32214
Maya
-
Penatesz és mennyivel tudnád támogatni a nemes tervet? -
Peet: gondolom mondanom sem kell,hogy a tamogatok nevsoraba most azonnal irj fel.Ilyen olcson en sem tudtam volna elintezni az tuti. -
Sracok most jovok a muhelybol.Dekot addig facsartam kifele,mig le nem fordult a szekrol almaban.Azt nem mondom,hogy Jedi lovagga valtam a polyban,de HARCRA FEL !!!!
Az egeremet majdnem ott felejtettem...
Peet,Oryon: egyenlore emesztem amit Deko meselt,de aztan reszkessetek,mert titeket is utoler a vegzet.(Na jo,a vegzetet en testesitem most meg
)
-
azóta hányszor fordult itt meg bart?
egy ígéretre nem lehet alapozni, ha itt lesz a kezemben a pénz, akkor elhiszem... -
Bart azt mondta ő állja a 20 ezres vinyót, ha itt vagy adj életjelet. -
Már a cégnél van az aláírt szerződésem úgyhogy mindegy. De attól mert lesz egy külön kicsi szerverem attól mmég ebben is benne vagyok. -
Youth, igen, az ftp a fő lényeg, de úgy akarjuk az oldalt megcsinálni, hogy az érdekes legyen, még akár neked is. Amúgy megkérdem havert, hogy beférsz-e erre a szerverre, a domain az tőled függ, azt neked kell intézned, de amúgy a háttér az ott van.
Na akkor ahogy láttam eléggé elfogadott a szerver ára, akkor össze kéne hozni egy korrekt honlaptervet, hogy tudjunk kezdeni valamit a dologgal (ez a drága verzió), és megbeszélni fórumtalin haverommal, hogy mit hogy merre (akkor jönne ő is). Nagyon kérek mindenkit, hogy aki be tud szállni anyagilag, és be is akar, az feltétlenül jelezze, hogy beszáll, és azt is hogy mennyit szán rá a dologra, hogy tudjunk tervezni. Másik, egyszeri költség, kéne egy winyó, egy nagy winyó, mondjuk 80gb legalább, ez olyan 20eft-os tétel megintcsak.
Maroon nem néztem át annyira tüzetesen, mert nem volt rá időm, de az az egy-két rajz, amit láttam jó volt. Én is szeretem a manga-t, bár nem vagyok fanatikus, de azért dragon ballon nőttem fel:))) -
Peet: Ja, és köszi ezt: "Akinek nagyon örülök, hogy immáron kedves fórumunk gyakori látogatója lett, és csatlakozom azok táborához, akik újongva köszöntenek:)"
Jól esett! :) -
Peet: tényleg megnézted? És mi a vélemyényed róla? Szívesen fogadok építő kritikát is, hiszen az a célom mint általában minden honlapkészítőnek :)), hogy minél több embernek érdekes legyen a honlapom. Priviben is megírhatod... -
Szavadon fogunk! -
Ez fasza! Én leginkább ftp-re vágyom a többi szerintem mellékes.
Ha minimum 5-en összejövünk énis beszállo, 20 rongy nagyonjó! Én most akarok egy 500 MB-os szervert, domainal, mindennel évi 12500 ért
Mert ha megint 2-3-mal támogatjuk csak akkor azért kicsit húzós nekem az összeg. -
oryon: a mirc kis program, elfut a háttérben, ha nincs egyéb akadálya. amúgy én vagyok marci_ (majd ezentúl az itteni nevemen nyomulok), ha néha ránézel és én is, meg a többiek is, egyszer majd összerezgünk és így indulnak a beszélgetések :)
a szerver-dolog tetszik, egy-két ezer forinttal be tudok szállni (csóró egyetemista vagyok, tudjátok :), egyelőre csak tutorialokat írnék, meg segítenék, ahol lehet (hogy legyen valami előnye is a magyarszaknak: lehetnék korrektor :) -
Amennyire tőlem tellik (pénz, ötlet, tutor, élet, lélek, világ) megteszek mindent!
Én vérbeli csapatjátékos vagyok, szal elkaptam a labdát!
Egy ideig nálam marad és utána én is feldobom, hogy más is elkaphassa és így tovább...
