Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nekem meg az a problémám, hogy beállítottam egy mi_car_pain_phen-t a kocsi anyagának. A "dirt" beállításoknál van két opció. egyik a "dirt_color", másik a "dirt_weight". Utóbbihoz ha hozzáadok egy mayás texturát akkor a kosz magassága a texturához igazodik, jól ki is rendereli(pl ha egy checker-t rányomok, akkor négyzetesen - egyikben lesz kosz, másikban nem lesz), DE A GONDOM AZ, hogy nem tudok saját fájl-t beszúrni, úgy nem mûködik. Rákattintok a "dirt_weight" mellett a kiskockás ikonra, kiválasztom, hogy file-t szeretnék használni, behúzok egy fekete-fehér jpg képet, és nem mûködik.😞 Mit csinálok rosszul? Ötlet?
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
Meg lehet adni, h egy tárgy UVját melyik edge mentén szeletelõdjön?
Ti hogy csinálnátok a BTR80-as testét (szeretnék festeni rá sarat, piszkot, stb...)
Illetve próba rendernél rendszerint kiakad a progi ezzel a hibával:
// Error: (Mayatomr.Output) : failed during mental ray rendering: mental ray abort //
// Error: *Fatal* (mental ray) : mental ray encountered a fatal error. The system may have become unstable. Please save the scene and exit Maya. //
Tud valaki segíteni?
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99
Akkor majd két ütemben fog menni. Most alaplap, proci, 2giga memória, és 3-5 hónap múlva megveszem a GT440-es karit, és mellé a 4GB duo kit memóriát. Így majd lesz tartalékba 2GB, ha esetleg elszállna. De akkor még hol van a lapos szélesvásznú monitorom. Három lépés lesz ez, nem kettõ.
Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com
még pár infó azért hogy tudd tájolni az erejét: F.E.A.R. 1024x768-ban minden minimum beállítás mellett 55 fps-t ment rajta. Tehát kb egy Ati X600-asnak felel meg a teljesítménye (ami egy középkategóriás kari volt kb 2005-ben, és azt generációban követte a hd1000-res sorozat (pl hd1600), a 2000-res sorozat (pl hd2600 xt), a 3000-res sorozat (hd3650 pl), 4-es sorozat (pl 4670, mint nekem), 5-ös (hd5670) és hamarosan a hd6670 (a hatos generáció már kinn van, de a 600-as felsõ-belépõszint még nem jött ki). szóval egy cirka 6 generációval ezelõtti középkategóriának felel meg, míg az ati HD3000 pedig egy 3-mal ezelõtti belépõnek...
de azt sem szabad elfelejteni, hogy az IGP-k a fõ rambõl veszik a sajátjukat általában (tehát ha azt mondod, legyen az IGP 256 megás (ami mondjuk felesleges egy igp-nél általában), akkor az a 256 mega a gép 2-4 gigájából vonódik le...)
Csak nem tudom, hogy elég lenne-e a 2GB memória. Meg aztán mégiscsak 5ezerbe kerül egy 2gigás ram. És ha késõbb veszek is még egyet, akkor elesek a dual adta gyorsaságtól nem? De lehet, hogy mégiscsak így teszek, és maradok még az xp-nél, mert meglehet, hogy tápot is kell vennem, ha ez nem bírja. Hétfõig még megálmodom a dolgot.
A vidkari meg GT440 lesz. Úgyis fél év kell legalább, mire megint ennyit összekaparok.
sikerült beüzemelnem telefonon egy iPhone-ról Androidra portolt, Opengl ES 1.0 alapú panoráma lejátszó csomagot... Ezzel a szakdogámban így tudok majd panoráma képet használni, nem kell stitcher progival szarakodni, meg millió képbe lerenderelni a dolgokat. Sima V-Ray spherical kamera, 360 fokos látószög. és a program relatíve kevés torzítással szépen meg is jeleníti... Szóval már tudok megfelelõ képet maya-ban renderelni, és meg is tudom jeleníteni szépen körbeforgathatóan androidon 😊 lehet tovább haladni a témában 😊
amúgy a 3 alaplapból most csak én vagyok a vak, a középsõ pont nem integrált gpu-s... a másik kettõben meg ugye a bitang gyenge geforce 7025 van, ami a doom 3-at 640x480-ban 30 fps körül bírja...
inkább valami ga-ma78lmt-s2 körüli lap kellene (14k), ami igaz hogy csak 2 ddr3-at fogad, de legalább egy ATI HD3000-res van benne, ami azért tudtommal erõsebb, mint a gef 7025... már ha lehet erõrõl beszélni ezeknél... de addig amíg nem veszel valami kissé jobbat, addig szerintem a hd3000 korrektebb megoldás... csak nézd meg, hogy megfelel-e...
