Maya
-
bnd42 #31152 Nem olcsó, 150-550 között van, alap, haladó, mester vagy csak modulok, sok a lehetőség...én azt mondom hogy megéri, bár lehet tutoriálokból tanulni de a saját példámat nézve rajtam hatalmasat lökött, és komolyabban is vettek utána mikor munkára jelentkeztem bár a referencia képeim alapján vettek fel, de örültek neki hogy volt Autodesk vizsgám...lehet hogy nekem szerencsém volt de pár hónap alatt visszajött az ára mert gyorsan találtam olyan céget ahol volt maya csak már emberük nem volt rá mert elment külföldre...
mutatok egy példát, az első munkám volt a suli után, nagyon rugalmasnak kellett lennem, reggel mentem megbeszélésre és azonnal munkába kellett állni, 7 napot kaptam az egész projektre, ami úgy nézett ki hogy egy művész úr papírra rajzolta az elképzeléseit "körülbelüli" méretekkel és azt kellett 3d-ben megcsinálni, folyamatosan változtatott mindenen és elég őrült is volt a csóka :)) ha 10 perc alatt nem volt meg valami akkor hívta a főnököt és balhézott egy kicsit, de szerencsémre mindig megnyugtatta az urat hogy ez nem úgy megy mint ahogy elképzeli, végül meg voltak elégedve de napi 15-20órát is dolgoztam néha, viszont majdnem az egész tanfolyam ára megvolt belőle...ja és még ki kellett menni a helyszínre referencia fotókat csinálni magamnak, és lemérni a helyet stb...és egy nem olyan csúcs laptopon dolgoztam végig mert náluk csak iMac gépek voltak ami ugye gáz 3d-re, legalábbis én nagyon nem vagyok Apple fan, kemény volt :))