32214
Maya
  • Peetmaya
    nocsak mit csináltatok?:)))
    Oryon ne törj le, majd legközelebb, amikor Youth is kipihente magát, deko is szabaddá tudja tenni magát, Mayer erőt vesz a fáradalmain, és Penatesz is ráér:))) Na meg persze a többiek, pl te szülinapos!:)) gratu!
  • mookid
    ezek szerint igen.
    szóval olvasom már egy ideje a fórumot, többségeteket már be tudom azonosítani legalább egy portfolió erejéig :) csak pár hete kezdtem mayázni (a kezelőfelület elsajátítása után meguntam és félreraktam az ominózus magyar Maya-könyvet, most a helpet böngészem pontról pontra), de máris rengeteg kérdésem volt, az irc csatin aki megfordult, az onnan ismer: marci nickkel voltam fent és evidens kérdésekkel zaklattam :) jut eszembe, csatlakoznék dekohoz: tényleg kéne, hogy működjön az irc csati, nekem sokkal könnyebb lenne és szerintem nektek sem jönne rosszul. na most így hirtelen ennyit rólam, ha rágyúrok a programra, talán a következő talin én is ott leszek :)
  • mookid
    sziasztok, talán nem ide kéne szemetelnem, de most csak kipróbálom, él-e már a regisztrációm :)
  • oryon
    Csövezés volt a javából!!!
    Benne volt minden ami egy pesti éjszakai életre jellemző :P

Remélem megismételjük, de akkor deko is marad a végéig!!! :P
  • oryon
    Deko sajnálom, de a köv. hónapban tudok csak menni a csatira...de Te biztosan tudod mi az oka :(
  • oryon
    ----NEM LESZ TALÁLKOZÓ!!!----

Én sajnálom a legjobban, de NEM lesz találkozó :(
    Nem magam miatt, mert ráérek, megszerveztem mindent,stb.
    Sajna tudomásul kellett vennem, hogy már csak Peet jött volna :(
    Persze szívesen el mentem volna beszélgetni egy emberrel is, főleg ha Peet az, de így már nem SG találkozó :(

-Peet: Remélem nem haragszol...tényleg sajnálom!

Majd legközelebb, ha tényleg komolyan gondoljátok és akartok egy SG talit, akkor lesz, de akkor többen kell, hogy legyünk...egy olyan időpontban, amikor mindenkinek jó!!!

Jó, most ez az időpont nem lett jó szinte senkinek :( és megértem azokat, akik nem tudtak volna eljönni.
    De nem kis energiá és pénzt fektettem a találkozó megszervezésébe..."kihasználok" embereket (ezt utálom) és elhalasztok dolgokat, hogy ott lehessek, mert én tényleg szeretnék találkozni, beszélgetni Veletek.
    Akkor legalább annyit fáradjatok, hogy leírjátok, hogy ki mikor ér rá, hogy összerakjak egy olyan napot, amikor mindenkinek jó!!!
    Nekem még itt a nyáriszünet :), én is melózom :(, de teljes mértékben csak ekkor érek rá,mert Szeptembertől egyetem és akkor már nehezebb...tehát ha lehet még Augusztusban!!! Köszönöm és elnézést a "durva" szavakért, de rosszul voltam egész héten és erre ez fogad, így mostmár egy kicsit csalódott is... :(
    Pedig már beleéltem magam :(

-Köszönet egy "barátnak" (ő nem szereti ezt a szót :) aki megóvott egy újabb és nagyobb csalódástól...
  • oryon
    Boldog...boldog ...booooooldog születésnapot...Kívánjuk, hogy legyen még sok ilyen szép napod!
  • Mayer
    Flego! Hobbit évben, már majdnem felnőtt vagy :)
  • Mayer
    Boldog szülinapot flego !!
  • youth #7393
    Boldog Szülinapot koma!!!
  • gyraph
    Boldog Szuletesnapot Fle Go!!!
  • Peetmaya
    Csak Oryontól függ, más nem is mondta, hogy jönne...
  • fle go
    en mar korabban jeleztem hogy a holnapi nap nem jo:(
    Egyebkent ma vagyok 31 eves:))
  • Mayer
    Jaja lehet hogy nem lenne jó a holnapi nap. :(
  • deko
    Úgy tűnik a holnapi találkán többen nem tudunk részt venni.
    Mi lenne ha kitolnák egy kicsit? Áthelyeznénk későbbre. hmmm?

