32214
Maya
  • Obicsek
    http://www.jupiter-jazz.com/atomkraft

Erdemes lehet csekkolni. Kitudja, hatha jo valamire.;)
  • bnd42
    Sziasztok!

Olyan szar nyaraláson voltam hogy fáztam áztam volna végig de helyette inkább mayáztam :))

elkezdtem modellezni egy Nash Metropolitan 1500-as autót de a végén egy Retropolitan Future Car lesz belőle...

• imp99
    Gratulálok, szép munka öregem!!
  • montressor
    udv

ez most off, de hatha nehanyotoknak eszetebe jut a regi szep idok..
    :)
    /off
  • Peetmaya
    na im back!

üdv mindenkinek!

én a four viewt sose használtam, az első pillanatban kiiktattam a tárból. leggyakrabban perspben modellezek, és ha ritkán kell valami, top vagy side, akkor átmegyek arra, de a four viewt nagyon feleslegesnek tartom...

Garou, te beteg vagy. Eszméletlen milyen sebességgel tudsz modellezni, nagyon durva.
    Schorby, tök jó ötlet, de ha van rá lehetőséged, akkor jobb minőségben rendereld újra a dolgokat, mert eléggé zajosak...
  • vdanee
    kicsit nyakatekert, de mukodik :) kosz
  • imp99
    VÉGRE egy ilyen ww2 repcsis film....háháááááá....ha ez kijön tuti vagy 100X meg fogom nézni
  • Wearwolfff
    Menj be outlinerbe és jelölj ki mindent, ami a scenben van kivéve a kamerákat. Vagy egyszerűbb, ha groupolod őket. Majd export selected. Ha van már rajta shader, akkor kipipálod, az include shadert, vagy mit, és kiexportálod mb formátumban. Ezt az új filet nyitod meg és gond nélkül folytatni tudod a modellezést. Néha nekem is elszállt már így úgy a maya. Nyomtam a kockát, hogy fordítson, aztán ugyanúgy front jött be, de ez megoldotta. De ilyen csak maya2008-ban volt.
  • rooney8
    beállításokban nem lehet visszaállítani minden beállítást az alapértelmezettre? úgy rémlik mintha lenne ilyen
  • vdanee
    sajna nem mukodik
    nincs valami parancs amivel vissza lehet allitani az alap ablak beallitast?
  • Kakaduduka
    Ha megnyomod a 'Space'-t, akkor a megjelenő menüből is tudsz nézetet váltani. Közében a Maya feliratra kattintasz, majd kiválasztod a nézetet. (folyamatos space közben bal gomb nyomva tartva ráhúzod az egeret a nézetre) Nekem így működött, nézd meg.
  • vdanee
    ja, raadasul ez igy is marad meg ha ujra inditom is a programot es megnyitom a mentett filet :(
    ha new scenet inditok akkor visszaall a rendes four viewra
  • vdanee
    az miert van hogy neha a "Four View" nezetem ahelyett hogy lenne pl top, side, front, pers atallitja magat pl front front front perspre?
    es ha megprobalom az egyik frontot atallitani sidera, akkor mind3 front ablakba kirakja a side viewt, de az ablak aljan meg mindig frontot ir? (mind3 ablakban)
    ja es raadasul ha barmelyik front ablakban ezek utan zoomolok, vagy barhogy mozditom a nezetet, mind3 front ablakban ugyanugy valtozik... mintha ossze lennenek kotve
    a persp ettol fuggetlenul helyesen mukodik...
  • schorby
    a honlapra gondoltam, hogy a modellekről körbenéző lehetőséget biztosítok, így a részletek láthatóbbak.
    amúgy ha van időm a repcsit bíbelem :)
  • Garou
    Jól meg lett ez csinálva, nekem is tetszik. Lucasfilm, nem várhatunk történelmi hűséget Repvez. :) Nekem is furcsa, hogy a Messer 262-es leáll fordulóharca, vagy annyira kis sebességgel csap le, hogy a Mustang simán utána fordul. De ha 300 pluszos sebességkülönbséggel áthúznak a köteléken és közben kilőnek pár B17-et, az nem néz ki jól, és szegény néger se tudja lelőni. Viszont legalább az élet-halálra menő küzdelem közben itt is juhúúú-znak a legények. :)

De a CG az nekem nagyon bejön, Meg rég volt már ilyen mozi.

