182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
A helyzet az, hogy csak kímélő üzemmódban lehet vele pontokat szerezni.
Nem azt mondom, hogy Kimi a hibás, mert széthajtja. Ez kb. annyira igaz, minthogy Alonso fél a falaktól és ezért nem ment gyorsabban.
De tény, hogy ha megelégszik a 2. hellyel(vagy mittoménmá megint honnan esett ki), ahova egy db előzéssel jutott, akkor van 8 pontja(vagy amennyi a 2.-nak jár).
És jó lenne, ha észrevennéd, hány pontot adtam itt és az illetők miért kapták.
Egy jobb világban te sem hisztizel majd tán ha valaki viccel, csak mert nem érted.
És valszeg azért sem hisztizel majd, mert a téma, amiről szó van nem tetszik, vagy zavar.
Egyébként ha valóban értelmeznéd az itt olvasható dolgokat láthatnád, hogy nem is Alonso-szurkoló vagyok, de ez neked sok lenne.
Komolyan bírnálak, ha nem alaptalan vádakkal illetnél engem és másokat rendszeresen. -
G_ArchAngel #37108 nem Alonso bűne, hanem ez a beszűkűlt írogatja hetek óta, hogy Kimi aki széthajtja az autót, nem tudom minek ír sport-topicba az, akinek fogalma sincs az versenyszellemről... -
G_ArchAngel #37107 én megkedveltem MS-t, Alonso-ra régóta nem írtam egy rossz szót sem, de mikor az ilyen kis Napoleonok teleköpködik a fórumot, akkor sajnos elszáll az agyam...
azt nem értem, hogy az ilyenek, miért nem akkor csaholnak, mikor karnyújtásnyira vannak, hanem egy nick mögött bújva, az interneten... -
mondom én hogy rossz hatással van rád ha nem iszol, azért az vicc hogy már az is Alonso bűne hogy nem esik szét a kocsi alatta. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Na itt a lényeg:
"Ragaszkodtunk a sportszabályzat 116-os cikkelyéhez, mely kimondja, hogy ha egy versenyző a saját hibája miatt akadályozza meg a többieket a gyorskörük teljesítésében, annak törölni lehet az összes mért körét."
Miért is?
- Michael. 50%-al fékezett keményebben azon a ponton, mint az előző körökben
- A megcsúszását követően szükségtelen, és logikátlan kormánymozdulatokat tett, mellyel körülbelül 5 métert vesztett, így nem volt már esélye bevenni a kanyart
- Mindössze csak 16km/h-s sebességgel utazott, mikor elvesztette autója felett az uralmát. Ennél a sebességnél ez elég hihetetlennek hangzik
- Aztán a motor leállásáért is ő okolható, mert túlságosan későn lépett a kuplungra. Később pedig a forgalomra fogta, hogy nem tette tolató sebességbe autóját, ami elfogadhatatlan
Azt hiszem ez egyértelmű és jogos, mivel szabályban van, vagy direkt vagy véletlenül, de sokat pöcsölt és szarakodott ott, ezért járt neki. -
G_ArchAngel #37104 ami igaz is, ellenben a Te baromságodnak semmi alapja sincs...
mi az, hogy széthajtja, madárka?
nem az a lényeg, hogy futamot nyerjen? nem mindenki Alonso vagy Montoya, hogy csak akkor nyer, ha szar az ellenfél autója, vagy kiesnek előle...
szerinted azért gyártják a McLarent, hogy kímélő üzemmódban pontokat szerezzenek vele?
hát nem, a McLaren az a csapat, akiknek a győzelem a fontos, ehhez megvan a technikai bázis, pilóta, pénz, de valami mindig hiányzik, hogy az autó F1-es autóként viselkedjen...
sajnálom, ha neked az a pilóta, aki sunnyog, nem az aki nyerni akar - ezért érdemel a finn többszörös tiszteletet...
egyébként lehet nem is önmagáért utálom Alonso-t, hanem az ilyen szemellenzős szurkolók miatt, mint amilyen Te vagy...
érdekes az is, hogy ez mellett, hogy húzod mások agyát, milyen jókedvűen osztogatod a büntetőpontokat, pedig egy jobb világban Neked már nem lenne helyed az SG-n...
-
A kisöcsi az eheti?
