182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
edeleny #37069 Erdekes amit mondasz,mert en is ugy gondolom,hogy ha az ominozus esemenyek utani evekben Hill,vagy Vill.egyszer is kilökte volna hasonlo szituban Sumit az most a Nemetnek meg lenne bocsajtva.A masik erdekesseg szamomra,hogy mig 2002-ben volt nemet csapat,motor,pilota sz F1-ben mas is,addig a nemet F1 szurkolok nagyon nagy resze egy olasz csapatnak,Nemet pilotaval szurkolt.Mig most mar szinte csak annyian,mint akkor a maradek.Megfordult az arány.Erdekes,hogy epp a Nemet nezök jelentettek a Ferrari sumaksagat (vagy nem sumaksagat,erzelemtöl függöen)Malajziaban. -
edeleny #37068 Ezzel a valasszal elkestem,de szerintem meg aktualis.Szoval,az,hogy szeretünk valamit ,nem racionalitas,hanem erzelem,es mint olyan teljesen szubjektiv.Valamit valamiert kedvelünk,mert piros,mert edes, mert hideg,esetleg habos,vagy mert csak.Altallaban az elsö pillanatokban eldöl,hogy szimpatikus e a dolog vagy nem.Ha mar van kedvenc,nagyon nehezen valunk meg töle.Ha en a kremest szeretem,akkor igen-igen jo oroszkrémtortát kell elém tenni hogy megszeressem,meg ha a kremest sokan szidjak is,hogy az kocka,kicsi,es olyan ize a tesztaja.Az oroszker meg nagy,es kerek,es olyan izé kis valamik vannak rajta.Hat valami ilyenröl vitatkozunk nagyreszt mi is.Ha van egy kedvencnem tudunk objektiven itelni,mast meggyözni,hogy esetleg a somloi a legjobb.,meg ugy se..Van akinek kellene,mert az lenne a szakmaja,de neha nekik sem megy(lasd. Palik),az viszont mar eleg gaz.Egy ket valaha volt bajnokot is nagyban befolyasol az erzelme,de nekik meg latni kellene belülröl,mi is törtenik.Az igaz lenyeg gyakran el van rejtva a Blikk fele "valosag" mögött. -
ne keverjük össze a dolgokat, Senna azért ütötte ki Prostot, mert 1 ével előtte ő is megcsinálta vele, és mondta is hogy hasonló bosszút fog állni rajta...;-) ez azért más szitu: szemet szemért, fogat fogért. egyébként a német RTLen vol 1 összeállítás Schumacher hasonló akcióiról, és ők maguk a németek akik imádják Schumit is megszolták ezen dolgai miatt. ugye pl. mikor kilökte Hillt, és úgy lett világbajnok... -
edeleny #37066 Igen az összehasonlitas,remek.Prost volt az aki vegig tesztelte a telet,ertett az autohoz.Senna meg csak szimplan gyors volt,beült a szabadedzesen,mindenkinel gyorsabb volt,mert mindenkit,de legfökepp sajat magat akarta legyözni.Sumiban egy dolgot tisztelek nagyon,az elkötelezettseget,azt,hogy az az egy pont is nyagyon sokat szamit.Alonso pedig mar most olyan taktikai erenyeket csillogtat,(sokan ezt hibanak rojak fel)amiket az igazi nagyok csak kesöbb erett korukban tudtak felmutatni.Kimi,tenyleg kicsit Senna,de egy hibaja van,be kell vinni az autot a celba,nagyon sokan mondtak mar,es en is osztom ezt,nem lehet veletlen,hogy mindig alatta all meg az a Merci motor.(anno azt mondtuk,hogy Sato jobb labahoz nem talatak meg fel motort)Talan az egesz F1 pilotaknak az a bajuk,azert ilyen savanyuak,mert tul nagy az elvaras mindenkifelé,egy masodik hely az mar kudarc,pedig nem.Vagy ennyire gyenge lenne a mezöny,hogy csak az elsöhely szamit? -
G_ArchAngel #37065 javított banner (thx 2 edeleny) -
G_ArchAngel #37064 "Olyanok ők nekem, mint anno a Senna-Prost kettős volt, remélhetőleg lesz is olyan párharc kettejük között, ha majd MS kiszáll. Ha gyorsaságról van szó Räikönnent hajszállal jobbnak érzem, mint Alonsot, de jóval többet is hibázik, edzésen-versenyen egyaránt, olyankor is, amikor jó alatta az autó (sajnos ilyen ritkán fordult elő mostanában)."