Schorby ezek királyosak, de én azért remélem, hogy egyszer majd azt a szitakötőt is befejezed. :)
  • Obicsek
    Meg kijon 3 trailer (kulonbozo shotokkal) aztan januarban lesz a bemutato.
  • repvez
    Köszi a linket, nagyon tetszik , még mennyit kell aludni hogy láthassuk ? :)

NEkem egyvalami nem tetszik a legtöbb hasonló filmben, hogy a gépek mozgását irrealistikusra készitik, mert a P-51-es nem hiszem hogy ilyen kobra manövert csinált volna bármikor is és nem ilyen fürge a mozgásuk a me-262-eseknek sem, pár hete láttam élöbe repülni a zeltwegi repnapon egy replikát és ilyen manöverektöl vagy a pilóta ájult volna el vagy széttörik a gép.Egy szakértő vagy egy veterán pilóta biztos van ott a közelbe.

REmélem egyszer eljut hasonló szintre a magyar filmgyártás, vagy valamelyik külföldi filmgyár felkarolja a Magyar légierő hösies küzdelmét a behatoló szövetséges bombázok ellen .A Puma vadászosztály nagyon sok olyan tettet hajtott végre amit érdemes lenne megfilmesiteni.CSak az nem olyan jól mutat a vásznon hogy az amerikaiakat lövik le és nem ök a hösök .
  • Obicsek
    Ezerszer egyszerubb CG-ben megcsinalni. Lehet olcsobb is.
  • Kakaduduka
    Nem rossz kis trailer. Viszont azt nem tudom, hogy ez alacsony költségvetésű film, és ezért csinálták meg animációval, vagy azért mert ennyire 0 lehetőség van már bevetni az igazi gépeket. Az tény hogy felemás nem lehet, szóval a csatajeleneteket úgy megértem, és azok aránylag szépek is, de mondjuk mikor jön az "új" gép, és áthúznak kötelékben a P-51-esek, azért azt meg lehet oldani CG nélkül is, mert abból még van annyi. Mert ott kifejezetten látszott hogy mű. Na mindegy, ennek ellenére lehet hogy jó lesz, köszi a linket :)
  • Obicsek
    http://movies.yahoo.com/movie/1810095581/trailer

elso red tails trailer (4 lesz)... a shotok nem finalok.
  • schorby
    *Támadt egy ilyen ötletem, van még mit finomítani, de a lényeg látszik, hogy mit szeretnék :)
    (még mindig igényelném a helyesírás ellenőrzőt az input mezőbe)
  • schorby
    Támat egy iylen ötletem, van még mit finomítani, de a léyneg látszik hogy mit szeretnék :)
    betörő
    húzó
    rádió
  • schorby
    Persze, én meg csinálgassam a kis gagyi repcsimet... :)
    (bár úgy könnyű, ha elszállhats a polikkal :P )
    Gratu Garou
  • repvez
    Már megbocsáss, de elmész ám a ....
    Én azt hittem, hogy mikor azt mondtad, hogy még nem csináltál ilyet majd valami kis egyszerü kinézetü modellt fogsz elsö körbe kihozni erre itt vannak ezek nem egész 2 hét alatt 3 modell komplett fülkével szegecsekkel stb...
    Igy még kiváncsibb vagyok hogyan fogod texturázni a modelleket és animálni a mozgo alaktrészeket, mert én a Gripennemmel ezeknél a részeknél akadtam meg , de nagyon .

Ja és használd az :http://iaro.3dmax.hu/ oldalt képfeltöltésre ott nincs ilyen korlát és láthatjuk ezeket a modelleket nagy méretben is wire-vel együtt :)
  • Garou
    Nem tudnam megmondani pontosan, 2006 korul talan. Imp, Magnificat, Ibor, Schorby meg en kb 1-2 eves elteressel bukkantunk fel itt. En akkor csak a NURBS-ot tanultam meg, aztan masfel evig semmit nem csinaltam csak abban modelleztem. Utana alltam neki megnezni, hogy mi a poly modellezes, rendereles, satobbi. De mindig is a modellezesre koncentraltam foleg.

A motor 300 ezer poly most. Pazaroltam, de nem zavar, lesz meg tobb is. Szerencsere a renderelest a cegnel megcsinalhatom, itt meg egy olyan vason dolgozom, hogy ennek aztan mindegy, az otthoni projektjeimmel se tudtam meg igazan meghajtani. Az egesz jelenet vege biztos, hogy sokmillio polygon lesz.
  • Magnificat
    elképesztő...
  • Rashen
    Aham, ez volt a kérdés, thx Garou.

