33675

• kirol
    Próbaképpen összedobtam egy kis kérdőívet. Egész jól lehet vele dolgozni, úgy értem könnyen kezelhető.
    Azonban azt nem értem, hogy hogyan tudom majd szűrni a beérkezett válaszokat.
    Itt arra gondolok, hogy az honnan látom majd, hogy pl. a 20-29 éves korosztály milyen közlekedési eszközt használ leginkább és hogyan alakul ez pl. a 60 felettieknél.

Akinek van kedve, az töltse ki a próbaívet, hátha látok majd belőle valamit.

Nem engedi beszúrni. :(
    https://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=dGtIZm9udVhKSE1ial94MzRJNEFnUHc6MQ

• Atomreaktor
    szerintem is gond van mindkét oldalon és a törvényhozóknak is meg kellene változniuk, amire nagyon kevés az esély.
    de mondom, én tényleg megértem azt, hogy a mai helyzetben szinte minden magyar a kiskapukat keresi. ilyen a társadalmunk és ez nehezen fog megváltozni.
  • moonster
    Én kényszervállalkozó vagyok. Van rendes 40 órás főállásom, de amit mellette csináltam az megkövetelte a vállalkozói engedélyt. Nem lehetett magánszemélyként. Ez nekik volt jó, mert ők csak nekem fizettek és a többit meg intézzem én.
    Még jó, hogy van főállás, mert ők befizetik utánam a TB-t, meg minden járulékot, így nem kell azzal vacakolni.
    Van pár dolog amit kiadásként el tudsz számolni és nem kell adóznod belőle.

Nem akartam én egyéni vállalkozó lenni, csak kellett :)

• trmn #31751
    Szerintem picit félreértettél. Állambácsi kezelésén én nem a csalásra gondoltam, hanem a törvényesen járható út megkeresését bevételeid növelésére. Egyébként ha már itt tartunk szerintem törvény=legalizált rablás.
  • Atomreaktor
    én viszont azt nagyon nem szeretem ebben, hogy az állam bácsit kezelni kell és az egyik legfontosabb dolog a jó könyvelő. ha már csinálja az ember, akkor csinálja tisztességesen, az sokkal nagyobb kihívás, plusz ettől előrébb jutna az ország, stb.

ettől függetlenül meg tudom érteni azokat, akik így úgy csalnak, mert azt látják, ha tisztességesen csinálják, akkor teljesen lenyúlják, kihasználják, az adóját zsebre teszik és így tovább.
    ezért nem lehet teljesen elítélni azokat, akik pl. minimálbérre jelentik be az alkalmazottjukat, miközben sokkal többet visz haza.
    de akkor sem ez a helyes út és amíg nem ébredünk rá, addig sohasom fogunk előrébbjutni.

de ez teljesen magánvélemény, ne kövezzetek meg :)
  • trmn #31749
    Saját magad főnöke vagy, és állam bácsit is könnyebb "kezelni". Sokan félnek mert fogalmuk sincs hogyan kellene belevágni, vagy félnek attól, hogy nem lesz biztos jövedelmük.

De lesz, csak az első öt évben baromi sokat kell dolgozni (napi 14-16 óra) mire az ember fia kiépíti a kapcsolatait + egy jó könyvelő sem árt akinek minden a kisujjában van és folyamatosan fejleszti magát.

