Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Elkezdtem dolgozni egy logon, és elakadtam vele, jól jönne egy kis segítség, ha van ötletetek. Itt ez a kép, meg ez is. Amint látjátok, a rendernél nem színezte be az egyik betût és a kivágott idomot, nem nagyon értem, miért. A másik gond, hogy a kivágás Booleans-sal készült, és amiatt nem nagyon akaródzik bevelt rakni rá, szétesik az egész szerkezet. Normális esetben ugye rakok az élek mellé még egy élt, 3-as mód és nagyon szépen lesimít mindent, amit kell, itt ez nem mûködik, se a smooth. Olvastam, hogy a booleans nem adja a legjobb eredményt, de sajna nem ismerek mást.
Köszi elõre is
Egy dummie-nak is joga van fejlődni!
Az oldalamon meghírdettem egy Zbrush online meetinget ahol beszélgetni fogunk különbözõ technikákról a Zbrusht és mayát illetõen. A részvétel teljesen ingyenes csak fülhallgató is miki legyen kéznél 😊
Akit érdekel idõpontok és részletek itt lesznek: http://3dsurvival.hu
www.3dsurvival.hu
Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com
486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD
A Mudboxot is nagyon varom, ugye en sem voltam soha Z-Brush rajongo.
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
harr harr harr harr harr harr harr harr harr harr 😄
pedig most kezdtem megint androidban programozni szakdoga mellett/hez 😊
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
Premium userek mar tolthetik lefele, Mudbox meg nincs, szerintem csak holnapra lesz. Meglatom, hogy vegzek a meloval, aztan ha belefer az idovel meg ma kiprobalom...
zbrush-t alapvetõen tabletre tervezték, és szándékosan csinálták meg úgy, hogy minél kevesebb hotkey legyen, minden ott van elõtted, mint egy paletta. Csak ráböksz, és ott van, használod. Szerintem sokkal mûvészibb a felfogása, a kezelése az tényleg csak megszokás kérdése, bár valóban nem árt megnézni 1 videotutort róla, eat3d adott ki egy egész jót nemrég a zb4-rõl. Amúgy szerintem a zbrush nagyon nagyon jó kis program, és fejlettségi szintben kb 1 generációval, ha nem többel, a mudbox elõtt járnak. Minden kiadott mudbox verzió az elõtte kiadott zbrush verzió újításait utánozza.
Projection Master egy régi dolog, azt most felváltotta a spotlight, amúgy arról volt szó, hogy kiválasztottál egy kameranézetet, bementél projection master módba, ilyenkor 2.5D-be mentél át, és extra brushokkal tudtál festeni baromi gyorsan, majd ráprojectálni az egészet a meshre. Használták textúrázáshoz is, de spotlight sokkal de sokkal jobb, mint a régi megoldás.
Nem rossz progi a mudbox, ne érts féle, én csak inkább zb-s vagyok, ennyi. Mondjuk mudbox 2012-vel kapcsolatban 1 dolog van, amire nagyon kíváncsi vagyok, az a ptex textúrázás, mert zbnek a textúrázás még sajnos nem erõssége...
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
Próbálkoztam én a zbrussal szó se róla. Elkezdtem egy plannel, kicsit vacakoltam rajta, elmentettem, és hoppá... már soha a büdös életben nem tudok többé alap plane-t lerakni, mert ezt a gyurmázottat illeszti be, mert amit beteszel az még nem poligon, hanem sablon és azt mentette el. A zBrush ilyen téren egyáltalában nem hülye biztos program. Újra kellett telepítenem, hogy megint legyen ott plane. Már megnéztem jó pár videót, hogy mit hogyan kellene csinálni, de tekintve az angol tudásom minõségét, a mai napig nem bírtam megjegyezni, mi mire való. Túlkomplikált trágyalé. Mármint nem az, csak az én szememben. Egyáltalán mi az a projection master? Mi a túrónak? Betöltöm, sculptolok, exportálok mesh-t vagy mapokat. Rosszul vagyok tõle, hogy ennyire tele van pakolva és csak csúszkákat meg bizgentyûket látok mindenütt.
