182273
  • DONGUBA
    barral mi van ma vol targyalas?
  • Big Daddy
    Ez nagyon lol!Viszont a költségcsökkentésre visszatérve,ha jól megnézzük a minardi minden hétvégén legalább 4 motort használ el!
  • Punkerwork
    Barrichello: Imolában az időjárás segítette a Ferrarit

"A brazil úgy érzi, nyerhet Barcelonában"...... hát persze sőt VB is lesz :)
  • G_ArchAngel #19556
    Most olvastam, ez durva:)))
    Zsóti nyilatkozik: "Visszautasítom a feltételezést, hogy leültem tárgyalni a Ferrari vezetőségével - bár kénytelen vagyok beismerni: igaz, bármilyen kínos is rámnézve, de megkerestek egy 20 milliós ajánlattal. Azonnal elutasítottam Őket, mivel sokkal komorabbak, rosszkedvűbbek, mint az én kedves, szorgos Minardi-családom!"
  • Punkerwork
    lehet kap FIA-tól törés tesztelő állást :)
  • Lteebee
    Én el sem olvastam.
  • M@TriX
    hát, több helyen is derülnöm kellett, a széles nyelvcsapásokkal tartkított Minardi-segg nyalás, meg az "...Én kizárólag a Forma-1-ben gondolkozom." mondata háát, inkább már szánalomra méltó.
  • Punkerwork
    ha ferrari nem tesztelne a kicsik még sz@rabb gumit kapnának.
  • G_ArchAngel #19551
    ez olyan, hogy néhány csapat költségkímélő okokból visszafogja magát, hogy a kicsik ne dögöljenek bele a költségekbe, és így lassabban haljon meg az F1 varázsa, erre a Ferrari magasról kakil, őket nem érdekili a csórók nyávogása: mindenki költsön annyit, amennyit bír vagy húzzon a 2. osztályba...
    Megértem őket, ez a király-kategória, itt a csúcsra járatott gépeket kellene használni, nem sporólni...
  • Punkerwork
    Baumgartner három F1-es csapattal tárgyal
  • petesilver
    Amúgy ez olyan, mintha a férfi társadalom nagyobb része aláírt volna egy közös egyezményt, hogy takarékossági megfontolásból csak piszoárt használnak kisdologra, és fullos budit a nagyhoz. Én mondjuk nem írom alá, és csalással vádolnak, hogy rendes WC-n végzem a kisdolgom is, holott szerintük piszoárba kéne. Pedig nekem nagy szükségem van az ülőketesztre pl. :DDDDD
  • oneal1
    Maximálisan egyetértek!!!
  • oneal1
    Alonsoval eddig semmi bajom nem volt!!
    nemtom minek ugat...
    aláírták a tesztkorlátozást vagy nem???
    nem a tesztek csökkentésével kéne takarékodkodni hanem ezer más helyen
    ha aláírták volna akkor lehetne hápogni!!

• petesilver
    nem feltétlen. A Ferrarinak ugyanis gumi oldalról teljesen igaza van. Minden Michelines csapat ugye arról nyilatkozik, hogy pl 2 nap tesztből 1 teljes napot tölt minimum csak a gumi tesztelésével. Ha ezeket a kilómétereket csapatonként a Michelines oldalról összeadjuk, akkor még így is több kilóméter jön ki, mint amit a Ferrari tesztel, és akkor ugye ott vannak még azok a napok, amikor az autót tesztelik gumival együtt. Azt meg nem kell mondanom ugye, hogy idén mekkora jelentősége van a gumiknak.
  • Punkerwork
    Theissen terve: a BMW vegye meg a Saubert!
  • Lteebee
    Rubens második :DDDD
  • Lteebee
    Azt senki ne akarja mondani, hogy amikor két hétig erről vitáztunk, nem voltál itt.
  • Punker
  • b-type
    Semmiképpen nem csalás, mert nem írt, nem fogadott el olyan szigorítást ami korlátozná a teszt mennyiségét.
    Az hogy az összes istálló korlátozza magát, az saját szívügy.
    Egyébként a Ferrari is megtette a maga javaslatát a tesztkorlátozásra, a különbség, hogy nem a tesztnapok voltak végesek, hanem a hossz.
    Keménykedés volt, és a Ferrari nem írt alá.
    Nem kötelezhető így kevesebb tesztelésre, tehát semmiképen nem nevezhető csalásnak.
    Tetszik, hogy lesz@rják egyébként a Maranello-ban ezt az egészet. :)
    Alonso jó versenyző, előtte a lehetőség a VB címre.
  • Felfedező
    Azt senki ne akarja megmagyarázni, hogyha a Ferrari többet tesztel mint a többi csapat akkor abból semmi előnye nem származik... hát mi ez ha nem "passzív csalás"
  • Felfedező
    Szerintem meg egy gond van csak Alonso szavaival... az hogy igazak...
  • Lteebee
    Megváltozott ez az Alonso...
  • Kit--Kat
    köhög a bolha:)
  • BADE

F1: Alonso szerint a Ferrari és a BAR csal
    NS, 2005-05-04

Kemény szavakkal bírálta a BAR-Honda és a Ferrari csapatát Fernando Alonso (képünkön), a 2005-ös Formula-1-es szezon összetett pontversenyében élen álló versenyző. A Renault csapat 23 éves spanyol pilótája szó szerint a következőket nyilatkozta a Marca című hispán sportlapnak:

"Két csapat van, amelyik csal. Az egyik a BAR, erről Imolában neggyőződhettünk. De a Ferrari is csal, hiszen állandóan csak tesztel és tesztel, holott mindenki más egyetértett és megállapodott abban, hogy egy szezonban harminc napnál többet nem tesztelünk."