Mi is volt a múltheti becézgetés? -
Mondja ezt, aki ilyet ír, hogy: "neki nem jelentett semmilyen fóbiát a falak közelsége, amivel a spanyol Kanada óta nehezebben birkózik meg:)" -
Norbinak ez a Kimibiztos autó készítése.
Alonsonak meg a világbajnokság. -
G_ArchAngel #37100 jaja, simán...
hiszen vezetői hiba miatt szakadt le a hátsószárny, Alonso kiesését pedig anyagfáradás okozta...
levehetnéd már a azemellenződet, kisöcsém:) -
mindenkinek kell 1 hobbi..... -
Kivéve, ha ő Kimi.
Mert ő kinyírja, ha vezet is. -
Nem tudom volt-e már, remélem nem:
link egy videóra
Ez egy felülnézeti kamera MS hibás és egy hibátlan kanyarjáról,..csak azért írom le, hogy akinek teli a töke már a témával az ne nézze meg :)
Mindenesetre én megváltoztatom a véleményem, lehet hogy szándékosan tökölt, meg fullad meg az autóval, de a hiba az sztem szándéktalan.
Már akkor mikor néztem is feltünt hogy nagyon instabilan érkezett meg az előző gyors balosról a féktávra, és itt a felülnézeten látszik hogy ezért teljesen rossz ívről volt kénytelen ráfordulni, túl meredek szögben és már a saroknál ellenkormányoz, mert különben elindult volna az autó.
..és ez nem alibi ellenkormányzás, mert az autó azért nem fordul mert ellensúlyozza a hátsó csúszását.
Nagyon finom a korrigálás, de teljesen jól látható,..legalábbis szerintem.
jó felvétel. -
MrTressy #37096 nem rossz kis fejtegetés sztm 5 év és kiderül hogy igazad van e :) -
neki mindegy úgyis megsül így vagy úgy :( -
és akkor mi van ha nem tud menni, Sumi se tudott San Marinoban, csak védte magát. Ettől még nem lesz valaki szar pilóta... -
lehet ha Raikkonen nem nyomul rá, hanem kivár boxkiállsra ahogy Sumi szokta, főleg itt Monacoban kell kivárni, nem fő meg a cucc. -
a tud és a lehet az nagyon messze van egymástól, nyerni elég 1 másodperccel is annyi se kell, de a motort fölöslegesen nyúzni nem szabad. -
maj' megtanuljak, nem hiszem hogy ne tudott volna jobban menni, alapbol nem tudott elmenni mellette Kimi, akkor meg minek nyuzza? -
mikor tanuljátok már meg hogy az aki az élen van nem húz bele soha, mert nem süti meg fölöslegesen a motort ami kell még a köv futamra is....... -
hat nem is hajtotta magat fernando annyi szent.
-
hat nem tudom hogy nehezen birkozna e meg veluk:D
S csak felteteleztek a taktikat de fernandoek is aszondtak a masodik etapra rengeteg uzemanyaggal keszultek.... s ki tudja belehuzott volna e.. szoval ismet csak egy ha.
-
mert tudja hogy hamarabb megdöglik a kocsi alatta mint hogy ő hibázna..... -
G_ArchAngel #37086 Kérlek olvasd el figyelmesen - meg fogod találni a 7 kör üzemanyag többletet
A sebességről annyit, hogy a lekörözéseknél a finn pillanatok alatt behozta az előnyét - innen látszik, hogy neki nem jelentett semmilyen fóbiát a falak közelsége, amivel a spanyol Kanada óta nehezebben birkózik meg:) -
-
s honnan tudod hogy 7 korrel tobb volt benne?
