32214
Maya
  • Rashen
    Igen, pl. az arcnak kifejezetten megvan a kötelező topológiája, ugyanis képesnek kell lennie a mimikára, ergo animáció-képes állapotban kell lennie. Csináltam már arcot amire megkaptam a "hát szép-szép, csak használhatatlan"...úgyhogy tanulhattam meg külön. Javaslom, hogy gnomonworkshop-ra nézz fel és ott a character making résznél nagyon szép wireframek vannak amik valóban animációképes karakterek.
  • Wearwolfff
    Én egyszer próbáltam, de über pocsék lett.
    Van akinek megy, nekem nem.
    Talán majd pár év múlva visszatérek rá.

De egyébkéntmeg: link1 - link2

Vagy az Evermotion hivatalos pdf-je
  • JackMeadow
    hali!

Emberi testet modelleztetek már? Van arra valami szabály hogy hogy legyenek a loopok?
  • Midas
    szep, jo lett
  • bnd42
    v-ray teszthez készült processzorhűtőből végül ez lett...

• Midas
    Koszi igyekszem elvileg hetvegen lesz tobb idom ra :)
  • Garou
    Nagyon királyos, nekem az első kép is bejött, hajrá!
  • Midas
    az alap otlet a star wars-bol jott de egy varos lenne majd folotte urhajokal stb lehet majd vmi animacioba fordul az egesz :)
  • Kakaduduka
    Ha ez a halálcsillagnak, vagy egy csillagrombolónak a felülete, akkor tök király:D (de egyébként is jó:P)
  • Magnificat
    Midas: az első képben még nem láttam a potenciált, de már értem merre haladsz és mit látok (és amit látok, az tetszik :D
  • Rashen
    Egyetértek. Szép dolog az ingyen meló, de mi a nagy hajtóerő benne? Vicces lenne deadline-okat adni ingyen dolgozó emberkéknek ^_^
  • Midas
    remelem meg nem unjatok meg :D

• Magnificat
    az még egy dolog (bár már mostani fejjel én sem hiszem hogy ez így korrekt vagy megoldható), de annak ellenére hogy 3k ember like-olta az oldalt, nekem ez a videó így eléggé amatőr... meg a t-online emailcím, a sok :P stb... kívánom hogy legyen belőle valami, de én nagyon szkeptikus vagyok ezekkel kapcsolatban (bár az első kb 10-ben amiben részt vettem nem voltam :) )

pénz (fizetés) nélkül a munka másodlagossá válik, határidők csúsznak, stb... én ezt magamon látom a legjobban, amikor önszorgalomból kell valamit csinálnom, akkor mondjuk 2-3 órát max belefeccölök per nap, bezzeg amikor most kódolnom kellett gyakornokként, szíves örömest öltem bele napi 10-et is...
  • Obicsek
    Masok ingyen munkajan keresne a banda soksok penzt? Remek.
  • papi08
    Sziasztok!
    Nem szeretném hogy ez a hozzászólásom reklámszagú legyen, bár sokak szerint biztosan abba a kategóriába fog tartozni.
    Itt elég sok modellező, és az ehhez kapcsolódó szakmákban dolgozó személy fordul meg, ezért is szeretném/szeretnénk az itt jelenlevők segítségét kérni ahhoz, hogy elkészíthessük Magyarország első szuperhős websorozatját, a Párduc Projektet, mely 3 évadból állna, és vetítéskor egy film trilógiát alkotna. A projekt alapelve a felajánlásokon alapul, így mindenki ingyen adja tudása legjavát a projekt fejlődéséhez, és elkészüléséhez. Egyes csatajelenetek csaknem 2000 statiszta munkáját igényelnék, szóval nem egy kis dologról beszélünk. Szponzoraink közé lép hamarosan a T-Mobile is, így az is látszik, hogy sok embert érdekel a dolog. Arra kérném az itt jelenlevő modellezőket, tervezőket, hogy munkájukkal segítsék a projekt elkészülését, és megvalósulását.
    Alább linkelném a konkrét grafikai/3d munkákat egy videóban összegezve:

A projekt szervezése egyenlőre még csak a facebookon történik rendes honlap hiányában. Ha felkeltette az érdeklődésetek, látogassatok el FB Oldalunkra: http://www.facebook.com/pprojekt

Ha ezt a hozzászólást reklámnak minősíti a nagyérdemű, akkor nyugodtan törölje a házigazda. Köszönöm türelmetek, és köszönöm annak aki hajlandó pusztán jóindulatból segíteni egy ilyen nagyszabású sorozat elkészülését. Köszönöm. :)
  • Midas
    Egy kis minimal texturaval :))