Az év eddigi négy versenye közül hármat megnyerő spanyol azért elismerte, hogy a Ferrari valójában nem értett egyet a többi kilenc csapattal a tesztkorlátozásban, ettől függetlenül azonban helyteleníti, amit a maranellói istálló művel.

A Formula-1-es idény következő versenyét, a Spanyol Nagydíjat a hétvégén rendezik meg Barcelonában, a Circuit de Catalunya versenypályán.
  • SLICK
    "pedig reménykedtem hogy nem....." lol :DDD

szerintetek ki lesz az első 8 befutó???
  • Punker
    azért remélem kivételesen rendes büntit szabnak ki és nem annyit ami a zsebpénze a csapatnak.
  • petesilver
    Szerintem felfújt lufi az egész. Kis cirkusz, és utána egy ejnyebejnye, és kész. Azért ott van Bernie Concord szerződése, ami garantálja futamonként a 20 autót. Hirtelen gond lenne, ha kizárnák a bart, mivel nyilván összevesznének, hogy ki indítson három autót csapatonként:) De hírnek jó!
  • Lteebee
    Volt egyszer egy jó kis Mugen...
  • Punkerwork
    az 1x alkalom volt, erről nem tudni mióta trükköznek.
  • M@TriX
    nem baj az azért, jó ha tudjuk mit tud. ne maradjon le túl nagyon...
  • G_ArchAngel #19529
    érdekes, mikor a Ferrarik kcist alacsonyabbak voltak és szabálytalanak voltak az oldalsó terelők, azt magasról szarták le, épígy a michelin baroncsokat...
  • Alien
    F1: az FIA a BAR kizárását kéri a világbajnokságból
  • Punkerwork
    Montoya visszatér Barcelonában

pedig reménykedtem hogy nem.....
  • M@TriX
    rá nem kellett szavazni, az a kiindulási alap volt :)

de hogy Bari jobb mint Fisichella? hááát, ők tudják...
  • G_ArchAngel #19525
    Kimi - 27
    Alonso - 16
    Rubinho - 9
    Fisico - 8
    JPM - 3

Ez 72-ből 63 pont - MS 9-cel lett első? :D
  • Punkerwork
    ez is egy semmire nem jó kimutatás, valaki ránéz azt mondja a Renault sz@r közben meg vezetik a VB-t :)
  • G_ArchAngel #19523
    A Toyota és a Sauber a megbízhatóság mintaképei

Írta: Farkas Lívia [2005.05.04. 09:39]

A világbajnok Scuderia mindössze a hetedik helyen áll a rangsorban
    A Formula-1 2005-ös évadjának első négy megmérettetése után a futamok során nyújtott megbízhatóság tekintetében egyértelműen a Toyota és a Sauber áll az élen, míg a Ferrari, amely az utóbbi évek etalonjának számított, csupán a Renault-t, a BAR-Hondát és a Minardit előzi meg ebben a rangsorban.

Ami a Toyotát illeti, amellett, hogy pilótáit nem hátráltatta semmilyen mechanikai meghibásodás a versenyeken - a Sauberrel egyetemben, azt is meg kell jegyezni, hogy mindkét versenyzője valamennyiszer célba ért, és soha nem keveredtek olyan balesetbe, vagy nem csúsztak ki olyan mértékben a futamok során, amely miatt a verseny feladására kényszerültek volna. A Trulli-Schumacher páros futamokon megtett teljes távja pillanatnyilag 2449 kilométer, míg a rangsor alján található Minardi Friesacherrel és Alberssel mindössze 1383 kilométert számlál.

Az idei versenyek során megtett kilométerek száma csapatok szerint:

1. Toyota 2449 km
    2. Sauber 2251 km
    3. McLaren-Mercedes 2193 km
    4. Red Bull 2135 km
    5. Williams-BMW 2091 km
    6. Jordan 2082 km
    7. Ferrari 1791 km
    8. Renault 1775 km
    9. BAR 1618 km
    10.Minardi 1383 km
  • G_ArchAngel #19522
    Raikkönen a második legjobb

Bagoly, 2005. május 4. szerda [09:14]

A bennfentesek rá szavaztak

Egy brit magazin felmérése szerint a McLaren Mercedes finn versenyzője, Kimi Raikkönen a második legjobb pilóta a jelenlegi Formula-1-es mezőnyben, persze csak a világbajnok Michael Schumacher után.

Az F1 Racing magazin 72 bennfentes – ex-pilóták, világbajnokok, csapattagok, újságírók és rajongók – véleménye alapján állította össze a sorrendet, mely szerint Michael mögött a jégember neve szerepelt.

A McLaren 25 éves finn titánja 27 szavazatot tudhatott magáénak, nagy riválisával Fernando Alonsoval szemben, aki ’csak’ tizenhat voksot kapott a szakemberektől. „Fénysebessége van.” - mondta az 1979-es világbajnok, Jody Scheckter, míg az 1996-os bajnok, Damon Hill Raikkönen hibátlan tehetségét emelte ki véleményezése során.

A Ferrari brazil pilótája Rubens Barrichello kilenc, a Renault versenyzője Giancarlo Fisichella nyolc, míg Kimi jelenlegi csapattársa, a kolumbiai Juan Pablo Montoya három szavazatot kapott. „Kimi lehet csendes, azonban megkapta a bizalmat.” - tette hozzá a ’98-’99-es bajnok Mika Hakkinen honfitársáról nyilatkozva.
  • G_ArchAngel #19521
    ja, majd mikor elkezdi megkapni a 10 milla feletti gázsit, akkor átértékelni...
  • Punkerwork
    Két új csapat a láthatáron?