Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD
ha esetleg nem ilyen részletes ref fotó alapján dolgoznál. Ezen azért látszik rendesen, hogy jó pár helyen más éleket, szögeket, síkokat modelleztél.
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com
Pedig minden egyes meghajtó és rajta a gomb külön object. csak a meghajtó ajtaja van egyben, de igencsak nem terveztem animálni. Esetleg talán csökkenthetném a méretüket.
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

A betüremkedésben igazad van, most jelenleg totál semmilyen alja nincs, majd kreálok neki valamit.
Jelenleg a monitor képernyõje, a billentyûzet alapja, az egér, és a gépház alapja sima low poly, soft-hard élekkel. Minden ami gömbölyû, gomb, mérõkijelzõ, és a monitor talpa az smooth. De a monitor talpát is asszem low polyzálni fogom. Úgy gondoltam, hogy ezt a négyet egy nagy textúrán csinálom meg, és úgy alakítani az uv-t, hogy minden benne legyen. Vezeték, hogyne lesz, csak nem ebben a sceneben. Bekerül majd a már elkészült számítógép asztalra.
Csak azért kérdeztem ezt a mapot, mert tegnap láttam egy unreal tutort, és abban egy épület ablaka volt a kerettel együtt. Maga a fa az ugye matt, de az ablaküveg, már tükrözz, reflektál, csillog. Mindez egy materialban különféle mappokkal. Mármint magát az ablakot nem mutatta, hogyan csinálta, de szerintem az is mappal volt megoldva. Ezért gondoltam, hogy mikor a házaimat fogom textúrázni, akkor jól jönne ez a módi. Bár a külön materialokkal sincs semmi bajom. De mondjuk egy fémlap is lehet egyik oldalán polírozott a másikon meg kicsit kopott, rozsdás, és akkor elõ kell venni az ilyen-olyan mappokat.
a szgép az mégtöbb modellbõl állna.
Amúgy meg modellezzél kábeleket, sokat sokat sokat!!!! Nagyon fel fogja dobni.
Na igen a textúra. Már állok neki. Bár, igazából azt nem tudom, hogy melyik tulajdonságot kellene úgy mappolni, hogy blinn esetén szabályozza a tükrözõdést. Például a monitor képernyõje jobban tükröz, mint a széle és a talpa. Hogy ne kelljen két külön blinn. Vagy ehhez mia_material kellene?
illetve a ház ennyire lekerekített? mármint az oldalfala, nem az elõlap. a teteje szerintem nem ennyire... vagy csak bump/displacement a minta rajta?
Egy dummie-nak is joga van fejlődni!
Kijelölt face-eket hide-olni tudod(!) pl, aztán egy kattintással visszakapcsolni õket. Lehetne még bõvíteni ezt az eszközt jócskán (lennének ötleteim), de bonyolultabb modelleknél így is óriási segítség. Ehhez jön még egy csomó eszköz a modellezés megkönnyítésére. Lock-olás, selection, merge funkciók, stb. De ad plusz funkciókat a history-val és az UV-zással kapcsolatban is.
Meg utána felteheted a ZenTools-t is. Link Érdemes a videot megnézni. Mag is elemezte már itt régebben, ha jól emlékszem. A selection részleget használom fõleg itt is, meg a kedvencemet, mikor curve-höz csatolod a poly vertexeket, és úgy alakítod ki a formát.
A közeljövõben ki szeretném próbálni a Modo-t, mert csak jókat hallani róla, de a megfelelõ plug-inekkel felszerelkezve a Maya-nak sincs szégyenkezni valója a modellezés terén szerintem.
http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99
A magam részérõl a bonus toolst egyedül a 3dsmax import miatt tettem fel.
Garou mit tudsz elmondani a bonus toolsról, mi az, ami miatt érdemes használni?
Ami modellezési problémát én látok benne elsõre: a két elsõ lámpa közötti van egy fura kis hupli, a szélvédõk/ablakok tetejének íve lehetne kicsit szebb is, az ajtó és az oldallemez között megtörik a tükrözõdés csíkja, az oldalsó lemez alján és elején is vannak hullámok, illetve a "kabin" hátsó lemenõ íve olyan, mintha kicsit púpos lenne (talán a hátsó szélvédõ kerete türemkedik ki?).
