33675

• Atomreaktor
    igen, a halálbüntetés az már nehezebb kérdés, szerintem az életfogytig is büntetés lehet, amennyiben nem tv, playstation, meg konditerem várja a gyilkosokat.
  • Atomreaktor
    sajnálom ami történt :(

itt egy kis "feledtető". nagyon jónak tűnik!!
  • IMYke2.0.0.0
    Volt időszak, mikor a "szemet-szemért, fogat-fogért" elv mellett tettem le a voksom.
    Középiskolás voltam.
    Sajnos (?) az egyetem alatt megvilágosodtam, és már nem egyértelműen állok a dolog mellett, de már csak azért, mert a halálbüntetés "szociális" oldalát tartom szem előtt: nincs joga senkinek sem elvenni más(ok) életét.
    Más kérdés, hogy a gyilkos(ok) már megtették, ergo, felrúgták az egyetemleges emberi jogokat...
  • Atomreaktor
    szívem szerint minden gyilkosnak alapból életfogytigot adnék.
  • bogyoka
    Nahát egy gyilkosnak marhára kevés az a 10 év, semmi.
    Ez az öt év is kevés, mert ráadásul vert azaz állat ököllel. Több év kellene ezeknek.
    Brutális egy gyilkosság volt az.
  • Atomreaktor
    épp ma az uszodában a szaunában hallottam egy sztorit. egy idősebb nő mesélte az ismerősének, hogy baj van az unokájával (lány, 22 éves), mert rajtakapta a paliját valami nővel és meg akarta késelni a barátját emiatt. pszichiátriára került és állítólag kb. 12 évesnek megfelelő értelmi szintre esett vissza a trauma miatt. már lábadozik és újra egyetemre fog járni, de féltik, hogy mi lesz ha a pasi után megy.
  • Atomreaktor
    :(( valahol az is szomorú, hogy ilyen kevés évet kapnak az ilyenek. talán hallottatok róla, Eva Rhodes gyilkosa 10(!) évet kapott, holott elégette és eltemette a holttestet. 10 év...
    Győr mellett üzemeltetett egy állatmenhelyet a hölgy, egyszer egy macsekot onnan hoztunk el, nagyon rendes volt.
  • Atomreaktor
    nagyon durva :((

remélem az ilyen embereket tényleg nem kímélik a börtönökben, cseppet sem tudom sajnálni őket.
  • bogyoka
    Elfogom olvasni, ha kiadják, hasonló volt az esetem egy része, és talán ez a pasi is "borderline szindrómás" lehet, csak én kórházban ismertem meg és nagyon odáig volt értem. De mivel én férjezett vagyok nem akartam belemenni kapcsolatba, de mivel találkozgattunk a kórház után kezdődtek a problémák. Egyszer hazáig követett, sajnos tudja, hogy hol lakom, és attól félek, ha kiengedik a börtönből bosszút akar állni majd. Persze a férjem elkísér az orvoshoz is, szóval nem mászkálok egyedül már sehova.
    Ja, a tárgyalás alatt kiderült, hogy abban az évben szabadult a börtönből ilyen eset miatt. Levoltam súlytva.
  • IMYke2.0.0.0
    Jelenleg, tudomásom szerint, még sehol.
    Nekem megvan digitális formátumban, de én nem terjeszthetem.
    Idén Andi azt mondta nekem telefonban, hogy már talált kiadót, és várhatóan még ez évben meg is jelenik.

A sztori - kitalált nevekkel - róla és egykori hatalmas fellángolásáról szól, egy férfiról, akiről senki sem hitte volna, hogy képes arra, amire.
    Kapcsolatuk során megverte, fojtogatta, és egyszer majdnem meg is ölte. Holott, szerette a nőt...
    Érdemes a "borderline szindróma" után olvasni.