Erre elég egyszerű a magyarázat:
nézd meg MS-t, Montoyát és még azokat akikkel szemben van egy elvárás, de nem tudnak megfelelni: rossz a gumi, alulkormányzott folyamatosan az autó - szenvedésre vennek ítélve...
A legjobb példa Fisico - garantálom, hogy nagyszerűen vezetne egy Red Bullt, mert nem lenne rajta az a teher, hogy meg kell felelnie Fernando szintjének.
Räikkönen-nek is ez a baja: mindenki a leendő világbajnokot látja benne, és Ő is csak ezt fogadja el eredménynek - nemrég vallotta be, hogy más nem is érdekli (ez érthető egy top-pilótától).
MS többszörös VB, aki alatt nem olyan a technika, mint amit az F1 közönsége, a csapat és legfőképpen Ő elvárna - kénytelen a kissé gyengébb Ferrarihoz éppúgy odatenni a Schumi-faktort, mint Kimi a McLarenhez a saját plusszát.
Schumi hibázott időmérőn, mert a határon autózott (ekkor voltak a legjobb szektoridők a neve mellett), Kimi pedig nem tehetett mást, mint loholt 0,4-0,6-ra lemeredva Fernando mögött, ami miatt nem kapott elegendő hűtést egy elektromos kábelköteg hővédő pajzsa - a vége a szokásos...
(megjegyezném, hogy MS Fernando mögött, vagy Fernando MS mögött úgynígy körözött más pályákon, vagy Monacoban MS Button mögött - a különbség, hogy egyedül a McLaren képes gyermeteg hibákra. JPM senkit nem támadott, így az Ő autója nem volt kitéve veszélynek)
Nem érdemes összehasonlítani Őket, mert Alonso egy végtelenül jó autóban ül: megbízható, jó kanyarsebessége van, félelmetes rajttechnikája (igaz ebben, mintha Kimi mostanában jóval kiemelkedőbb lenne, de Montoyához viszonyítva itt az ember jelenti a pluszt, nem a technika), míg Kimi egy egyelőre a fene sem tudja milyen autót terelget (majd Silverstone után kiderül).
A Senna párhuzam több helyen sántít:
Számomra van egy MS, Ő más, mint a többiek, hibáival, erényeivel együtt.
Sennához Kimi áll közelebb, mert Ayrton csak a győzelmet fogadta el, inkább omoljon össze a technika, de Ő akart lenni a "leg" - amiben több volt a finnél, hogy értett az autójához (ezt a mai fiatalok közül, ha jól emlékszem csak Webber tudná elmondani magáról)
Alonso olyan lehet, mint Prost - taktikus, okos, de lassabb, mint Senna (Kimi) - egyelőre ez a helyes taktika a F1-ben, és Ő sem ért az autójához.
Tehát autóban lehet hasonlítenak, de a garázsban nem érnek az öregek nyomába.
És az F1-ben is igaz, az amit a fociban a jó kapusra mondanak: jó pilótának szerencséje is van.
Senki nem kételkedhet abban, hogy az eredmény máshogy alakul, ha nem jön be az SC, mivel a McLarenben 7(!) körrel több üzemenyag volt - így Fortuna megint a Biatore-team-re mosolygott.
Ez az én véleményem, amit kiegészítenék azzal, hogy jövőre sokkal többet tudhatunk meg, főleg a finn gyorsaságáról, versenyintelligenciájáról, mivel nagy eséllyel vagy Fernando vagy Michael csapattársa lesz - és az lesz az igazi mérce. -
Üdv a topicban.
Mégegy felnőtt.
LAssan lesz ebből camponás riport... :D -
jefferson83 #37062 Akár én is írhattam volna :D [szóról-szóra egyetért] -
-
donpedro #37060 Valamiért úgy rémlett nekem, hogy anno egyszer összevesztünk ebben a topicban, de már meg nem mondom miért és mikor (valszeg Baumgartner lehetett a téma). Ezért lepődtem meg különösen a mostani írásodat olvasva, tekintve, hogy szinte szóról-szóra egyezik a saját véleményemmel.
