182114
  • G_ArchAngel #19241
    a Mercedes-nek nem lényegtelen, a McLaren-nek és Kiminek inkább...
  • DJ Bee18
    Miért neked van poloskád? :DD
  • Punkerwork
    kár hogy a vége számít mi? :)
  • petesilver
    Hát idén nem az tuti! :) Kimi féltengelyhiba miatt adta fel a küzdelmet, és idén ez volt az első műszakihibás McLaren.
  • DJ Bee18
    Lerohadt, elfüstöl, kaputt, elcsesződik, műszaki hiba... Lényegtelen. Nem ért célba tegnapelőtt
  • G_ArchAngel #19236
    a kis bennfentes: figyeljetek naprakész infókat kapunk Bernie és Ross Brawn spawnjától...:DDD
  • Zsoltika 007
    Nem motor probléma volt, hanem hajtás.
  • G_ArchAngel #19234
    volt közük, a verseny elején:P
  • petesilver
    Érdekes ez a topik, de kár, hogy csak most akadtam rá!!!! Többnyire azért érdekes, mert bár jó sok vélemény van a sorozatról, a valóságtól elég messze áll mindegyik:))) De tetszik!
  • G_ArchAngel #19232
    Nem füstől, ez avolt az első kiesést jelentő műszaki hibájuk...
    Ettől függetlenül érdekes, hogy miért mindig Kimi-é döglik be, vagy Fisicó-é a Renaultnál...
  • Zsoltika 007
    "a Mxlaren meg elfüstöl"
    Ez mikor?
  • DJ Bee18
    Mi mikor?????
  • DJ Bee18
    De az első helyhez soha nem volt semmi közük. De hozzák mi? :DD
  • Zsoltika 007
    ???? Mikor ????
  • Zsoltika 007
    A Mclaren már hozza. Amúgy a Toyota is lassan hozni fogja szval ettől már nem kell félni.
  • DJ Bee18
    Pl. a BMW ebben a szezonban egy nagy 0, a Honda is az volt, a Mxlaren meg elfüstöl
  • Punkerwork
    vagy csak felébredtél
  • DJ Bee18
    Abban igazad van, hogy Berniet miért izgatnák a nézők? Csak a pénztárcája a fontos :))
  • G_ArchAngel #19223
    ugyanez: unalmas a csapatok miatt, ha a McLaren, Williams, Toyota, Honda hozná a Renault és Ferrari színvonalát, akkor más lenne a helyzet - de csak a szájuk jár, és mindenféle koholt vádakat és szabályokat találnak ki, lassan nem csak a Ferrari, hanem a Renault ellen is...
    (úristen, valami rosszat ehettem, hogy napok óta fikázom a McLaren-t...)
  • b-type
    off:
    :) áhh, én elég nyugodt vagyok. :D
    majd mindjárt lelökök egy kávét... :)))
    /off
  • DJ Bee18
    Tömegben volt és már tavalyelőtt is csak a boxnál előzött. És pont akkor lett jó a gumija, amikor a többiek pont kiálltak tankolni?? :DDD
  • DJ Bee18
    De már csökkent a nézőszám, igaz még vannak és mindig is lesz valamennyi (ha már a magyar focit is nézi néhány elvetemült :D). Dehát akkoris csökkentek a bevételek az biztos. Ugyanez a példa a fociban, unalmas lett (tudom a játékosok képessége miatt, nem a külső körülmények miatt) --> alig nézik --> nincs pénz
  • G_ArchAngel #19219
    Feleslegesen tépjük a szánkat: Bernie egy yacht-on napozik a Karib tengereken 5 cicababával és nyeli marokszám a Viagrát:)
    Álmodozhatunk, beleszólásunk zéró, csak egymást idesítjük fel:)
  • Punkerwork
    ha mondjuk 5-10 körrel hamarabb lesz jó a gumija akkor máshogy alakulhatott volna, hiszen a futam első pár körében nem volt túl meggyőző nem?
  • DJ Bee18
    Schumacher volt most az élő példa arra, hogy lehet olyan gumit csinálni, ami hatalmas tempóban is kibír egy versenyt, mert ha most ezt kibírta, akkor már kibír mindent :))
  • b-type
    Pont ez az, hogy a nagy pénz tőllünk folyik be...
    szted miért csinálják?