Aki nem ér hozzá, az nem nyerhet! -
Én fönt vagyok, amikor csak tudok, de nem sok sikerrel szólnak hozzám :( és ritkán találok ismerősöket :( -
Na skacok, most hívott haverom, akitől a szervert tudnánk bérelni. Azt mondta, hogy van egy kedvezményes konstrukció a számunkra: évi 20 rongyért bérelhetnénk azt amit már leírtam, minden igényünket kielégítené, még IRC chat is lehetne rajta, körlevél, ftp minden. Aztán további dolog, lehet meg tudom vele dumálni, hogy írja meg az oldal hátterét, marhára ért cgihez, php-hez minden webes dologhoz, úgyhogy ez is megoldható lenne, a grafikát nekünk kell megcsinálni, de ez a kisebbik gond, ezt már csak megtudjuk csinálni. Winyót ettől függetlenül kell vennünk, hogy tudjunk mire pakolni a serveren.
Szerény véleményem szerint évi 20 ezer forintot össze tud hozni a társaság, még akkor is ha a szervezők közül kiesik valaki, vagy cserélődik. Érdemes ezt megfontolni, mert ennél jobb ajánlatot nem fogunk kapni soha sehonnan! Én ezügyben megtettem amit meg tudtam, az oldal fejlesztéséhez maximális odaadással állok hozzá, írok tutort, fordítok leírást, textúrákat teszek fel mindent, de ehhez szükség van rátok is!
A labda feldobva... -
Köszi!
Mostmár fel tudtam menni... Mondj egy időpontot aztán megpróbálok ott lenni akkor. -
néhányan nehezteltétek, hogy nem tudtok fellépni a chat-re ezért készítettem képi helpet:
mIRC-et használóknak
és
web-eseknek. -
Peet: Én csak egy egyszeri chat-összejövetelre gondoltam, egy rögtönzött interaktív találkozóra, ahova a fórumról mindenki "eltud" jönni, hiszen nincsenek kilóméter/távolság akadályok. Mindannyian összeröffenünk itt a hálón 1-2 órácskára a megadott időben. ennyi lenne csak. -
Köszi deko!!!!!!!!
-
Kaptam egy levelet egyik ismerősömtől, abban volt ez a link, egy Blender Demo Reel video 40Mb, érdemes megnézni, Baráth Endrének (Endi) elég sok képét belerakták...
Blender Demo Reel -
de igazából nem az kéne, hogy megbeszélni, hogy mindenki érjen rá valamikor a chatre, hanem amikor valaki ráér, az menjen be, és minél többen vagyunk benn, minél többet, annál gyakrabban fogják látogatni.
Deko amúgy szerintem az, hogy nem full látogatottságú a chat, nem meglepő, ez nem fog beindulni első pillanatban, ehhez sajnos idő kell. Amikor idejöttem a fórumra, itt sem volt ekkora élet, mint most... -
hát én tuti össze is roppantanám egy rosszul sikerült loft vagy fillet után :)
deko: jól hangzik, tanulságos lesz, az tuti! kezdhetjük szétkürtölni...
szóval jövő héten? -
Ááá, nem olyan vészes, pár nap alatt akár hozzá is lehetne szokni, csupán meg kell barátozni az érzéssel, hogy midnen pillanatban azt hiszed, összeroppantod a három ujjad közt szegénykét. :P -
ez egy normális fórum, nem hinném, hogy másikat kellene csinálni, én amikor csak tudok úgy is felnézek a #maya-ra:)
Amúgy nem lenne egy utolsó (nem az én 5letem), ha megbeszélnénk itt egy időpontot, és akkor mindenki feljönne a #maya-ra, csinálnánk egy közös óriási ramazurit, végre mindannyian együtt nyomnánk a sódert:) megvárjuk mayert is hogy visszasompolyogjon, aztán kitűzök egy időpontot, akkor pedig mindenki aki itt él és mozog betámad a csatiba, na? naaaa? hmmm? -
na jó: akkor most már ne is számítsak arra, hogy bármelyikötök is felbukkan irc-n?
maya oldal szerintem mindenképpen kell, tutorialok, normális fórum, ingyenes scrip- és plugingyűjtemény, galériák, mittudomén... ezek pótolhatatlanok, én is tök lelkes lennék, és ott talál propagálhatnánk az irc csatit, és akkor hátha...
