33675

• szotyimutyi
    Én azért sajnálom (mindkettőt). Ettől is volt egyedi ez az oldal. De tudom,ízlések és pofonok... :(( vagy :))
  • enlightened
    Most ez komoly? Régen beírtam hogy minek van itt a chat, és 5-en 6-an ugrottak nekem, hogy minek kötekedek itt, mert ez az oldal így jó és mindenki így szereti. Végülis rájöttem, hogy igazatok van mert így tényleg egyedi ezzel a chattel meg háttérképpel, felesleges volt beszólnom. Erre most egy másodperc alatt átalakult az oldal a megszokottból egy sima sg-s fórummá és senkit se zavar:(. Ennek így nincsen meg a régi hangulata, ráadásul az avatarok is eltűntek :(
  • MerlinW
    Tessék.
  • RaveAir
    Én a háttért is kivenném, vagy módosítanám. A bal oldali "furcsa bácsi" (a lányom hívja így, és minden hasonló szörnyet is) nem tűnik valami békésnek. :)
  • Atomreaktor
    én hatkor kelek, de sose tudnék hamarabb kikelni, ha nem muszáj :)
  • bogyoka
    Egyetértek, szerintem úgyis ide írunk be:) Én csak azért írtam be, hogy ne árválkodjon a chat.:D
  • bogyoka
    Jaja, fél 5-kor:D Nem tudtam aludni:)
  • moonster
    Honosítás +1 :)

Egy lassú gépről vagyok és felzabálja ez a chat és miegymás.
    Nem lehetne kivenni? Alig használjuk.
  • Atomreaktor
    pedig jó korán keltél :)
  • IMYke2.0.0.0
    A magyarítás egy gyűjtő fogalom.
    A fordítás = cselekvés, vagy végtermék.
    Játékokkal kapcsolatban nem mindig állja meg a helyét a "fordítás" szó, hiszen nem MINDENT fordítunk (nincs szinkron, vagy grafika stb.), és vica versa.
    A fordítást elsősorban az irodalmi műveknél szoktuk meg, és ott lett igazán divatos is használni. A hivatalos okiratok magyarra fordítását is manapság vagy honosítással, vagy magyarítással illetik.

A "honosítás" szó szebb, átfogóbb a játék témát illetően, de eléggé szűk körben használatos - ellenben, mindenki szívesebben (és helytelenül) veszi elő a "magyarosítást".
    Tudjuk, hogy a "magyarosítás" mit jelent, és a jelentése miatt szemet szúró - nem az írásképe okán.

• enlightened
    A magyarít szótól én egyenesen rosszul vagyok:S
  • takysoft
    én tudom, h te nagyon ágálsz, de véleményem szerint a "magyarítás" szó is hibás XD

miért ne lehetne simán "fordítás"

ha a könyveket lefodítják, a filmeket is fordítják, akkor a játékot miért kell mindenáron "magyarítani"

nem lesz a játék se "magyar" se "magyaros"
    magyar játék az imperium galactica
    magyaros játék a honfoglaló

amit pedig te/mi csinálsz(/unk) olykor... az fordítás..
  • bogyoka
    Köszönöm:)
  • bogyoka
    Ja, akkor jó, azt hittem ennyire rossz a gépem, de akkor okos:D
  • Evin
    Vagy mert telepíti azt, ami fent van, vagy ellenőrzi, hogy frissebb van-e fent, mint amit ő telepíteni, vagy talán netről tölti/töltené a legújabb DX-et, hogy azt telepítse és az idő telik.
    De láttam egy Capcom játéknál, hogy DirectX install volt kiírva, közben meg a játékot telepítette közben.
  • bogyoka
    Ezt még a férjem sem tudja:)
  • bogyoka
    Tyhű de jó kedvem van:D
  • bogyoka
    Azt megtudja valaki mondani, hogy a játékok telepítésénél miért gondolkodik a gép sokáig a DirektX-nél? Minden játéknál ezt csinálja, és legalább fél óra többnyire. De miért?
  • enlightened
    NE SZEDJÉTEK LE! Ugyanaz a németről angolosított cucc:S Ájj ez nem igaz, hogy az angolt nem lehet beszerezni sehol se még a boltban sem árulják, így sajnos nem fogok tudni ezzel játszani:S a német nyelvtől feláll a hátamon a szőr, nem tudom miért nem bírom.
  • Atomreaktor
    én is elkezdtem szedni, de melóhelyen, úgyhogy holnap délután tudom leellenőrizni.
  • enlightened
    Ez lehet hogy full angol változat, lecsekkolom és szólok ha ez tényleg full angol verzió.
  • enlightened
    Persze minden angol benne csak az átvezető videok nem, de abbol kevés van és rövidek, szóval lehet észre se veszed majd, hogy németül nyomják, engem zavart. Olyan változat kéne amiben nem a német verziót kell angolosítani.
  • MerlinW
    1 DVD +600MB az angol nyelvi fájl.
  • bogyoka
    Mindig beletévedek, pedig tudom, hogy magyarítás nah
  • trmn #31650
    5 gb ? 2 dvd-s ezek szerint.
  • IMYke2.0.0.0
    Pszt...

• Atomreaktor
    nagyon felcsigáztatok már, hogy mindenki ennyire dícséri :)
  • bogyoka
    Végigjátszottam, nagyon szép és izgis volt a vége, csodaszép és kalandos játék volt.:)) Ha lesz rá magyarosítás, akkor is végigjátszom majd, ezt érdemes kétszer is végigvinni.
  • MerlinW
    Én sajna nem. Itthon még mindig 512k feltöltésem van (5GB a játék), ketteske pedig csak magyar torrentoldalakról tud tölteni - biztosnági intézkedés - ott pedig én még nem láttam.
  • trmn #31645
    Polcra nem tudna valaki felrakni?
  • bogyoka
    Én a vége felé járok és minden angol:)
  • Atomreaktor
    na ezt nem tudtam, hogy a link a spoileren belül látszik :)
  • Atomreaktor
  • szotyimutyi
    Igaz, én az elején járok, de eddig minden angol.
  • Atomreaktor
    én meg leszedtem egy verziót, aztán kiderült, hogy teljesen német :)

nem találkozott még senki a boltokban a teljes angol verzióval?
  • enlightened
    Szerintem is jo game a lost horizon, de nem birok így játszani hogy németül beszélnek az átvezető videókban. Bár ahogy elnézem, ez csak nekem okoz problémát, mert nagyon lehet beszerezni a rendes angol verziot.
  • IMYke2.0.0.0
    Szívod eleget a rossz levegőt (dohány, benzingőz, szmog)... sajnos.
  • IMYke2.0.0.0
    Elméletileg (Fórum főoldal, jobb alsó):

• szotyimutyi
    Tényleg nagyon csúcs játék a Horizon! Nagyon kellett már egy ilyen játék! Simán veri a Black mirror 2-t. :))

Egyébként azt honnan lehet tudni, hogy hány lány és fiú van egy fórumon?
    Nem egy embert ismerek,aki női/férfi karakterrel fut (igaz, online)játékoknál. :))
  • bogyoka
    Jé, tényleg? Ismertem Mimacskát:)