Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Köszönöm!

valószínûleg azért tûnik úgy hogy egy frame alatt lenullázódik a sebesség mert az sokszor anim hosszabbra van csinálva de csak egy részét renderelem le, pl az utolsó "city" videónál 200 kocka lett, de 500 frame a teljes...ez a 200 is 33óra render volt és már nagyon szerettem volna látni 😊

Odafigyelek erre ezentúl, köszi...

http://www.youtube.com/plastwerk

Garou
Udv!

Nekem tetszenek a dolgaid, vannak koztuk nagyon otletesek is. A bevilagitas is a legtobbnel bejon. De azt muszaj vagyok megjegyezni, hogy ha mar egyszer tok jo camera mozgasokat csinalsz, akkor please, ne ugy allitsd le a svenket, hogy egy frame alatt lenullazod a sebesseget, mert az ugy szerintem nem jo! De egyebkent kiraly, hajra, csak igy tovabb!

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

Sziasztok,

2-3 éve tanulgatom a mayát, sajnos senki nincs körülöttem akivel megosztatnám a próbálkozásaimat és tetszik ez a fórum, gondoltam beszállok 😊

ide töltögetek fel rendereket: http://www.youtube.com/plastwerk

üdv

Andris

http://www.youtube.com/plastwerk

Magnificat
nem, a kávén délután túl voltam (bár még gyanítom iszok majd egyet estére 😄)
a chillis bab meg most fõ (nem én csinálom, csak kuktáskodom...)

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Garou
Chillis bab tejeskávéval? Az igen... utána még küldj be egy banánturmixot finoman meghintve erõspistával, és fojtásnak egy búzasört! Ha már lúd...

Magnificat
sajna én is, adhatom vissza holnap a másik 22-est 😞...

a kakaó pedig kávés lesz (mármint nagy bögre tej, bele kakaó és 1-2 kanál instant kávé). most meg chillis bab készül 😊

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Garou
Haboskakajó mellett ott van a fogkefe is, nagyon helyes!<#eljen>

Peetmaya
már majdnem irigy vagyok😄

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Megy már nekem is, itt volt a hiba.😊
Magnificat
nálam kattra simán megy minthárom kép...

Csak én nem birom megnyitni?:/ Kíváncsi lettem volna.
Magnificat
noha csak ideiglenes a helyzet, de fuck yeah!
Yeah 1
Yeah 2
Yeah 3

Garou
Nagyon jo, hogy ezt igy bemutattad nekunk, en sem ismertem ezelott. Koszonjuk!

Peetmaya
igazad van, mert az általad mutatott módszer nem csak betûkre használható, hanem akármire😊

azt hiszem minden fórumozó nevében mondhatom, hogy még ilyet!😄

SpotLamp
Jól tudod ott is megvan. Csak gondoltam megközelítem a dolgot másfelõl és megmutatom hogy mûködik a dolog sima görbékkel utólag beállítgatva 😊

www.3dsurvival.hu

Magnificat
az ottaniakból nem sikerült kicsikarnom ilyen polyt, pedig próbálgattam õket...

Peetmaya
én úgy tudom, hogy a create->text optionsba ha belépsz, ott konkrétan ezek a beállítások megtalálhatóak, szal kvázi a bevel plusz be van építve oda is.

Magnificat
köszönjük, maya-zok már vagy 5-6 éve, de ez még nekem is új volt 😊 bár igazán én megoldottam eddig máshogy, de ez így hatékonyabbnak tûnik 😊

Óóóó, ez igen jó. Már át is nézegettem, köszi!
SpotLamp
Sziasztok!

Egy korábban tett ígéretemhez híven készítettem egy kis tutorialt a Bevel Plus-ról. Ezzel könnyedén konvertálhatsz át görbéket modellekké. Jól jöhet ha logokat akarsz 3D-zni.

itt megnézhetõ

www.3dsurvival.hu

Magnificat
dettó, de tudjátok ti anélkül is hogy mondanám 😄

Garou
Kellemes húsvétot mindenkinek!

mataharii
Ja, sok-sok tojást, meg sonkát!😊 És küldjetek kicsit nekem ide, Írországba is, ezeknek fogalmuk nincs róla, milyíen pöpec a sonka tormával😊

Egy dummie-nak is joga van fejlődni!

Kellemes husveti unnepeket Nektek is!
Peetmaya
Kellemes húsvétot mindenkinek!

