Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Webber
kritizálja Heidfeldet
A BMW-Williams két versenyzője, Mark Webber és Nick Heidfeld jelenleg 7-7 pottal a világbajnoki pontverseny kilencedik helyén áll holtversenyben, ám egyre többen adnak hangot azon véleményüknek, hogy Webbertől sokkal többet vártak, mint amit eddig láthattunk tőle. Az ausztrál versenyző Melbourne-ben az ötödik helyen végzett, Sepangban ütközött Giancarlo Fisichellával és kiesett, Bahreinben hatodik, Imolában pedig tizedik lett. Idén a Williams eddigi egyetlen dobogós helyét is Heidfeld szerezte Malajziában.
Mark Blundell, a britek egykori Forma-1-es versenyzője így nyilatkozott Webberről nemrégiben: "Lassan nyomás alá kerül. Bahreinben dobogóra állhatott volna, de megpördült. Mindenesetre nem teljesen váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Éveken keresztül azt mondták róla, hogy nagy tehetség - de azt is, hogy először egy erős csapattárs ellen kell megmérettetnie. És nem szabad elfelejteni, hogy a legjobb eredménye ideáig egy ötödik hely."
Webber a Herald Sun című lapnak nyilatkozva most visszautasítja a kritikákat, sőt csapattársát, Nick Heidfeldet vádolta meg azzal, hogy a versenyeken csak kényelmesen autókázik, miközben ő keményen küzd: "Nick csak ül a babérjain. Boldog, hogy ezt teheti. Én nem vagyok hajlandó a babérjaimon ülni. Mindig próbálkozni fogok. Nem akarok megelégedni a hetedik vagy a nyolcadik hellyel." - mondta Webber - "Nem hiszem, hogy valaha egyetlen csapattársam is megvert volna, amikor mindketten befejeztük a versenyt - az elmúlt hétvége kivételével. Még az olyan versenyeken is, amelyeken kiestem, mindig a csapattársam elől estem ki."
Webber úgy érzi igazságtalanul bírálják, mert a kritikusok nem veszik figyelembe azt, hogy a Williams autója jelenleg nem tartozik a legjobbak közé: "Én abszolút mindent megteszek, amit csak tudok, de az autónk egyszerűen nincs néhány más autó szintjén. Ez nem az a szint ahol lenni akarunk. Nem tudjuk felvenni a versenyt a Renault-val vagy a McLarennel, ráadásul most már rajtuk kívül vannak néhányan mások is." - védekezett az ausztrál.