Nem utálok egy versenyzőt sem, aki ezen a szinten értékelhető produkciót nyújt, annak szerintem már kijár a tisztelet. Alonsot személy szerint túlzottán arrogánsnak és önteltnek tartom, részben a nyilatkozatai, részben pedig a kihangosított csapatrádióban hallott egy-két megnyilvánulása miatt.
Viszont az autóval úgy bánik, ahogy csak az igazi legendák tudtak. A vezetési stílusa engem Prostra emlékeztet, ami bizonyos szempontból kellemetlen számomra, hiszen anno nagy Prost-fan voltam, és nem csíptem Sennát, bár utóbbit tartottam hangyányival gyorsabbnak. Ezzel együtt hihetetlenül gyors és ráadásul megbízható a spanyol, és szerintem (sajnos) akkor is sikeresebb lenne hosszú távon Räikönnennél, ha a finn is megbízható autóban ülne.
Olyanok ők nekem, mint anno a Senna-Prost kettős volt, remélhetőleg lesz is olyan párharc kettejük között, ha majd MS kiszáll. Ha gyorsaságról van szó Räikönnent hajszállal jobbnak érzem, mint Alonsot, de jóval többet is hibázik, edzésen-versenyen egyaránt, olyankor is, amikor jó alatta az autó (sajnos ilyen ritkán fordult elő mostanában).
Én nem vagyok Schumacher rajongó, de ez nem akadályoz meg abban, hogy őt tartsam a legjobbnak a háromból. Szerintem MS ötvözi kettőjük pályán mutatott erényeit, olyan gyors mint Räikönnen, és olyan megbízható mint Alonso. Vagy írhattam volna azt is, hogy gyors mint Senna és megbízható mint Prost. Talán nem véletlen, hogy pont annyi VB-címe van a németnek, mint a másik kettőnek együttvéve.
Amire ki akarok lyukadni: abszolut hidegen hagy, hogy Schumacher vagy Alonso milyen ember, tőlem sötétlelkű gazember is lehet mindkettő, úgyse fogom egyiket se meghívni az esküvőmre. Viszont amit a pályán mutatnak, azt elismerem és ezért kijár nekik a tisztelet.
Ha egy hétszeres világbajnok azt nyilatkozza, hogy vezetői hibát vétett, akkor számomra nincs értelme ezt elemezni, ő az aki az életét kockáztatja hétről-hétre, hogy ezzel engem szórakoztasson, hogy jövök én ahhoz, hogy megkérdőjelezzem a szavát(pláne, hogy minden észérv mellette szól).
Huh, jó hosszú monológ volt, bocs érte. -
G_ArchAngel #37059 jogos, majd holnap... -
Nemkell pályarajz,a csaj vonalai nekem megfelelnek:DMondjuk a teste és a keze közötti kis fehér háromszöget befesthetted volna szürkére:) -
az a kis pecsét szerű valami eltünik a csaj mögött..... :) -
G_ArchAngel #37056 oké, akkor ez most a "seek the track contest" - hol is lehet a pályarajz?:) -
már nincs is pálya vonal csak a csaj, kezdesz kiábrándulni :) -
G_ArchAngel #37054 Silverstone banner -

jaj..ez most olyan rossz vicceket szült a fejemben :))))
Pedig nagyon-nagyon elismerem amit csinál a WTCC-ben,..full teljesen profin nyomja, szerintem azzal a sok bizgentyűvel senki jobban nem boldogulna.
egycsöppet sem kelti egy mozgássérült benyomását ahogy vezet sőt ahogy él, de tényleg nehezen tudná elhagyni az autót, hisz gyakorlatilag belefekszik. :( -
Sato? -
a múltkor is, emlékeztek, amikor kikapta a pályamunkás kezéből a poroltót :DD, ki is volt? -
Jah... amugyis a tisztelt pályamunkások azért állnak ott minden méteren hogy siessenek, de mint látható volt még monacóban is ahol aztán nincs távolság nehézséget okoz néhány emberek felimserni a helyzetet ( Kimi + tűzoltó man ) -
Persze, aztán majd perelik az FIA-t.