    Mi veszük meg az autóikat, mi veszük meg az újságokat, amiben leírják, hogy ki nyerte a futamot.
    és mi vagyunk azok akik dumálunk, vagy nem, a futamokról.
    A római császárok meg legalább jól csinálták, hallgattak a népre, ha a nép azt mondta pl., a Minardi gyenge, bukjon el, jöjjön egy erősebb a helyére, akkor az így lett.
    Minek x csapat, ha nem tudnak felzárkózni? vagy támogassák meg őket, vagy engedjék megvenni a csapatot,...a név maradhat.

• Lteebee
    Szerintem nem az autógyártók adják a pénzek számottevő részét, hanem a szponzorok.
  • G_ArchAngel #19214
    A római császár miért rendezett cirkuszi játékokat? nem azért, mert tetszett neki, vagy jót akart a népnek, hanem, hogy támogatókat szerezzen: Bernie tudja, hogy meddig feszítse a húrt - nézők mindig lesznek, mert alkalmazkodnak a FIA által hozott szabályokhoz, ellenben a Nagy Pénz nem tőlünk folyik be, így a mi érdekeink háttérbe szorulnak - legfeljebb lassan az lesz, mint a rallyeban: kitud hibátlanul, gyorsabban kört teljesíteni - az előzés veszélyes, azt meghagyják az utcai autóknak:)
  • Punkerwork
    hát nem tom az új szabályok közül egyedül a 2 hétvégés motor tetszik, kiderül ki tud technikát gyártani, bár szerintem nem olcsóbb még így se.
  • G_ArchAngel #19212
    a tesztkorlátozás a csapatok (- Ferrari) közös hülyesége volt, hogy költségkímélőbbé tegyék a sportot (főleg a kiscsapatok számára)...
  • Punkerwork
    hát én pont az új gumiszabályt tartom az előzéseknél a legnagyobb visszatartó erőnek, túlságosan is vigyázzni kell a gumikra. teszt korlátozással meg csak azt érték el hogy megbízhatatlanok a járgányok, ennek biztos örül mindenki.
  • b-type
    Ez lenne a naív nézőpont???
    NEm ez a néző nézőpontja.
    Megmondom, engem nem érdekelnek az autógyárak, és a versenyt, a technikai verseny milyensége mellett, az emberi tényezőkért nézem.
    Nem akarok én dörzsölt szemmel látni, a rák akrja megérteni az üzletpoilitikájukat, megmagyarázni mindent meg lehet.
    A sorozat különlegeségét örizzék meg, jobban mondva hozzák vissza.
    Mert ha nem felőllem megmagyarázhatnak össze-vissza, azt látom, hogy csomó cimbora ahelyett, hogy mennének közösen futamot nézni mint régen, most csak utólag értesültek arról, hogy ez az F1-es futam most a hétvégén, ez most jó volt.
    Egyébként én nem csinálnám így...ahogy ők, mint mondtad.
    A MotoGp-t az utolsó Magyar nagydíjtól láttam, szal tom mi a verseny.
  • G_ArchAngel #19209
    attól függetlenül messze a legjobb 4 futam volt, ha visszatekintünk az előző 2 évre...
    Új kihívások a gumigyártóknak, új fejlesztések - neked szar, de mi is a hátránya? gyorsabbak az autók? igen! több előzés van? igen!
    És jövőre jönnek az újabb motorok és szabályok - legyen!

Persze az érem másik oldala is szép fényes lenne: végtelen pénz, végletekig fejleszthető technikával: W12-es motorok 6000ccm-vel, 500km/h körüli végsebesség, éjszakai futamok, hurkok, csavart pályák, FoxKids :DDD
    Lehetne Ferrari, Bugatti, Lamborghini, Porsche, Aston, Mercedes, BMW, Toyota, Nissan, Honda, Dacia és egyéb gyári csapatok...
  • Punkerwork
    az új gumi szabály = hulladék
    teszt korlátozás = hulladék kocsik lásd pl Bar, a szponzorok majd spórolnak jövőre a támogatással persze mondván hogy majd olyan csapatnak adunk pénzt ami be is fejezi a futamot.