(mayer & én sem tudunk menni.)
  • deko
    NA IDE FIGYEL!!!!
    Itt vernyogott a banda, hogy KELL egy csati nekünk/nektek. Megoldottam, de jobbára csak páran lézengünk rajta.
    Ha ez így meg tovább, akkor nincs értelme fent tartani.
  • gyraph
    Ma 3X. kaptam en is ezt az uzenetet es ra is jottem a hibajelentesbol, hogy a legujabb Ati driverrel van a gond...feltettem az elozot es azota minden ok.
  • Peetmaya
    Nekem is volt pár hasonló üzenet. Programfutási hiba, win alatt nem igen lehet kideríteni, hogy miért van, linux alatt már inkább...
    Penatesz, nem kell itt a rizsa, gyere fórumtalira és kész:)
  • youth #7384
    Oké Panicot majd keresem, SzJózsefnek meg korlátozott nete van szóval nem akarom hogy ilyennel menjen el neki a havi net, szóval akkor majd Paniccal beszélek, köszi!
  • Penatesz
    Youth: nezd meg a #6954 es a #6929 hozzaszolasokat es beszeld le veluk.Nekem ugy tunti,hogy PaniC-nak es Szjozsefnek bazinagy gyujtemenyuk van.

Mayer: de mi a szar ez?Nekem meg nem volt ilyenem sose...
  • Mayer
    Jaj penatesz minden nap látom :)))))
  • Penatesz
    Minden alkalommal,mikor delutanra programot szervezek,logok edzesrol :-) es mivel Deko beadta a derekat es heton,kedden felvilagosit a polik rejtelmeirol a hetfot es a keddet tuti kihagyom,az meg hulyen nezne ki,hogy alapozasi idoszakban 5 napot nem vagyok edzesen.Lehet,hogy az lesz a vege,hogy lenezek,de egyenlore szamoljatok ugy velem,hogy nem.

Jut eszembe.Ilyet lattatok mar?http://penatesz.uw.hu/fatal%20error.JPG
  • Peetmaya
    Concept Design 1-2 megvan
  • youth #7379
    Megvan valakinek a Gnomon Analog rész?
    Ezek kénének:

Concept Design, 1 - 4
    Feng Zhu, Volume 1 - 3
    Ryan Church, Volume 1 - 5
    James Clyne, Volume 1 - 2
    Harald Belker, Volume 1-3

Carlos Huante, Volume 1 - 2
    Scott Robertson, Volume 1 - 4
    Mark Goerner, Volume 1 - 2
    Neville Page, Volume 1 - 4
    Sculpture, 1 - 5
  • youth #7378
    Hát hogy elmondjam az őszintét most semmi kedvem nincs hozzá, tegnap este kitomboltam magam, most jó lenne csak úgy punnyadni, pihenni :)
  • Peetmaya
    ez megjátszható most is Youth:) te jössz amúgy?
  • youth #7376
    Mayer: Délibe juss el és onnan már könnyű az utad vissza, viszont vagy a legkésőbbi vonattal tudsz csak jönni ami 10-11 fele szokott lenni vagy a reggelivel ami már 5-től van. Múltkori AP talin is ez volt addig elcsöveztünk, ugye Oryon? :)
  • Peetmaya
    jössz amúgy fórumtalira?
  • Peetmaya
    Penatesz, mert te szépen fogalmazol, én meg lényegretörő vagyok:)
  • Peetmaya
    hááát
    soft body dynamics az tuti, particle az összes vertexhez, és gravity field, meg minden szar kell hozzá, ezekbe még nem néztem bele annyira, de érdekel a téma, van egy gnomon video ami ezzel foglalkozik, nézd meg itt a dvd-k között:
    Gnomon Workshop
  • mon
    nem tudjátok, hogyan lehetne olyat csinálni, hogy van egy polyból megszerkesztett modell (kötelekből font oldala egy fűggőhídnak), és azt megoldani (soft bodyval vagy valami mással), hogy ez a valóságnak megfelelően mozogjon...
    Esetleg olyan tutorialt, ahol ennek a köteles softbodynak a beállításai is megvannak ;)
  • Penatesz
    Na tessek addig tokolok,mig peet le nem lovi a poent
  • Penatesz
    Deko,csak hogy en is kritikus legyek:HOL VANNAK A FENYOFAK A VAROS TOVEBOL???? ;-)

