32214
Maya
  • Peetmaya
    nem baj az, tanuljon meg nurbs-el modellezni. aranyos lesz a kutya csak még nagyon kezdeti stádiumban van
  • oryon
    Alakul, de biztos, hogy nurbs-ből akarod megcsinálni???
  • oryon
    Lehet, de ezekhez nem értek...pedig jó lenne.
    Ha te igen szánnál rá egy kis időt a nép kedvéért???
  • fle go
    bocs
  • fle go
    Udv!
    Csak hogy lassatok nem tetlenkedek, berakok egy kepet, ugyan meg elegge kezdeti stadiumban van, de hat nem reg valtottam Mayara (persze a maxot nem hagyom el), es eleg sok uj dologgal kell megismerkednem, de azert haladok.

Udv
  • Peetmaya
    Maroon, szedj dc-ről gnomon videokat, maya a 3d világa könyv, és netes tutorok alapján kezdj el tanulni, mindenki így kezdi el, legalábbis nagyon sokan azok közül akiket ismerek.
  • maroon
    Hali mindenkinek!

Még új vagyok itt, mint ahogy a Maya használatában is és kéne egy kis segítség. Ha esetleg vki tud magyarosítást vagy ilyesmit (leírást...), akkor az írjon nekem mailt! ([email protected]) Azok is írjanak, akik már járatosak ebben a programban, mert ha van rá mód esetleg valamikor összejöhetnénk és értékes eszmecserét folytathatnánk a Maya titkairól... :) Na ezt jól megaszondtam... Szóval ez lenne szerény kérésem, plíz segítsetek!
    Azért is kéne, mert nagyon érdekel ez a program, csak kicsit hosszú időbe telne, mire mindenre rájönnék magamtól... :) Sok kicsi sokra megy, nem? Vagy egységben az erő? :) Na mind1...

Előre is köszi!
    Maron
  • Peetmaya
    -D+T
    TUTI:)
  • Peetmaya
    Nya ahogy ígértem, még dél előtt sikerült felrakni mindent a serverre, mostantól él a verseny, MINDENKINEK MŰKÖDNI FOG! TUDI! Ha nem, akkor is!:))

Small Contest
  • Peetmaya
    hehe pont délben:)
  • Peetmaya
    Youth, azóta én is előszedtem a maya 5-ömet, úgyhogy megoldom
    fél óra és már mehet a verseny:)
  • youth #7150
    peet nekem van maya 5öm... de csak délután tudom megcsinálni mert most tanulok, meg megyek el.
    bye
  • Peetmaya
    öööö lehet félreértem, csak mayaban lehet csinálni ezt a versenyt, a másik, még ne kezdje el senki, majd ha meglesz a mindenkinek megfelelő verziójú sceene a kameraállásokkal!
  • dw69
    egy kis segitségre lenne szükségem bevilagitassal kapcsolatban:)
    skylightot szeretnék csinálni de nem az igazi...probalkoztam mar hogy csinalok egy nagy gombot aminek az incandescence(ilyen hulye nev) szinet allitom, de valahogy nem olyan lett mint amilyen szeretnék(és amihez hozzaszoktam maxban:) )
    lécci valami kis infot adjatok, thx
  • Peetmaya
    itt egy Penatesz:)) írtam neked privit!
    KINEK VAN 5.0-ás MAYA-ja?
  • Peetmaya
    Penatesz szerintem értünk mi annyira a grafikához, hogy a "csiriviri" design-t megcsináljuk mi. Hogy ő milyen programmal, milyen módszerrel dolgozi, az tulajdonképpen lényegtelen, ha megcsinálja, akkor onnantól kezdve folyamatosan frissítenie kell, mert rajta kívül más nem ért hozzá. Amúgy meg a lényeg az, hogy működjön.
    Youth kéne valaki, aki még 5.0-ás maya-t használ, hogy tudjunk mb-be konvertálni...
  • Penatesz
    Eselyeim tudataban csak tamogatni tudom az otletet :-)
  • Peetmaya
    szjózsef jó ötlet!
    Az első helyezetté lesz a kiváltság, hogy írnia kell egy tutort, hogyan világította be a jelenetet, na milyen ötlet?:)
  • szjozsef
    Szeva mindenkinek. Király ez a bevilágítós móka, én is próbálkozok, de sajan láma vagyok a témához. Az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy én azt hittem ebből tutoriál lesz a kevessebb tudású embereknek, de sebaj. De azért akik nagyon vágják a témát, elgondolkozhatnának rajta, hogy gyártanak belőle egy kissebb tutort, lámpák használata meg ilyenek. Na remélem nem írtam nagy marhaságot.
  • youth #7142
    Peet: most fasza márcsak a 2 kamera kéne, próbáld meg őket kimenteni. vagy hasra majd bveállítom nekem mindegy :)
    bye
  • Penatesz
    Peet a modell komoly lett,azt hiszem,hogy nem ezen fog mulni,ha Deko megverne minket
  • Penatesz
    Csak egy pillanatig nem vagyok,es fel oraig olvasom utana a hozzaszolasokat.
    Ez most foleg azoknak szol,akik ott voltak a talalkan,tehat Deko,Orion,Peet figyelem.Beszeltem tegnap este a haverommal,aki nem mondott kapcsibol nemet (persze igent sem)viszont vannak kriteriumok es kerdesek,amiket en most itt kozze teszek:

