182114
  • Gabor_(HSF)
    Egy olyan autóversenyben,,NEM ezt elrontottam,kezdem előről..
    Cóval egy olyan vonatozásban, ahol a féket csak a tankoláshoz kell használni,váltani meg csak induláskor kell,nem nevezném taktikának,de még versenyrutinnak sem...inkább na kössétek be a szemem azt uccu,a palánk vagy valamelyik verda majd úgy is megfog
  • MrSpock
    Te láttad amikor tavaly Indianapolisban Gordon ment Montoya gépével és fordítva?
    Elég meggyőző volt,és jobb volt mint Monty au ő Chevyjével.(tudom mindjárt ki az a Montoya?)Ja és betudta indítani:-)
  • Laffite
    a CART-ot miért hasonlítod a Nascarral? Egyébként meg bukott már el F-1-es bajnok odaát is... A CART most tényleg nem a legerősebb, mert a sztárok többségét az Indy sorozatba csábították, így nem sok csapat maradt :(
  • Laffite
    egy 4 órás 500 mérföldes futamon miért kellene vakmerőnek lenni??? te tényleg nem vagy képben... pont ott számít a taktika és a versenyrutin...
  • Laffite
    Ja, Talma megér egy Offot mindenképpen! :) Felkeltem megnézni, megérte!

Amúgy Alonso vb címére még nem tennék túl nagy pénzt... Egy megbízható McLaren és egy problémamentes Ferrari még mindig van olyan gyors mint a franciák autói, így ha időben kiküszöbölik a hibákat, akkor nem lefutott a bajnokság.
  • Kit--Kat
    nA ez már hülyeség....
    ki Jeff Gordon???
    a Cart az kcist komolyabb verseny mint a Nascar és onnan is csak pilótaűrt törlteni jönnek a világbajnokaik....
  • G_ArchAngel #19435
    Index-en olvastam, hogy Bernie is visszasírja az emberibb pilótákat, akik tartották a kapcsolatot a rajongókkal és igazi egyéniségek voltak, pont MS-t emelte ki, hogy mekkora droid: diktafonra felmondja a nyilatkozatát és azt adja oda az űjságíroknak...
  • Gabor_(HSF)
    Sztem meg elsem tudnának indulni egy f1-es verdával,összekeveritek a vakmerőséget a tudással
  • MrSpock
    A sok idióta közül páran kenterbevernék az egész F-1-es mezőnyt!
    Emberileg meg főleg!
  • G_ArchAngel #19432
    Off_

Talmácsi harmadik lett, szinte végig dobógós helyért küzdve a kínai versenyen!

On_
  • G_ArchAngel #19431
    hát pedig, ha összerakják a Ferrarit és a McLarent, akkor idén már csak a harmadik helyért - vagy azért sem - fog küzdeni:)
  • petesilver
    Hatalmasat tévedsz, viszont aki nem szereti a nascart, és nem is hajlandó odafigyelve nézni, az mind ezt gondolja róla.
  • Laffite
    ebben egyetértek
  • Gabor_(HSF)
    Alonso (annak ellenére,hogy nem szimpatikus nekem) nem egy tehetségtelen fasz ez tény..de sztem túl hamar beleesett ő is abba a hibába,mint az F1-ben oly sokan..tulreagálja a képességeit és hibátlannak kiáltja ki magát,aztán meg jönnek a könnyek,a sírás-nyafogás ha év végére mégsem jöm össze a dolog
  • Laffite
    a nascar izgalmas és látványos, van aki érti és értékeli ezt a versenyzési formát és az oválokat, van aki nem, ezen nem érdemes összeveszni.