Maroon: a kepet ugy tudsz beilleszteni,hogy elosszor megnyomod a space-t,hogy 4 nezetet mutasson.(elol oldal hatul es a 3d-s nezet).Ezek utan menj arra a nezetre,amelyikre be akarod illeszteni a kepet.Tehat ha mondjuk oldalnezeted van,akkor az oldalnezet perspektivara menj es ott kapcsold be a VIEW-IMAGE PLANE-IMPORT IMAGE... menut,ahonnan mar ki tudod valasztani a kepet es automatikusan beteszi neked.Ezek utan,ha meghivod az atribut editort (ctrl+a)akkor a tulajdonsagait is fogod tudni valtoztatni.
    Masolni pedig ugy tudsz,hogy kijelolod a testet es EDIT-DUPLICATE (ctrl+d)nyomsz.Ha nem tortenik valtozas,akkor csak azert nem ,mert pontosan ra masolta a kijelolt targyadra a kovetkezo targyat.Ha alrebb tolod,megtalalod az eredetit is alatta.Mozgatni pedig ugy tudsz,hogyha kijelolted a tested,akkor megnyomod a W pillentyut.
  • Peetmaya
    edit/duplicate vagy ctrl+d

be kell rakni az ortografikus nézetbe egy imageplane-t
    kijelölöd a side vagy a front kamerát, behozod az attribute editort, ott az envoirement tabnál van az imageplane, create és azon belül meg betöltöd a filet.
  • maroon
    Ja, és még1:
    láttam itt pár olyan képet (pl. most a Deko-ét), hogy rajzot illesztettél be és azt modellezted utána. Olyat hogy lehet? (Próbáltam importálni, de nem jött össze... bár lehet, hogy csak béna vagyok hozzá... :))
  • maroon
    Köszi a segítségeket! Szupi... szóval csak akkor nem lesz felirat (vízjel), ha megveszem a programot... Na sebaj, addig legalább ezen tudok gyakorolni. :)
    Akkor jöhet még pár kérdés? :)
    1. ha csináltam egy testet (pl. téglatest), akkor azt hogy tudom lemásolni és beilleszteni?
    2. Boba: azt a "Frame/Animation EXT"-t hol találom pontosan?
  • szjozsef
    Szevasztok! Ha valaki tudna olyan linkeket amik olyan témába illenek, hogy compositálás, meg 3ds object filmeb illesztése, meg/és camera tracking, akkor azt tegye már közre nekem és a nagyérdeműnek. Előre is köszi. Ja olyan tutoriál féleségek érdekelnek.
  • Peetmaya
    Sejtettem:))))
    nem is indulhatsz a contesten, úgyhogy kicsit megspékeled az alapötletet a saját "elborult agyszüleményeddel" ahogy te fogalmaztál:)) de akkor is kötekszem! nekem romos híd kell:)
  • deko
    lesz ott híd és romos lesz, garantálom, de a kép már rég nem a hídról szól, csak egy elborul agyszüleményemről:)
  • Peetmaya
    Deko tényleg, a pályázat címe az volt, hogy romos híd. Namost a hídból semmi nem látszik, az meg hogy romoslenne pláne nem:))) csak hogy valaki legyen má rossz véleménnyel is:))))
    najó, csak kötekszem:)