Azok akik csődöt jelentenek, vagy kivették a pénzt a cégből, vagy hülyék voltak és nem tudták kezelni illetve nem forgatták vissza a bevétel bizonyos százalékát. Persze vannak akik magukon kívülálló okok miatt (pl. időjárás) mennek csődbe, de ők vannak a sokkal-sokkal kevesebben.
  • Atomreaktor
    más érzés, hogy magadnak dolgozol, nagyobb a szabadság, stb.
    de nem tudom, én még sosem vállalkoztam :)
  • enlightened
    Nem tudom, nekem is mindig mondják, hogy miért nem csinálok vállalkozást. De szerintem az csomó strapával jár, meg ha nem megy akkor be is csődölsz meg nem tudom. Így sokkal jobb, hogy minden reggel bemegyek a céghez este meg hazajövök, érdekes a munkám (szeretek programozni) meg jól fizetnek. De tényleg miért jó ha vállalkozást csinál valaki?
  • Atomreaktor
    meg kell kérdezni, csak van valamilyen támogatás. sohasem késő, ha tényleg van hozzá kedved.
  • bogyoka
    Majd az lesz, csak gondolom nem kis pénz, majd megyek a Munkaügyi Hivatalba érdeklődni.:)
  • Atomreaktor
    hát akkor meg irány a tanulás, simán leteszed az érettségit és kész ;) időd van, csak kedv kérdése.
  • bogyoka
    Nem azzal van a gond én intenzíven keresek, csak nekem nincs érettségim és ez nagy baj. Ugyebár korán szültem és sajnos amit most bánok, Gyes alatt nem tanultam semmit.
  • Atomreaktor
    nagyon sok a munkanélküli, minden állásra több tucatnyian, sőt akár százan, vagy még többen pályáznak!! csak akkor van esélyed, ha Te is ilyen intenzitással keresel munkát.
  • bogyoka
    Most is múlt héten megpályáztam egy állást és hiába 25 éves gyakorlatom van, nem is válaszoltak rá. Annyira dühít, mindig ez van.
  • bogyoka
    Szerettem csinálni a munkám, szívesen dolgoznék, de jó így itthon is:))
    Csak ugye a pénz kevéske így.
  • Atomreaktor
    hát én sokmindent megadnák, ha nem kellene dolgoznom, vagy magamnak csinálhatnám (pl. vmilyen vállalkozás), úgyhogy ne sajnáld! :)
  • bogyoka
    Az az igazság, hogy nekem is többnyire munkaidőben volt:D Nagyon jó munkahelyem volt. Annyira sajnálom, hogy nincs már.:( Jó pozicióm is volt, titkárnő voltam, külön kis irodám volt.
  • Atomreaktor
    3415 :)

tényleg nem olyan sok, de nem baj, nagyobb része munkaidőben történt :)
  • bogyoka
    Ahhoz képest nincs is sok hozzászólásod, de az nem is baj így a jó:))
  • bogyoka
    Ez így van, én is sokat változtam, icipicit komolyodtam, de nem nagyon:D
  • Atomreaktor
    azért mennyire durva, most gondoltam bele, hogy nagyjából mindegyikünk nagyon régen regisztrált. össze kellene gyűjteni, hogy ki mennyit változott a hozzászólások alapján :) én 2004-ben regeltem, de 6 éve még nagyon sokmindenben máshogy gondolkodtam. ez az élet rendje, de azért akkor is érdekes belegondolni :)
  • bogyoka
    Számomra Te okos vagy, megkuksiztam az adatlapodat, na meg jó régóta itt vagy az sg-n.:))
  • Atomreaktor
    uh, grat :)
    ezzel lehet, hogy top10-es vagy :)
  • IMYke2.0.0.0
    Kismiska vagyok én... van egy itteni ismerősöm, aki igazi polihisztor...
  • bogyoka
    Húha, Te Amerikai Újságíró is vagy? Te nagyon okos vagy, sok végzettséged van:))
  • bogyoka
    Szívesen:))

Azért a Tied is szép eredmény:D
  • IMYke2.0.0.0
    40455 volt a válaszadáskor.
  • IMYke2.0.0.0
    Köszönöm. Nem is tudtam, hogy van rá mód.
  • bogyoka
    Itt lehet megkérdezni:)
  • szotyimutyi
    Tényleg, hogyan?
  • IMYke2.0.0.0
    A listámon találsz "Movie" címen párat: http://myanimelist.net/animelist/i2k010

Szerk.: Értelemszerűen a "Completed" alatt lévőkről tudok nyilatkozni, ha kérdezel.
  • IMYke2.0.0.0
    Ezt hogy tudtad meg?
  • szotyimutyi
    Jó sok! :)))
  • bogyoka
    Ennyi a hozzászólás számom: 109358

Jó sok mi?:DD
  • bogyoka
    Na, akkor irkálhatunk oda szotyika:D
  • szotyimutyi
    Nekem is. :))
  • szotyimutyi
    Köszi a chat-et, jó ez... :)))
  • kirol
    Más téma:

Anno szó volt itt ilyen japán rajzfilmekről. Én ezeket nem igazán kedvelem, azonban akad néhány egészestés film, amik viszont jók.
    Ilyen pl. a Chihiro Szellemországban.
    Most találtam egy másikat is, ami jónak tűnhet: Wonderful days.

Ti esetleg ismertek hasonlóakat?
  • Atomreaktor
    az nagyon jó téma!!! hát külföldön ebben a kérdésben jóval előrébb járnak az biztos.
  • kirol
    Amint készen lesz, természetesen titeket is megkérlek majd, hogy töltsétek ki.
    De ez még nem most lesz, mert ugye május környékére kell az egész anyag.
    Nyilván előtte ezt meg kell csinálni, de akkor is olyan december januárt tippelném.

Addig készüljetek!
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A környezettudatos háztartásokkal lesz kapcsolatos a dolog.

Külföldi ismerőse van valakinek EU-s országban? Mert az is jól jönne majd.