A legfontosabbat kihagytam:
    Chaten ismerkedtek meg, és kisebb-nagyobb megszakításokkal folyamatosan beszélgettek, majd személyesen találkoztak, "összejöttek", összeköltöztek (a lány hátrahagyta szüleit, városát, és felköltözött "az szép Budapest"-re), és...
    ...a kezdeti szépséges dolgok kezdtek elhalványulni az egyértelmű problémák mellett.
  • bogyoka
    Szívesen elolvasnám, hol lehetne elolvasni?
  • bogyoka
    Tudnék is írni róla egy izgalmas mű lenne, a találkozás stb.
    Életemben először láttam fegyverrel rendőrt akik behatoltak a családi házba, mert ott történt. Már nem láttam, hogy kihozták az ürgét, mert mentő vitt el engem.
  • IMYke2.0.0.0
    Ha minden igaz, akkor ez lesz a címe is:

• IMYke2.0.0.0
    Kebelbarátnőm írt egy könyvet ebben a témakörben. Igaz, a férfi borderline szindrómában szenved, ergo, félig-meddig nem tehet arról, hogy olyan erőszakos, amilyen.
    Ettől függetlenül, amit a barátnőmmel tett nem megbocsátható.
    A hölgynek majdnem 3 év kellett ahhoz, hogy feldolgozza, és 2 éve fejezte be a könyvét - a kéziratát (természetesen, begépelt anyagát) én lektoráltam, és véleményeztem neki.
    Magánkiadásban, limitált példányban - jelen állás szerint - lehet hogy már kiadásra is kerül.
  • bogyoka
    Ez a baj bennem, hogy túl naiv vagyok és hiszékeny:)
  • bogyoka
    Én akkor tudtam megérezni, milyen, ha valakit ököllel ütnek, ennek már 3 éve, de nehezen tudtam feldolgozni, még rémálmaim is vannak azóta.
    Azt mondták, hogy a börtönben megkapja a magáét emiatt:))
  • Axon
    Erről tolhatnál egy hosszabb beszámolót, olyan 30-40 A4-es oldal terjedelemben :)
  • IMYke2.0.0.0
    Jaj! Ez most elszomorított - az olyan férfiakat, akik erőszakoskodnak [fizikailag, nemileg] rettentő mód megvetem.
  • bogyoka
    Jah, értem, az igaz, de hát csak 35 éves:D
    Persze volt már ellenem bűntény és fiatal volt az ürge, 5 évet kapott.
  • IMYke2.0.0.0
    Ha hirtelen "beindulna" a pasi, és nem érdekelné, hogy a gyűrűsujjad már foglalt :)
  • bogyoka
    Az meg minek?:DD
  • IMYke2.0.0.0
    Ajajj - paprika spray-t vigyél magaddal :)
  • bogyoka
    Olyan boldog vagyok, megyek egy kisebb fórumtalira, igaz csak kettesben leszünk egy férfi lesz meg én, mondjuk a férjemnek nem mertem megmondani eddig, majd ma megmondom neki. Egyébként a Tomb Raider fórumról van szó és már voltunk egy-két találkozón.:))
  • bogyoka
    Nah, ezt majd megpróbálom, erre azért nem gondoltam, mert úgy véltem, hogy egyből eltalál engem:)) Nincs láda ahol én most járok.
  • mandm
    Ha nincs közelben láda, akkor is hasznos ha leguggolva várod a támadását. Sőt így akár a háta mögé is osonhatsz. A lényeg amint egyszer betalálsz, onnantól célozz és csapd újra és újra, amíg él
  • bogyoka
    Aha, köszi szépen, nem tudtam, hogy van célkereszt, akkor azért nem akar sikerülni nekem, be fogom állítani:)) Jó hogy leírtad nekem:)
  • bogyoka
    Tyhű, de durva:D Én nem is figyeltem csak játékra összpontosítottam:D
  • mandm
    De mindig bedőlök a régi beidegződéseimnek. Kicsit nézegettem a Youtube-on videós végigjátszást (csak annyit, hogy rájöjjek miként kell ezeket elintézni) és ott nem bonyolódik a játékos közelharcba: vagy elbújik, settenkedik, vagy pedig megelőző tetteket hajt végre: elzárja a szörnyek útját kövekkel, vagy felgyújtja a petróleumtócsát előttük
    Egy szóval itt távolról sem vagyunk szuperhősök, Duke Nukem-ek, de még csak Vito Scaletták sem. Ebben a játékban reszketünk és lapulunk.

bogyoka : ahol vannak ládák, azokra felugrasz, ott leguggolsz és onnét csapkodod a csákánnyal. Ajánlom a beállításokban kapcsold be, hogy lássad a célkeresztet. Így könnyen tudsz célozni a szőrös fejére (hogy meg ne sántuljon). Ha egyszer jól eltalálod és megfekszik, akkor azonnal menj oda, célozz rá, és üssed. Így elég neki 3-4 csapás.
  • Atomreaktor
    szerintem a gyöngyszem maga a szöveg ;) "kilyácotam" :)
  • bogyoka
    De milyen game? Mi a címe, nem írtad:D
  • MerlinW
    Találtam gyöngyszemet egy régi topikban:)