még nem látni semmit az oldalból, ugye? készül egyáltalán? :) -
penatesz:
most jut eszembe: egy egeret hozz magaddal, mert nem hinném hogy az enyémet használni tudod érdembelileg. (Aladarynnak és Youthnak volt hozzá szerencséje, úgyhogy ők tudják már miről beszélek:DDD) -
cactus joe:
nem igazán értem mi a gond, nálam ez a funkció működik, de nem használom, mert pontatlan. vagy manuálisan átírom a channelboxban az értéket, vagy használom a manipulátorokat.
-
Csak, mondjuk aki újonnan jön, az nem tud hátraolvasni, hogy van-e véletlenül maya IRC... lehet ki kellett volna tenni a Minden, ami maya mellé (megkérni a moderátorokat.). Szerintem a maya oldal jó ötlet, meg, amit eddig csináltatok... Mondjuk én nem nagyon tudok segíteni benne... (legfejjebb pár tutoriallal, amit írtam, de elég amatőrek... ha akarjátok, megnézhetitek ITT).
Szal azért fogom a pártodat :) más is hordja a követ :) (de azért én az árnyékban maradok
)
-
Üdv mindenkinek!
Úgy tűnik a #maya IRC egy botor vállalkozás volt... mármint az itt olvasható hozzászólásaitok alapján. Őszintén szólva én mindent elkövettem az "ügy" érdekében, bár az elején szóltam, én a hozzáférésem miatt keveset vehetek részt rajta.
A lehetőség adott volt nektek, az élt vele aki akart.
Amikor Én ott voltam jókat diskuráltam és volt hogy problémákat is sikeresen megoldottunk együtt. Nagyon sajnálom, ha nektek nem jött be.
Legközelebb jó lenne átgondolni, valóban szükség van-e valamire... akár a maya oldalra is, mert mostmár ezekután igen csak kételkedem.
Nagyon sajnálom a negatív kommentem, de nem csak arról kell szólnia a várépítésnek, hogy ülsz az árnyékban, és nézed a "másik" hogyan hordja a követ...
az a "másik" egyszer csak elfárad. -
Cactus Joe #7494 Mookid kösz, hogy írtál, ezeket én is tudom, bár inkább a shift+középső gomb+irány-t szoktam használni, ehhez nem kell látnom a pivotot sem, meg a channel editor sem foglalja a helyem. Szal meg tudom oldani a mozgatásrt, csak érdekelne, hogy amit a tutorban láttam menü, az hogy jön elő. :) Mert nekem nem jött elő sehogy sem. :) Azért köszi hogy írtál! -
joe, amikor kiválasztasz egy transzormációs toolt (move, rotate, scale), a megfelelő nézetben a manipulálandó objektum)ok) pivotjából kiinduló nyilakat (rotate esetén köríveket) látsz, ezek egyikére kattintva csak az ezeknek megfelelő tengelyt veszi figyelembe az egér mozgatására. lehet még úgy, hogy a channel/layer editort előhozva a megfeleő tengely kívánt értékét beírod, vagy az érték elé, a tengely feliratára kattintasz (ilyenkor feketére vált), és bármely nézetben az egér középső gombjával tudod csak ennek a tengelynek a mentén manipulálni az ojjektumot. a rendeses kérdésedre nem tudom a választ.
peet: tudom, hogy ilyet is lehet, de nekem nem összefüggő, hanem különálló felületek kellenek, mert ezek közös élei mentén lehet használni a round toolt, úgyhogy ez nem megy :( -
Cactus Joe #7492 Hali!