A következõ modelleknél ha gondolod érdemes figyelni az ilyesmire, itt már nem kéne vele szöszölni, a kész munka élvezeti értékébõl nem von le, és tényleg csak apróságok. 😊
Ajánlom a bonus tools-t, illetve ha fel van téve, akkor hozzá a zenTools-t. Ingyenesek, az utóbbi nagy segítség tud lenni a modellezésben. Hajrá!<#wink>#wink>
Bug number: 339016 Description: All windows redraw on hotbox and marking menu use
Viszont azt akartam kérdezni az elõbb, csak nem jól fogalmaztam, hogy az eredeti maya 1.5GB a hotfix3 meg 1.3GB. Nem tudom, ez most egy komplett új maya, vagy a régire kell feltenni.
van olyan, hogy csak jobb gomb és vertex select és akkor is eltûnik...
lehet valami graf kártya bug.
vagy fene se tudja.
gigabyte 4670-es van
le kéne cserélni valami jó nvidiára, minden azt támogatja:s
irfan view-t használok, és be van állítva, hogy a kép mindig felül legyen, így mayan mindig felül vannak a képek, amiket referenciaként használok, ha épp csinálok valamit. Régi maya verziókban ezzel semmi gond nem volt, akármit csináltam mayaban, a kép felül maradt. 2011-ben valamiért ha marking menu-ket használok, akkor néha néha (sose ugyanakkor, valahogy random a dolog) de eltûnik az irfanview és a maya kerül felülre. Borzalmasan idegesítõ. Ha esetleg találkozott már valaki ezzel a problémával, vagy van rá valami megoldása, esetleg más képnézõ progit tud ajánlani, akkor szívesen venném. Thx
Mercedes Benz 300SL
Várom az építõ kritikákat, igaz ezzel is sokat tanultam.
A backburner-t hogyan kell használni, nem tudtam rájönni, tudja valaki?
Közben elkezdtem az új modellem, ha lesz látható eredmény, majd mutatom...
gyors 10 perces tejesdoboz, hogy én hogy csinálnám... lépésrõl lépésre benne van...
eredmény:

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/
Itt tartok vele.
engem most hívott a fõnök, hogy szerdán megyünk bemutatni (nem köv héten, az még okés, bár örültem volna neki, ehhez képest arra gondoltam csütörtökön mennénk, mert akkor nem kellene lemondanom a szerdai vizsgát, amire nehéz bejutni, és hetente csak egy van, ráadásul két vizsga ugyanakkor ugyanott, tehát egyik héten tudok az egyikbõl menni, a másikon meg a másikból...)
the world is mine
A téma: Egy perc idõtartamú üldözési jelenet forgatása. Tutorom megengedte, hogy animáció helyett állóképekkel dolgozzam, ami valamennyire leegyszerûsíti a projectet, de modellezés így is elengedhetetlen. Magni talán emlékszik, csinált is nekem egy bögre tutorialt, a bögre és az asztal meg is van.
A sztori: Esti konyhai kép. Az asztalon só, bors, váza virággal, egy doboz tojás, egy fél liter mûanyag dobozos tej,"idill". Új jövevény érkezik egy zöld paprika képében. A "Közösség" nem állhatja a betolakodót, meg kell halnia. A tej vállalja magára a gyilkosságot, és agyon akarja lapítani a paprikát. sakhogy a paprika erõs, a tejes doboz behorpad, ahogy ráugrik, és dulakodás közben lelök egy tojást, ami "meghal" a földön.
Nagyjából ennyi lenne, ami ebben az esetben azt jelenti, hogy a modelleket csak egyszer kell létrehozni és nem kell animálni, hanem másodpercenként kb 4-5 kameraállásból jpeget menteni, amit aztán majd aviddal összevágok és mehet alá a hang effect és a zene. 60 másodperc, mega projectnek tûnik. Fõként, hogy fogalmam sincs, hogy fogjak hozzá😊 Na jó, megvannak a képek, amiket mintának szánok, de már a beimportálással bajok vannak. létrehoztam egy poly planet és textúrának beraktam pl a paprika képét, hogy majd körberajzoljam és revolve, de szanaszét csúszott a cucc. Tudom, nagy kérés, mindenkinek meg van a maga baja, de baromi jó lenne, ha valaki tudna segíteni a projectben, rettentõ hálás lennék. Skype-om van, az msn-t letiltották valami vírus miatt, na meg persze itt is vagyok a következõ egy hétben kb, ugyanis ennyi idõm van létrehozni mindent. A háttérrel még nem foglalkoztam, de korábbi tapasztalataim alapján egy hdi-t be lehetne rakni, a környezet annyira nem is fontos, hogy reális legyen, a lényeg a sztori és a hang utómunka, amit majd pro toolsban kell a suliban összerakni. Elõre is köszi
Amiben még lehetõséget és erõsnek érzem magam benne, az a karakter sculptolás/high poly modellezés.