Maya
  • Peetmaya
    Matahari
    lerendereltem az animodat, a háttér nincs meg, mert nem küldted át. Elsőre nekem is azt csinálta, amit neked. Megnéztem, a construction history-d teli volt szeméttel, ez már baj. Minden animált betűdnek két shape node-ja volt, gondolom ez a rigid body miatt. Aztán szimulált animációt CSAK ÉS KIZÁRÓLAG úgy renderelünk, hogy lecachelünk mindent! Legyen az fluid, cloth, particle vagy csak rigid body. Rigid body esetében a legegyszerűbb a dolog, akkor csak annyit kell csinálni, hogy kijelölöd azt, amit szimuláltál, Edit->Keys->Bake Simulation és megnézed milyen opciókra van szükséged. Így már nem tűnik el, és renderelhető az egész.
    Renderrel kapcsolatban még:
    minek van vray material a jelenetben, ha nem használod a vray renderert?
    Ambient lightot SOHA NE HASZNÁLJ renderelésre, MR-rel legalábbis, nem ismeri, point lightként fogja fel, de azt se jól, és még csak nem állítható rajta szinte semmi.
    Minek van beállítva global illumination a render globalsban, ha nincs egy lámpád se, ami photont lő ki?
    Mindig állítsál be file nevet, ha animációt renderelsz!
    pixel aspect ratio mindig 1 legyen!!!!
    az AA contrastnak elég érdekes értéket állítottál be, én azért javaslom, hogy az maradjon max 0.1-en, valamint a 0-2-es AA értékhez nem állítottál be multipixel filteringet, amit azért illik. Gauss jobb animációhoz, stillhez meg a mitchelt javaslom.