23418
  • Takezó
    ehh bazze... ránk jár a rúd :(
  • gabber_saviola
    Lipcsei öngóljával vezet a Pécs .........1-0
  • gabber_saviola
    aha :D
  • Hangianix
    Ja ok, ha te atirnal ekkora szoveget copy paste helyett :p
  • gabber_saviola
    és? :D
  • Hangianix
    Idezett, ahonnan masolta, ott meg nagybetuvel volt. :p
  • gabber_saviola
    nem bírsz kisbetüvel írni?????
  • Rudee
    Az még elviselhető, hogy a Fradi játékosokat szinte mindenki utálja, de az hogy ilyet írjon valaki. Ezt még Újpest vagy Debrecen szurkolóként se hinném el.
    Egyébként ki az a személy, aki egyik pillanatban a pálya közepén reklamáló Rósa vagy épp Szűcs, majd a kispad mellett vitázó László Csaba szavait meghallja. A következő ilyen mese megírása előtt a szerző átgondolhatná, hogy mennyire lesz logikus a története.
  • Gregorius
    Hát ez az, hogy semmiről nincs se kép, se hanganyag, és ez egy kupadöntő volt, egyszerűen hihetetlen.
  • Gregorius
    Ez tetszik, "felesleges", ugyan csak az múlik ezen a felesleges dolgon, hogy jogos volt-e az ítélet vagy sem.
  • Gregorius
    Én csak azt nem hiszem el, hogy egy Kupa döntőn nem képesek úgy közvetíteni, vagy legalább utólag bemutatni a felvételeket, hogy lássuk, hogy mi történt. Vagy mind a 26 kamera az oldalvonalat vette a kérdéses pillanatokban?

Egyébként amenyire én vissza tudok emlékeztetni, Lipcsei hátulról csúszott be, és ugyan a labdát találta el előbb, de durván 40km/h-s sebességgel szánkázott bele a soproni csatár achilles-csontjába. Innentől pedig a FIFA szabály értelmében számomra nem kérdéses, hogy jogos volt-e az ítélet.

Egyébként nem csak a Nemzeti Sport fóruma az a forrás, amely László Csaba "TÖRJÉK EL A SOPRONIAK LÁBÁT!" biztatásáról szól. De számomra a tény, hogy a "...törjétek el a soproniak lábát!" biztatás(töredék) elhangzott, nem kérdéses, mert László Csaba a Napkeltébel elmondta, hogy ő éppen arra bíztatta a játékosait, hogy "Ne törjétek el a soproniak lábát!". Ezek után, hogy ki mit hisz, azt mindenkire rábízom.
    Szerény véleményem szerint nagyon olcsó dolog a bírón leverni ezt a dolgot. Én azokkal értek a leginkább egyet, akik azt mondják, hogy el kéne már felejteni ezt a meccset, és leginkább azzal foglalkozni, hogy felépítsenek egy új Fradit. Persze tisztában vagyok vele, hogy a szurkolók közül is, és legnagyobb fájdalmamra a vezetés emberei között is leginkább az a verzió marad meg, hogy ez a meccs a bíró hibája volt, és megint nem azok vonják le a következtetéseket, akiknek kellene. Minden marad a régiben, és a Fradi tovább folytatja útját a züllés felé.
  • Laffite
    ...és nem csak ezért persze...
  • Laffite
    ha ilyen felvétel valóban készült volna (ha készülhetett volna egyáltalán) már rég leadta volna valamelyik szenzációéhes csatorna, de legalábbis a netre biztosan felkerül, így aztán minimum kétkedve olvastam az itt leírtakat
  • Hangianix
    Teny3: a biro tenykedese nelkul se nyertetek volna :)
  • zambrotta
    Felesleges már ezen rágódni, hogy honnan csúszott!
    Tény 1: tiszta szerelés volt, semmi szabálytalanság nem történt! Én a helyszínen ott örültem hogy mekkorát mentett! A szünetben hívtam az öcsémet, és azzal kezdte, hogy a ..... anyját ennek a ....nek elcslja a meccset, tiszta szerelés volt.