én személy szerint inkább csak 1db 2 gigás ddr3 modult vennék, és helyette vennék egy kissé korrektebb alaplapot (pl 880g alapút, pl GA-880GM-UD2H-t, 4x ddr3, HD4250 20k körül), szeretem ha stabilabb és modernebb lapom van, mert azon is múlik a többi ereje... aztán ha lenne keret, vennék hozzá még ramot... egy normális vga úgyis 20 körül kezdõdik megintcsak...
Szóval egyelõre ami biztos:
CPU Athlon II AM3x2 250 DC 3,0G BOX 2M
2x2GB Kingmax DDR3 1333 duo kit
Az alaplapban még nem vagyok biztos Mivel videokártyára már nem fogja futni még egy két hónapig, ezért fontos, hogy az alaplapi vidkari is ár/érték arányban jónak mondható legyen.
Három esélyes jelölt, de még nem biztos:
http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=N68-GS3%20UCC
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3511#sp
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3497#sp
Ez így eddig kábé 37ezres.
Ha tudtok ennél jobbat, akkor vevõ vagyok az ötletekre. Ami fontos, hogy legyen rajta azért még IDE csatoló is, mert a DVD meghajtóim még azok: Valamint 2 sima pci csatoló. 1 a tévétunernek mindenképpen kell. És egy másik egy másodlagos hálókártyának. Azért ne nagyon kerüljön 13ezer forintnál többe. A második azért esélyesebb, mert idõvel tudnék bele tenni még 2x2 memória modult.
kép1
kép2
kép3
kép4
vagy épp a mass effect 2 alatt
kép5
kép6
kép7
kép8
kép9
kép10
kép 11
kép 12
kép 13
kép 14
renderben pedig a hibaüzenet segítene...
Valaki tudja, hogy kell visszaállítani a pivot helyzetét alaállásba? Sikerült elforgatnom és azóta sima mozgatásnál is nem csak egy irányban mozdzl az objektum, hanem térben...
Illetve rendereltem volna BTR80-as modellem (még nincs kész, csak egy jelenlegi állapotot akartam veletek megosztani), de vmiért leáll, valamilyen instabillá válhat a rendszer hibaüzenettel. Mi történt?, eddig jó volt...
Köszi a segítséget elõre is...
koszi az ilyen beszamolokat.
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
Ugyanakkor kepesek power point prezentacioval osszekotott 10 fos meetinget is tartani arrol, hogy a radio tekero gombjanak a tetejen a "bevel" a ket el kozott most 1.5 vagy 1.7 millimeter legyen.
A kesz modell annyi poly, amennyivel meg tudod oldani. Vagy ujra kell epitened Aliasban (sorozatgyartasra szant modellnel mindig), vagy Mayaban kell millimeter pontosra megcsinalni. Amugy az elvart pontossag azt hiszem szazad millimeter minimum Aliasban (mi ennel nagyobbal dolgozunk, hogy tuti legyen).
Idointervallum valtozik, egy kesz design komplett kocsinal akar 1-2 ev is lehet, hiszen a legaprobb csavart is pontosan kidolgozzak. Ez a kormany nekem egy decemberi projekt volt, bar az ido nagy resze azzal ment el, hogy vartam a feedback-re.