Ezt megsugtak neked?:)
S szerintem nem lasabb fernandou mint Kimi, remélem jovore siman kiderul. -
edeleny #37083 Egy regebbire,az utalat is erzelem,edestesoja a szeretetnek,es ugyan az vonatkozik ra,mint amit irtam.Nalam az ilyen csibeszseg meg beleferne,mint a hetvegi,söt a Fisico fele feltartas is,es azt is elitelem,hogy a lekörözött,kek zaszlos versenyzök mar egy körrel azelött felreallnak,mielött meglatnak a tükörbe az elversenyzöket.Hianyolom a Mansell fele szitukat,mikor kihasznalva a lekörözzttek forgalmat elözött.Mikor is volt ilyen utoljara, -
Gabor_(HSF) #37082 Az tény,hogy életem során nagyok sok emberrel vesztem már össze,aztán a legjobb barátaim lettek nagyon sokan..
szókimondó vagyok és indulatos,de semmi rosszindulat nincs mögötte... -
Gabor_(HSF) #37081 Na ez is úgy tiszta,az igaz hogy nem lökték ki,(bár esélyük sem volt rá)de ahól tudtak betartottak neki,mivel a kék zászlós szitukat,akkoriban még nem vették annyira komolyan a bírák...
De én továbbra is azt mondom ez mind belefér,sőt hozzá tartozik ehez a játékhoz és ilyenek miatt nem itélhető meg egy versenyző...
-
G_ArchAngel #37080 ha véga az idénynek, akkor ebből csinálok bannert, ez mindent elmond az évről...:) -
nem tudom miért hiszik mindenkiről, hogy ha valakinek szurkol, akkor feltétlen csak a hibát látja a másik versenyzőben... Ez nem feltétel, csak sok embernél így van, nem tagadom. -
Én a krémest is csipázom, meg az orosz krémtortát is.
És a tányér színe, formája is mindegy, amin szállítják.
Hal érted, mire gondolok... -
4 milla, kontra kb. 20 milla azért enyhén nyomós ok -
Honnan tudod? Azt hiszem a Rötyónál kapott pénzből sem lesz élete végig anyagi problémái... Talán nagy volt akkoriban a bizonytalanság, hogy maradnak e az F1ben , vagy összekapott brióssal, esetleg tényleg uj kihívásokra vár és más csapatokban is szeretne versenyzni, teljesen más felépítésü autóval... -
nem véletlenül ment oda Alonso
több lóvé. Nem jós ő...
Meg egyszerűen váltani akart -
nem a legnagyobb [szó szerint]? :DDDD -
Vsz Kimi marad a McLarennél. Ha van egy csepp esze tudja, hogy nem véletlenül ment oda Alonso. Nem hinném, hogy emiatt mennie kéne. A McLaren kb. két évente épít egy igazán jó autót. Viszont kb. azt érzem Alonsonál, mint amibe most Rubens került. Az elején még nem ment neki olyan jól, de utána behozta a csapattársát, sőt, most már sokkal jobban is megy nála. Ha jövőre Kimi marad a Mekinél, akkor szerintem ha az elején Alonsoval szemben jobb tud lenni, akkor jövőre megverheti a spanyolt. Ha ő is vált, akkor meg kell küzdenie majd Schumacherrel, Alonsoval, és a Renault v. Ferrarival. Így viszont csak mennie kell - rajta nem fog múlni - és MS-re kell csak figyelnie. Meglepődnék ha Alonso az első három nagydíjon jövőre mindenhol a dobogón végezne, vagy akár nyerne, ugyanis ennyire valaki nem lehet "mákosta". Ha mégis bejönne neki, akkor leborulok előtte, mert erre tényleg csak egy igazi klasszis képes.
Hülyeség hasonlítgatni egymáshoz a pilótákat. Mindegyik más kor. Mindig van egy jobb. Hosszú évekig elképzelhetetlen volt, hogy Stewart győzelmét bárki is megdönti. Erre jött Prost, de jött Senna és Mansell is ...
A generációváltás általában pozitívan megy végbe az autósportban. Ugyan ki emlékszik már arra, hogy Lauda mekkora tehetség volt, vagy volt a F1-ben egy Pironi, egy Fittipaldi vagy egy Andretti senior. Csak a magyar foci az, ahol egyszerűen nem tudunk mit kezdeni a múlttal. Mindenhol máshol van egy ugyanolyan vagy még annál is jobb utánpótlás. Erre a Hamilton gyerekre is kiváncsi leszek. Bár remélem verseny közben kevesebbszer vágják be, mert a múltkor is mi lett belőle:
-
az utálat ugyanilyen szubjektivitást szül :DDDDD
Ugyanott vgyunk -
G_ArchAngel #37071 talán...
DC a legjobb arc (nem röhögni!), hiányozna az F1-ből... -
Horner jövőre is számít Coulthardra Klien repül e?:)