182114
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
Gabor_(HSF) #19401 De ...egésszen komolyan gondolom -
#19400 Webber kritizálja Heidfeldet
A BMW-Williams két versenyzője, Mark Webber és Nick Heidfeld jelenleg 7-7 pottal a világbajnoki pontverseny kilencedik helyén áll holtversenyben, ám egyre többen adnak hangot azon véleményüknek, hogy Webbertől sokkal többet vártak, mint amit eddig láthattunk tőle. Az ausztrál versenyző Melbourne-ben az ötödik helyen végzett, Sepangban ütközött Giancarlo Fisichellával és kiesett, Bahreinben hatodik, Imolában pedig tizedik lett. Idén a Williams eddigi egyetlen dobogós helyét is Heidfeld szerezte Malajziában.
Mark Blundell, a britek egykori Forma-1-es versenyzője így nyilatkozott Webberről nemrégiben: "Lassan nyomás alá kerül. Bahreinben dobogóra állhatott volna, de megpördült. Mindenesetre nem teljesen váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Éveken keresztül azt mondták róla, hogy nagy tehetség - de azt is, hogy először egy erős csapattárs ellen kell megmérettetnie. És nem szabad elfelejteni, hogy a legjobb eredménye ideáig egy ötödik hely."
Webber a Herald Sun című lapnak nyilatkozva most visszautasítja a kritikákat, sőt csapattársát, Nick Heidfeldet vádolta meg azzal, hogy a versenyeken csak kényelmesen autókázik, miközben ő keményen küzd: "Nick csak ül a babérjain. Boldog, hogy ezt teheti. Én nem vagyok hajlandó a babérjaimon ülni. Mindig próbálkozni fogok. Nem akarok megelégedni a hetedik vagy a nyolcadik hellyel." - mondta Webber - "Nem hiszem, hogy valaha egyetlen csapattársam is megvert volna, amikor mindketten befejeztük a versenyt - az elmúlt hétvége kivételével. Még az olyan versenyeken is, amelyeken kiestem, mindig a csapattársam elől estem ki."
Webber úgy érzi igazságtalanul bírálják, mert a kritikusok nem veszik figyelembe azt, hogy a Williams autója jelenleg nem tartozik a legjobbak közé: "Én abszolút mindent megteszek, amit csak tudok, de az autónk egyszerűen nincs néhány más autó szintjén. Ez nem az a szint ahol lenni akarunk. Nem tudjuk felvenni a versenyt a Renault-val vagy a McLarennel, ráadásul most már rajtuk kívül vannak néhányan mások is." - védekezett az ausztrál.
-
#19399 szerintem erre az igazi választ csak egyedül MS tudja és senki más... -
#19398 ezt elég sokszor mondták akkor, hogy nem akarta hogy annyi küszködés után más nyerje meg a VB-t a ferrarinak. -
#19397 hmm hagyta nyerni mikát és nem engedte, hogy irvine nyerje a VB-t?? ezt ugye te sem gondolod komolyan... -
Gabor_(HSF) #19396 Abszolult de marhaságon vitatkoztok...előszőr is Irvine egy fasz láma volt,s mellette igen nagy pófával is,aztán meg Salo meg sem előzhette Irvine-t mivel még esélyes volt a vb re..ez tartott is addig mig Sumi vissza nem tért a balesete után..
ekkor még csapat támogatást kapott ugyanis átengette Sumi neki az első helyet Malayban...de ekkora már akkora volt az arca,hogy Sumi nem engette meg neki,hogy lámasága ellenére vb-t nyerjen és igy az utolsó futamon ami eldönthette volna a Ferrari javára a vb sorsát,MS simán hagyta nyerni Mika-t...