amúgy délután 3 és 5 között wtcc második kör magny-coursból, és szerintem ez a 2 verseny is ad (megint) 1-2 pofont a f-1-nek...
  • Gabor_(HSF)
    Nekem nem kell rájönnöm mi a jó a Nascar-ban,sőt elárulom neked is...SEMMI
    Sok idióta körözget a pályán,aztán minden 3. körben bejön a SC és kezdödik előről..látványosnak látványos,de semmi több..
    ez inkább a sok kiéhezett,eltorzult,semmirrekellő amcsiknak való,akik odavannak a törés-zuzás-gyilokért
  • Felfedező
    Én mindig azt mondtam, hogy soha nem leszek Ferrari szurkoló... de ha Raikkönen átigazol akkor mégis..
  • MrSpock
    Egyetértek mert ugye tudjuk a mondást:"A végén a németek nyernek!"
  • MrSpock
    Előre is elnézést nemakarok senkit bántani kedvelem(tem)az F-1-et.
    De:
    Nézd meg a ma esti Talladega-i futamot élőben!(43 autó 300 feletti tempó 188 körön keresztül)Akkor rájössz mi a jó a NASCAR-ban.Az amit egy F-1 versenyen kb 15 éve nemlátsz.Itt viszont minden körben VERSENY!
  • Laffite
    ...ezen az egészen MS valszeg csak mosolyog és azt motyogja magában "hát jó, de az nevet igazán, aki a végén nevet..." a német világbajnok legalább megint kapott egy jóadag motivációs löketet, a Ferrari meg pár versenyen belül utol fogja érni a francia csapatot, talán még annyi sem kell, ebben biztos vagyok.
  • G_ArchAngel #19421
    Alonso: "Veszélyes vagyok!"

Írta: Zuzmara [2005.05.01. 10:49]

A spanyol pilóta magát tartja a legjobb versenyzőnek.
    Az elmúlt vasárnapi San Marinói Nagydíjon két versenyzőt csodált a Forma-1-es világ: Michael Schumachert szenzációs hajtóvadászata miatt és Fernando Alonsót, mert képes volt megállítani a hétszeres világbajnok száguldását. A spanyol pilóta elsősorban abból vizsgázott jelesre, hogy nagy nyomás alatt is meg tudta őrizni nyugalmát és nem követett el olyan hibát, amelyet néhány körrel korábban például Jenson Button igen és amelyre Schumacher könyörtelenül lecsapott:

"Ez velemszületett tulajdonság. Már gyerekként is nyugodt voltam. A szüleim is nyugodtak. Úgy tűnik ez családi vonás." - nyilatkozta Alonso a 'Welt am Sonntag' című lapnak arról a jellemvonásáról, amely egy héttel ezelőtt győzelemhez segítette.

A spanyol nemcsak nyugodt, de magabiztos is - tudja, hogy képes arra, hogy megnyerje a világbajnokságot: "Csak azt kell tennem, amit tudok. Én vagyok a legjobb versenyző - úgy ahogy Michael, Trulli vagy Kimi is azt gondolja magáról, hogy ő a legjobb." - mondta.

Ugyanakkor Alonsónak furcsa érzései vannak az idei év eddigi sikerszériájával kapcsolatban, mert úgy érzi, hogy egyáltalán nem vezet jobban, mint korábban tette. Példaként azt hozta fel, hogy 2001-ben az European Minardi csapat színeiben sokkal nehezebb dolga volt, mint most a Renault-nál: "Akkoriban olyan autóm volt, amivel állandóan birkózni kellett ahhoz, hogy a pályán tudjam tartani. A Renault-val minden nagyon lazán megy. Noha gyorsabban autózom, mégis nyugodtabban. Ez valahol furcsa. Itt csak a technikáról van szó, ami most alattam van."

Ugyanakkor Alonso tudja, hogy versenyzőként is lehet azért tenni, hogy minél jobb autó legyen az ember alatt: "A technikát kell előre mozdítanod ahhoz, hogy a segítségével nyerni tudj." - mondja.

A múlt heti San Marinói Nagydíjat eddigi legjobb futamának tartja a spanyol: "Fantasztikus verseny volt, talán eddigi pályafutásom legjobbja. Nagyon élveztem, hogy Michaelt sakkban tarthatom és vele küzdhetek. Küzdeni és harcolni - ezt szeretem a legjobban."