• Midas
    kis scifi szeru ize :)

• repvez
    Én a sötét oldalt használom :D (max2011) ott nincs bonusz tools.
    Még a szárny törzs egybe van nálam igy a texturázásnál is egybe lett uw-zva, de akor lehet külön szeden, csak valahogy meg kéne oldanom, hogy egy modelként érzékelje,de mégis külön objektumként hogy a texturázáskor egy lapra tudjam tenni öket .
  • montressor
    koszi Garou, mutatsz majd meg egy wire-t a szarny illesztesnel
    raer, majd ha lesz idod
    koszi
  • Garou
    Eloszor egy test, akkor passzol rendesen. Kesobb az UV-hoz levalasztom, es kulon csinalom meg a mappokat. Itt pl ugy is hagytam, a Kometnel ismet Mergeltem oket. Ilyen formaknal neha erdemesebb darabolni menet kozben, aztan kesobb osszerakni ujra. Pl hetvegen is csinaltam kicsit, es a fulke tobb edge-t igenyelt, mint a torzs. Ugyhogy a low polyt base mesht kulonvagtam, megcsinaltam a fulket az extra edge-ekkel. A test kapott egy keves smooth-ot, majd mergeltem a low poly fulkevel, es igy mar elegendo edge volt mindket oldalon, hogy szepen osszekossem oket. Igy az ujra egy darabban lesz.

Repvez, szerintem a bonus tools-t tedd fel, ott tudsz face-t hide-olni, van ra opcio. De jatek modelleknel is kulon van a test es a szarny UV-ja, szoval ha kulon ojjektum nalad is mindketto az nem baj szerintem. Ha ossze is illesztik a szarnyat es a torzset a vegen, az Uv-t ahogy lattam nem mergelik egybe. Nem is lenne egyszeru, hogy szep legyen a vegen.
  • repvez
    Ez meg engem érdekelne abból a szempontból, hogy megcsináltam a modellemet , hogy minden mozgatható eleme külön objektum és külön layeren van , hogy könnyeben lehessen modellezni, de most hogy szeretném texturázni, meg azt a tanácsot kaptam, hogy egyesitsem öket, mert csak akkor fogom tudni egy textura lapra rátenni több alkatrész uwját is.DE utánna akkor meg megint szét kéne választano öket az animáláshoz, ami igy már macerássabb mert nem tudom hide-olni a nem sügséges részeket , mert egy testnek fogja érzékelni.

Szóval hogy kéne csinálni a uwzást hogy kevés lapra rá tudjam tenni , mert játékba lenne igy meg van kötve a kezem.
  • Obicsek
    montressor, nem tudok en semmifele infot semmirol se.:) amugy nyugodtan vegyel fel skypeon, ha ott kerdezel hatha tobb valaszt kapsz.:D
  • montressor
    ez engem is erdekelne
    Garou: a szarny es a torzs egy test?
  • Magnificat
    jah, Obicsek ha már megadta megadom én is a skype elérhetőségemet: magnificat_orig
    aki akar vegyen fel (csak írja meg, hogy milyen néven van a fórumon), nem tudom még mire, csak mondom :) skype-on kevesebb az ismerősöm, mint msn-en, de mostanában (főleg a gyakornokság alatt) skype volt az elsődleges platform...
  • Magnificat
    és igen, hazajöttek az alsó szomszédok szabadságról újraindítani a lefagyott router-üket :D
  • Obicsek
    Szeva Garou:) vegyel fel skypeon. ugyan az a nickem mint itt a forumban.
  • Garou
    Obicsek egyszer nagyon megnéznék egy olyan modellt, amire azt mondják nálatok, hogy "oks, mehet animációra". Mondjuk amit közelikre használnak. Erről beszélhetsz? Hány poly, a csavarokat is lemodellezik vagy máshogy oldják meg, milyen mélységig dolgozzák ki azokat a műszereket amik kintről is látszanak, ilyesmik. Csak nagy vonalakban lehetne?

Rashen: Nincs semmi titka, csak csinálom. Meg persze ki van téve egy üveg tömény, ami segít egyenesen ülni. Illetve megfelelő zene, ehhez éppen Sabaton. :)
  • Obicsek
    Kiralyos a B17, mellettem most is pont egy ilyenen dolgoznak.:) Szepek ezek a repcsik nagyon.
  • Rashen
    Mégha azt is mondod "lóf*sz egyelőre" akkor is zseniális a tempód/minőséged. Minden elismerésem, szeretnék én is ilyen lóxarokat csinálni ekkora sebességgel :)
  • Garou
    Kivalo, eztan csak linkelek, bocs a flood-ert:

01

02

03

04
  • Garou
    Na nekem ennyi volt most egy ideig a repcsi. Nem volt idom nagyon csinalni az elmult napokban, plusz ket hetig most a Merci belso design studiojaban kell meloznom 2 masik Mayas gyerekkel, interior ujratervezes urugyen. Az biztos, hogy a nap vegen mar nem lesz kedvem otthon Mayazni, szoval most ket het szunet. Ha esetleg valami eddig nem ismert trukkot, erdekesseget, plug-int latok Maya modellezes teren, akkor ismertetem majd itt.

