Maya
  • Magnificat
    azt kell hogy mondjam, hogy amíg nem használtam vray-t, addig nekem is sokszor a sun and sky volt az első renderem (aztán néha elégedett voltam vele, néha meg összedobtam mást). Az tény hogy nagyon kötött, és hogy akinek konkrét elképzelése van minden világítási részletről, annak nem felel meg, de én, aki alapból nem szeretek renderelni, örültem hogy van egy ilyen beállítás, amivel valamennyire jó képet kapunk könnyen... ezt szeretem a vray-ben is, csak ott még ráadásul a beállítási lehetőség is adott (mégha nem is olyan szinten mint az mr alatt). persze ezt renderidőben kell megfizetni mindenhol, de nem fogok 150 fénnyel világítani egy hobbi projektemet csak azért, mert úgy gyorsabb a renderidőm (ha meg nem animációhoz kell, akkor meg pláne felesleges). Igen, software renderrel is lehet elképesztő minőséget elérni, ha az ember pontosan tudja mit miért csinál és hogy, de én modeller vagyok :D nekem a render csak egy művelet, amivel látványosan prezentálhatom azt, amit modelleztem... :)

persze azért alapvető igényeket én is támasztok, pl hogy post-ban a lehető legjobban lehessen alakítani még a képen, passokba renderelés, vray is tud 16-32 bittel dolgozni, stb...

Peet: azért emlékszel, hogy nálam is mit tököltünk ezzel a surface shaderes megoldással, mivel szép eredményt hozott a templomomon :)