Igaz, hogy a maya is tele van pakolva, csúszkákkal meg bizgentyûkkel, de ott azért nem látszik állandóan, csak akkor jön fel, amikor szükség van rá. Amúgy meg sokkal jobban eligazodok egy Reason progiban mint a zBruishban, pedig abban százszor több elsõ és hátsó bizgentyû van. Egyszerûen a komplexitását ellensúlyozza a kezelhetõsége.
mi bajod van a zbrush-sal amúgy?
area lightnál kikapcsolhatod az emit speculart, és berakhatsz pontosan rá egy spot lámpát, ami ugyanolyan színû (nálad gondolom jelen esetben fehér), beállítod hogy csap speculart emittáljon, és elhelyezed oda,ahova az arealight vetné a specet.Ellenõridz le a meshek normal vektorait, néha ha befelé mutat a normal vektor, tud érdekes dolgokat eredményezni.
hirtelen ennyi jut eszembe, ha e közül egyik se oldja meg, akkor küldd át a jelenetet, megnézem mi lehet még.
elõször a normalokat csekkold, utána a fényeket.
the world is mine
http://keptarolo.com/share.php?id=CBAC_4D9B6576
közvetlen képbeillesztést sok rendszer nem támogatja, valszeg a keptarolo.com sem...
karosszéria - mia_car_paint
lökhárító - mia_material_x > presets: chrome
Csiinálom az autóm. Van egy karosszériamateriál rajta, meg a lökhárítón egy mia_material_x - chrome shader. Berakok a jelenetbe egy area lightot és a karosszérián úgy tükrözõdik a lökhárító, mintha lenne azon egy rakás glow. Mi lehet a gond? Mindjárt adok képet is.
egyrészt a maya 2012 kiadási dátuma jelenleg április (ezen belül pletykák szerint április 8).
ennek örömére indított az autodesk egy youtube csatornát (bár ahogy látom már majd egy éve, de még nem tûnt fel eddig 😄), csupa hasznos okulnivalóval:
www.youtube.com/mayahowtos
itt már most van sok tutorial, az alapoktól kezdve a fejmodellezésen át sok dologról (ezeket majd én is átnézem, mert pl az asset-ekkel nem foglalkoztam még...). mindenhez kérhetõ angol felirat (no meg a youtube már tud ezekbõl instant nyersfordítani is magyarra, nagyon nem lesz magyaros, de még így is segítség lehet azoknak, akik nem értenek egyáltalán angolul...).
jah, megtaláltam (legalábbis valaki szerint hogy hogy csinálták, de a fickó nem cáfolta)...
You need to right a mel that exports mesh to OBJ sequence with number and use this script everytime you make changes. After this is done you import all the OBJ sequence into one file. after that you just use visibility keys as well as some blendshapes where the mesh was only vertex-tweaked. Then animate camera and VOALA
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
http://www.youtube.com/watch?v=ac4qV2uIF3Q&feature=player_embedded
http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99
Tudom, hogy nem ideillõ a téma, vagy talán egy picit igen, de azért felteszem a kérdést.
Egy versenyen nyertem egy ArchiCAD 13 nevezetû programot, rákeresve az interneten az árára horribilis összegeket véltem felfedezni ( 240.000 FT a 12-es verzióról való frissítés?! ).
Kérdem én, hogy tényleg ennyit ér ez a program?
Ha igen, nem lehet ezt valahol értékesíteni?
arról szól, hogy a maya kameráját lehet vezérelni egy iphone-ra telepített programmal, felhasználva a telefon giroszkópját... az ötlet jó, androidra sem hiszem, hogy túl nehéz lenne átportolni (pláne, hogy gyerekjáték lekérni a telefon giroszkópjának értékeit, csak realtime közölni nem tudom hogy lehet a géppel egyenlõre 😄)
nézd meg a súgójában, pontosan melyik kellene neked...
és ugyehogy zbrush mennyire tuti?😄
http://suntoucher-labs.com/
Azt olvastam róla valahol, hogy a fejlesztõknek az a tervük, hogy eladják az autodesknek, hogy azok beépítsék a mayába. Nem tudom, hogy a 2012 ben benne lesz-e komplettem, de láttam már valami promót, hogy valami hasonló lesz benne.
\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/
http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)
Egyszer nem rég írtad, hogy legközelebbi videokártyád Nvidia lesz bármennyire is utálod õket. Miért is?
Van valami olyan amit az ATI nem tud a Maya tekintetében vagy a 3D grafika terén? Kérlek fejtsd ki nekem.
Most állok videokártya vásárlás elõtt és ez egy fontos szempont számomra, hogy 3D-zés terén melyik a jobb.
Köszi a segítséget.