Hozzád képest én csigatempóban nyomom akkor. Gondolom a sebesség a tapasztalati különbségből is jön.
  • Kakaduduka
    Garou, ez nagyon király! Megkérdezhetem mennyi ideje foglalkozol a Mayával, vagy úgy összesen a 3D-vel? Egy nap alatt összerakni azt a csillagmotort nem semmi....Meg az érdekelne még hogy ez mennyi poligonból áll?
  • Garou
    Szerintem ket hete kezdtem el, es foglalkoztam vele minden nap, mikor melo utan hazaertem 2-3 orat, szoval eleg sok. Meg hetvege is. Rengeteg tokoles ment el a meretek belovesevel, mikor az ember rakja ossze a kesz darabokat latja, hogy ott hianyoznak centik, illetve sok idot toltottem regi homalyos kepek bambulasaval, hogy az az ize alul a fulkeben csak pixelhiba, vagy tenyleg van ott valami...

Viszont a kesz test nincs egy darabban, hanem kulon lemezekre vagtam szet, mint "eredetiben", es a szogeket is "odatettem", nem texturaval oldom meg. Kicsit hullamositottam a feluleteken, mert az eredeti gepeken is voltak "hibak". Szoval kb ennyire darabos, nagyitottam picit a reseken, hogy majd latszodjanak is:

Meg ma a cegnel nem volt semmi melo, ugyhogy bar folytatni ezt nem tudtam, de elkezdtem a B17 motorjat:

Ezt most elegge speed modelling-ben raktam ossze, meg finomitani kell rajta. Talan jovo heten be tudom fejezni a B17-et, utana letexturazom a Kometet, aztan Mustang, esatobbi. De most par nap szunet, mert mostanaban nem lesz igazan szabadidom.

A Layered shadernel szerintem mindegyiknel meg kell csinalnod, ha jol ertem mit kerdeztel. De egy textura node-ot hozzadhatsz tobb shaderhez is...

Mag: Hajra!
  • Magnificat
    Garou te beteg vagy :D Ultracool :) Annak ellenére is, hogy nem vagyok oda ezekért a gépekért :D

Nekem holnap záródik a Dolphio gyakornokság, holnap lesz a nagy prezi...
  • Rashen
    Garou: nagyon szép kis darab ^_^ Mennyi munkaóra van benne?

Újabb kezdő kérdésem lenne:
    Ha Layered shadert pakolok egy modellre és pl. 3 anyagból állítom össze (különböző részek miatt), amelyeket mapelni is akarok (bump, spec etc), akkor mindegyik anyagra rá kell tennem majd egy "általános" mapet az UV szerint, vagy valamilyen egyéb módszer van erre?
  • Kakaduduka
    Hű, nem semmi! :D Én is nagy IL-2 fan vagyok, vagy inkább repülőgép fan. Nagyon bejön a cucc.

A karácsonyfa dísz nem lenne rossz, de ehhez kicsi. A halszem is jó megoldás, mondjuk ilyen 360-as halszem kéne, de ezek rohadt drágák, pláne hogy nem is lehet mindenre csak úgy feltenni. Nekem jelenleg csak egy kompakt gépem van amivel tudnék fotózni.
  • Garou
    Elkezdtem egy kis legiharcos animaciot. Me163 versus B17 + P51Mustang. Ezzel most elleszek egy darabig, de annyira tetszik az uj Cliffs of Dover, meg a regi IL2 Sturmovik, hogy mar muszaj valamit.

Me163 modell keszul:

Fene a 20k-s korlatot. :S
  • Wearwolfff
    Egyébként meg nem kell gömb. Veszel egy halszemlencsét vagy valamit, ami erre való. Időzíted gépet mondjuk egy vagy két percre, hogy legyen időd eltűnni onnan, és leteszed a gépet a földre vízszintesen. A halszemlencse eleve úgy rögzíti az egész égboltot 360 fokban, hogy azt utána rá tudod tenni egy félgömbre. Vagy egy okos programmal csinálhatsz belőle cilindrical mapot is.
  • schorby
    Karácsonyfa dísz ;)
  • Kakaduduka
    Lenne egy filmes kérdésem, talán ide illik a legjobban. Több videón is láttam, hogy a CG objektumok világítását (főleg szabadtéren) úgy oldják meg, hogy egy króm felületű gömböt kitesznek, azt jó messziről nagy zoommal lefotózzák, majd ezt valami HDRI programmal kiterítik, így kapva egy fél (vagy egész) HDRI képet. Majd image based lightnak beteszik a programba. Kérdésem az lenne, hogy hol lehetne ilyen gömböt beszerezni? Gondolom nincs ilyen "film szaküzlet", meg igazából mindegy hogy a hétköznapokban mire használnak ilyet, de fogalmam sincs hol lehetne venni.
  • rooney8
    fuu köszi :)

Magni: természeresen
  • Magnificat
    Helyes... csak szóltam, nehogy warez irányba menjen a beszélgetés
  • Wearwolfff
    Rooney: xfrogplants kollekciók

Magnificat: Persze, hogy vettük.
  • Magnificat
    remélem mindannyian megvásároltátok!