182114
  • petesilver
    Ugyanez idén nem lenne pite: Sumi nem tudna valamiért indulni a futamok második felében, a Ferrari leszerződtetné hirtelen alonsot, és Alonso év végén Ferrari színeiben lenne mondjuk világbajnok. Szerintem oltári botrány lenne, az összes csapat vezetője megenné az első légterelőszárnyat mérgében, az tuti, de még a Michelin főnök is harapna párat:DDDDD
  • petesilver
    Ha minden igaz az egyiket eltaláltam: 1954 Maseratiból ült át Mercedesbe.
  • petesilver
    Ahh!! Hát van itt aki tisztában van a történelemmel is???Akkor lenne egy kérdésem, mert már rosszul emlékszem: Fangio úgy lett világbajnok egyik évben, hogy autómárkát váltott év közben, csak nem emlékszem milyet milyenre. Asszem Maserati volt az egyik. Olyan rémlik, hogy Alfa-Maserati, vagy Maserati-Ferrari, de sajna nagyon elfelejtettem. Esetleg tudod a megoldást?
  • Laffite
    Tényleg volt ilyen, 1951-ben Reimsben Fangio és Fagioli nyert ugyanazzal a még "életben maradt" Alfával.

Ezekben az esetekben megosztott pontozás volt, bár olykor előfordult, hogy a cseregép is kidőlt, ilyenkor egy harmadik gépbe ült át hősünk, miközben a második gépet megjavították és abba meg átült az egyik már korábban leváltott versenyző. Így alakulhattak ki olyan fura eredmények, hogy pl. 1955-ben Argentínában Gonzalez, Farina és Trintignant egyaránt második lett, de Farina és Trintignant a harmadik helyen is ott van Maglioli Ferrarijával. A versenyek és a pontozás később már követhetetlenek voltak, ezért ezt a szabályt pár év után eltörölték.
  • DJ Bee18
  • ÁjjLe BoBBi
    faszacsávó!
  • Punkerwork
    Alonso is megkapja az új motort Barcelonában
  • AnuluWork #19274
    A kis Rosberg munkába állt a Williamsnél
  • DJ Bee18
    Mondjuk nem tudom pontosan, mennyit keres, mert azért 6 milla még évi 600 milla esetén is 1%-a.
  • DJ Bee18
    Én nem sajnálom, neki ez csak zsebpénz :))
  • DJ Bee18
    Hát csak vicceltem, ott van mindkét hozzászólás végén a vigyorgó fejem :DD
  • Lteebee
    Mondjuk Kimi tényleg nem érti a vizet :DDD
  • Lteebee
    Jajaja.

És ha esik, azt is ők intézik, csak mert tudják, hogy mások pilótái nem értik a vizet.

És miattuk van a bar is megengedett tömeg alatt, hiszen ők találták ki azt a szabályt is.
  • Punkerwork
    valamit csinálniuk kellett mert a többi pancser banda már nagyon szenvedett. :)
  • G_ArchAngel #19267
    Akkor igazán jó helye a Ferrarinál lesz - ott sem ismerik a szabályokat: Alkotják!

:DDDDD
  • Lteebee
    Én bírom az ilyen csinált botrányhősöket.

Iszik?
    És?

Ezzel a szabálysértéssel meg nincs túl nagy gáz szvsz.
    Lehet, hogy nem ismerte tökéletesen a szabályokat.
  • Punkerwork
    én jókat röhögök rajta :)
  • G_ArchAngel #19264
    Räikkönent megbüntették

Írta: Andi [2005.04.26. 12:25]

A finn pilótára 30.000 Euró bíráságot szabtak ki
    A McLaren-Mercedes finn versenyzője, Kimi Räikkönen korábban túlzott alkoholfogyatásai miatt került a középpontba. A 25 esztendős versenyző kihágásai lassan feledésbe merültek, amikor egy újabb hír érkezett Finnországból. A finn sajtó értesülései szerint a Formula-1-es versenyzőt a közlekedési szabályzat ellen elkövetett vétség miatt 30.000 dolláros bírásággal sújtották a hatóságok.

2004 februárjában Räikkönent Mäntsälä közelében állították meg a rend őrei, akiknek feltűnt, hogy a finn pilóta lakókocsija szokatlanul nagy terhelésnek van kitéve. Räikkönen három hómobillal Helsinki felé vette az irányt, miközben nem rendelkezdett megfelelő jogosítvánnyal ahhoz, hogy ekkora terhet - akár rövid távon is - szállítson.

A bírság magas összege Räikkönen magas fizetésével van összefüggésben, mivel Finnországban a büntetések mértéke egyes arányban nő a szabályok ellen vétkezők keresetével.