"Nagyon király game!
    Én már régen kilyácotam,de nagyon jó!!!"
  • bogyoka
    Most már akkor én is tudom, hogy mit jelent:)
  • bogyoka
    Csákánnyal próbálom, de ez a baj, hogy nem találom el mindig, nekem is kifeküdt egyszer. Nem nagyon tudom leírni, hogy hol vagyok, egy elektromos generátort csináltam meg és ezáltal egy kódos rácsos kaput tudtam kinyitni és oda kéne bemennem, de jön a kutya.
    Megijesztesz ezekkel a pókokkal, hűha, de remélem lesz valami jobb fegyverem akkorra.:D
  • MerlinW
    Ez egy 10$-os Indie játék, nem szabad túl sokat várni tőle:) Viszont amit nyújt az sokszor több mint amit a legtöbb 50$-os játéktól kapsz:)
  • mandm
    Most, hogy már jó pár órát játszottam vele leszögezhetem, hogy a harcrendszer elég idegesítőre van kitalálva. Mikor rám mászik egyszerre 4-5 pók, hát csapkodhatok én akármennyit, akármerre. Ha nem találom el, őket, akkor bizony felfalnak.
    Pedig rájöttem, hogy bekapcsolom a célkeresztet és akkor egyértelműen tudom, hogy ép rácsapok a redves testére. Haj, egy jó kis Tommy Gun a Mafia-ból de jó is volna! Azzal pillanatok alatt perforálnám őket.
  • MerlinW
    Van másik jelentése is:)

"Justice William O. Douglas used the term "penumbra" to refer to fundamental rights or liberties that aren't specifically enumerated in the Constitution, but can be inferred from the language in the First, Third, Fourth, Fifth, Ninth and Fourteenth Amendments. These rights are protected by the doctrine of substantive due process, an adaptation of the Due Process clauses of the Fifth and Fourteenth Amendments. The right to privacy is one example of such a right."
  • mandm
    Ha már itt tartunk! MIt is jelent az, hogy penumbra. Kicsit gugliztam... és Wiki hozta számomra egyértelmű meghatározást.
    "Félárnyék (penumbra)

Ha egy fényt nem áteresztő lap és egy test elé kiterjedt fényforrást teszünk, akkor teljes és fél árnyék jön létre. A falon ott, ahová nem jut fény teljes árnyék jön létre. A lap nagy része világos lesz - ezeket a helyeket az egész fényforrás megvilágítja. Vannak olyan részek is, amelyeket csak a lámpa egyik része világít meg - ott félárnyék van.

Árnyék (umbra)

Ha egy helyiségben egy, pontszerű fényforrásból egy nem átlátszó lap irányába árad a fény, és a fényforrás és a lap közé egy másik fizikai testet teszünk,akkor a lapra vetődő árnyék szinte teljesen sötét lesz "

No, mostantól ezt is tudom! Hurrá!
  • mandm
    Elvileg kalapáccsal, csákánnyal lehet szétcsapni. Nekem párszor sikerült eltalálnom, meg is feküdt egy időre, de több kéne neki. Valahol szimplán leírják, hogy addig üssem amíg mozog. Ez meglehetősen nehéz, mert nehéz eltalálni, közben ő meg halálbiztosan elharapja a torkom.
    És tényleg jobb, ha rejtőzködő taktikát alkalmazzuk. A műhelyben például sikerült: amíg az a műhely ajtajánál téblábolt én szépen elvégeztem a feladatokat a hátsó folyosókon és továbbléptem. Előtte persze eloltottam a petróleum lámpákat, hogy sötét legyen.

Overture-ral megyek én is, az az első rész.

• bogyoka
    Köszi ez van nekem is, csak nem lehet ez elől elbújni mert már a kapuban rámtámad. Nem baj egyszer csak kinyírom:D
  • MerlinW
    Emlékeim szerint nem is kell, bújkálni kell előle, de lehet tévedek, rég volt már. Van hozzá magyar végigjátszás.