádöbbentem, hgy szinte mindenki 3DS-t használ! Miért van ez? Azért mert annak nem olyan nagy a gépigénye, vagy mert közismertebb, vagy csak mert olcsóbb???
Mindenesetre én maradok a Maya-nál. Ha ők nem is, de a filmiparban ezt használják...és így legalább a tudat megvan! 😊
RenderMan: A 3dga már sosem készül el?!
Megvan a nicked eredetije... Király a kép! 😊
NEM TUD VALAKI FÖLD (bolygó) TEXTÚRÁT, AMIT HA GÖMBRE HÚZOK, AKKOR ÚGY FOG KINÉZNI, MINT A FÖLD?
Mindenesetre én maradok a Maya-nál. Ha ők nem is, de a filmiparban ezt használják...és így legalább a tudat megvan! 😊
RenderMan: A 3dga már sosem készül el?!
Megvan a nicked eredetije... Király a kép! 😊
NEM TUD VALAKI FÖLD (bolygó) TEXTÚRÁT, AMIT HA GÖMBRE HÚZOK, AKKOR ÚGY FOG KINÉZNI, MINT A FÖLD?
Köszi szépen RenderMan!
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Itt vannak képek:
www.tar.hu/world3d
3dga.sns.hu
Külföldi lapok:
www.highend3d.com
www.3dlinks.com
www.tar.hu/world3d
3dga.sns.hu
Külföldi lapok:
www.highend3d.com
www.3dlinks.com
Bocs skacok, ha hülyeséget kérdezek! Lehet a neten találni (s ha igen, akkor site-cím please), ahol az általatok is be-beszúrt képekhez hasonló képeket tölthet le a halandó, mondjuk némi tutoriál stb. keretében?
Kulturált válaszok előnyben!
Bye!
i2k = IMYke2000 - @ - 2001
Kulturált válaszok előnyben!
Bye!
i2k = IMYke2000 - @ - 2001
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
A Terragen egy tájképgeneráló program. Rendkívül kicsi egy kislemezen elfér, de brutális képeket tud generálni. Nem olyan sokoldalú, mint a Bryce de szerintem sokkal szebb képeket készít.
Innen letölthetitek: www.planetside.co.uk
A kép úgy készült, hogy a Terragenben generáltattam egy 640x480-as felhős égboltot és a kimentett képet felhasználtam háttérképként a Maya-s scennémben. Csak annyi dolgom volt, hogy elkészítsem hullámzó tengert (arete DNT) és beállítsam a háttérképnek megfelelő fényviszonyokat.
Itt egy kép a progiról:
És egy kép amit összedobtam vele:
src=ftp://ftp.supergamez.hu/upload/mayaforumba_kepek/mars.jpg>
És nem utolsó dolog az sem, hogy az elkészített tájképet 3ds formában ki tudja menteni.
Innen letölthetitek: www.planetside.co.uk
A kép úgy készült, hogy a Terragenben generáltattam egy 640x480-as felhős égboltot és a kimentett képet felhasználtam háttérképként a Maya-s scennémben. Csak annyi dolgom volt, hogy elkészítsem hullámzó tengert (arete DNT) és beállítsam a háttérképnek megfelelő fényviszonyokat.
Itt egy kép a progiról:
És egy kép amit összedobtam vele:
src=ftp://ftp.supergamez.hu/upload/mayaforumba_kepek/mars.jpg>
És nem utolsó dolog az sem, hogy az elkészített tájképet 3ds formában ki tudja menteni.
Mandroka: Köszi a segítséget, akkor majd ott megnézem. 😊
RenderMan: Ez a Terragen, ez valami plug-in? Az egész kép azzal készült, vagy a víz az Maya-s???
RenderMan: Ez a Terragen, ez valami plug-in? Az egész kép azzal készült, vagy a víz az Maya-s???