A Merci kozpontjaban kulon sokszintes epulet van a designereknek + a szobraszoknak. Az egesz Daimler komplexum akkora, hogy utcak/utak vannak az irodak kozott kozlekedesi lampakkal, mivel a gyartas egy resze is itt folyik, ezert rengeteg ember jar be. De mindenhol orbodek, csak bizonyos utvonalra szol a kartyad, es csak bizonyos ajtokat nyit, plusz se mobil, se kistaska nem lehet nalad, es semmit nem vihetsz be, vagy ki az epuletbol. Gondoltam legyen teljes az elmeny es kiharcolok egy testureg motozast, de vegul anelkul engedtek be. 😊 Bent hatalmas irodak vannak, mindenkinek nagy helye van, nincsenek valaszfalak az emberek kozott, kepek/modellek az asztalon, mindenfele rajzok kifuggesztve, hatalmas kivetitok a falakon a meetingekhez. Kilenckor a dolgozok kozos reggelit tartanak, majd fel ot korul kb mindenki hazasetal. Ezt irigylem, mi tobbet melozunk a cegnel. A Porsche kozpont kissebb, es szerintem a legkor is mas, de a security ugyanugy megvan.
Amugy eleg durva feeling, mikor jovok ki a design kozpontbol es elhuz mellettem full gazon 3 Mad Max-es kinezetu prototipus, pluszban extra elemekkel felturbozva, hogy ne tudd megjegyezni a format, rendszam nelkul koromfeketere festve.
Nagy kar, hogy nem vagyok egy autobuzi. 😊
486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD
SmartSpeed
Köszi a segítséget.
amúgy amit leírtál, annak nem kéne úgy lennie, amíg nem futtatod (sima numenterrel), azt írsz oda, amit akarsz, minimalizálhatod, sõt be is zárhatod, ismét az jön elõ... ez a default, és nem is emlékszem olyanra, hogy változtatni lehetne rajta.
Jah, most nézve, a preferences-ben a settings rovat save actions-ában be lehet állítani, hogy megjegyezze-e a tartalmat vagy sem. nem tudom, lehet kikapcsoltad...
Lenne még egy kérdésem, most az Script editorról (bár azt hiszem ez minden editort érint, amibe írunk). Az a problémám, hogyha írok az editorba, majd leteszem tálcára vagy mondjuk az egyik viewport-ban kijelölök valamit, akkor ha visszakattintok a script editorra minden eltûnik amit addig írtam. Ez rettentõ zavaró, frusztráló, idegesítõ és idõzabáló fõként, hogy még nem megy csuklóból egy-egy script megírása.
Segítségeteket elõre is köszönöm.
pofás kreálmány nagyon, külön tetszik, hogy jól választotta meg szerintem a környezetet, ami hangulatos, mégsem túl sok munka, nem veszi el a lényegrõl a figyelmet, ugyanakkor hozzáad mégis egy keveset. A shaderek nagyon királyak, egyedül a gépfegyver nem tetszett (az úgy nekem kicsit "alultervezett", tehát nem érzem úgy, hogy az életben az úgy reálisan beépíthetõ lenne, hevederzettel meg mindennel). ennek ellenére nagyon bejövõs
Dobnál fel egy wireframe-et ?
the world is mine
érdemes ránézni...egy magyar srác munkája
http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)
the world is mine

egyébként 1,5 mega az obj rar-ja, és 900k az fbx-é.. még kérdés?
mintha a 9es utáni verziok tudnák csak plugin nélkül , de lehet hogy csak a 7esnél volt igy, mert csak ezekhez volt eddig szerencsém.
végeredmény:
kiinduló obj: 1,4 mega
default fbx: 1,6 mega
default obj: 3.1 mega
minimalizált obj: 3,1 mega...
másik teszt, ennek a modellnek a letisztított, merge-elt, smootholással növelt polyszámú verziója. 61k poly. kiexportálás export selected-del. fbx export esetén a preset autodesk media & entertainment), utána tesztként minden visszaimportálva egy tiszta jelenetbe
obj mindent bekapcsolva: 5 530 318 byte
obj normal kivételével minden kikapcsolva: 5 530 240 byte
fbx: 1 013 472 byte
szóval még ha a legeslegelsõ obj-t (1,4 megás) is nézem az 1,6 megás fbx-el szemben, a nagyobb rugalmasságért (pl nurbs átvitel, stb), tudásért és kompatibilitásért nem olyan vészes az a 15-20% difi, pláne egy vállalatnál. ahol pedig a vinyón spórolnak... (amúgy a te példáddal élve, 4 helyett max 5 szervert kellene fenntartani, cserébe a fentiekért)