Kriteriumok:
    Nem vallalja "csilli-villi design" elkesziteset,kizarolag webprogramozast. (ha vallalja)
    Nem hajlando hasznalni javat,javascriptet,php-t,sql-t,windows-t.(az elozoeket azert mert "gagyik" az utobbit azert mert igazi Linuxhivo es elvei vannak.

Azt mondta hogy designert tud szerezni,de ha ingyen kell akkor csak olyat,aki meg keves referenciaval rendelkezik a szakmaban.Ha profit akarunk,azt is tud szerezni,de az a haverja annyira el van azva munkakkal,hogy ingyen biztos nem fog felretenni egy fizetos melot.

Kerdesei:
    1. mi lesz a dinamikus tartalom?
    2. hol fog futni a cucc? (milyen szerveren)
    3. mehet-e sajat fejlesztesu c programban?

ez persze nem jelenti azt,hogy elvallalja,de legalabb erdekli a problema.
  • Lekonel
    Jolvan megjött. az obect el megy már thx:)
    Szoval jo munka lezz peet.
  • Lekonel
    Hát nekem sem megy jony:)
    Megnézem még a másikat, mer nekem 6.0 as van.
    Én ocg t használok
  • deko
    Üdv!
    Hajnalban Peet-el próbáltuk megoldani a small contest problémát. Arra következtetésre/megoldásra jutottunk, hogy hogy kimenti obj-ben a scene tartalmát és valaki, akinek még csak 5.0-ás verziója van, az szépen beimportálva kimenti a scenét a két adott kamera beállítással, úgy hogy a pluginmanagerben is minden futó pulgint kikapcsol.
    Ezt én ugyan megcsináltam, de minden igyekezetem ellenére képtelen vagyok normális időintervallumban feltölteni a filet:(
    Majd aki tud, alkalom adtán, tegye meg ezt nekünk. peet feltette az obj formátum elérését abba a kis ismertetőbe.

A másik, hogyha lehet, ne a jövőhétre ütemezzük ezt a játékot, mert kiküldetésben leszek, s a meló miatt akkor kimaradnék belőle. kössz:)
  • gyraph
    Most direkt megneztem...17 project van a vinyomon es egy sincs teljessen befejezve :). Ilyen ez a tanulo szakasz.
  • Peetmaya
    Deko, nekem mennyi szar befejezettlen dolgom van a winyómon:))
    túl sok...
  • deko
    Oryon: Nagyon szomorú lennék, ha emiatt félretennéd a contestet.

Az oldal nem sürgős, a contes időpontja pedig véges. Kérlek és Youth is, hogy inkább a contestet fejezd be. Így megint csak egy félkész, befejezetlen dolog marad fölöslegesen a vinyódon.
    "...csak kis lépésekkel..."
  • deko
    Youth & Mayer...
    Jelentem hazaértem, rájöttem az igazság "ideát" van:P
  • gyraph
    En tettem fel...:) Igen azt hasznalom.
  • Peetmaya
    Skacok, aki maya 6-ot használ, az Gyraph 2cd-s maya-jat használja?
  • Peetmaya
    Gyraph, ez érdekes
    te a 2cd-s maya 6.0-t használod, amit már nem emlékszem ki tett fel a villamvadaszra?
  • gyraph
    Nekem is 6-os van es minden tovabbi nelkul megnyitotta az .mb-t is....
  • Mayer
    Nekem 6-os maya van fönn és nem nyitja meg. Most az eredetit is újra föltetted?
  • youth #7127
    Nem, ki kéne szedni azokat a sorokat ahol plugin van.
    majd holnap...
    bye
  • Peetmaya
    már csak Youth van fenn, hogy kísérletezzen, müxik vagy sem?
  • Peetmaya
    Nya mostmár okénak kell lennie! Az ASCII-t azok töltsék le, akiknek nem 6.0-s maya-juk van, edit file és a maya 6.0-s verziót írjátok át a kívánt verzióra és elvileg mennie kell!
    Small Contest
  • Peetmaya
    Leonkel mér vagyok fanatikus? ezt a jelenetet egy nap alatt dobtam össze, lenne még mit módosítani rajta, de ahhoz, hogy fényekkel versenyezzünk, tökéletes lesz:)
  • youth #7123
    várom :)
  • Peetmaya
    majd írok minnyá, hogyha készen lesz:))