Innen : ( de regisztralni kell magadat ahhoz , hogz , leszedhessed...
http://www.aliaswavefront.com/en/Tmpl/Maya/html/index.jhtml?page=/en/Community/Support/software_updates/software_updates_m.jhtml&style=normal
http://www.aliaswavefront.com/en/Tmpl/Maya/html/index.jhtml?page=/en/Community/Support/software_updates/software_updates_m.jhtml&style=normal
dddstudio.tk
Egyenlőre nem. A kész képhez add hozzá a két csíkot és ugy rendereld. Utánna egyszerűen levághatod róla bármilyen képszerkesztő progival 😊
Leszedtem az updatet , de egyenlore nem sok javulast vettem eszre , de a 4.0.1 jol nez ki az elejen...

dddstudio.tk
A PolyTrans bármilyen platfomra képes konvertálni!
A brazilnál nem lehet valahogy kikapcsolni a ráklámokat?
A brazilnál nem lehet valahogy kikapcsolni a ráklámokat?
Zocsi!(477)
A skinning témakörben a rigid bind-nál nézz körül az pl. pont erre való. A jointoknál pedig az attrib editorban tudod beállítani a min/max forgatási értékeket.
Sok sikert!
A skinning témakörben a rigid bind-nál nézz körül az pl. pont erre való. A jointoknál pedig az attrib editorban tudod beállítani a min/max forgatási értékeket.
Sok sikert!
Támadt egy merész ötletem:
Mi van akkor, ha a Maya scenéket LightWave-el renderelem ki. Létezik egy olyan plugin Maya-hoz, hogy Maya to LightWave converter, meg egy olyan is hogy PolyTrans.
Valamelyikkel átkonvertálom az elkészült Maya scenét és a LightWave rendermodulja - ami köztudottan jó - elkészítené a képet.
Mi van akkor, ha a Maya scenéket LightWave-el renderelem ki. Létezik egy olyan plugin Maya-hoz, hogy Maya to LightWave converter, meg egy olyan is hogy PolyTrans.
Valamelyikkel átkonvertálom az elkészült Maya scenét és a LightWave rendermodulja - ami köztudottan jó - elkészítené a képet.
Én sajnos nem tudok válaszolni a kérdésedre ( Zocsi ) , de van 1 jo hirem a méhecskézőknek : megjelent a Maya 4.0-hoz egy update , igy 4.01 - es lesz belole. Nem aprozta el a dolgot az Alias , hiszen nem kevesebb mint 80 megas a download , de allitolag megeri leszedni , nem csak a képernyon diszelgo 4.01-es szám miatt , hanem sok javitgatás is van benne pl. rendering és animation teruletén stb...
U.i.: Ha valakinek van kedve ( és nem utolso sorban savszelessege , akkor letolthetné , es feltolthetné egy gyors magyar szerverre )
U.i.: Ha valakinek van kedve ( és nem utolso sorban savszelessege , akkor letolthetné , es feltolthetné egy gyors magyar szerverre )
dddstudio.tk
én is ezt írtam, hogy nem lassú a brazil, sőt
de a jó minőségben akarod használni a global illuminationt, akkor mindkettő ugyanúgy belassul. kipróbáltam egy "cornell's box" szerű scene-nel és magas samplin értékekkel mindkettő kb ugyanolyan lassú volt.
viszont az igaz, hogy a brazilnak a gyengébb minőségű képei is egész használhatóak, míg a mental ray-nél azok iszonyú "szmötyisek" lesznek.
de a jó minőségben akarod használni a global illuminationt, akkor mindkettő ugyanúgy belassul. kipróbáltam egy "cornell's box" szerű scene-nel és magas samplin értékekkel mindkettő kb ugyanolyan lassú volt.
viszont az igaz, hogy a brazilnak a gyengébb minőségű képei is egész használhatóak, míg a mental ray-nél azok iszonyú "szmötyisek" lesznek.