Cóval tömören összefoglalva,,Az egyik birka igy nyert vb-t mákkal,a másik idióta meg igy nem nyerhetett -
#19395 Ehh, még mindíg nem érted mi? Ne hőbörögj, hanem olvass figyelmesen, és értelmezd amit elolvastál. Mindeközben maradj nyugodt, és a mondatokra koncentrálj, ne az ellenszenvre. Akkor megérted a lényeget. Soha nem állítottam, hogy Salo jobb Ervine-nál. Csupán arra utaltam, hogy Ervine meg volt róla győződve, hogy minimum olyan jó, ha nem jobb, mint MS. Az a MS, aki azért kente a száját eddienek csapaton belül vastagon, a mezőnyről nem is beszélve. Erre Ervine azzal védekezett mindíg, hogy persze, mert ő csak másodhegedűs, és nem kap olyan támogatást. Aztán Sumi lesérült, és hatalmas arca volt, hogy most ő lett a NO1 Ferrari pilóta, és akkor most világbajnok lesz. Namost én azt akartam érzékeltetni, hogy aki ennyire reklámozza magát, és Sumihoz méri a tudását, az ne kapjon már ki futamon a saját csapattársától, aki ráadásul beugró pilóta. Azt meg sem említem, hogy csapaton kívül, futamon elért helyezései is gyengék voltak ahoz képest, ahogy reklámozta magát. Tehát nem azt állítom, hogy rossz pilóta, hanem hogy sokkal többet állított magáról, mint amire valójában képes volt.Aztán el is andalgott onnan, mint ismeretes. -
#19394 nehéz eldönteni ki volt jobb, valszeg pályától is függ és az adott beállításoktól is, de íme a közös versenyek edzésidejei, utána pedig a versenyen elért leggyorsabb köreik:
1999
-Ausztria
Irvine (3) 1.11,973 /3. 1.12,787/
Salo (7) 1.12,514 /10. 1.13,481/
-Németország
Irvine (5) 1.43,769 /5. 1.47,687/
Salo (4) 1.43,577 /8. 1.47,945/
-Magyarország
Irvine (2) 1.18,263 /5. 1.21,010/
Salo (18) 1.20,369 /17. 1.22,681/
-Belgium
Irvine (6) 1.51,895 /6. 1.55,582/
Salo (9) 1.52,124 /4. 1.55,299/
-Olaszország
Irvine (8) 1.23,765 /13. 1.26,387/
Salo (6) 1.23,657 /2. 1.25,630/
-Európa
Irvine (9) 1.20,842 /6. 1.22,332/
Salo (12) 1.21,314 /12. 1.23,404/
...ezek az idők sem jelentenek sokat, de mégiscsak 8:4 az ír javára, illetve megnéztem a japán F3000 bajnokság eredményeit is, ott is minden évben elverte a finnt.
Japán F-3000 év végi összesítések
1991, Irvine (7. - 14pont) Salo (23. 1pont)
1992, Irvine (8. - 17pont) Salo (15. 5pont)
1993, Irvine (2. - 33pont) Salo (17. 1pont)
-
dav1d #19393 Itt vannak a versenyen szerzett pontjaik amíg Mika Irvine csapatársa volt
Ausztria: Mika:0pont Irvine:10pont
Német: Mika:6pont Irvine:10pont
Magyar: Mika:0pont Irvine:4pont
Belgium: Mika:0pont Irvine:3pont
Olasz: Mika:4pont Irvine:1pont
-
dav1d #19392 Na és? Ki tudja mitől volt akkor Salo gyorsabb iletve Irvine lassabb.Most azon az egy alkalomon lovagolsz amikor sikerült Irvine elött végeznie , és rögtön úgy állítodd be mintha abban az egész évben sokkal jobb lett volna.
-
#19391 Ez igaz, egyik mögött sem volt 7 vb cím, de tegyük hozzá, hogy az ezredforduló előtt azért elég sűrűn cserélődtek az uralkodó csapatok, sokszor pedig 3-4 márka is versenyben volt a vb címért, tehát nehezebb is lett volna ennyit összeszedni.