Hiányzik az Bernie-nek? -
mondjuk igaz ez a WTCC-re is, ha komoly baj lenne -
szerintem élesben nem mehetne mert nem tudja időben elhagyni a járművet ha baj van. -
Tudom persze -
Zanardi nem senki... Most is aktívan versenyez WTCC-ben, és tavaly világbajnoki futamot nyert... és idén is szépen megy... -
de csak kipróbálja, nem fog versenyezni. Hát ha már Palik Laci beülhetett egybe, akkor én már senkin nem lepődök meg :DDDDD -
Lassan lesz színesbőrű, mozgáskorlátozott és női versenyző is. -
és itt is a kormányra pakolják neki a gázt? -
Zanardi újra F-1-es autóba ül
Alex Zanardi, akinek 2001-ben mindkét lábát amputálni kellett a lausitzringi CART-futamon történt baleset után, az év végén visszatér egy Forma-1-es autó pilótafülkéjébe. A 39 éves, kétszeres CART-bajnok Zanardi 1991 és 1993 között, valamint 1999-ben szerencsét próbált az F-1-ben is, de nem ért el maradandó sikereket. Balesete óta egy speciálisan átalakított BMW-vel vesz részt a WTCC futamain, és most a BMW Sauber jóvoltából vezethet majd újra F-1-es autót, miután a Williams-től tavaly hasonló ígéretet kapott, de a felek akkor nem tudtak megfelelő időpontot találni a tesztre. "Való igaz, hogy Patrick Headtől kaptam egy ajánlatot, más elfoglaltságaink miatt azonban nem tudtunk élni vele" - nyilatkozta Zanardi a Sportautomoto című olasz lapnak. - "Az év végén viszont mindenképpen tesztelni fogom a BMW F-1-es autóját - legalábbis, ha sikerül beszállnom a pilótafülkéjébe."

-
Hátha a Palik mondta akkor biztos lesz!!!
-
Nagyon nyugodt természet, nem hiszem, hogy őt ez zavarná :DDD -
majd meglátjuk mindenestre Kimi jóválasztás lenne :) -
Gabor_(HSF) #37037 egyébbként meg a jővőheti számok...13,64,59,47,61
-
Gabor_(HSF) #37036 Én meg elképzelhetettlennek tartom,ha Sumi marad,Kimi lenne a társa..
És mivel Sumi valószinűleg csak év végefelé válaszól,addigra neki viszont döntenie kell... -
nem tudom miért de én azt érzem kimi jövőre a Ferrarinál lesz :) erre majd emlékezzetek vissza :) ( és akkor mondom a lottó számokat is :D ) -
Gabor_(HSF) #37034 Tovább ragozom,mert ráérek..
Már hallom is a 2007-es nyilatkozatokat,Kimi és montitól..
"hogy a francba lehetett ezzel a szarral 2 wb cimet nyerni?"
Hát igen,,Alisiék is ezt kérdezték 1996-ban........... -
Gabor_(HSF) #37033 Talán még az is bekövetketik,hogy Kimi és Monti is a rönoba,mint anno Alesi,Berger..
Ahonnan kettő jön oda innen egy megy.... -
Gabor_(HSF) #37032 Kicsit elgondolkodtató...
93' Sumi ment brios mellé a benettonba..
majd 94'-95' 2 wb cim...
96'viharos szétvállás-Sumi megy egy leépült híres csapthoz épitkezni..
04' alonso briosnál a szintén a rönoval..
05' wb cim 06' wbcim?
07' viharos szétvállás-Alonso megy egy leépült híres csapathoz épitkezni...
A történelem ismételgetné önmaggát,vagy csak ironia?
Talán csak egy szinpla véletlen és egyátalán nem biztos,hogy törvényszerü... -
lessz pirelli ne felejtsétek! legalábbis a mi PALIK BARÁTUNK mondta!!! -
Gabor_(HSF) #37030 Azt mondták ja..de gondolj bele,nincs több esélye,ha most is betlizik egy rossz csapatválasztás,vagy rossz szerződés miatt,akkor neki már csak a vodka marad