Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
de ahogy hallottam, realflow az nagyon jó, azt kéne próbálgatnod...
Schorby, kompozíciónál sztem mindig úgy kell fényképezni, hogy picit ráhagysz minden irányban, és utólag photoshopban pl tudsz belõle vágni, így tudod 'tökéletesíteni' a kompozíciót.
az viszont nagyon tetszik, hogy nem kötöd le magad a 4:3 vagy 16:9 képarányhoz, hanem variálod.
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
No, akkor elsõ kérdés, „bele a média résébe” alapon.
Már a fél netet áttúrtam, de sehogy sem találtam tisztességes „töltsük meg a poharat valami vízzel” tutor-t, de kifogytam az ötletekbõl.
Nem is létezik, vagy (gondolom inkább ez) rossz helyen kotorásztam?
Szóval tud valaki ilyet, vagy legalább nagyvonalakban hasonlót?
Találtam egy ugyan egy lávás tutort, ami alapján elkezdtem csinálni, de egyrészt a részecskéim az elsõ földetérés után össze-vissza pattognak* – egyelõre nem sikerült a földre kényszeríteni õket –, másrészt realflow kéne hozzá. Anélkül tényleg nem fog menni?)
Aztán találtam egy „zuhanyos” tutort is, de ott a víz nem túl meggyõzõ. (Hogy finom legyek :-) )
köszönet!
dingo
Plusz a kompakt géppel nem lehet akármilyen pózba kombózni, kicsit azért korlátoz 😊
Ja a 15 képes csoportokat meg azért csináltam, hogy így majd könnyebb lesz bõvíteni, mert csak csinálok egy új részt az új képekkel és berakom, a többi így maradhat módosítatlanul.
tájképek 2 - zsofia1 képen az égbolt egyszerûen meseszép!!!, ezt ragadtam ki hirtelen, de a madárka csontváz is igen tetszetõs lett, meg a makró képeid 90%-a. gratu, szép lesz.
ez a simpleviewer nekem nem tûnik túl egyszerûnek amúgy, zavaró, hogy fel van bontva 1-2-3-4 részekre a dolog, de ez legyen a legnagyobb hibája!
gratz még1x
mindenesetre addig:
kissé beleuntam a szakdogába, illetve hát akartam volna már valami kis röpimodellt csinálni... ez lett belõle:
http://magnificat.uw.hu/CF/ladak.png
még majd tolok rá részletet, még kellenek kapcsolók, szellõzõk, stb... aztán megy a többi félkész modell közé (bár textúrázni kéne, de minden modellem ilyen 😄).
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
én ezzel foglalatoskodtam a héten a szabadidõmben
viszont maja is tervbe van, hiszen annyi projektem van már félbehagyva
csak lenne 1-2 óránál több szabadidõm hetente 😊
the world is mine
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
mind1, perpill így megy a hotkey is, és a render view is...
sima photoshop éves licensz hónapra lebontva 35$ per hó. ha nem egy éveset akarsz, hanem csak pár hónaposat, akkor 50$... a full master collection ~200 $ per hó határozatlan és ~130 $/hó éves licensz esetén...
bár lehet a lagra gondoltál...
"az asztali Photoshop programjukat is vezérelhetik majd androidos eszközük segítségével"
tehát mint egy cintiq, ami ugyanúgy a képet jeleníti meg... annyi, hogy ezek szerintem nem annyira sok nyomásérzékelési ponttal és precizitással rendelkeznek, mint egy wacom... azaz tuti nem fognak annyival rendelkezni...
"Tisztelt WETA!
Tobb eves projektvezetoi tapasztalattal ezuton megpalyazom az Onok altal meghirdetett "Elo Labzsamoly" poziciot. Referenciaimat es oneletrajzomat mellekletben csatolom. Nem eszem sokat, es nemet nyelvtudasom miatt kivaloan hasznalhatnak Hitler-parodiakhoz a forgatasi szunetek vidam eltoltesehez".
Vagy szivesen szerepelnek a filmben, mint a Ket Fa Kozott Elugro Szerzetes. Vagy akarmi.
Ma befejeztuk az aktualis projektet igy vegre valthattam 2012-es Mayara. Az interaktiv split tool-nak es az extrude-nal felugro opcioknak orulok. Meg ma meg nem fagyott ki. A viewport 2.0-t meg jol tudom majd hasznositani a modellek feluletenek leellenorzesehez, vannak-e rajta hibak meg nem kivant huplik. Gondolom nem erre talaltak ki, de erre is jo. 😊
486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD
érdekesnek ígérkezik... sajna biztos drága lesz
the world is mine
Peter Jackson elso videoja a Hobbitrol
Ez a majom a WETA-tol nagyon durvan nez ki. A Hobbit meg... hat igen, barcsak ott lehetnek.
Én is belefutottam skinning-nél két hibába a 2012-ben. Az egyik esetben az a probléma, hogy interactive skin bind egyszerûen nem tükröz. Végignyálaztam a menüket, hogy hol lehet ilyen beállítás, de egyszerûen nem találtam semmit.Néztem tutorialt, az egyikben mondja is az elõadó, hogy az a default beállítás (ez a 2011-es hivatalos inter. skin. feature bemutatója).