Itt van par kep, lof*sz egyelore, nincs normalisan kidolgozva, de majd folytatom...

\\HKD-SBS\RedirectedFolders\PeterBalogh\My Documents\My Pictures\B1701.JPG

\\HKD-SBS\RedirectedFolders\PeterBalogh\My Documents\My Pictures\B1702.JPG

\\HKD-SBS\RedirectedFolders\PeterBalogh\My Documents\My Pictures\B1703.JPG

\\HKD-SBS\RedirectedFolders\PeterBalogh\My Documents\My Pictures\B1704.JPG
  • Garou
    Nezd a 3D porog mar egy P4-1.5 Ghz-es gepen is, fel giga rammal, tudom, en azzal toltam regen egy evig. :)

Mindent meg lehet vele csinalni, a komplex renderek meg ugyis megzabaljak valamennyire a gepet. Amiben szamit, hogy tobb milla ployt tud akadas nelkul mozgatni melo kozben, mint egy gyengebb gep. Van ra penzed vedd meg, nekem fele ilyen eros gepem sincs otthon, es csak azert renderelek a ceges dupla procis nyolcmagos vason, mert annak 30 perc, ami otthon 9 ora. Kb, ennyi a kulonbseg a ket gep kozott lenyegeben (arban meg egy auto ara-versus 50 ezer forint). Modellezeshez, texturazashoz, anim kesziteshez egy 4 eves alap dual core-os gepet hasznalok otthon, es no problem.

Meg annyit, hogy a 4 Giga RAM lehet keves lesz neha renderhez. Nem biztos, de elofordulhat.
  • JackMeadow
    sziasztok

Egy ilyen konfigról mit gondoltok? Fontos lenne a véleményetek. Mennyire pörögne vele a 3D? Előre is köszönöm ha válaszoltok. Remélem nem fárasztok nagyon senkit :)

HP 8200E CMT Core i5 2500, 500GB HDD 7200 SATA, DVD+/-RW, 4GB PC3-10600
    Memory(dl ch),

AMD Radeon HD 6570 DP (1GB) PCIe x16 Graphics Card

Samsung S22A300B SAM LED 21,5", 16:9 wide, SA300, 1920x1080, MEGA DCR,
    250cd/m2, 5ms,
    170?/160?, DVI/analóg, Eco Saving, Multi
    Screen, MagicBright3, MagicAngle
  • montressor
    azt nem tudom, de olyan mintha mintha terdelne a terminator
  • bnd42
    próbáltad image based lighting-al? akkor ilyesmi lesz...

• rooney8
    üdv
    régebben használtam mia_material_x shadert, a preset-nél beállítottam a chrome-ot és tök jó ilyen fémes tükröződős anyagot kaptam. aztán most próbálgattam, de sehogy se sikerül olyan tükröződést létrehoznom mint régebben.

most ez lett az eredmény. mint látható elég csúnya, elmosódott, halvány a tükröződés... mit hagyhattam ki? (egyébként ilyen hdri megvilágítást vagy mifenét használtam :) )

• bnd42
    Köszi srácok...még dolgozom rajta, megfogadom Garou tanácsait és kerekítem :) a rács nekem sem tetszik, valamiért nem úgy renderelődik ahogy szeretném, kicserélem rajta az anyagot mert furán tükröződik...

közben elkezdtem kóstolgatni a v-ray-t...nem rossz csak MR után nagyon lassúnak tűnik...ami az MR-nek 3 perc az a v-raynek 13...persze biztos én vagyok a béna de hát csak 2 napja próbálgatom...használ valaki v-rayt?

íme néhány teszt...csinálok majd MR vs V-RAY összehasonlító képeket is...

• montressor
    bitang jo lesz!
  • Garou
    Nem lesz rossz, de az elejen nagyon blokktegla hatast kelt a lokharito, meg a lampak teteje kicsit fura. Az eleje pedig ne legyen ilyen tok egyenes, az sosem nez ki jol. Kis kerekites sokat dobna rajta. Szerintem.
  • bnd42
    Vannak itt érdekes dolgok....köszi a linket...és a kvarcjátékos linket is kösz ˆmontressor, nagy sláger lett :)