Veszíteni viszont egyáltalán nem szeret és - saját bevallása szerint - nehezen is viseli a vereséget: Az a legbosszantóbb, amikor teniszben veszítek. Amikor ez történik, akkor mindig átdobom az ütőmet a kerítésen. Veszélyes vagyok. Mindig Nr. 1. akarok lenni." - mondta.
  • G_ArchAngel #19420
    nem megmagyarázhatatlan, csak hosszű, valami tudatalatti rasszizmus lehet, amire nem vagyok büszke, és lehet, ha nem felszínesen ismerném az olaszokat, akkor megváltozna, de ez van...
  • Kit--Kat
    ez csak 1 rossz beütés, iyenekkel nem érdemes foglalkozni, van aki a németeket utálja ugyanígy megmagyarázhatatlan kamu okokkal
  • Punker
    Viasat3-on Nascar megy (soha nem fogom megérteni mi ebben a jó) manusz 800 futamon indult 48 éves F1-ben nem nagyon vannak ilyenek mostanában.
  • G_ArchAngel #19417
    ezen régebben átfutottam vagy itt, vagy valamelyik focis topicban, nem akarok újra végigmenni rajta...
  • Zsoltika 007
    Nem ők. Hanem anno leigazolták az akkori legnagyobb koponyákat az f1-ben. Ez Montezemolo(nemtom jól írtam-e) legnagyobb húzása volt. És ezért vannak ott ahol vannak.
  • Gabor_(HSF)
    Nem egészen értem mire gondolsz,mivel is rosszabbak mint az amcsik vagy angolok,németek, franciák,vagy mitől is rosszabak akár még nálunk is
  • Kit--Kat
    hát figy, ha csak ők tudnak jó versenyautót építeni...:DDD
  • G_ArchAngel #19413
    Mindenhová elér a keze

Írta: Bethlen Tamás [2005.04.29. 09:16]

Frank Tamás a BusinessF1-ben
    A rendkívül befolyásos angol BusinessF1 legutolsó száma terjedelmes anyagot közöl Frank Tamásról, a száguldó cirkusz legismertebb magyar személyiségéről.

A lap hosszasan sorolja az 58 esztendő menedzser eddigi eredményeit a királykategóriában. Frank tulajdonrésszel bír a Hungaroringben, kezében tartja a magyar verseny jegyértékesítését (sőt bécsi irodáján keresztül szinte az összes futamra hivatalos képviselője), tavalytól a Török GP vezérkarának hivatalos főtanácsadója, nem mellesleg Baumgartner Zsolt egykori, Patrick Friesacher és Chanoch Nissany jelenlegi menedzsere.

A magazin szerzője azonban mégsem ezt tartja a legfontosabbnak, a szakíró szerint a legfontosabb információ a magyar-osztrák üzletemberről az, hogy egyike Bernie Ecclestone bizalmasainak, aki nemcsak tudja mi történik az F1-ben, hanem valójában csinálja is azt.

Frank Tamás a róla szóló riportban az F1 urával kialakult kapcsolatról is, és fontosnak tartja megjegyezni, hogy "Mr. Ecclestone egy különösen korrekt üzletembernek tartja, akinek olyan sokat ér a szava, hogy szinte nincs is szükség papírra egy vele kötött szerződéshez."

A menedzser a cikkben kitér arra is, hogy ecsetelje, Magyarországon milyen fontos az embereknek az autóversenyzés. A világ legbefolyásosabb olvasóközönségének elmondja, hogy nem a Hunagroringgel kezdődtek hazánk GP-kapcsolatai, hanem azok még 1906-ra datálódnak, amikor Szisz Ferenc megnyerte a világ első nagydíját Franciaországban.

Zsótika, ezt nagyon becumiztad :DDD

• G_ArchAngel #19412
    Mielőtt valaki felkapná a vizet az utolsó mondatomért, már írtam régebben: az olaszokat minden téren utálom: foci, zene, autó... tök mindegy, európa cigányai, akik sárba tiporták egy hajdani nagy nemzet örökségét, szóval, nem MS-sel van bajom (miattam vezethetne McLaren-t is, akkor neki drukkolnék), hanem az digókkal... - és ugye a a Ferrari latin talicska...
  • G_ArchAngel #19411
    Räikkönen búcsút int a McLaren-Mercedesnek?

Írta: Schneider Andrea (München) [2005.04.29. 11:49]

A Ferrari hajlandó lenne fizetni a finn pilótáért
    A Ferrari alakulata korábban kijelentette, hogy Michael Schumacher addig marad, ameddig csak akar. A Scuderia azonban tisztában van vele, hogy egyszer eljön a nap, amikor a hétszeres világbajnok visszavonul az aktív versenyzésből. Az olasz versenyistálló szeretne időben felkészülni Schumacher távozására, így már most megkezdődött a lehetséges utódok kiszemelése.