Garou
Hát azokra a nagy szárny izékre, amibõl van nekik 3-3. És azokból a lefelé nézõkre. A szél elviszi dolgot úgy értettem, hogy ha mondjuk 100km/h-val fúj oldalról, akkor bajban lesznek, de végülis az ûrben meg terjed a hang a filmeken, szóval nem fontos. 😊

szel nem viszi el, azert van rajta hajtomu 😊, ez olyan leghajo, ami nem leghajo 😊
de milyen vezersikokra gondoltal?
Garou
Érdekes koncepció. 😊 Nem lenne jobb kicsit kisebb szárnyakkal? Így kormányzás helyett elviszi a szél! Továbbá a lefelé nézõ vezérsíkok belsõ vonalait picit dolgozd meg szerintem, mert most nem szépek. Amúgy az ötlet jó, hajrá! 😊

Hali

Mit gondoltok rola?

airbus1
airbus2
side
front
mataharii
Hát nekem sajnos nincs ilyen gépem, nekem ezekkel a beállításokkal islegalább egy perc egy kép, így gyakran elõrenderelem wireframe-ben, ha mozgásról van szó, itt is azt tettem, de nem jártam sikerrel, talán a bake miatt, majd most kiderül. Mindenesetre töröltem historyt, átállítottam a MR tulajdonságokat és próbálom így, ha sikerül, lehet, nekimegyek vray-jel is, az persze, hogy szebb, de arra rá kell eresztenem a gépet éjszakára😊

Peetmaya
global illum hátteret nem használja, csak a final gather.
nekem kb 13-18mp alatt renderelt le egy frame-et, szal elég gyorsan végigszaladt a 200 framen, ez még tesztrendernek is kevés szokott lenni...

mataharii
Köszi, átmegyek rajta lépésrõl lépésre, remélem, sikerül nekem is, nagyon köszönöm. Ami a Vrayt illeti, azért nem használtam, mert azt hittem, a materiallal van gond, és váltottam MR-re, azzal dolgoztam már, igaz, nem animációnál (másik dolog, hogy MR-rel is elég sokáig tartott lerenderelni 200 framet, és kicsit beleuntam a várakozásba, azért amíg ilyen félkész állapotban van a dolog, nem akartam full rendert ráereszteni). A global Illuminationst tesztnek raktam be, remélve, hogy a háttérbõl kap valamit, hiba volt, köszönöm az infót és az idõdet😊

Peetmaya
Matahari
lerendereltem az animodat, a háttér nincs meg, mert nem küldted át. Elsõre nekem is azt csinálta, amit neked. Megnéztem, a construction history-d teli volt szeméttel, ez már baj. Minden animált betûdnek két shape node-ja volt, gondolom ez a rigid body miatt. Aztán szimulált animációt CSAK ÉS KIZÁRÓLAG úgy renderelünk, hogy lecachelünk mindent! Legyen az fluid, cloth, particle vagy csak rigid body. Rigid body esetében a legegyszerûbb a dolog, akkor csak annyit kell csinálni, hogy kijelölöd azt, amit szimuláltál, Edit->Keys->Bake Simulation és megnézed milyen opciókra van szükséged. Így már nem tûnik el, és renderelhetõ az egész.
Renderrel kapcsolatban még:
minek van vray material a jelenetben, ha nem használod a vray renderert?
Ambient lightot SOHA NE HASZNÁLJ renderelésre, MR-rel legalábbis, nem ismeri, point lightként fogja fel, de azt se jól, és még csak nem állítható rajta szinte semmi.
Minek van beállítva global illumination a render globalsban, ha nincs egy lámpád se, ami photont lõ ki?
Mindig állítsál be file nevet, ha animációt renderelsz!
pixel aspect ratio mindig 1 legyen!!!!
az AA contrastnak elég érdekes értéket állítottál be, én azért javaslom, hogy az maradjon max 0.1-en, valamint a 0-2-es AA értékhez nem állítottál be multipixel filteringet, amit azért illik. Gauss jobb animációhoz, stillhez meg a mitchelt javaslom.

Igen, közben elméletben én is eljutottam addig, hogy gugli /tecsõ,csak még idõm nem volt rá.
De a manónak jár egy sör, mert így a 4 részes cuccokat nézem elõszõr, nem mind a tizenhatcsilliót. :-)

dingo

Magnificat
én sokszor androidot is ott tanulok...