Ezt a szerencsétlen lúzer finn alkeszt nem hagyja békén a sors...:(
  • G_ArchAngel #19263
    és Wurz akkor már jelentős hátrányban volt:)
  • Punkerwork
    kicsit nagy lenne neki az ülés :)
  • b-type
    jó is hogy jöttek, nyomulnak rendesen az oroszok (már a spájzban vannak :DD )
    Porsche kupa, tavalyi formula 3...
  • petesilver
    Bezony! Képzeljétek el a mai szituban egy megtörtént valódi esetet az F1 hőskorából: asszem Fangio, vagy Ascari nyert úgy futamot, hogy verseny felénél bedöglött a boxban az autója. Kihívták a másik pilótát a boxba, az kiszállt az autóból, Fangio be, és megnyerte a versenyt.

Egy ilyen a mai viszonylatban érdekes lenne. Mondjuk hétvégén kihívják Wurz-ot, Kimi bepattan helyette a McLarenbe aztán usgyi versenyt nyerni:)))) Temérdek okból megvalósíthatatlan:)
  • Punkerwork
    látom képben vagy nagyon :)
  • DJ Bee18
    Jordant :)
  • Punkerwork
    mit? a Midland idén még Jordan de jövőre már tisztán ruszki csoda lesz :)
  • DJ Bee18
    Tényleg vegye meg azt is Abramovics :DDDD
  • Punkerwork
    Jordan-be a ruszkik majd nyomják a lóvét jövőre, pl az arabok is mozgolódnak előbb utóbb vesznek/csinálnak csapatot szal nem lesz itt gáz.
  • DJ Bee18
    A biztonság miatt :(
  • petesilver
    Bizony. Mindamellett hogy üzleti részről érdeke, ettől függetlenül magánszemélyként is törekszik azért arra, hogy verseny legyen a pályán, és legyen miért nézni az F1-et. Az alapszerződés miatt van szükség a Jordanre, meg a Minardira is egyenlőre, a garantált futamonkénti 20 autós limit miatt. És amíg talpon tudnak maradni bárhogyan, addíg legalább nem kell a nagy csapatok 3 autós indíttatásával foglalkoznia.
  • b-type
    szvsz két dologmindenképpen a mai kor ráksága:
    1: a sok szir-sz@r amit beépítenek, ezéltal leszűkül a pilótahibázás lehetősége, illetve kevesebb jön ki a vezetési-technikai tehetségből.
    2: boxtaktika. illetve az ez mögött lévő pontmentés, és 'csaksemmikockázat' hozzáállás.
    :(
  • petesilver
    Hát nem is lesz belőle semmi valószínűleg. amitől igazán féltek, és amitől erőset kellett blöffölni, az nem következett be, és jelenleg folyik a költségcsökkentés is az F1ben. Úgyhogy mindenki marad a seggén.
  • chungey
    Én a minardi meg jordan szenvedését utálom. Nem igaz hogy nem akarna helyettük/melléjük belépni vmi pénzes csapat! Egyébként asszem a ferrari önfenntartó. A versenyre a lóvét a reklámbol, szponzoroktól szedi, a fejlesztést meg a sportautó eladásból fedezi. De nem termel igazi profitot, ezért akar a fiat megválni tőle. És börni papa már annyira tele van, hogy arra gondolok nem a gubáért csinálja, hanem mondjuk a hatalomért(erre áll fel neki) vagy ismertségért, vagy hogy szórakoztassa a népet (hihető:))
  • petesilver
    nem feltétlen:( ott is voltak néha igazán nagy csaták, de pont ezen csodálkozom. A régebbi futamok a mai szemmel nézve, a mai vádakat tekintve ugyanilyen igazságtalan fölényekről szóltak, és unalmasak is többnyire.
  • G_ArchAngel #19248
    itt nem az okokról volt szó, azt már talán egy éve kivesézték a srácok, a gond az, hogy csak beszélnek róla, látványos tettek nem történtek - ha lenne Argetín, Portugál, Cseh, akármilyen futam lezsírozva akkor már tudnánk róla:)
    Szóval a GPWC csak vaktöltény, és a Ferrari 2008-tól röhöghet a markába - legalábbis egyelőre, az ígért nyár végi sajtótájékoztatóig...
  • DJ Bee18
    Bár lehet hogy engem is érdekelni kezd majd, mert lehet hogy izgalmasabb, mint a mai futamok :DD
  • DJ Bee18
    Oké értem én :)
  • DJ Bee18
    Mert te biztos okosabb vagy... :DDD
  • petesilver
    Nem, csak érdekel, sokat olvasok, és emlékszem többnyire a dolgokra. És nem csak az idei, illetve elmúlt pár év érdekel, hanem az egész F1 történelem.
  • DJ Bee18
    Ja tudom a Mclaren drukkerek az elfüstöl szóra bepöccennek :)), meg tudom érteni
  • petesilver
    Azt azért nem mondanám hogy bennfentes, de az F1 GPWC részt pl. rosszul látjátok, az igazi okok itt meg sem lettek említve:)