Tény 2: mi nem nyerhettünk

• Takezó
    1 picit megnyugtattál, inkább neked szeretnék hinni :|
  • Takezó
    ezt nem tudom elhinni :|
  • szanics
    Lipcsei oldalról csúszott be, már csak azért is, mert Tóth Misi befelé vette le a labdát (át akarta tenni a jobb lábára), Lipcsei pedig az alapvonalra éppen merőlegesen érkezett.
    A Nemzeti Sport többször bebizonyította már, hogy szakmailag 0, íme egy újabb tanúbizonyság erről.
  • szanics
    Hűha, kezdenek megjelenni a hülyeségek.
    Egyrészt jómagam másfél méterre álltam László Csabától, és ilyet egy szóval sem mondott. Én sem tartom teljesen százasnak az embert, de olyan nem hangzott el, hogy törjék el a soproniak lábát és hasonlók. Aki ezt mondja, az hazudik!
    Pintér Attila viszont elég sűrűn odamondogatott a Fradi-játékosoknak.
  • JackDaniels #2833
    Jaja. Sztem még hozzás sem ért az ellenfeléhez.:)
  • skristof
    én meg határozottan úgy emlékszem, hogy oldalról csúszott be, a támadó kiszorított helyzetben volt, ő pedig a 11-es pont felől érkezett, de ezen nem veszünk össze! :)
    A lényeg, hogy tisztának tűnt
  • JackDaniels #2831
    Nekem úgy rémlik, hogy hátulról volt, de abszolút tiszta szerelés volt. Semmi köze nem volt a másik játékoshoz. Ennyire még ez a lófejű sem hülye, hogy direkt agyonrúgja hátulról a 16-oson belül a másikat, sztem.
  • skristof
    Magyarázza meg nekem az NS, hogy mikor volt ez hátulról történő veszélyes szerelés... Oldalról, mintaszerűen csúszott be Lipcsei, és csak a labdát találta el, majd a futó soproni játékos elesett a lábában. Sem párosláb nem volt, sem hátulról utánacsuszás, de még csak fault sem...
  • ToMMo
    NS fórum:

"MÉG EGYSZER LEÍROM AMIT TEGNAP! ÉN KÖZELRŐL LÁTTAM AZ ESEMÉNYEKET. A HORVÁT BÍRÓ KIVÁLÓAN BESZÉL MAGYARUL! EZÉRT ÁLÍTOTTA KI RÓSÁT, AKI HABZÓ SZÁJJAL FENYEGETTE ANYÁZTA, MAJD A SÁRGA UTÁN LEKÖPTE!!!! EZUTÁN VILLANT A PIROS!!! EZÉRT A MECCSET IS LE LEHETETT VOLNA FÚJNI!!!! SZŰCS SZINTÉN ŐRJÖNGVE ANYÁZOTT, SŐT MÉG AZT IS A FEJÉHEZ VÁGTA, HOGY MEGÖLI! LÁSZLÓ CSABÁTÓL KÉT MÉTERRE ÁLLTAM, AMIKOR ARRA BIZTATTA A JÁTÉKOSAIT, HOGY TÖRJÉK EL A SOPRONIAK LÁBÁT! DÖBBENTEN NÉZETT MINDENKI A KÖRNYÉKEN. SZÁMOMRA VILÁGOSSÁ VÁLT, HOGY AZ AZ EMBER NAGYBETEG! NEM NORMÁLIS AZ BIZTOS! SOWUNMIT KÜLÖN UTASÍTOTTÁK A BRUTALITÁSRA, MERT Ő NEM AKARTA CSINÁLNI! LIPCSEINEK NEM KELLETT NOSZOGATÁS. Ő A LABDÁVAL NEM IS FOGLALKOZOTT A MÁSODIK FÉLIDŐBEN! BESZÉLTEM EGY KOLLÉGÁMMAL, Ő MONDTA AZ ÚJPEST ELLENI MECCSEN UGYANILYEN ELLENFELET LERUGDOSÓ UTASÍTÁSOKAT KAPTAK A FRADI JÁTÉKOSOK LÁSZLÓ CSABÁTÓL. AMIKOR A BÍRÓ ELKÜLDTE A KISPADTÓL AZ VOLT A VÁLASZA, HOGY NEKEM TE NE UGASSÁL, NEM TUDOD TE MÉG KI VAGYOK ÉN ITT! EZEK NAGYRÉSZÉRŐL AMIT LEÍRTAM KÉP ÉS HANGFELVÉTELEK IS VANNAK A DUNA TV-NÉL. KOMOLY ÖNURALOMRA VOLT SZÜKSÉGÜNK A KOLLÉGÁINKKAL, HOGY LE NE ÜSSÜK EZT A MITUGRÁSZ ÁLMAGYART!
    ÉS EZT RÖGZÍTETTE A DUNA TV!!!"
  • ToMMo
    "A Nemzeti Sport Online-on van , hogy a 11-es jogos volt:
    Van egy szabály