A második, amivel ma kezdett el szórakoztatni a skinning, hogy az int. skin. manipulátor teljesen invalid helyre pozícionálódik, mikor kijelölök egy joint-ot. A vicc, hogy ebben az esetben viszont mutatja is a tükörgizmót. Így viszont elég nehézkes dolgozni vele.Ha megtalálom a megoldást, akkor írom majd. Minden esetre eléggé blocker.
a probléma ott volt, hogy NEM volt a render view-ben ikon!. Illetve hát kb semmi sem volt... nem volt kép maga, nem volt csak a menü... nem is csinált semmit... ráadásul a következõ hibát dobta:
// Error: displayString identifier "m_renderWindowPanel.kShowRenderDiagnosticsAnnot" does not exist. //
Próbáltam settings törléssel, próbáltam újratenni a maya-t, semmi eredmény...
mint kiderült, van egy renderWindowPanel.mel file a program files\autodesk\maya2012\scripts\others könyvtárban. Ez a file 141 095 byte méretû, de nincs benne ez a kShowRenderDiagnosticsAnnot-t tartalmazó rész... mástól elkért file-ban sem volt benne, mégis hibát dobott rá...
amit csináltam, hogy a maya 2011 hasonló file-jával felülírtam (program files\autodesk\maya2011\scripts\others\renderWindowPanel.mel)... És megjavult!!!!!! De ez csak 129 713 byte, tehát kisebb, mint a 2012-esé. Mivel gondoltam hogy esetleg valami új feature bekapcsoló gombját rejtheti a különbség, ezért összehasonlítottam a két file-t examDiff-el (nagyon ajánlatos, ha két text között keresi a különbséget), ki is hozta, hogy miben más a két file... lényeg hogy a 2012 fájlába belemásoltam a megfelelõ helyre a 2011-ben lévõ csak ide vonatkozó részt, és így is "jó maradt". Így a file 141 095-rõl 141 822-re nõtt (ahogy néztem csak pár biztonsági ellenõrzõ részben más amúgy a 2012 és 2011 amúgy, tehát ebbõl adódóan nagyobb a file...
Szóval ez volt a megoldás... beletellt pár órába, mire rájöttem...
vektor displacementet mr asszem már elõzõ verzióban is támogatta, úgyhogy ezt nem mondanám újításnak. amúgy meg alapvetõen zbrush párti vagyok, úgyhogy vektor disp-el nem foglalkoztam még, de igéretes a technika!
az a viewport pass composition cucc meg egyenesen felesleges sztem.
Folti gondolom szerves része a pipeline-nak, nélküle szétesne az egész digic mechanizmus?😄
Ilyeneket mesélhetsz, hogy mennyire durva ott a hajtás, milyen a légkör, elvárások, illetve specifikusan hogy milyen területen dolgozol?
Egy dummie-nak is joga van fejlődni!
A legtöbb amit elmondhatok az, hogy 9-re kell bejönni dolgozni és van egy kutya akit Foltinak hívnak és délben rendszeresen kunyerál a konyhában 😊
www.3dsurvival.hu
Nem merültem bele a bevel plusba. Azt majd SpotLamp megteszi, ha már ajánlkozott rá. De egy rakat szuperjó beállítási lehetõsége van.
Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com
Ez az uj skin normalizacio total bekavar. 2009-ben nem volt ilyen meg.
Szoval 2011-es maya skinneles a topic. Szepen ranyomok a paint skin weight gombra,
ekkor a kisebbik gond, hogy "joint x-ray" ujra be/ki kell kapcsolni mert eltunnek a csontok, pontosabban nem latszodnak at a testen a csontok.
A nagyobbik gond, hogy nem lehet jobb gombbal kivalasztani melyik csontot szeretnem festeni. (jobb klikk a csontot-> paint weight) opcio nem mukodik. Olyan mintha nem lenne hozzadva a skinClusterhez a csont, mert csak a "preferred angle" szoveg tunik fel.
A megnagyobb gond, hogy nem lehet normalisan undozni a sulyfestest, mert undo utan vmi atlag erteket kapok vissza. Nem a festes elotti allapotot.
Barkinek barmi linkje van, hogy kell normalisan hasznalni ezt a skinnormalizalast, kerem ossza meg velem.
Neten annyit talaltam, hogy a regieknek megfelelo bellitas, hogy a normalizaciot interaktivra kell kapcsolni. Bar nekem igy sem mukodik rendesen 😄😄😄
http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99
www.3dsurvival.hu
www.3dsurvival.hu
Csak egy ötlet voltam.
Egyelõre csak beköszönnék, hogy én is megjelentem, bár nem vagyok egy szószátyár típus. :-)
Még nagyon friss a kapcsolatunk Maya-val, de igyekszünk...
Biztosan lesz pár (nektek tuti) idióta kérdésem, de ígérem elõbb keresek*, csak utána kérdezek.
Kb ennyi így hirtelen. :-)
(*ennek eredményeként egy-két ember honlapját megnéztem a fórumról. Csak pislogok tátott szájjal. Megtaláltam az mts-t is, köszi érte.)
dingo
http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99
jól veszem ki a dolgot, hogy a motion buildert egybeépítik a mayaval és egy szoftver alatt fog futni a kettõ?
vp2.0 istenkirály btw...
A szerkeszthetõ motion trail-nak örülhetnek az animátorok. Régen hiányzott már mayából.
Végre van physix integráció rendesen, ez is tetszik. Ide tartozik a folyadik szim ami érdekesen hangzik, de csak a doksiban olvastam nem volt még idõm kipróbálni.
Nekem tetszenek az újdonságok. A maya talán sosem lesz csúcsmodellezõ tool (ott a modo erre) de látni hogy animban és dinamikában próbálják még erõsíteni.
www.3dsurvival.hu
www.3dsurvival.hu
Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com