Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
valószínûleg azért tûnik úgy hogy egy frame alatt lenullázódik a sebesség mert az sokszor anim hosszabbra van csinálva de csak egy részét renderelem le, pl az utolsó "city" videónál 200 kocka lett, de 500 frame a teljes...ez a 200 is 33óra render volt és már nagyon szerettem volna látni 😊
Odafigyelek erre ezentúl, köszi...
http://www.youtube.com/plastwerk
Nekem tetszenek a dolgaid, vannak koztuk nagyon otletesek is. A bevilagitas is a legtobbnel bejon. De azt muszaj vagyok megjegyezni, hogy ha mar egyszer tok jo camera mozgasokat csinalsz, akkor please, ne ugy allitsd le a svenket, hogy egy frame alatt lenullazod a sebesseget, mert az ugy szerintem nem jo! De egyebkent kiraly, hajra, csak igy tovabb!
486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD
2-3 éve tanulgatom a mayát, sajnos senki nincs körülöttem akivel megosztatnám a próbálkozásaimat és tetszik ez a fórum, gondoltam beszállok 😊
ide töltögetek fel rendereket: http://www.youtube.com/plastwerk
üdv
Andris
http://www.youtube.com/plastwerk
a chillis bab meg most fõ (nem én csinálom, csak kuktáskodom...)
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
a kakaó pedig kávés lesz (mármint nagy bögre tej, bele kakaó és 1-2 kanál instant kávé). most meg chillis bab készül 😊
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
azt hiszem minden fórumozó nevében mondhatom, hogy még ilyet!😄
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
www.3dsurvival.hu
Egy korábban tett ígéretemhez híven készítettem egy kis tutorialt a Bevel Plus-ról. Ezzel könnyedén konvertálhatsz át görbéket modellekké. Jól jöhet ha logokat akarsz 3D-zni.
itt megnézhetõ
www.3dsurvival.hu
Egy dummie-nak is joga van fejlődni!
de milyen vezersikokra gondoltal?
nekem kb 13-18mp alatt renderelt le egy frame-et, szal elég gyorsan végigszaladt a 200 framen, ez még tesztrendernek is kevés szokott lenni...
lerendereltem az animodat, a háttér nincs meg, mert nem küldted át. Elsõre nekem is azt csinálta, amit neked. Megnéztem, a construction history-d teli volt szeméttel, ez már baj. Minden animált betûdnek két shape node-ja volt, gondolom ez a rigid body miatt. Aztán szimulált animációt CSAK ÉS KIZÁRÓLAG úgy renderelünk, hogy lecachelünk mindent! Legyen az fluid, cloth, particle vagy csak rigid body. Rigid body esetében a legegyszerûbb a dolog, akkor csak annyit kell csinálni, hogy kijelölöd azt, amit szimuláltál, Edit->Keys->Bake Simulation és megnézed milyen opciókra van szükséged. Így már nem tûnik el, és renderelhetõ az egész.
Renderrel kapcsolatban még:
minek van vray material a jelenetben, ha nem használod a vray renderert?
Ambient lightot SOHA NE HASZNÁLJ renderelésre, MR-rel legalábbis, nem ismeri, point lightként fogja fel, de azt se jól, és még csak nem állítható rajta szinte semmi.
Minek van beállítva global illumination a render globalsban, ha nincs egy lámpád se, ami photont lõ ki?
Mindig állítsál be file nevet, ha animációt renderelsz!
pixel aspect ratio mindig 1 legyen!!!!
az AA contrastnak elég érdekes értéket állítottál be, én azért javaslom, hogy az maradjon max 0.1-en, valamint a 0-2-es AA értékhez nem állítottál be multipixel filteringet, amit azért illik. Gauss jobb animációhoz, stillhez meg a mitchelt javaslom.
De a manónak jár egy sör, mert így a 4 részes cuccokat nézem elõszõr, nem mind a tizenhatcsilliót. :-)
dingo
Srácok, ti többet értetek a matekhoz, mint én, pláne az angolhoz. Ha szépen kérlek, át tudnátok ezt lõni magyarra?
Fractals can be traced to the late 19th century in mathematical fractals based on an that undergoes idoration, a form of feedback based on generally the rough or fragmented geometrics of reduced-size colony on the whole.
Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com
Garou: Tévedtem, most már csupa fül vagyok..
dingo
ez utóbbi belegondolva nem is olyan hülye ötlet, úh ezzel kezdd majd.
nparticles az a 2009-ben volt újítás, de annak a folyadék szimulátora egy rakás.... abszolút nem javasolnám, mert lassú és iszonyat pontatlan is, abból jó vizet te nem csinálsz. 2012-be belerakták az nvidia physX támogatás és turbóztak a szimulációs dolgokon, abban már nagyon jó vizeket lehet csinálni, de azt se tudom hogyan, csak a bemutatókban látott videókra alapozom a hszt.
Peet: sebaj, majd máskor. Azért köszi. :-)
Garou Az sajna pont nincs kéznél.
Philippos: Igen, rémlik a getting started (6-os maya), de nParticles-t nem találtam a 2008-ban, legalábbis a súgójában rákeresve.
Ezek szerint marad a kísérletezés egyelõre.
Azért köszi mindenkinek!
dingo