Ami viszont talán sokkal fontosabb, hogy az eddigi F-1-es világbajnokok többsége törekedett arra, hogy minél több szériát megnyerjen, mindenhol bizonyítson. Egyszerre pedig több helyen nem lehet lenni. Schumacher ennyiből más, hogy egyelőre semmi más megszerezhető cím nem érdekli. A lényeg viszont (és ahogy elnézem ebben egyetértünk) nem a 36 évén van, hanem a 15 f-1-ben eltöltött idényén, és hogy még van kedve, motivációja hozzá. -
G_ArchAngel #19390 szerintem azt értette félre, hogy MS-nek is bemutatott, de utána DC bocsánatot kért, míg Massa-nak ez eszébe sem jutott... -
Gabor_(HSF) #19389 HÁT Te!? ezt má meg honnan akaztottad le? -
Gabor_(HSF) #19388 Na ja...MS-ben még legalább 3 VB cim benne van, + 5 CART ha akarná -
Gabor_(HSF) #19387 Még mindig ezen rágodz? Hogy szegény Mikát Kitessékelte Sumi?,na meg azt a másik über lámát is Villent...ezen már átléphetnél igazán, ráadásul akkoriban még divat volt az ilyesmi,ráadásul extra mákkal nyert mind2-ő vb cimet,aminek semmi köze nem volt a képességeikhez.............. -
#19386 Hja. Csak egyik mögött sem volt 7 vb cím. Tudom aki innen kiöregszik, lazán be tud gyűjteni utána még indy-ben pár vb címet. Ugye 28 éves korára Prost kiégett, azért hagyta abba, de már 36 évesen is közel járt az unalombafulladásba. -
#19385 Nem a fenéket nem. Nagyon is van rá esély! Idén ez az első gondjuk amiről tehetnek is. (Gumi és időjárás nem az ő hibájuk) Spanyol gp-n meg fogják mutatni. Én hiszek benne. Ha te nem, akkor itt az ideje hogy lecseréld az avatarod... -
#19384 miért hihetetlen, hogy valaki 36 évesen versenyeket nyer és jól vezet, jó passzban van...?
- Lauda is 35 évesen nyert még vb-t
- Jack Brabham 40 évesen nyerte 3. vb címét és 44 évesen még futamot nyert
- Mansell 39 volt amikor végre meg tudta szerezni a vb címet
- Alain Prost 38 évesen nyert még vb címet
- Fangio 46 évesen még világbajnok lett
- Farina 44 volt amikor vb-t nyert
- Patrese 38 volt és még versenyt nyert
- Graham Hill 39 évesen nyert vb-t, és 46 évesen még nyomta
- Alain Jones 40 évesen ért a csúcsra és nyert vb-t a Williams Forddal
- Mario Andretti 38 évesen nyert vb-t, aztán még több mint 10 évig nyomta az Indy sorozatban, és a szintén nagypapa korú Emerson Fittipaldival laza ötvenesként is alázták a fiatalokat és versenyeket nyertek
...szal semmi csoda nincs benne, csak közben a f-1 totál lefiatalodott, ezért fura most egy 36 éves versenyző, de régebben még az volt a jellemző, hogy a mezőny többsége a 30-at betöltötte, szal MS-ben van még cirka 10-15 év, addig fizikailag képes gyors maradni, kérdés akar-e versenyezni addig...
-
#19383 Hockenheim -
#19382 Akkor legközelebb odaírom, hogy egy alkalommal. Számomra mi sem változtat a lényegen. Akinek akkora arca van, hogy beszél hülyeségeket, mint anno Ervine, az egy alkalommal sem kaphat ki. Ráadásul ő oda-vissza ismerte már akkorra a Ferrarit.Szal Mika egy alklalommal simán elkente Ervine száját anno. -
dav1d #19381 A tények elferdítése nem szép dolog
Egyetlen egyszer valóban sikerült neki de akkor nem értem ezt a mondatot megint:
"Mika Salo kente el eddie száját simán"
A többi versenyen pedig Irvine lealázta a pályáról elég rendessen. -
#19380 Azon a versenyen valami kavar volt, valami olyasmire emlékszem, hogy Ervine annyira le volt maradva valamiért MS-hez képest, hogy komoly botrány lett volna, ha akkor leáll, és megvárja, míg Ervine leelőzi, és akkor sem lett volna Ervine világbajnok. De ebben nem is ez a lényeg. Akkor már Sumi a csúcson volt, és szinte mindíg nyert a Ferrarival. Erre Ervinenak járt a szája, hogy nála ugyan nem jobb Sumi. Ehez képest a baleset után elsőszámú pilótaként gyorsabb volt nála még a hirtelen beugró Mika Salo is, és több ízben Hakkinen, majd a visszatérő Sumi is. Szóval csak erre akartam utalni, hogy sumi mellett sírnak a pilóták, hogy nem jobb Sumi, ők is lehetnének világbajnokok. Holott egy nagy frászt!!! -
#19379 Pedig micsoda háborgás volt mikor jött Raikonnen...éppen hogy licencet kapot.