  • G_ArchAngel #19207
    most azt magyarázod, amit én írtam, csak Te abból a szemszögből, amit a naív nézők képzelnek el: nézd abból a szemszögből, ahonnan Bernie, Max, és a nagyobb szponzorcégek - és rájössz, hogy Te is így csinálnád, mert szarnál rá, hogy Gáborkának tetszik-e, hogy Mindig a Piros, a Kék, és Ezüst autókat lehet látni, mert az Elf, Shell, Mobil1 embereit ez érdekli...
    Ez a sorozat jelenleg Bernie-F1, akinek nem tetszik nézzen MotoGP-t (míg meg nem veszi azt is Ecclestone)

a másik: tudod hány F1-re alkalmas pálya van és hány olyan ország, ami szívesen rendezne?
    Csak nem fenygetni kellene a GPWC-vel, hanem elindulni előszerződéseket kötni...
    Akkor már nem röhögne a kisöreg...
    De míg Ron Dennis-ék csak üres szavakkal dobálóznak, addig röhögni fog - és amúgy is, nem fog szegényen meghalni: minden egyes hibát ki fog használni, levédet minden dolgot, ami az F1-hez köthető és szarrá perli a GPWC-t...
  • b-type
    ezzel nem értek egyet, sztem, az mellett hogy értenek hozzá, a nézettségi mutatókat tartják fontosnak,..a tv társaságok érdekeit, és sajnos az autógyárak érdekeit.
    Amikor befenyegetik az FIA-t (alavetően Bernie-t, de tök mindegy), hogy saját versenysorozatot indítanak???
    Ilyenkor számomra (!) az látszik, hogy elkezdenek a autógyártó cégek diktálni, és akkor vége.
    Vége, mégpedig azért, mert ki akarják aknázni a sorozatot célirányosan, ehez értenek, hisz ettől ekkora gyárak...
    Minnél költséghatékonyabban, minnél nagyobb embertömegeket elérni, a pilóta kockázatvállalását mellőzve....mert úgye kinek hiányzik egy halálos baleset,...az foltot hagy az autógyár jó hírén.
    Ha van töke Bernie-nek (és állítólag kellene lennie) akkor
    1, ad jóval több pénzt a közvetítésekből, ez jár a csapatoknak.
    2, nem csak pénz szempontból tekint egy pályára, hanem segít ahogy tud, hogy a segítséget visszavárhassa...
    2, Faarcal reagál az ilyen 'saját sorozatot indítunk' fenyegetésekre, el lehet menni saját sorozatot indítani, ha Bernie-nek szoros (szóbeli-írásbeli) kapcsolatai vannak a pályákkal, akkor elmehetnek az autógyárak a rákba, mert kiépítetlen sorozatban, nevenincs pályákon, valszeg csak 1-2 országot érintve, nem fognak semmire sem menni, ráadásul azt is írdatlan befektetéssel, mire biztonságos, látogatható, versenyezhető, és közvetíthatő lesz a sorozat, és a pályák...ja, és közvetítés..azt csak akkor kapják meg (hisz szerződések vannak), ha nagy pénzekkel indítanak, hogy biztos legyen a saját versenysorozatuk...
    Na ez soha nem fogják meglépni...inkább felkarolnák a Champcar-t, vagy valamilyen más sorozatot.
    De az ugye nem az Formula one lenne...Szal Bernie-nek elsőnek fair-nek kellene lennie, aztán meg kőkeménynek, szvsz.

• G_ArchAngel #19205
    Szálljanak ki?
    Tehát akkor maradna a Ferrari (a FIAT teljes csődjéig, utána ki tudja?), a McLaren (míg a Daimler-Chrysler engedi), a Williams (míg a BMW ott nem hagyja egy nagyobb befolyást megengedő csapatért), a Honda és a Toyota - igazán élvezetes lenne: 10 autó körözne vagy mindenki 4-et indítana, lehet, hogy jobb lenne, de itt a szabályokat (mégha az egyszerű nézőnek nem is felelnek meg) olyan emberek hozzák, akik értenek hozzá, nagy gyakorlatuk van, és átlátják a teljes helyzetet.
  • DJ Bee18
    De nem baj, aki hülye volt... :D
  • DJ Bee18
    Eddig is tesztelhettek volna, ha nem féltenék a pénztárcájukat
  • TommyC
    Már nem tudják hogy h korlátozzák a Ferrarit...