A Ferrari igazgatója, Jean Todt egy korábbi interjú során cáfolta, hogy komolyan érdeklődének Alonso iránt. "Sokkal jobb választásnak tartok egy olyan fiatalembert, aki jelenleg egy brit-német gárda színeiben versenyez." Egyes sajtóértesülések szerint a Ferrari alakulta már meg is kezdte a tárgyalásokat a finn pilótával, s ezt Räikkönen menedzsere, Steve Robertson is megerősítette. "A Ferrari sürget bennünket, hogy hozzájuk igazoljunk."

Räikkönen szerződése a 2006-os esztendő végén jár le a McLaren-Mercedes alakulatával, így - elméletileg - legkorábban 2007-ben tudna a Ferrari színeiben rajthoz állni a világbajnokságban. Ám Todt számára az sem jelentene akadályt, ha ki kellene vásárolni Räikkönent jelenlegi szerződéséből. "Ezt már Eddie Irvine esetében is megtettük." - jelentette ki a francia úriember.

A Formula-1 háromszoros világbajnoka, Niki Lauda is elképzelhetőnek tartja Räikkönen Ferrarihoz való átigazolását. "Ő nem olyan, mint Mika Häkkinen, aki annyira kötődött a csapathoz, hogy soha nem ment volna máshova. Ha Räikkönen úgy látja, hogy máshol jobb esélyei vannak a világbajnoki cím megszerzésére, meg fogja tenni a szükséges lépéseket."

Olasz szemét digó csaló bandával leül Kimi, akkor befejeztem az F1 történetének nyomonkövetését...:(((
  • petesilver
    Aha, így már mindent értek!! ezek alapján semmit nem konyítok az F1-hez, ha ezt a maszlagot megeszem. De legyen igazad, nem erőlködöm, fölösleges!!!!
  • dav1d
    Te inkább olvasd el mégegszer lassan ezt a mondatot:"Ki tudja mitől volt akkor Salo gyorsabb iletve Irvine lassabb"Ezt úgy értem hogy bármi történhetett azon a versenyen amiért gyorsabb volt.Ez lehet atól hogy Mikának jobb voltak a beállításai vagy épp Irvine-nak volt rosz napja.Pl. volt arra is alkalom hogy Baumgartner előbrébb végzett a nála sokkal gyorsabb Bruninál ugy hogy Bruni végi versenyben maradt.De ezzel foglalkozni teljesen fölösleges.Salo pedig annyira volt beugró pilóta hogy mielött a Ferrariba került volna már lehúzott két versenyt abban az évben a Hondában ülve.Azzal pedig hogy mit nyilatkozik Irvine ne foglalkozz mert ez a dolga hogy ilyeneket állítson.Valószinű hogy Barichello sem gondolja azt komolyan hogy letudja győzmi Shumit a vb-ban.
  • petesilver
    Ha itt tartunk, nincs meg valakinek az Imolai futam? A TV-m, és videóm is bedöglött, Gépen tévézek egy gagyi tunerkártyával, de kéne ez a futam, mert nagyon jó volt szerintem.
  • Punker
    :)
  • Gabor_(HSF)
    Nincs is azzal semmi problem.. a legkissebbik fiam 16, a legnagyobb az lány és 24...Ugórj be egyik du-tán előveszem a régi videó kazikat,aztán kikottázhatjuk hány óra volt akkoriban..(92 óta rögzitem az F1-et)
  • Punker
    17 éves voltam, az utolsó fuam amit nem láttam élőben az volt mikor schumi eltörte a lábát.
  • Gabor_(HSF)
    elhiszem és dijjazom is amikor olyan szól bele az adott témába,amit nem hallomásból ismer,de itt meg is jegyezném hallkan,te akkoriban annyi idős lehettél mint az én kisebbik fiaim,ezzel nem megbántani akarok senkit,de valószinűleg más szemszögből nézted te azt a futamot mint én,persze ennek már 6 éve,mamár néhéz felidézni pontosan azokat a versenyeket
  • Punker
    néztem
  • Gabor_(HSF)
    Persze persze mondani is mondták sokan,de akik meg látták azok meg tudták,főleg akik figyelemmel kisérték végig azt az évet is