A FIFA honlapján olvastuk – idézet az International Board szabálykönyvéből: „A tackle from behind, which endangers the safety of an opponent, must be sanctioned as serious foul play.”
    Vagyis: amennyiben a szerelés hátulról történik, és ez veszélyeztetheti a játékos testi épségét, mindenképpen súlyos szabálytalanságként kell kezelni az esetet. A FIFA szabálykönyve szerint Lipcsei Péter megmozdulása tizenegyest és sárga lapot ért, a horvát játékvezető tehát jól döntött (jegyezzük meg: mi is szabályosnak láttuk a szerelést, és úgy is írtuk a tudósításunkban).
    Nos, úgy tûnik, itthon senki nem ismeri ezt a szabályt, hiszen a megkérdezett bírók (akik nem vállalták névvel a nyilatkozatot, valamint a szakmai értékelésre hajlandó és a szavait vállaló Puhl Sándor), továbbá mi magunk is rosszul értékeltük a 45. percben történteket." ns
  • Rudee
    Na most ezen fognak lovagolni. A blikk biztos megírja 1-2 napon belül, hogy Rósa csak azért csinálta ezt, mert visszavágyódik újpestre
  • mukika
    "A szerdai botrányos játékvezetésről elhíresült Kupa döntő után, nagy egymásra találásnak lehetünk szemtanui. Pintér a soproniak vezető edzője és a média egymásra talált. Magasztalják, az egekig dicsőítik a vidéki kiscsapat trénerét, totális amnéziáról téve tanubizonyságot. Persze az is lehet, hogy csak én emlékszem rosszul, ki tudja, a mai világban minden lehetséges. Pintér és a média egymást túlkiabálva szörnyülködik a Fradi játékosainak állítólagos ámokfutásán. Érdekes, én úgy emlékszem, hogy tavaly tavasszal a média arról cikkezett, hogy Pintér hatására, milyen brutálisan játszik a Fradi és hogy 3(!) hónap alatt több kiállítása volt, mint előtte 30 év alatt! Pintér Európai viselkedésről papol, miközben rendszeresen "lefekázta" a Fradi színesbőrű játékosait, Gera Zolit pedig állandóan cikizte a vallásossága miatt! A média hajbókol a szakmai nagysága előtt, holott én úgy emlékszem, hogy tavasszal több súlyos vereséget szenvedett a csapat az ő irányítása alatt (pl. Fradi-Siófok 0:4) és csak az ellenfelek botlásainak, no meg Garami József őszi munkájának köszönhettük a bajnoki címünket. Pintér a sajtón keresztül kioktatja László Csabát, hogy hogyan illene viselkednie a Fradi edzőjének, miközben a Bajnoki trófeát magához ragadva elfelejtkezett arról, hogy a világ minden pontján a csapatkapitány veszi át először a serleget és illett volna megemlítenie Garami munkáját is. Arról már nem is beszélve, hogy a ku.vaanyád, nála természetes kötőszó. Pintér miközben folyamatosan arról szónokol, hogy a Fradi Tábor többet érdemelne, megfeledkezik arról, hogy edzősködése alatt szóba sem állt velünk és a Kupa döntő alatt többször is félreérthetetlenül mutogatott ki felénk... Ismerve a mai magyar média "színvonalát" igazán örülök, hogy így egymásra találtak - megérdemlik egymást. Mindketten primitívek, képmutatók és hazugok! Pintér és a média képviselői már rég' nem lesznek sehol, amikor a Ferencváros még mindig Magyarország büszkesége lesz!"-7side.

Ebben minden igazság benne van.
  • mukika
    Üzenet
    Rósa Dénes a kupadöntőn a lovagiasság szabályai szerint lezárta az Újpesttel szemben fennálló "vitás ügyét"...

• skristof
    srácok szerintem ezt a meccset már el kell felejteni, ez van, koncentráljunk a jövőre
    cél a második hely, és bizony vigyázni kell pl az mtk-val is

vasárnap pedig légyszi üssétek meg a pécset, ha nem lenne családi program mennnék szurkolni veletek :)

holnap pedig ramélhetőleg elcsípünk egy pontot a hungária körúton (mármint a Kaposvár), ezzel is a Fradit segítve :P
  • mukika
    ezt nem én fényképeztem... az indexen találtam. nekem a fényképezőm havernál maradt.

nem tudom, hogy a fradidrukkerre miért nem tesznek fel képeket. pedig masht láttam és ő csinált...