Azért írok, mert lenne 2 kérdésem. Még új vagyok Maya téren (régóta megvan már a progi, de most szedtem össze magam eléggé ahhoz hogy belekezdjek) és van 2 dolog amit nem értek. Az egyik az hogy move,rotate,scale esetében ha hosszan nyomom a billentyűt és egérrel előhozom a menüt, akkor azok jönnek elő amik a toolboxban vannak. Ez eddig ok ezt egy tutorban láttam. A következőben viszont az volt, hogy ugyan így olyat hozott elő, amiben ki lehetett választani hogy x, y, vagy z irányban szeretnék-e dolgozni. Ezt nem sikerült előhoznom. :) Légyszi írjátok meg hogy kell. A másik gondom a rendereléssel kapcsolatos. A Render Globalsnál beállítottam hogy melyik kamerát renderelje, de mégis úgy készült el a renderem hogy azt láttam amit sima persp nézetben látok, (csak persze mozgott az anim) és utána renderelte cska a kamera szemszögéből. Ezt egyben megcsinálta, hozzá sem nyúltam közben, csk így ugye 2-szer annyi ideig tartott, és nem 5 percről van sztó. :) Légyszi segítsetek mert fogalmam sincs mitől van ez... Előre is köszi!
Ja, ezentúl lehet hogy gyakrabban írok majd ide a fórumba egész megtetszett... :)
Bye
Joe -
mookid, ha sorban kijelölöd a curve-öket akkor olyan sorrendben végigloftolja...
Mayer honnan tudtad, hogy megnéztem az ifjú hölgy:) (Akinek nagyon örülök, hogy immáron kedves fórumunk gyakori látogatója lett, és csatlakozom azok táborához, akik újongva köszöntenek:)) oldalát?:)
DarkBoy, tanulj angolul, olvass, nézz angol tutort, és tanulj mayat:) -
bölcsészkar... hmm... a gitártanárom (amúgy tegnap volt koncertjük) az Elte magyar portugál bölcsészre jár:) Tudnak a bölcsészek normálisak lenni ha akarnak :thumbsup: -
oké, így visszaolvasva talán kicsit nagyképű a fejtegetés... mentségként csak annyit mondanék: bölcsészkar :) de igazából ez is egy csak egy megközelítés.
ha jól értem, mayer most nem lesz egy hétig... a többieket meg úgy tudom, nem kötik gyengéd szálak a nurbs modellezéshez... de ha valakit mégis:
adottak sík, zárt görbék, amelyeket páronként loftolok, így egymással derékszöget bezáró, egyenes, különálló felületek jönnek létre. a csatlakozó felületek közös éleit round toollal lekerekítem, rendben megy is, de néha egy-egy felület egyszerűen eltűnik, displayból, renderből, mindenhonan. mitől lehet ez?? ezeket a felületeket aztán planarral tudom pótolni, de az ugye már nem ugyanaz a felépítés és (jó esetben csak a displayen) ocsmány hézagok keletkeznek. majd lopok képet és megmutatom, ha nem lenne érthető. -
JÓL VAN! BEISMEREM, HÜLYESÉGEKET BESZÉLTEM!!!
De mostmár legyen vége!
De nem volt vita szvsz!
Ja és örülök, hogy visszajöttél! :) -
sziasztok!
visszajöttem, végigolvastam mindent... csak annyit mondanék, hogy
nekem is jó az augusztus majdnem teljes egészében.
a mese az nem határolható el az animációs filmektől, nem két külön kategória. a mese az egy narratív jellemző, amely műfajtól, a médium tipusától független (régen inkább egy elbeszélő irodalmi műfajra vonatkozott, ld. benedek elek, ma már inkább jelző): van mesés regény, novella, vers, film, animációs film, stb. mivel a rajz- és animációs filmet használják legegységesebben a mesei elemek megjelenítésére, így nem csoda, hogy valahogy összefonódott a kettő. de a mese az mégiscsak más, lehet EGYSZERRE nézni mesét és filmet, szóval a vita sztm kicsit meddő :) hogy mik a mese kritériumai, azt mindenki ki tudja találni, aki azokon nőtt fel.
youth: nincs több buzi, mint bármikor, max. többet mutogatják őket, kereskedelmileg sikeres a téma :) de sztm nem jó kiakadni rajtuk. na mindegy, ne induljon be ebből egy vita pont itt :)
na jó, nemsokára lesznek mayával kapcsolatos kérdéseim is, igérem :) -
Pedig szerintem megéri! Nagyon jó! -
Darkboy #7485 és még dc++-on se találtam egy kib*sz*tt leírást :( -
Darkboy #7484 hát nekem másra kellene gyűjtenem, pedig megvenném, ha mondjuk 3000 ft lenne! de így... nem