Garou
Elkezdtem osszeirni a RealFlow tudnivalokat, aztan fel ora utan a kis mano a fejemben megszolalt, hogy "miert nem nezel fel a youtube-ra"? Felneztem es tenyleg... Szoval RealFlow tutorial beir a gugliba, vagy a youtube-ra es ott a kerdeses anyag 4 reszben!

Peetmaya
nemtom, küldd át a jelenetet, megnézem

mataharii
Ja, ez most Bevel betû, de próbáltam betûtípust is váltani, próbáltam Polyval és curve-vel is, ugyanazt eredményezte.

mataharii
Megnéztem, de nem találtam benne semmi különöset, már próbáltam úgy is, hogy egyesével hoztam létre a betûket, mindegyikhez külön gravity fieldet rendeltem, külön állítottam be az active és passive rigid body keyeket, egyik sem vezetett megoldásra sajnos, akármit csinálok, az elsõ betû ugrik majdnem 10 framet

Peetmaya
construction history-t megnézted?

mataharii
3x rendereltem ki, újraraktam az összes leesõ betût, és mindig ugyanaz a probléma; mindig az aktuáélisan elsõ leesõ betû ugrik egyet, szétmegy a fejem tõle, hogy nem jövök rá, mitõl van. Állítottam a gravity field-en, a rigid body-kon, már levettem az irány hatásokat is, de semmi változás. Megõrít:S

Wearwolfff
Off:

Srácok, ti többet értetek a matekhoz, mint én, pláne az angolhoz. Ha szépen kérlek, át tudnátok ezt lõni magyarra?

Fractals can be traced to the late 19th century in mathematical fractals based on an that undergoes idoration, a form of feedback based on generally the rough or fragmented geometrics of reduced-size colony on the whole.

Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com

Hát az nParticle-s minõségrõl nem tudok nyilatkozni mert soha nem foglalkoztam particle systemmel se mayában, se max-ban, se semmilyen game engine-ben. (talán Source-ban minimálisan).Csak beugrott, hogy láttam errõl egy bekezdést.
Így érthetõ miért nincs meg. :-)

Garou: Tévedtem, most már csupa fül vagyok..

dingo

Peetmaya
matahari én ilyenkor a logot nézném meg, hogy abban lehet-e valami, ami utal a hibára. nekem elsõ blikkre az lenne, hogy ha mr-rel rendereled, és használsz valamilyen subdiv approxot, akkor ott van valami topológia elcsûrve és mr nem rendereli le, de ilyen hibám nekem még sose volt, hgoy anim közben eltûnik. nézd át a node rendszert, outlinert, hogy ki van-e minden tisztítva, nincs-e valami construction history, ami másképp viselkedik miután animáltad, ilyenek.
ez utóbbi belegondolva nem is olyan hülye ötlet, úh ezzel kezdd majd.

nparticles az a 2009-ben volt újítás, de annak a folyadék szimulátora egy rakás.... abszolút nem javasolnám, mert lassú és iszonyat pontatlan is, abból jó vizet te nem csinálsz. 2012-be belerakták az nvidia physX támogatás és turbóztak a szimulációs dolgokon, abban már nagyon jó vizeket lehet csinálni, de azt se tudom hogyan, csak a bemutatókban látott videókra alapozom a hszt.

Aloha!

Peet: sebaj, majd máskor. Azért köszi. :-)
Garou Az sajna pont nincs kéznél.
Philippos: Igen, rémlik a getting started (6-os maya), de nParticles-t nem találtam a 2008-ban, legalábbis a súgójában rákeresve.

Ezek szerint marad a kísérletezés egyelõre.
Azért köszi mindenkinek!

dingo

mataharii
Jah, majd elfelejtettem, Playblast-tal is mûködik, csak a rendernél megy el kukutyinba. Targa szekvencia rendert használok, az már bejött egyszer. Köszi még egyszer

mataharii
Sziasztok! Van itt ez az animáció, és nem jövök rá, miért nem mûködik. Ez a harmadik renderem belõle, és mindegyiknél elcsúszik valami, holott Mayában visszajátszva simán mûködik. Van ötletetek? Köszi

Garou
Én RealFlow-t használtam eddig, ha rendelkezésedre áll, akkor szólj, és akár ide is leírom, hogy kell benne megcsinálni. Maya-ban nem tudom.

Maya-ban van egy getting started tutor erre ha jól emlékszem dingo. nParticles alatt keresgélj.