Nekem megvan mindkettő (a brazil csak béta), de a mental ray jóval lassab a brazilnál. Ráadásul a mental ray töméntelen paramétere miatt rengeteg tesztrendert kell csinálni mire valahogy kezd hasonlítani arra, amit elképzeltél, a brazil inkább grafikusoknak készült pc-re, nem mérnököknek graf.munkaállomásokra.
http://www.mental.com/c251.html
többek között ezekben használtak mental rayt
egyébként a brazil nem lassú, illetve nem lassabb, mint a MR vagy más globillumos renderer.
viszont a MR valamivel pontosabban számolja az indirect illuminationt, csak sajnos hiányzik belőle a ma már nagyon divatos skylight effekt, és egyéb fényforrás nélküli megvilágítási módszerek.
többek között ezekben használtak mental rayt
egyébként a brazil nem lassú, illetve nem lassabb, mint a MR vagy más globillumos renderer.
viszont a MR valamivel pontosabban számolja az indirect illuminationt, csak sajnos hiányzik belőle a ma már nagyon divatos skylight effekt, és egyéb fényforrás nélküli megvilágítási módszerek.
RendemrMan és s1: köszi a segítséget! 😊
Ha építek egy figurát, akkor azt tudom úgy mozgatni, mintha gép lenne. Úgy, hogy ne dfrormálódjon, hanem a végtegok (meg minden) megtartsa az eredeti formáját? Továbbá olyanra képes a Maya, hogy a mozgatáskor csak "ütközésig" lehet mozgatni az adott testrészt?
Ha építek egy figurát, akkor azt tudom úgy mozgatni, mintha gép lenne. Úgy, hogy ne dfrormálódjon, hanem a végtegok (meg minden) megtartsa az eredeti formáját? Továbbá olyanra képes a Maya, hogy a mozgatáskor csak "ütközésig" lehet mozgatni az adott testrészt?
A particle részével én sem nagyon boldogultam. Pedig a program dinamikája szerintem nagyon jó. Mind1.
Utánna kérdeztem a Brazilnak egy angol oldalon (olyan helyen, ahol már használták Max alatt és voltak képek és animok is mellé tűzve). Megkérdeztem, hogy lesz a Maya alá is elérhető verzió. Ezt válaszolták:
Yup, a Maya version WILL be available, but no timeline is set..
Szóval csak várnunk kell még egy kicsit. Nem tudom, hogy a a MR mire képes (nem tudtok valami helyet, ahol látok róla képeket?), de az tény, hogy a Brazil nagyon izmos dolog lesz, csak bitang lassú... 😞
Utánna kérdeztem a Brazilnak egy angol oldalon (olyan helyen, ahol már használták Max alatt és voltak képek és animok is mellé tűzve). Megkérdeztem, hogy lesz a Maya alá is elérhető verzió. Ezt válaszolták:
Yup, a Maya version WILL be available, but no timeline is set..
Szóval csak várnunk kell még egy kicsit. Nem tudom, hogy a a MR mire képes (nem tudtok valami helyet, ahol látok róla képeket?), de az tény, hogy a Brazil nagyon izmos dolog lesz, csak bitang lassú... 😞
Urak!
Ti itt mindenfélét mondtok a MentalRay-re, hogy ez meg az jobb nála.
A Brazil még nem is használható Maya alatt, de ti már megvagytok győződve, hogy jobb a MentalRay-nél!
Kérdem én honnan az információ?
Egyáltalán használtatok már MentalRay-t?
Én most nem kötekedni akarok! Csak nem értem mire érveltek?
Ti itt mindenfélét mondtok a MentalRay-re, hogy ez meg az jobb nála.
A Brazil még nem is használható Maya alatt, de ti már megvagytok győződve, hogy jobb a MentalRay-nél!
Kérdem én honnan az információ?
Egyáltalán használtatok már MentalRay-t?
Én most nem kötekedni akarok! Csak nem értem mire érveltek?