Lipcseit én is láttam a végén! Elég káosz volt már...
  • zambrotta
    akkor mi majdnem egymás mellett álltunk

nekem is van egy hasonló kép a telefonomban

a neten vannak már képek valahol rólunk, mert én még nem találtam

a lejövetelneél az volt a jo mikor Lipcsei szarrárúgta a reklámtáblát majd arrébdobta, de előtte még hozzávágta a bíróhoz a labdát
  • Hangianix
    Par idezet az NS-rol, ami egyertelmuen Fradi ellenes most, de azert kivancsi vagyok, hogy tenyleg ezt mondta e az edzo.

- További két kiállítás esetén kellett volna lefújni…
    - Ebbe most ne menjünk bele, nem ismerem tökéletesen az idevonatkozó szabályokat
    Erm? Nem ismeri???

- Amikor lefújták a meccset, bementem az öltözőbe, volt, aki sírt, mások maguk elé bámultak. Próbáltam lelket verni beléjük, aztán a sajtótájékoztatóra mentem, és mire visszaértem, üres volt az öltöző, a játékosok a buszon ültek. Ott hallottam, hogy nem vettük át a díjat. Az FTC nevében ezúton is bocsánatot kérek.
    Ez meg a masik, nekem ezt ne mondjak, hogy edzo megkerdezese nelkul kimentek es beultek a buszba.
  • JackDaniels #2820
    MOst majd itt is elfogják.:))
  • JackDaniels #2819
    Nagyjából pontosan így van.:)
    Az elején jól jáccott a fradi, de a sopron egy kontrából, első támadásuk szinte, 0-1. Jól emléxem, hogy a Tóth mellett Gyepes felejtett el felugrani??:)) Pedig nem Gyepi az alacsonyabb.
  • szanics
    deccrájt :DD
  • Rudee
    Szerintem hozhattak volna akár szudáni bírót is, de legalább nézzék meg hogy milyen szinten van akit hívnak. Ezt a horvát bírót hazájában már eltiltották néhány érdekes ítélete miatt.
  • Hangianix
    Van amikor adnak, van amikor nem. Teljesen mindegy, nem szabad a biroval kekeckedni. Mindenki azt mondja, hogy ha nincs a ket kiallitas, akkor a Fradi siman nyer. Mire alapozzatok? Addig is beszoritotta teljesen a Fradi a Sopront, megis kapott ket golt. Meg jobban ki kellett volna nyilniuk ahhoz, hogy legyen eselyuk.

Mellesleg adtak meg mar olyan tizenegyest is, ahol se labda, se ellenfel nem volt igazan a kozelben. Ilyenkor ugyse vonja vissza az iteletet a biro, hacsak a partjelzok nem szolnak neki, hogy na bazzeg, ne legy idiota. Utana amit Szucs csinalt, az tobb volt, mint felesleges. Lathatta, hogy milyen konnyen kiszorta Rosa-t, mire szamitott, o majd viragot kap? Csak a sajat csapatat hozta nehezebb helyzetbe.
  • JackDaniels #2815
    Ezzel én is így voltam: Ábrahám, vagy Bede is le tudta volna vezetni ezt a meccset. Sajnos mindenki tévedhet, emberek vagyunk. Az is természetes, hogy egy ilyen tévedésnek az egyik fél örült, a másik bosszankodik. Fordítva is így lett volna, csak akkor ebbe a topikba más jellegű hozzászólások sokasága sorakozna.:)))

Volt jó pár évvel ezelőtt szintén magyar kupa döntő, amit az akkori világ legjobbja vezetett és az ő kezéből is kicsúszott az a bizonyos meccs. Ne kérdezd kik játszottak, nem emléxem.:) Ő mondta személyesen, hogy az nagyon nem az ő meccse volt.:) Mindenkinek vannak rossz napjai, lehet Lubosnak is lett volna. Dehát, mint tudjuk, a sportban nincs ha.:))
  • szanics
    Én nem a képernyőn keresztül néztem azt a szituációt, hanem a pálya széléről, és nem kellett lassítás, hogy lássam: nem volt tizenegyes.
    Nekem nem az a bajom, ha egy bíró téved, a szerdai meccsel kapcsolatban két kifogásom van.
    1. Ha már külföldi játékvezetőt hívnak a kupadöntőre, miért nem Lubos Michelt hívták, aki tavaly is jött és a világ egyik legjobb bírója?
    2. Ha már nem Michelt hívják, világsztár bíróra meg nincs pénz, akkor ne egy alkalmatlan fószert hívjanak.
  • JackDaniels #2813
    MOndom, felejtsd el. Te is csak szurkoló vagy. Nem tudsz higgadtan gondolkozni. Na pá.