Mika Salo jó volt, tetszett nekem, de a kellő időben nem került képbe, vagy nem villantott.
Kicsit olyan nekem mint Heidfeld, akiről alig esik szó valahogy. -
#19378 majd év végén kiderül a pontokból. -
dav1d #19377 Igen igazad van.
Milka: 5 győzelem
Irvine: 4 győzelem
Eggyel szerzett több győzelmet de azt hozzá teszem Mika 11-szer rajtolt az élről Irvine pedig 0-szor. Hőh 'lenyomta mint a bélyeget' :)
-
#19376 Kimi kezdetektől fogva villámgyors, és kezdetektől fogva keményen odateszi magát harcias helyzetekben. Sajna vastagon gyengélkedik azóta a McLaren, mióta ott van, de így is soxor megvillant már időmérőn-futamon már az elején. Mondjuk Alonsoval együtt már fiatalon nagyon jók voltak, és mindkettő hihetetlen tehetséges, mégis úgyhiszem, hogyha eljön egyszer az az idő, amikor kemény kiélezett csaták lesznek, ott kijön a különbség, hogy Kimi keményebb picit. Számomra Kimi a hullámzó teljesítményű, néha szar McLarennel többször villantott, mint Alonso. Alonso akkor gyors, ha jó alatta a verda, azt kész. Na ezért hiszem, hogy Kimi jobb. -
#19375 Ismétlem aki Mika Hakkinnennel jön nekem, azoknak, hogy Mika Salo volt jobb Ervine-nál amikor frissiben beugrott helyettesíteni MS-t. Ha jól emlékszem Monzában. Aztán szó se róla, volt olyan, hogy Ervine volt jobb. Csak akinek ekkora arca van, hogy jobb suminál, az nem engedheti meg, hogy csapaton belül akárki picit is jobb legyen nála.Szerintem. -
dav1d #19374 A mondatodból kifelejtetted azt a szót hogy "szerintem". -
#19373 Maláj nagydíjon átadta, ott valami más geb@sz volt, mondjuk győzelem aránnyal aszem akkor is Mika nyert volna -
Ha Kimi alatt is legalább ilyen megbízható autó lenne, lenyomná Alonsot -
dav1d #19371 Maximum ivásban jobb -
dav1d #19370 "Ehez képest Mika úgy lenyomta versenyen az ír idiótát, mint a bélyeget!!!"
1999 végeredmény:
1. Mika:76 pont
2. Irvine:74 pont
A különbség "gyengébbeknek" 2! pont.
Utolsó (Japán) verseny végeredménye:
1. Mika:10pont
2. Ms:6pont
3. Irvine:4pont
Most az egyszer sumi is átadhata volna a helyét Irvine-nak.
-
#19369 -
#19368 Kimi mitől is jobb? egy bamba alkesz finn semmi több. -
#19367 Mondjuk én nem értem ezt a nagy Alonso mániát. Jó a srác, de a Kimi fiú szerintem jobb. sokkal.Sumi meg magasan legjobb, tényleg hihetetlen, hogy 36 évesen így tud még nyomulni. Pl érdekes lesz megélni mi a helyzet majd akkor, amikor Kimi és Alonso lesz 36 éves. -
#19366 Ezzel a Mclarennel Kimi nem lesz világbajnok idén... sajnos -
#19365 Nem emlékszem, de nem Hakkinenre gondoltam. Mika Salo kente el eddie száját simán A másik Ferrariben, csak nem nyert versenyt asszem, azt átengedte a végén eddienek. -
#19364 Na azért MS kilökte Hill, ill próbálta Villeneuveöt sem volt semmi végkifejlet ... -
#19363 Egy nagyon jó versenyző volt még a Stewart Fordjában, aztán, és ez csak szvsz, jó pilóta maradt, de nem maradt versenyző. -
#19362 Schumacher tudja, Barcelonában nem hibázhat